Zapata merita sa fie capitan pentru ca in acest moment e singurul care merita sa poarte aceasta banderola. In era post-piturciana pentru mine adevaratii capitani(indiferent de cine a purtat banderola pe brat)au fost pe rand,Radoi(pentru determinare si atitudine),Paraschiv(pentru ca muncea chiar daca nu stralucea si totusi a stat f mult timp la noi si nu a stat degeaba),Dica(pentru faptul ca a fost golgheterul nostru si ne-a ajutat f mult in obtinerea celor 2 titluri,calificarea in semifinalele UEFA si mai ales pentru ca a facut meciurile acelea frumoase in CL anul trecut) si in final acum e zapata,pentru ca,dupa cum bine spunea cineva,la goluri marcate suntem ca echipele retrogradabile,iar daca mai primeam si goluri multe acum eram cam pe zece in campionat.
Plus ca zapata ne-a ajutat sa intram in CL mult mai mult ca orice alt jucator si a dat incredere apararii. Bine a zis top Voinescu "inainte aveam echipa si n-aveam portar,acum avem portar si n-avem echipa"
Off-topic: as vrea sa spun ceva despre situatia lui Zaharia. Eu nu cred ca are valoare de Steaua,stiu ca o sa imi dati multi in cap,insa nu cred ca un jucator care a stat atata timp in divizia C si abia acum s-a facut remarcat la Bistrita poate avea loc la Steaua.
Baiatul asta are un caracter admirabil,poate jucatorul cu cel mai mult bun-simt din tot lotul,a acceptat statutul de rezerva,a dat goluri f importante cu zaglebie si cu borisov,a marcat pe highbury,a acceptat chiar si impingerea lui Hagi si parerile lui Fecali despre el.
Daca as fi indulgent l-as pastra ca al treilea sau al 4-lea atacant pentru ca si-a facut datoria cand a intrat,si intr-adevar in acest moment e mai bun ca Badea,Iacob,surdu,Neaga pentru ca astia au pretentii de varf la noi.Insa eu ma gandesc la viitor,noua ne trebuie 2 atacanti de meserie cu sange rece in fata portii si poate ca zaharia ar fi o rezerva buna insa raman la parerea ca la Steaua nu ar trebui sa tinem jucatori si sa asteptam sa creasca in joc,ei trebuie sa confirme imediat ce vin sau macar intr-o perioada scurta(desi e adevarat ca zaharia nu prea intra ca titular). Zaharia ne poate fi util in aceste momente grele insa nu stiu daca poate fi util in reconstructia echipei pentru viitor.
Daca vrem sa fim o echipa tare trebuie sa luam jucatori,nu caractere,desi ciobanul are alta parere. Sper sa ma fi inteles si sa nu credeti ca l-am atacat pe zaharia,e pur si simplu parerea mea despre el ca jucator. Sper sa ma insel si sa devina noul nostru golgheter,insa imi e frica ca are un varf de forma cum a avut Iacob acum vreun an-doi si apoi s-a ales praful de el,cum s-a dus Badea dupa standard liege,cum s-a dus Cristea dupa valencia si tot asa. Oricum eu ii urez sanatate si marcheze cu Farul.
Si pun si eu o intrebare la final,de cand nu ati mai vazut la Steaua un 4-4-2 clasic cu 2 varfuri impinse si 4 mijlocasi in linie,nu acel penibil 4-4-1-1 in care il blocai pe Dica si blocai tot atacul.
Sper ca Laca sa implementeze incet incet acest sistem pentru acesta este sistemul clasic al Stelei ofensive.
P.S. Nu injurati jucatorii la meciul cu Farul ci pe stiti voi cine.
FORZA Steaua!!!
Intotdeauna superiori