Umilinta. Iata o situatie cu care am inceput sa ne obisnuim. Daca ar trebui redactat un manual referitor la bunele practici in a strica o echipa de fotbal, atunci scriitorul acesteia ar trebui sa fie d-l Becali. In compensatie s-ar putea redacta si-un manual de afaceri pentru a prezenta un model de succes pe spatele unui brand sportiv. Inca o partida in care am privit spectacolul sportiv, dar fara nicio implicare din partea favoritilor nostri. Mai mult, am fost ridiculizati.
Pentru a nu stiu cata oara, Cupa a fost sacrificata tocmai pentru a ne concentra mai bine sa ne facem de ras in campionat si poate poate cu vreo doua trei blaturi sa prindem un loc doi atat de drag unuia care face afaceri pe numele Stelei.
"Jucatorii sunt obositi" Iata o gogomanie a unuia care nu s-a saturat sa ne stoarca matele prin greata pe care ne-o induce ori de cate ori apare pe "sticla". D-apoi cum dracu sunt atat de obositi odata ce nu s-au marcat decat 16 goluri in acest sezon, iar "vitezistii¨
s-au intrecut in a primi cartonase rosii sau faulturi care sa-i scoata pentru doua trei etape din circuit.
Becali a reusit sa faca ceea ce nu au putut de-a lungul zecilor de ani rivalii nostri cu lungi tentacule in fosta Militie si Securitate si - mai nou - rivalii rapidisti. Distrugerea Stelei, coborarea acestei grupari din fruntea fotbalului romanesc la nivel de echipa de pluton.
Pentru prima data nu-mi mai doresc ca Steaua sa urce in clasament in vederea ocuparii acestui loc doi. Sochez? Nu ar fi cazul. Anul trecut m-am bucurat de ocuparea pozitiei secunde gandind ca tot parcursul slab a fost un accident si - foarte important - ca banii care vor intra pe filiera Champions League in visteria clubului ne vor transforma in acea superechipa pe care ne-a promis-o mincinosul natiei romane. Din pacate acei banuti au umplut punguta unui singur om, iar eu m-am rezumat - vai Doamne - sa dau vina pe Olaroiu.
In prezent, cel mai usor este sa dai vina pe jucatori. Si pe antrenor. Totusi, nu trebuiesc uitate cateva aspecte:
1. acesti fotbalisti au jucat fotbal in trecut si ne-au daruit clipe frumoase;
2. fotbalisti ca Badoi, Croitoru si Surdu facea partide bune la echipele de la care au venit;
3. echipa Steaua a jucat la fel de prost si in urma cu un sezon determinandu-ne sa concluzionam - GRESIT - ca problemele s-ar numi doar Stoica si Olaroiu.
Este usor sa gasim vinovati acum. Este la indemana sa acuzam si sa huiduim dar nu trebuie sa uitam faptul ca suntem stelisti, ca suntem suporteri. Iubim aceasta echipa, iubim culorile si nu uitam clipele frumoase pe care le-am petrecut cu ocazia jocurilor bune facute de favoritii nostri. Badea si Iacob sunt praf in acest sezon, ar merita dati afara cu cate un sut in fund personalizat, dar ce te faci daca problema tine de vestiar si de influenta distrugatoare a diabolicului patron?
Acum becalistii si png-istii (inca il mai adulati imbecililor?) poate vor motiva ca nu Becali a jucat in acest inceput de sezon, dar contraargumentele sunt simple: el a fost acela care si-a permis sa refuze jucatori motivand ca are un lor de 24 de karate (unde esti tu Gurita?), el l-a alungat pe Hagi argumentand ca se va implica de unu' singur la echipa, el s-a autodeclarat antrenor, el a fost acela care a izolat Steaua in peisajul fotbalistic din Romania. In aceste clipe imi musc mainile de ciuda gandind ca probabil cel mai tehnic jucator pe care l-am avut vreodata in campionatul Romaniei si de doua ori mai bun decat orice fotbalist stelist in clipa de fata - a se citi Elton - a fost alungat tot de acest personaj. Pentru ca brazilianul era mai iubit si pentru ca era mai scump.