Susţinută frenetic de peste 37.000 de roș-albaștri pe Arena Naţională, Steaua a reușit să se califice în play-off-ul Champions League. FC Steaua București a trecut de vicecampioana Cehiei, sfert-finalista Europa League, Sparta Praga, cu scorul de 2-0.
- Notă: O asistenţă de trei ori mai mare decât totalul spectatorilor care au venit la meciuri la toate meciurile din Liga 1, în etapa trecută. Atunci, la cele 7 meciuri din Liga 1 au asistat în total în jur de 15.000 de suporteri, din care 5.000 au fost la Viitorul-Steaua, meci jucat cu casa închisă.
Sindromul Ludogorets (și apoi Partizan Belgrad) a fost spart! Stanciu magistral, Hamroun fantastic, o gură de foc ghinionistă, și o echipă motivată cu pedigri Steaua în Europa, ne-au umplut inimile de bucurie și de mândrie că suntem steliști! După ce Astra a părăsit în genunchi UCL-ul pe ruta campioanelor (3-0 cu învinsa Stelei, FC Copenhaga ), Steaua e numai una în Europa, e aceeași „Steaua României”! Dacă vedem echipe ca Anderlecht, Şahtior, Fenerbahce, PAOK, Olympiakos, Rosenborg … eliminate, poate conștientizăm performanța Stelei obținută în condițiile vitrege extreme cu care a pornit acest sezon.
Bravo băieți! Iertați-mă că nu am crezut în voi! Mea culpa!
E greu să scrii o cronică după un astfel de meci, care pentru mulți steliști calificarea era în plan secund. Primordială era imaginea acestei echipe, care în 12 ani a realizat 11 calificări consecutive în grupele UEFA, fără precedent în istoria Stelei și a României, dar din 2014 este terfelită de dușmani și de o parte dintre cei care până în 2014 și-au spart plămânii pentru ea. V-am prezentat deja în comentarii ce îi doreau unii steliști autointitulați „adevărați”.
Mai mult, echipa care a purtat steagul României in Europa in ultimii 13 ani, risca să intre în rândul brandurilor ajunse la sapă de lemn, din cauza „faulturilor” la care a fost supusă sistematic din 2014, dar și a celui care i-a asigurat până în 2015 prezența continuă în Europac. Tracasat de procese și media, Becali nu mai dorea să investească în club. Părea că vrea să stingă lumina și să-și asigure o ieșire în profit din proiectul „Steaua business”, vânzând, în ajunul acestei duble cu Sparta, jucătorii exponențiali ai Stelei, fără să aducă în schimb echivalent valoric.
Ca om de afaceri l-am înțeles, dar ca stelist NU! Ca simplu microbist nu mai acordam nici o șansă Stelei în dubla cu Sparta, poate ca mulți dintre voi. Mă bucur din suflet că m-am înșelat! De aceea mă voi limita la o prezentare tehnică, seacă, a partidei. Ceea ce aveam de spus au scris mai bine decât mine niște profesioniști ai condeiului, Mironică și Geambașu, în articolul postat pe fcsteaua.ro, „Astra e campioana internă, Steaua e campioana externă„. Eu sunt doar un stelist care se luptă cu timpul liber pentru a ține cu subiecte de comentat acest site al suporterilor roș-albaștri. Scriu și postez pentru CSA Steaua și FC Steaua, continuatoarea, nu pentru Talpan & Boroi sau Becali.
Atât timp cât clubul de fotbal este „number one” în România și valorile sportive au continuitate în pas cu istoria Stelei, „je m’en fish„ cine este proprietarul. Sunt stelist de pe vremea când Steaua fotbalistică era a Armatei, însă nu o iubeam pentru că era o „formație militară”! Nu conta cu nimic aspectul militar. După 1998 am ținut în continuitate cu FC Steaua, deși habar nu aveam cine sunt Păunescu și Becali! Pentru mine erau (și sunt ) ZERO barat în raport cu Steaua! Presa și scandalul i-a scos la rampă, nu echipa.
În fine … Adversara Stelei în play off UCL va fi una dintre: City, Porto, Villarreal, Monchengladbach sau Ajax. Nu mai contează ce va face în play off, contează că astăzi FC Steaua a arătat României, poate și Europei, cine este FC Steaua București!
Revenind la meci, niciodată distanța între huzur şi recesiune nu a fost atât de scurtă ca miercuri seara. Steaua părea să îşi joace viitorul într-un singur meci. Financiar, eliminarea Spartei înseamnă cel puţin grupele Europa League, deci 10 milioane de euro. Ratarea aducea tensiuni, un playoff EL şi alte ameninţări cu insolvenţa din partea finanţatorului.
Însă Steaua s-a impus clar prin ”dubla” lui Nicolae Stanciu (31, 62), după 1-1 în meciul de la Praga. Astfel roș-albaștrii și-au asigurat astfel prezența în grupele Europa League, în cazul în care ar fi eliminați din play-off-ul Champions League. Dacă Hamroun era în „bulan de gol” ar fi fost și un scor fluviu după câte ocazii a ratat.
Meciul a fost fantastic ca emoție. Deşi avea avantajul acelui 1-1 din Cehia, Steaua s-a aruncat într-un pressing avansat, semn că nu doar Neubert deține tainele unei pregătiri fizice de top în România. Vicecampioana României a dominat debutul jocului și a atacat în valuri, iar Stanciu a avut prima oportunitate, însă șutul său a fost reținut de portar (11). Sparta a replicat un minut mai târziu, dar Niță a reținut balonul expediat slab de Lafata (12), apoi fiind la post și la șutul lui Konate (14).
Pintilii a creat și el pericol la poarta lui Bicik (19), dar mingea sa a trecut pe lângă vinclu. Enache a avut o bună ocazie de gol (26), însă un fundaș a respins din fața porții mingea reluată excelent cu capul în urma centrării lui Hamroun.
Steaua a reușit să deschidă scorul (31), prin Stanciu, care a marcat cu un șut superb sub transversală din marginea careului. Vicecampioana României își putea dubla avantajul (37), când Tamaș a fost aproape să îl surprindă ieșit pe Bicik cu o lovitură liberă de la circa 50 de metri care s-a oprit în transversală. Popa a fost și el aproape de gol, dar a trimis peste poartă din mijlocul careului (41).
- Gol Stanciu (31). „Momentul în care publicul, comentatorii, jurnaliştii, băieţii de la SAS Security, până şi vânzătorii de hot-dog la preţ de caviar, toţi primesc încă o dovadă a faptului că Stanciu e unicul fotbalist de superclasă rămas la Steaua. Nicuşor prinde un şut demenţial, un ”agheu” din prima, cu dreptul, sub bară! Atmosfera chiar se simte ca pe vremurile în care un finanţator încăpăţânat şi nişte ofiţeri zeloşi nu încercau să distrugă un club.” – scrie Scutariu, Prosport.
Steaua a început în forță repriza de a doua, iar Hamroun a ratat două șanse bune, șutând prima oară pe lângă poartă (46), iar apoi fiind blocat in extremis de portarul Bicik (49). În plus, Sparta a rămas în zece oameni din minutul 51, când Brabec a fost eliminat pentru al doilea cartonaș galben, după un fault asupra lui Golubovic.
Hamroun și-a mai încercat încă o dată șansa (56), dar șutul a fost respins de Bicik. După avalanșa de ocazii, Stanciu a marcat și al doilea gol al Stelei (62), cu un nou șut din afara careului, după o pasă venită de la Gabi Tamaș. Hamroun, ghinionistul zilei, a mai irosit o nouă oportunitate (78), mingea expediată de el ocolind poarta.
Cu 10 minute înainte de final, Reghecampf îi oferă lui Stanciu ceea ce merită: standing ovation. Îl trimite la luptă pe Aganovic şi îl cheamă pe Nicuşor, prilej pentru aplauze în picioare. Finalul înseamnă calificarea sigură măcar în grupele Europa League şi unica veste bună pentru fotbalul românesc de ceva vreme. Şi, deloc de neglijat, înseamnă reunirea între FC Steaua şi publicul numeros și participativ caracteristic unei epoci ce părea apuse. Cei 37.127 plătitori de bilete au confirmat asta, deși cele două galerii steliste PS și PS au fost absente! Cel puțin la modul oficial și organizat.
Cu Stanciu în formă de zile mari, Steaua a câștigat meritat, în fața unei echipe care sezonul trecut a fost sfert-finalistă de Europa League, iar vineri își va afla adversara din faza play-off a Ligii Campionilor.
Au evoluat echipele:
- Steaua: 1. Florin Niță — 44. Gabriel Enache, 4. Gabriel Tamaș, 13. Alin Toșca, 15. Marko Momcilovic — 6. Mihai Pintilii (căpitan), 20. Vlad Achim (11. Muniru Sulley, 64) — 77. Adrian Popa, 10. Nicolae Stanciu (19. Adnan Aganovic, 81), 5. Jugurtha Hamroun — 14. Bojan Golubovic (9. Alexandru Tudorie, 89). Antrenor: Laurențiu Reghecampf.
Rezerve neutilizate: 12. Valentin Cojocaru — 2. Gabriel Simion, 16. Robert Vîlceanu, 24. Dan Popescu. - Sparta: 35. David Bicik — 5. Jakub Brabec, 26. Costa, 3. Michal Kadlec — 6. Lukas Vacha — 28. Ondrej Zahustel, 14. Martin Frydek, 9. Borek Dockal, 18. Tiémoko Konaté — 23. Josef Sural (30. Lukas Julis, 65), 21. David Lafata (căpitan; 11. Lukas Marecek, 84). Antrenor: Zdenek Scasny.
Rezerve neutilizate: 33. Tomas Koubek — 2. Ondrej Mazuch, 17. Ales Cermak, 7. Kehinde Fatai, 24. Matej Pulkrab. - Arbitru: Danny Makkelie; arbitri asistenți: Mario Diks, Hessel Steegstra; arbitru de rezervă: Kevin Blom (toți din Olanda)
Observator UEFA pentru arbitri: Eugen Strigel (Germania)
Cartonașe galbene: Brabec (40, 51), Frydek (59).
Cartonaș roșu: Brabec (51).
Declarații (de bun-simț!)
- Eroul Stelei, Nicușor Stanciu:„Înseamnă enorm de mult pentru mine această dublă. Am marcat aproape în fiecare meci. Îmi dă încredere îmi dă un moral bun. Sper să o țin tot așa și să-mi ajut echipa. Trebuie să muncesc și mai mult decât până acum pentru a îmi ajuta echipa. Golurile le dedic iubitei, familiei și tuturor suporterilor. Aș prefera să evităm pe Manchester City, ni s-ar micșora șansele dacă picăm cu ei. Dar cu celelalte echipe cred că șansele sunt 50 la sută pentru fiecare. Eu mă simt bine la Steaua, acest club mi-a oferit foarte multe și trebuie să dau și eu înapoi. Dacă aș avea oferte și patronul nu ar vrea să plec, aș rămâne pe loc”.
- Mihai Pintilii, căpitanul Stelei: „Era destul de greu fără suporteri. Și noi am jucat destul de bine. Stanciu este un fel de Messi al României. El face diferența și ne ajută foarte mult și-i mulțumim pentru asta. Stanciu este, cum a zis nea Gigi, ucigaș. Trebuie să fim modești, să muncim la fel de bine la antrenamente. Suntem o echipă care nu are decât doi-trei jucători care poate scoate pe alții din joc, restul suntem muncitori. Dacă n-ar fi Stanciu în teren, aș spune că e o echipă muncitoare, dar el face diferența și îi mulțumim pentru asta. Trebuie să jucăm fotbal cu oricine vom pica în play-off-ul Ligii Europa. Ni s-a transmis prin vestiar că vom avea liniște financiar dacă ne vom califica într-o grupă europeană”.
Rezumatul meciului
Ce mai poate fi spus? Decât ceea ce au spus în 2012 cei care acum îi vor pierirea: Sunt fericit și mă simt bine!
Bravo Steaua! Bravo băieți! Bravo staff tehnic!
X Ray
Avancronică Steaua – AC Sparta Praga
Steaua se luptă cu Sparta Praga pentru un loc în play-off-ul Champions League. Prima manșă s-a disputat în Cehia, iar roș-albaștrii au reușit un rezultat de egalitate, 1-1. Returul se va juca miercuri, 3 august, pe Arena Națională, începând cu ora 20:45.
- Avancronica și cronica partidei tur: AC Sparta Praga – Steaua 1-1
Arbitrul olandez Danny Desmond Makkelie va conduce la centru manșa secundă a turului al III-lea preliminar al Ligii Campionilor dintre Steaua și Sparta Praga. Olandezul va fi ajutat de conaționalii săi Mario Diks, Hessel Steegstra și de al patrulea oficial Kevin Blom. Anul trecut, acesta a arbitrat Steaua în aceeasi faza, la meciul dintre Steaua si Partizan Belgrad. Danny Desmond Makkelie a condus și un meci al României, partida amicală cu Austria, încheiată 0-0.
Meciul de Europa SAU NIMIC pentru stelisti, se vede miercuri la ProTV.
Deși inițial a deschis doar primele două inele ale stadionului, conducerea Stelei a hotărât să pună bilete în vânzare și la cel de-al treilea inel al arenei. Steaua a vândut până acum in jur de 25.000 de bilete și oficialii formației roș-albastre au decis astfel să deschidă și inelul superior al stadionului național. Prețul unui tichet la inelul 3 va fi de 25 de lei, la ambele tribune. Dacă până în prezent biletele s-au vândut doar online, de luni roș-albaștrii le-au pus în vânzare și la casele de bilete de la Arena Națională.
Cehii vin in Romania cu un moral bun, după ce au obținut o victorie pe teren propriu în prima etapa a campionatului, 3-2 cu FC Slovacko. Sparta s-a impus in meciul cu Slovacko prin golurile marcate de Dockal (min 2 si 10) si Konate (64). Pentru Slovacko a marcat Divis, de doua ori, in minutele 52 si 70. Antrenorul Spartei, Zdenek Scasny, a folosit in principiu cea mai buna echipa, exceptiile fiind Lafata și Fatai. Veteranul Lafata a fost rezerva și a intrat pe parcurs, în timp ce Fatai nu a fost inclus în lot.
Antrenorul echipei Sparta Praga, Zdenek Scasny, a declarat că meciul cu Steaua este unul cu „o încărcătură emoțională mare”. „Ne dorim să ne calificăm. Așa cum am spus și înaintea meciului tur, experiența noastră ne ajută foarte mult, dar în acest meci, pe lângă experiență, trebuie să fim concentrați, să fim uniți, pentru a ne ieși jocul. Nu pot să spun că vom ataca tot meciul. Am avut câteva probleme de lot în meciul tur, dar jucătorii s-au recuperat pentru acest meci. Trebuie să avem grijă să nu repetăm jocul din repriza a doua de la Praga. Vom vedea cum va decurge jocul, oricum nu vom ataca în permanență. Și dacă aș simți presiune nu am voie să o arăt, băieții nu au voie să simtă așa ceva pentru că ar fi destul de grav, este un meci cu încărcătură emoțională mare, dar nu am voie să mă las apăsat de aceste emoții sau de această greutate a meciului”, a spus Zdenek Scasny.
Steaua s-a întors de la Ovidiu cu 3 puncte, după un joc modest cu Viitorul, dar s-a invocat drept scuză formula experimentală de start într-un sistem 3-4-3. Laurențiu Reghecampf a vorbit inaintea meciului cu Sparta Praga. Acesta crede că Steaua va avea un meci mult mai greu decât la Praga si le cere jucatorilor sai: „Va trebui sa marcam si din jumatate de ocazie. Trebuie sa avem o evolutie mult mai buna decat meciul de la Praga si sa reusim sa marcam. Daca avem o jumatate de ocazie, trebuie sa marcam un gol. Intalnim o echipa foarte buna, am urmarit-o si cu Fener, e buna, puternica, daca are spatii si o lasi sa joace, iti poate da multe probleme. Nu e intamplator ca au ajuns pana in sferturile Europa League anul trecut, eliminand Krasnodar si Lazio. E foarte periculos sa spui ca joci la 0-0, e meci de calificare. Orice rezultat pozitiv e important. Vom juca asa cum am facut-o si la Praga, sa marcam, sa nu le dam sanse sa ajunga la poarta noastra. E periculos sa astepti pentru 0-0″, a spus acesta.
Față de partida din tur, revine în lot Hamroun și mai mult ca sigur în primul „11”. Reghecampf a anunțat surpriză în formula de start, însă este greu să fac o predicție a ei.
Echipa probabilă a Stelei pentru meciul de la Praga:
Niță – Enache, Tamaș, Toșca, Momcilovic – Pintilii, Achim – Adi Popa, Stanciu, Hamroun – Golubovic
Le urăm succes băieților și vom tremura de emoție alături de ei îndiferent de rezultatul de pe tabelă!
Forza Steaua!
X Ray
Xray, In mod normal asa ar trebui sa arate primul 11, insa daca ma iau dupa declaratiile lui Reggae cum ca vor fi surprize, atunci inclin sa merg pe mana lui Ilie si 4-3-3-ul lui, pt ca, Stanciu poate juca varf retras, iar cum fundasii centrali ai Spartei sunt masivi si cu un joc de cap foarte bun, Golubovic nu ar misca in front. De asemenea Pintilii, Muniru( desi eu l-as fi vrut mai mult pe Bourceanu) si Achim dau senzatia unui mijloc puternic, capabil de a recupera mingea in terenul adversarului si totodata ti-ai putea permite sa-i dai mai multa libertate ofensiva lui Achim, care poate sa vada o pasa mai deocheata, poate intra in 1-2-uri rapide cu Stanciu sau Popica, iar Stanciu din pozitia de varf retras, ar putea pune in valoare viteza celor doi, Popa si Hamroun, cu pase printre fundasii Spartei, plus ca Stanciu, pe postul de varf retras ar putea avea libertate deplina, sa faca cum il taie capul, lucru care cred ca ii place si i se si potriveste.
Insa nu stiu daca acum e momentul oportun pt a incerca acest 4-3-3. Vom vedea…
Forzza Steaua! Mult succes si curaj ca doar nu jucam cu Barca.
In rest (f)mm Stoica si H.I.M.
Steaua is Sparta …….!
solutia este la reghe: daca este concentrat si atent la detalii, daca echipa este bine motivata si asezata in teren, daca evitam superficialitatile si jucatorii stiu exact ce trebuie sa faca, daca nu vom avea ghinion …..ne calificam!
m-a deranjat un pic atitudinea lui de la sfarsitul jocului cu viitorul ….. chestia cu rolls-ul acum inainte de sparta mi s-a parut gratuita, mai degraba o aroganta din registrul anei! la fel si comentariile repetate la adresa unor posibile transferuri …… acum atentia trebuie sa fie 100% pe meciul cu cehii, caci calificarea este vitala! este timp mai apoi si de arogante…….
noroc ca mm-ul este tot timpul langa echipa. el aduce si profesionalismul necesar, dar si pune presiune pozitiva pe antrenor si pe jucatori …… bagheta magica este la reghe, caci pana la urma echipele joaca dupa chipul si indemanarea antrenorului!
fata de praga sunt cateva imbunatatiri: revenirea lui hamroun ar trebui sa aduca un plus de agresivitate ofensiva ….. la fel cu adi popa de la inceput echipa va fi mai sigura, mai echilibrata in banda dreapta ….. daca stanciu este responsabil cu fantezia si cu executiile de calitate, pintilii si golubovici vor aduce forta pe axul central. poate ca si forta bruta a lui muniru ar fi mai indicata decat jocul mai cerebral al lui achim…..?! nu stiu asta, imi e greu sa ma pronunt …… caci trebuie avut in vedere si modul cum vom reusi sa blocam atacurile spartei in cele doua benzi (in primul joc din benzi au pornit actiunile periculoase).
singura mea temere raman fundasii centrali: tamas lent si in scadere ca forta si viteza de reactie, iar tosca scund si fricos in fata adversarilor agresivi (iar la cornere practic nici nu se vede in careu)! pe centrul apararii nu ai calitate!
meciul va fi foarte greu, caci echipele sunt cam de acelasi calibru. de aceea fiecare centimetru, fiecare milimetru castigat sau pierdut va conta enorm!
nu va temeti insa ……. Steaua is Sparta …… trebuie sa Credem in Ea!
Steaua 2-1 Sparta. Stop. Calificare pt Steaua. Stop. Talpan si Boroi contacteaza pe V Moraru pt posibila colaborare in Liga V. Stop.
surprize, surprize – nicio surpriza in primul 11.
Poate nimerim si poarta la un moment dat. 😉
Frumos golul lui Stanciu dar suntem atat de ratangii! Cel putin Hamroun a ratat ca un amator in faza din minutul 41 – e inadmisibil intr-un asemenea meci sa uiti ABC-ul fotbalului!
2-0.
Cred ca vine maine si anunta Talpan ca brandul Steaua valoreaza acum 70 de milioane de euro, ca tocmai l-au bagat si pe Stanciu la calcul 😀
Ai uitat sa incluzi Arena Nationala, ca doar tot ce are legatura cu FC Steaua trebuie taxat. Deci poate 200 milioane. Si uite asa face Boroi echipe fantastice de handbal, volei, baschet, polo, hochei, etc, cu care sa castige cupe europene en-gros. Pe de alta parte mai sunt vile de ridicat, masini de cumparat, concedii de facut, asa ca probabil ajunge numa’ pt echitatie si oina.
Hamroun i-a luat locul lui Chipciu – parca nu e Steaua daca nu ai pe unul care iti rateaza toate fazele. 😀
De ani de zile caram in carca fotbalul romanesc, sa va fie rusine!
Bravo Reggae! Bravo Stanciu! Bravo jucatorilor!
Hai cu o tragere la sorti facila!
Recunosc ca nu am crezut ca trecem de Sparta, insa intotdeauna mi-am dorit sa ma insel.
E greu in Europa fara arbitrii de casa, fante de lumina si mici atentii de la echipe partenere. Uite, Astra poate confirma ce stiam deja de la Dinamo, Rapid, CFR, Pandurii, etc. Bineinteles, presa sportiva va insira motive gen Steaua norocoasa, vitamine dubioase, etc pt a explica de ce de zeci de ani numai Steaua aduce 60-80% din punctele echipelor romanesti in Europa.
Asa e. Bietul cimpanzeu roz, oaminii rai il persecuta :(. S-a vazut clar absenta lui Coltescu. Cu el, era simplu, nu dadeau danezii nici un gol, ca le anula pe toate. Plus un pinalti, ceva, rezolva baiatu’. Oamenii rai care-l invidiaza pe marele antrenor l-au impiedicat sa castige, nu i-au bagat in teren cel mai bun jucator.
On-topic: in sfarsit, un meci convingator, desi asta nu inseamna ca n-au fost momente cand apararea a scartait. Bineinteles, Stanciu merita toate felicitarile. Daca l-ar lasa si El Ciobandante in pace sa-si vada de fotbal …
O, cat e de dragut sa citesti comentariile frustrate ale dinamovistilor pe site-urile GSP si Prosport. Cica arbitrul a decis scorul, chestii de genul ofsaid si cartonas de pomana. Acrii strugurii…
Sunt niște complexați penibili, frustrați, și născuți să fie niște luzeri ! Au făcut din Astra, o echipă de maimuțe oligofrene capabile doar de imitat, campioana României ! Degeaba îl plagiază pe Regeh bufonul lor antrenor, degeaba pupă poala sfântului Lucescu pt. recomandări banale, dacă ești prost, confirmat de o viață întreagă de luzer, cum naiba să fi campion pe bune? Astra e cea mai caraghioasă campioană ! I-a demolat oe echipă de mediocrii, exact cum le e valoarea. Dacă simți că pe Steaua îi ajută arbitrul și-n Europa, și nu îi anulează toate golurile adversarului, și nu îți dă penaltiuri fără număr, cum erai obișnuit, atunci ești un LUZER născut doar să transformi mâncarea în căcat !
Stanciu RULEZ ! 🙂
Anul acesta poate fi anul lui, dacă își depășește performanțele din sezonul precedent sigur va pleca la o echipă bună.
Acum are forță, dacă își antrenează șutul va fi un jucător mare, pentru că nu e genul care să și-o ia în cap și să își dea singur cu piciorul în fund.
@white-r
si cornerele
„Apropo, am o curiozitate, nu neapărat nu foarte jurnalistică. Domnii colonei Boroi şi Talpan or fi văzut meciul? Şi dacă l-au văzut, cu cine au ţinut? Şi cum cred dânşii că se numeşte echipa care s-a calificat aseară în dauna Spartei Praga?” – întrebare preluată dintr-un articol de-al lui Cristian Geambaşu.
Vai, ce suferinţă trebuie să fie în această seară… Urgent, SMURD-ul, că s-ar putea ca unii să-şi taie venele când aud că mai primeşte Gigi „neşte meleoane”! Patronul e bun doar cât bagă bani şi e pe minus, dacă ajunge pe plus, să moară fir-ar el a dracu’! :))
Fiind incapabil (de fericire!)să scriu cronica, am pus articolul lui Geambasu si Mironica in unul singur. Super articolele!
toate ca toate, dar inca e de lucru. enache imi place ca e bataios si mereu motivat, dar e haotic, mai ales in aparare unde face niste greseli copilaresti – nu e postul lui si ar trebui lasat burtescu deoparte si adus un fundas dreapta. in atac inca nu se intelege cu popa, in primul rand pentru ca popa calic si nu prea da pasa.
momcilovic in schimb cred ca a facut cel mai bun meci la Steaua.
hamroun trebuie urechiat pentru a fi mai lucid in combinatii si la finalizare.
muniru pare pe drumul cel bun, dar inca e distrat.
centrul apararii e departe de a fi solid, iar fazele fixe… in atac sunt petarde, in aparare bombe cu ceas.
felicitari baietilor si staffului!!!
@sikander
De acord cu tine. E clar că sunt hibe, în special de lot și automatisme, însă nici Sparta nu e, totuși, o echipă de jaloane. Are forța de a pune probleme și pe alocuri pus. Exact ca în box. Dai, dar mai și primești. 🙂
Dar să tragi 21 de șuturi sfert-finalistei EL și să o domini clar, nu e puțin lucru. Și ai dreptate, dacă Hamroun era mai precis, era un scor fluviu.
Și iar da, Enache nu este de fundaș de cupe europene, nici centrul apărării. Sunt nesincronizări mari, dar cred că și din cauza lateralilor care nu marchează adversarii cum trebuie. Că la fazele fixe suferim mai mult!
PS
Sperăm ca „becalicul” să deschidă în pușca mea baierele pungii și să mai ia fundași și atacanți „de Steaua”.
Articol revizuit.
PS
De câteva zile, serverul funcționează groaznic! Editarea-salvarea te scoate din minți!
Revizia finală.
Ufff! 🙂
Cu cele trei goluri inscrise in dubla mansa cu Sparta Praga, Nicolae Stanciu a ajuns la 7 reusite pentru Steaua in cupele europene. In ierarhia all time a marcatorilor stelisti (in tricoul Stelei, mai bine zis) in competitiile continentale conduce Marius Lacatus, cu 16 goluri (exclusiv reusita din turul cu PSG, acel 3-2 devenit ulterior 3-0), urmat de Nicolae Dica, cu 14 goluri, Ilie Dumitrescu, cu 13 goluri, Gheorghe Hagi si Raul Rusescu, cu cate 12 goluri, Victoras Iacob si Banel Nicolita, cu cate 10 goluri, Cristian Ciocoiu, Dorin Goian, Adrian Ilie si Bogdan Stancu, cu cate 9 goluri, Adrian Neaga, cu 8 goluri, Nicolae STANCIU, Sabin Ilie si Claudiu Raducanu, cu cate 7 goluri s.a.
A mers mai bine decât se așteptau mulți.
Post factum
Nicușor Stanciu, care a primit nota 10 în Gazeta Sporturilor. Golubovici, Pintilii, Adi Popa și Tamaș au fost și ei la un nivel înalt și au primit nota 8. Însă i-a dat 6 lui Hamroun. Merita mai mult, deși a ratat, fiind și el coșmarul cehilor pe stânga.
Stanciu luat la pachet de Muniru. 🙂
@xray.
Ceea ce mi-a atras atentia in statistici: 0 offside-uri, 0 cartonase si doar 8 faulturi. Pe scurt, echipa chiar a jucat fotbal. Cu vreo 4-5 jucatori buni intr-adevar, putem spera la o primavara in Europa.
@jac87
Offside-urile, cartonașele și faulturile arată cine a „subordonat” (vorba lui Ilie) pe cine.
pe langa ce am scris mai sus, am mai remarcat ceva: pintilii a jucat exemplar! de ceva timp o luase pe urma lui bourceanu, cu intrari intarziate foarte tari si lua mai mereu cartonas galben in primele 30min. aseara insa a avut in mare parte intrari la minge si nu prea a fost surprins pe picior gresit de adversar, a avut atentie mai mare si plasament mai bun. poate ca si cuplul cu achim i-a prins bine, fiindca nou venitul a adus siguranta la inchidere pe urcarea lui pintilii. daca antrenorul a sesizat problema asta la pintilii si a lucrat asupra ei la antrenamente, merita felicitat, fiindca a dat roade.
ziceam ca mai trebuie adus un fundas dreapta. mai trebuie si un portar care sa-i faca o concurenta stransa lui nita. cojocaru e departe de a fi chiar si o speranta de viitor.
aganovici a gresit chiar si prima minge pe care a primit-o dupa ce a intrat. nu vreau sa-l acuz, dar nu e in apele lui. parca ilie dumitrescu spunea ca el ar fi de profil mai defensiv, iar postul de mijlocas ofensiv in spatele varfului nu i se potriveste. nu stiu daca e asa pentru ca nu l-am urmarit cand a jucat la viitorul, insa ar trebui lucrat mult mai mult cu el pentru a face fata cerintelor antrenorului.
Toate ca toate, dar am dominat 3 reprize din 4 o echipă care acum câteva luni juca în sferturile Europa League. Bravo Reghecampf, bravo Stanciu, bravo toată lumea!
Ma intreb daca Steaua juca la fel aceste 2 meciuri in cazul in care Chipciu nu se transfera.
:)))))) bine zis