FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

VIVA ZAPATA!

«123»
fcsteaua.ro12.12.2007 22:36

Voiam sã intitulez acest articol "Ciuca bãtãilor". Mã împiedicã însã prestația extraordinarã a acestui columbian, Robinson Zapata, care își spune pe bunã dreptate Rufay. El este exponentul rãutãții lui Lãcãtuș de altã datã, el a dat semnalul pentru revenirea extraordinarã a Stelei din a doua reprizã a meciului cu Arsenal. Sunt convins cã fãrã dubla lui intervenție nu ar fi existat nici dãruirea lui Surdu, care a dus la pasa spre Lovin, care la rândul lui a centrat spre Zaharia. M-am bucurat la gol ca un copil, am sãrit prin casã de bucurie, m-am bucurat cum de mult nu am fãcut-o.

ªtiu, am pierdut, am fost dominați copios în prima reprizã. Îmi doream însã acest gol, îmi doream sã nu plecãm de pe Emirates îngenuncheați cum s-a întâmplat cu cehii de la Slavia. Am uitat greșelile lui Dicã, care chiar cã e blazat dacã își permite sã joace așa când toți cãutãtorii sunt cu ochii pe el. Am uitat de declarația lui Lovin conform cãreia fiecare va încerca sã-și facã datoria pentru cã scouterii vor fi prezenți la acest meci, nu pentru cã onoarea le-o cere. Am uitat de behãielile Creditorului, de vorbele lui despre oile pe care acum câtva timp îi considera românii verzi care le vor da peste bot strãinilor din Champions League și vor acumula 12 puncte. Am uitat de rânjetele tâmpe ale angajaților Oierului-ªef, am uitat de terfelirea simbolurilor. Am auzit chiar și din îndepãrtata Anglie scandarea unui Nume: "Lãcãtuș! Lãcãtuș!". Am vãzut în teren rãutatea lui Lãcã, ciudat, la un portar, dar am vãzut-o apoi transmisã celorlați jucãtori. Zapata ar merita banderola de cãpitan pentru felul în care înțelege sã-și facã datoria! Da,el, mercenarul care a spus cã a venit la Steaua pentru bani! În schimbul banilor pe care îi primește este însã în stare sã-și dea sufletul pe teren. Viva ZAPATA

alexblaja

Rerun12.12.2007 22:39

Este fara doar si poate cel mai bun portar al ultimilor ani pe care l-a avut Steaua. Cred ca nici Khamutovsky nu apara asa bine la inceput. E fenomenal. Cu tot jocu asta de rahat el ne scoate mereu. Problema fata de sezonu trecut e ca atunci aveam un bufon in poarta care era protejat de o aparare de beton si lua putine goluri. Acum Rufay e excelent insa apararea e cam vriaste si nu poate face totu de unu singur. FORZA ZAPATA ! sa speram ca suporterii nu-l vor iubi prea mult astfel incat Jiji sa fie gelos pe succesu lui si sa-l vanda. :steagcruce:

john_8612.12.2007 22:44

viva zapata! Intr-adevar el a fost(din nou, pentru a cata oara?) omul meciului.

yo_marius12.12.2007 22:47

viva Zapata!!!! si totusi....daca ne gandim ca Rufay a fost adus de Hagi,care,dupa unii, nu e antrenor si nu vede "valorile" fotbalistice,pe mine unu' ma apuca "rasu-plnsu"....

numai bine.........

vanfootball12.12.2007 22:56

Bravo, Zapata! Si atat.

O noua prestatie jenanta in fata unor copilandri de la Arsenal Under-18.

korynna12.12.2007 23:19

Un jucator adevarat...sper sa aiba zile in Ghencea.

Wally12.12.2007 23:28

De mult nu am mai avut noi un portar ca Rufay...

handrei13.12.2007 00:14

Zapata e jucatorul sezonului la Steaua.

novac13.12.2007 00:29

Aceleasi trairi le-am avut si eu Alex, multumesc de articol. Mi-ai facut o bucurie cu el. Si da, ai dreptate: Zapata merita sa poarte banderola in meciul asta si de fapt, tot returul asta nenorocit.

Zapata merita nota 10 cu felicitari (si prima grasa), imediat venind Emeghara (efort si precizie) si eu m-as risca sa-i dau maxim si lui Golanski (siguranta si dribling), a jucat bine. Se pare ca asta este unul din drumurile spre succes, si pana una alta singurul la indemana. Poate o sa crestem copii dar chiar si pentru aia trebuie bani. ....Juma de mil ai lui Hagi....sigur ia bagat jj...altundeva. Bleah, nenorocitul.

laziochicago13.12.2007 01:01

cele mai infecte tricouri! A-ti vazut cu ce tricouri juca TSKA Moscova? Sa mor eu, imi este rusine si de cum aratam nu numai de cum jucam.

FanStelist4Ever13.12.2007 01:14

Sincer ... daca am mai avea inca 5 zapata si 4 emeghara si un Thereau sau orice alt atacant care sa nu se impiedice pe teren nu ar mai fi niciodata probleme la Steaua. Si totusi .. revenind la articol .. ciudat .. dar mai la toate rezultatele fie ele proaste sau bune , "vina" in mare parte a fost a lui Zapata .. si totusi mereu am auzit pe stadion ca se scandeaza Dica sau alti jucatori dar niciodata nu am auzit sa scandeze cineva zapata .. Chiar merita ... Forza Steaua .. stelist pana la moarte si dincolo de ea !!!!!!!!!!!!!

endorama13.12.2007 03:41

mda.... total de acord. Zapata ar merita banderola de capitan.

si cand te gandesti ca prostul de Becali vroia sa faca echipa numai din romani... daca am avea acuma 5 de Zapata si 4 de Emeghara cum zicea cineva mai sus, cine stie, poate am fi si noi acolo unde ne dorim...

hypno13.12.2007 04:08
cele mai infecte tricouri! A-ti vazut cu ce tricouri juca TSKA Moscova? Sa mor eu, imi este rusine si de cum aratam nu numai de cum jucam.

lasa tricourile tata ... du-te pe net si cumpara unu cu Barcelona si pune-l in vitrina.

marea noastra problema sunt tricourile mai nou .. ce sa-ti zic.

forta Steaua !!

john_8613.12.2007 04:13

exact hypno.

si atata timp cat tricourile reprezinta culorile fermecate, sunt cele mai frumoase tricouri din lume.

stiu ca mesajul este off topic dar eu doar am raspuns altui mesaj nu am postat eu despre tricouri initial

revenind la topic, inca o data felicitari zapata!

AKM-4713.12.2007 05:23

Zapata i-ar face mandrii pe Ion Voinescu sau pe Vasile Iordache... El si cu Emeghara reprezint adevaratul spirit de lupta al echipei Steaua...

dee13.12.2007 05:48
Zapata ar merita banderola de cãpitan pentru felul în care înțelege sã-și facã datoria! Da,el, mercenarul care a spus cã a venit la Steaua pentru bani! În schimbul banilor pe care îi primește este însã în stare sã-și dea sufletul pe teren. Viva ZAPATA

Subscriu! Zapata merita sa devina capitan, are spirit, are prestanta, are rabdare si consecventa, are toate calitatile umane necesare unui lider de echipa. Are o mentalitate de profesionist. "Joc fotbal pentru bani, ca sa-mi intretin familia" si o face bine, e foarte determinat. Refuz declaratiile cu tenta peiorativa de genul "e un mercenar, sau sunt mercenari" NU, sunt profesionisti, jucatorii trebuie sa fie in primul rand profesionisti si sa-si faca datoria, patima e de partea suporterilor.

N-ar fi primul caz in care un jucator strain ajunge capitanul unei formatii romanesti. (primul care-mi vine in minte e Culio de la CFR) E clar ca strainii care ajung si se mentin ca si capitani la echipele romanesti o fac datorita valorii demonstrate si nu datorita sentimentalismului.

arriba Zapata!

AndyQ13.12.2007 07:10

Traim intr-o tara pe care si trimisul UE, Jonathan Scheele, omul care ne-a ajutat atat de mult si a crezut in sansele Romaniei, a spus: Romania este o tara pe care cu cat o cunosti mai bine, cu atat o intelegi mai putin. Cat de adevarat!!!

Tin minte cum a fost primita vestea unui transfer al lui Zapata la Steaua. Multa lume il vedeau gafeurul sef al echipei, bufonul cu manusi, Carlos 2... Imi mare nespus de bine ca Zapata a demonstrat contrariul.

Am incercat sa ma abtin de la prejudecati si etichetarea jucatorilor care vin la Steaua si pe care nu-i cunosteam, sa ma descotorosesc de tipica gandire balcanica, datul cu parerea atat de romanesc... Daca Zapata a fost numit mercenar de catre cineva; in presa, pe site-ul asta sau pe oricare alti, inseamna ca fiecare dintre noi e mercenar, pentru ca muncim cu scopul de a ne intretine familia, pentru ziua aia de salar in care ne calculam traseul pana la Mall :)

Poate unii vor spune ca am jucat cu Baby Arsenal, dar Baby Arsenal se poate bate cu Chelsea, ManU sau oricare alta echipa, Wenger avand la dispozitie doua loturi de super jucatori. Asta stie el sa faca. Poate ar trebui sa imprumutam din metodele englezilor, sa nu mai dam antrenorii afara dupa 5 etape, sa-i lasam sa-si faca echipa. (vezi declaratia lui Arsene Wenger despre Becali si Steaua, o comparatie intre est si vest).

Pe langa Zapata il mai putem adauga si pe Emeghara, un fel de Banel dar cu iz de fotbalist, nu doar de atlet, Golanski, omul care si-a permis sa urce pe careul lui Arsenal si sa faca 4-5 driblinguri printre fotbalistii englezi si nu in ultimul rand Zaharia, omul care ne-a spalat oarecum amaraciunea la Londra. Zaharia locuia intr-un orasel de 80.000 de locuitiri (din care jumatate cred ca sunt prin tarile calde), unde l-am putut vedea la foarte multe meciuri ale Gloriei Bistrita, unde a si marcat peste 10 goluri, dintre care mult echipelor mari de la noi: Rapid, Steaua, Dinamo, Craiona, Timisoara, plus ca golul de aseara cu Arsenal seamana leit cu cel marcat impotriva Stelei in returul campionatului trecut, cand, la fel, dintre 2 fundasi mai inalti ca el a reusit sa ne bage "mortu-n casa". Poate o sa plece de la Steaua sau o sa fie trimis pe la cine stie ce echipe satelit ale lui Becali, dar pentru mine ramane jucatorul meu de suflet. Era motivul pentru care mergeam la stadion aici. Dupa ce s-a transferat la Steaua am incetat sa mai fac drumul pana in parcul orasului...

CELINEE13.12.2007 07:12

superb,superb fiecare meci pe care il face zapata.un adev portar.chiar ar merita banderola de capitan.

cat ne-a salvat aseara.multumesc zapata.avem portar nu gluma.sa ramai la noi mult timp de acum incolo.

forza Steaua

glow13.12.2007 07:13
ZAPATA - CAPITAN
ariven2113.12.2007 07:36

In primul rand doresc sa multumesc moderatorilor care mi-au facut o bucurie si mi-au postat unul din wallpaperele mele in acest topic.

Apoi sa multumesc pentru aceste ultime 25 de minute de pe Emirates care m-au facut sa sper ca pe viitor ne vom reveni.

Nu in ultimul rand vreau sa-i multumesc lui Robinson Zapata "Rufay" pentru evolutiile pe care le-a avut in acest sezon. Cu siguranta este unul dintre cei mai buni goalkeeperi care i-am avut in ultima vreme. Desi am fost foarte circumspect asupra acestui transfer, desi intr-un fel am crezut ca o sa se repete istoria cu portughezul, si aici ma gandesc la returul cu Zaglebie unde pentru o clipa nu am vazut sau poate nu am vrut sa vad faultu asupra lui, Zapata a confirmat din plin...Avem un portar de valoare.

Multumim Rufay pentru evolutiile tale din acest sezon.

of topic pentru administratori: am ridicat intr-un fel problema care am sa o expun mai jos si intr-un comment de ieri. Se pot trimite invitatii jucatorilor de la Steaua sa acceseze acest site ca sa aiba o minima idee despre ceea ce cred suporterii despre ei?

Multumesc!

SSK13.12.2007 07:47
of topic pentru administratori: am ridicat intr-un fel problema care am sa o expun mai jos si intr-un comment de ieri. Se pot trimite invitatii jucatorilor de la Steaua sa acceseze acest site ca sa aiba o minima idee despre ceea ce cred suporterii despre ei?

Multumesc!

Nu cred ca toti jucatorii ar suporta sa vada parerile noastre despre ei.

mirceaor13.12.2007 08:04

Zapata si Emeghara , doi jucatori exceptionali. Mi-e frica insa ca nu cumva sa ne scape ciobanul si de ei in iarna asta...Unde sunteti voi Ogararu si Para?

vanfootball13.12.2007 08:58
Poate unii vor spune ca am jucat cu Baby Arsenal, dar Baby Arsenal se poate bate cu Chelsea, ManU sau oricare alta echipa

Andy, tot respectul pentru tine, dar afirmatia asta e o ineptie pentru un om care urmareste fenomenul fotbalistic. Ma asteptam sa spuna asta Becali, nu suporterii de buna credinta.

Asadar, sa punem lucrurile la punct: Asenal U-18 nu se poate bate la titlu in Anglia, ar face instructie cu ei echipe ca West Ham sau Newcastle, nici nu iau in considerare eventualele confruntari cu Chelsea sau MaUtd! Nu mai ascundeti mediocritatea Stelei in spatele acestor verdicte adormitoare. Au niste tineri foarte buni, e adevarat, de mare viitor...Si totusi, mai au de munca pana sa se compare cu titularii de drept ai Arsenalului, iar pana la Drogba sau Ronaldo e drum lung.

Nu mai mintiti poporul!

AndyQ13.12.2007 09:10

@ vanfotball

:) am zis ca se pot bate, nu ca i-ar putea si bate. Oricum, n-a fost toata echipa formata din pusti, unii din ei sunt titulari incontestabili, vezi Van Persie. Aia mici au timp sa creasca. Nu cred ca urmarim noi meciurile lui Arsenal sa vedem cu cine joaca impotriva lui ManU sau Chelsea, cei drept e ca afirmatia asta a facut-o prima data Arsene Wenger, pe care-l consider un om rational care n-ar scoate pe gura pasarele, doar de dragul conversatiei.

E clar: copiii lui mai au de muncit dar sunt pe drumul cel bun. Diferenta e ca noi n-avem copii din astia si nici macar pe cararea spre drumul cel bun nu mergem.

Daca in alti ani stateam si asteptam pauzele competitionale sa vad ce jucatori vin la Steaua, sa-mi dau cu parerea despre echipa, acum am retineri, parca vad Steaua intr-o cadere libera catre infinit(sau minus infinit) din care nu se mai opreste. Motivele le stim cu totii, nu? sau mai bine zis motivul, ca totul pleaca de la un singur om.

Ce-i drept, eu ma asteptam la un dezastru si mai mare; locul 9-10 in campionat, ratarea calificarii in UCL s.a.md. De mai bine de jumatate de an dezbatem tema Becali doar, doar se intampla cine stie ce aliniere a planetelor sau se schimba clima si pleaca Becali in urma unei furtuni cerebrale binevenita. Frumos visam in timp ce Becali isi faca damblaua in continuare.

SSK13.12.2007 09:33

De fapt, tragedia sta in faptul ca acesti juniori ai lui Arsenal (care, de acord cu vanfootball, nu ar face fata rigorilor din Premier League, nu de primele locuri cel putin) stiu, in acest moment, mai mult fotbal decat titularii de drept ai Stelei, jucatori aflati la varsta maturitatii fotbalistice.

Si mai tragic este ca, in timp ce jucatorii Stelei (cu mici exceptii) vor ramane la acelasi nivel, acesti copii vor creste. Bag mana in foc ca sub comanda lui Wenger cel putin jumatate vor deveni jucatori de super-clasa. Ceea ce inseamna ca distanta dintre ei si jucatorii nostri se va mari. Mult.

«123»