România – Albania 0-1!? Euro, PA!

de | iunie 18, 2016

România a făcut fericită o națiune calificată în premieră la Campionatul European dintr-o grupă cu Portugalia, pe care a învins-o, și Danemarca, care nu a reușit să o bată. Meciul din seara asta a fost unul istoric pentru Albania. Prima victoria după 68 de ani cu România, primul gol marcat și primul succes într-un turneu final. Bravo lor! A fost „cadoul” generalului la cea de a 100-a partidă pe banca naționalei.

După ce am văzut Franța-Albania și Elveția-Albania am scris că România nu are cum să invingă Albania.

„Franța-Albania 2-0 în min 90 și 95!!! Franța, doar 2 șuturi pe poartă. Ălea 2 goluri. Și cu asta basta! S-a lămurit grupa. Europa, pa!

Cu un egal, Franța și Elveția merg mai departe împreună. Noi acasă…
Nu văd cum noi o să batem Albania, la cum au jucat ăștia cu Elveția și Franța, și apoi să sperăm cu 4 puncte să ne calificăm de pe locul 3.
Asta e! Împortant e să participi”.

Exact așa a fost. Franța a dat-o la pace cu Elveția, iar noi, previzibil,  cu stângul în dreptul. Nici cei băgați, nici cei „nebăgați” până azi, nu au schimbat jocul. Singura consolare a jocului la acest Euro a fost tot cu o înfrângere, cea cu Franța. Da, fotbalul-industrie a devenit un sport în care nu prea mai există națiuni mici, ci cele care știu (și pot) să-și plaseze jucătorii în campionate în care pot câștiga valoare.

După meciul bun cu Franța, tot lotul României a rămas fără vlagă. Asta este numai vina generalului. El a făcut selecția, el a stricat programul cluburilor în iarnă pentru nimic, el a bulversat competiția internă să aibă lotul devreme și să-l antreneze, el a concediat staff-ul medical și de pregătire fizică chiar inaintea turneului. Pe scurt, el i-a ales și el i-a antrenat în ultima lună. Să cazi în nas după un singur meci bun, e inadmisibil!

De fapt, generalul a făcut cam ce a făcut și Steaua din iarnă. S-a axat și pe „reșapați”, pe care i-a dus degeaba în locații cu SPA-uri SF de „șpe” stele. Apoi, fie că nu i-a mai luat pe unii, fie cei luați au căzut în nas pe teren fără vlagă când trebuiau să fie la 100%. Lipsa de vână a dus și la multe de pase jenant de imprecise și la greșeli individuale neforțate cum rar vezi chiar în ligile inferioare. Până și tactica specifică acelor ligi parcă ne guverna jocul în tentativa de atac: mingi aruncate la intâmplare în față să le ajungă cel ce fuge mai tare. Evident că sistematic ajungeau la adversar. În duelurile „unu la unu”, albanezii păreau nemți pe lângă noi, iar noi Albania de pe vremea când o băteam cu 6-1. Și asta după ce, acum 4 zile,  albanezii și-au dat viața în meciul cu Franța, pierdut dramatic cu 2-0 în prelungiri. Noi, tot acum 4 zile, eram deja varză după 60 minute de joc cu Elveția.

Să nu ne îmbătăm de furie cu apă rece. Nici victoria, nici egalul nu ne mai garanta calificarea, de aceea offside-ul eronat și bara lui Andone nu mai contau decât pe tabelă și poate la imagine.

România vs Albania

În condiţiile în care România avea nevoie neapărat de un succes, statistica e una dezarmantă. Pe atac, conduşi din minutul 43, românii au tras în tot meciul de doar 3 ori pe spaţiul porţii adverse, în timp ce Albania de 6 ori. La acest capitol, România este codaşa turneului final cu o medie de doar trei şuturi pe poartă. Nu aveau cum să spere la mai mult.

Codași și la capitolul fizic, nu doar în atac. Tricolorii sunt ultimii în statistica kilometrilor alergaţi la Euro. S-a văzut încă de la meciul cu Elveţia cât de slab stăm la capitolul fizic, iar la acest rezultat a contribuit şi cantonamentul din Italia. A lipsit prospeţimea. Dacă în partida cu Franţa, România a acoperit 105,7 km, cu Elveţia cifrele au fost şi mai slabe: 102,7 km. Aseară, naționala a atins punctul minim, doar 101,1 km, în condiţiile în care trebuia să „alerge” după victorie. Pentru comparație, Ucraina, deja eliminată de la Euro și ea, are o medie de aproape 115 km acoperiţi în disputele cu Germania şi Irlanda de Nord.

Euro 2016, România și grupa A:

Franţa – România 1-2
România – Elveţia 1-1
România – Albania 0-1

Da, dragi mei români steliști, atât ne-a rămas: Împortant e să participi!” 

Ne vom întoarce cu speranțele și aștepťările la echipa noastră de club, dar și acolo este un haos managerial.

  • Jucători puși pe liber cu lopata, fără să se aducă în loc decât 3 „reșapați”.
  • În plină pregătire, creierul forței fizice, Neubert, a părăsit corabia, certându-se tot cu antrenorul, ca la națională.
  •  etc…

Slabe șanse să facem ceva în Europa și în sezonul ăsta.

Vom trăi și vom vedea. Îmi doresc din suflet ca eu să mă înșel.

X Ray

Euro 2016 (3): Avancronică România – Albania. Ultimul cartuș al generalului

Ultimul meci al României în grupa D, cel cu Albania, se joacă la Lyon pe Stade des Lumières, duminică, 19 iunie, de la ora 22:00. Stadionul echipei Olympique Lyonnais are o capacitate de 59,186 și denumirea oficială de Parc Olympique Lyonnais Grand Stade sau Stade de Lyon sunt alte denumiri (nickname) ale arenei a cărei construcție a început în anul 2013 și a fost inaugurată pe 9 ianuarie 2016.

România revine la Lyon, acolo unde a jucat în 1998 turneul final FIFA World Cup, când a învins Columbia cu 1-0, și speră duminică la alt rezultat pozitiv în acest oraș. Romania a întâlnit Albania de mai multe ori decât pe oricare altă națiune. Nationala n-a mai pierdut cu Albania de acum 68 de ani, din 1948, perioada in care s-au disputat 12 partide.

Din cele 15 partide jucate intre Romania si Albania, romanii au castigat zece, au terminat trei la egalitate si au pierdut de doua ori, avand un golaveraj de 38-9. Prima confruntare dintre cele doua echipe, in 1946, s-a incheiat cu victoria albanezilor, cu 1-0, ei castigand si la Bucuresti, doi ani mai tarziu, ambele jocuri in Cupa Balcanica.

Alte detalii de palmares și imagini găsiți aici .

Romania nu va face niciun cadou Albaniei, scrie Le Matin. Tricolorii se pot califica de pe locul 3, insa chiar au sanse de a incheia grupa pe locul 2, daca Elvetia e invinsa de Franta (golaverajul va fi atunci hotarator). Echipa lui Anghel Iordanescu nu pleaca neaparat favorita duminica, estimeaza cotidianul elvetian. Potrivit acestuia, din ce au aratat pana acum cele doua echipe, Albania a pus mai multe probleme Elvetiei si Frantei decat a facut-o Romania. (Agerpres)

Totuși am putea rata calificarea in optimi din cauza cartonaselor galbene. La egalitate perfecta departajarea se va face la cartonase. La clasamentul Fair-Play stam rau. Avem 7 galbene după doua meciuri, iar Elvetia doar 4.

România

Anghel Iordanescu va bifa meciul 100 pe banca nationalei la partida cu Albania de duminica. Acesta este liderul nationalei, depasindu-l in preliminariile pentru Euro pe Victor Piturca, acesta din urma avand 95 de meciuri pe banca nationalei. Iordanescu este si in topul de la Euro. Acesta este intrecut doar de nume mari, precum campionii mondiali Joachim Low si Vicente del Bosque, cu 133, respectiv 112 selectii, si Fatih Terim, cu 126 de selectii.

Însă duminică generalul este la ultimul cartuș pentru a atinge ținta: optimile Euro 2016. Sună puțin ridicol să emiți pretenție de victorie sigură, când România are o singura victorie în toată istoria ei de participare la Campionatul European, și aia prin 11 m, 3-2 cu Anglia în anul 2000.

Mai mult, de 6 ani nu am bătut Albania, ultimele două meciuri disputate terminându-se nedecis, 1-1. Totuși, avem nevoie de cele 3 puncte ca de aer, după egalul cu Elveția. Din discuțiile cu mai mulți fotbaliști din lot, jurnaliștii prezenți în cantonamentul naționalei au aflat că efortul imens depus în partida inaugurală a turneului final ar fi fost principalul motiv al apariției celor 4 schimbări în echipa de start de la meciul cu Elveția, față de cel cu Franța, disputat cu 4 zile mai devreme. Acum, însă, ar putea apărea modificări forțate de situația medicală, dar și de revenirea în formă de joc a celor care au acuzat oboseala după întâlnirea cu Franța.

Anghel Iordănescu a explicat după jocul cu Elveția de ce a făcut atâtea schimbări în primul 11, față de jocul cu Franța. Selecționerul a invocat starea de oboseală a tricolorilor. ”Ne este greu să ducem două meciuri în 3-4 zile, fotbaliștii noștri nu sunt obișnuiți cu asta”, a sunat motivația lui Iordănescu.

Selecționerul este însă contrazis de tricolori. Adi Popa spune că nu a resimțit niciun fel de oboseală după primul meci de la campionatul european și că ar fi putut juca foarte bine și cu Elveția. ”Pe mine unul nu m-a stors meciul cu Franța. Eu sunt obișnuit să joc și la 3, 4 sau 5 zile. La Steaua joc 90 de minute meci de meci și la 3 sau 4 zile. Nu am nicio problemă”, a declarat Adi Popa pentru Digi Sport. Exact ce am susținut și noi în comentarii.

Adi Popa mai susține că medicamentația pe care o folosește echipa națională acum, este aceeași cu cea folosită de Steaua pe vremea lui Neubert. ”Aceleași vitamine pe care cei de acasă le numesc acum defectuoase le-am luat și la Steaua acum 2 ani. Tot pe aceleași le luăm și acum la echipa națională, acum doi ani erau minune, acum sunt defectuoase!? Eu cred că sunt doar zvonuri să destabilizeze echipa, refacerea se face foarte bine, mergeți aici să vedeți ce condiții avem.

Altele pot fi cauzele pentru care jucătorii au căzut fizic, nu medicamentația și refacerea. Cel mai bine vă poate explica staff-ul și domnul Iordănescu de ce picăm sau genul, eu nu sunt în măsură”, a mai spus Adi Popa.

Faptul că Stanciu a sărit din echipa titularilor a meciului cu Elveția a mirat pe toată lumea. Stelistul fusese cel mai bun jucător al României în ultimele șase partide jucate. Lipsa de încredere a selecționerului pare să fi fost motivul. Secundul Viorel Moldovan a declarat că Stanciu nu are încă experiența necesară pentru a trage echipa după el. ”Stanciu a venit după un meci bun cu Franța. El este foarte tânăr și astfel noi am încercat să găsim alt 11 pentru a nu avea probleme în compartimentul ofensiv, așa am considerat. Este o presiune enormă pe el și trebuie sa-l debarasăm, pentru că e tânăr și nu poate să traga echipa după el, chiar dacă e valoros”, a explicat presei Viorel Moldovan.

Decarul Stelei a fost unul dintre cei mai în formă tricolori în ultimele șase jocuri pe care le-a disputat în tricoul echipei naționale, reușind să înscrie 4 goluri. Mijlocașul de 23 de ani a fost folosit titular în jocul cu Franța și deși nu a marcat, a scos penalty-ul transformat de Bogdan Stancu.

Selecționerul ar putea fi însă forțat să facă și câteva schimbari nedorite pentru partida de duminică. Cu Pintilii și Raț, incerti pentru meciul cu Albania, Iordănescu se va orienta cel mai probabil către noi schimbari în primul 11 pentru meciul cu Albania, generalul exprimându-și nemulțumirea și față de unii jucători introduși pentru a face diferența în meciul cu Elveția.

Ultimele vești au fost date de Iordanescu la conferința de presă de sâmbătă seara: „Avem 3 jucatori intr-o situatie delicata, maine luam decizia in privinta lor”.

„Nu mă intersează că e meciul 100 pe banca naționalei, nu țin cont de asta. A fost o zi plină pentru noi, a fost solicitant drumul, am mers cu mașina și trenul cam mult. În plus, ne-au schimbat programul pentru conferință șsi antrenament”, a spus Anghel Iordanescu.

„Avem 3 jucători intr-o situație delicată. După meciul cu Elveția au avut program separat si asa vor avea si in aceasta seara. Maine vom lua decizia finala in privinta lor. Nu va pot spune despre cine e vorba, ii stiti voi deja. Acum vom intalni o echipa buna a Albaniei, care a jucat la fel de bine impotriva Frantei. Planul si obiectivul nostru este clar pentru maine”, a mai spus Iordanescu.

  • Jucătorii folosiţi în meciul cu Franţa:
    Franţa: Tătărușanu – Săpunaru, Chiricheș, D. Grigore, Raț – Hoban, Pintilii – Ad. Popa (82 Torje), N. Stanciu (72 Chipciu), B. Stancu (1 gol) – Fl. Andone (61 Alibec)
  • Jucătorii folosiţi în meciul cu Elveţia:
    Elveţia: Tătărușanu – Săpunaru, Chiricheș, D. Grigore, Raț (61 S. Filip) – Prepeliță, Pintilii (46 Hoban) – Torje, B. Stancu (1 gol), Chipciu – Keserü (83 Fl. Andone)

Aseară a fost și antrenamentul oficial înaintea meciului cu Albania. Deși inițial trebuia să se desfășoare pe stadionul pe Parc Olympique Lyonnais, în cele din urmă s-a decis ca antrenamentele oficiale să aibă loc pe un teren aparținând de Stade Gerland pentru a se proteja gazonul.

Răzvan Raț, Steliano Filip și Mihai Pintilii, jucătorii dați incerți, s-au pregătit separat de restul grupului, dar selecționerul a petrecut o parte importantă a primelor minute ale ședinței de pregătire discutând cu cei trei separat, iar apoi doar cu Mihai Pintilii și cu doctorul Laurențiu Oproiu.

Chiar dacă a refuzat să detalieze starea fiecăruia dintre cei trei în parte, se pare că cel puțin doi dintre ei vor fi aproape sigur refăcuți la ora meciului cu Albania. Mihai Pintilii și Răzvan Raț sunt cei care au șanse chiar să înceapă ultimul meci din grupă ca titulari, într-o echipă în care Denis Alibec are șanse foarte mari să înceapă pentru prima oară ca titular la Euro, Adi Popa să revină în primul 11 și Sânmărtean să nu fie nici acum titularizat.

  • Echipa tricolorilor contra Albaniei se prefigurează a fi următoarea: Tătărușanu – Săpunaru, Chiricheș, Dr. Grigore, Raț – Pintilii, Hoban – Adi Popa, Stanciu, Bogdan Stancu – Andone.

Albania

Invinsă atât de Elveția (0-1), cât și de Franța (0-2), Albania mai are sanse de calificare in optimi de finala daca va trece de Romania, ceea ce ar face-o sa incheie grupa pe locul 3 si sa astepte rezultatele din celelalte grupe.

„Vom lupta, nu ne vom da batuti”, a avertizat fotbalistul albanez Amir Abrashi inaintea meciului de duminica dintre nationala tarii sale si cea a Romaniei, din Grupa A a EURO 2016.
La fel, coechipierul sau Frédéric Veseli, implicat la golul din care Franta a deschis scorul, a fost campion mondial cu nationala Under – 17 a Elvetiei in 2009, insa anul trecut a ales sa joace pentru Albania. Veseli crede ca in primele meciuri de la turneul final, Albania a platit pentru lipsa de experienta. Veseli este convins ca echipa sa poate castiga ultimul meci, daca „va crede cu adevarat si va ramane lucida”.

Nu de aceeasi parere este Abrashi: „Nu, problema nu e experienta. Nu am mai fost organizati. Ajunge sa ne uitam din nou la golul lui Griezmann. Asa ceva nu se poate intampla in fotbalul profesionist!” El recunoaste ca vestiarul a fost „foarte trist” dupa loviturile primite in finalul jocului cu Franta.

Albania nu se va putea baza duminica pe Burim Kukeli, titular in ambele meciuri de pana acum. Acesta a incasat galbene in ambele jocuri, cu Elvetia si Franta.

  • Jucătorii folosiţi în meciul cu Elveţia:
    Berisha – Hysaj, Cana, Mavraj, Agolli – Abrashi, Kukeli, Xhaka (62 Kaçe) – Roshi (74 Cikalleshi), Sadiku (82 Gashi), Lenjani
  • Jucătorii folosiţi în meciul cu Franţa:
    Berisha – Agolli, Mavraj, Ajeti (85 Veseli), Hyssop – Lila (71 Roshi), Abrashi, Kukeli (74 Xhaka), Memushaj, Lenjani – Sadiku

Suporterii

UEFA a deschis o procedură disciplinară împotriva României

UEFA a deschis o procedură disciplinară împotriva Federaţiei Române de Fotbal (FRF), pentru că fanii au aprins torţe în tribune la meciul cu Elveţia (1-1), de miercuri seară, de pe arena Parc de Princes, informează news.ro. Incidentul a avut loc după ce Bogdan Stancu a marcat din penalty în minutul 18 al meciului de pe Parc des Princes. Cel mai probabil, FRF va fi amendată pentru torţele aprinse.

43 de comentarii la „România – Albania 0-1!? Euro, PA!

  1. xray Autor articol

    1) Update articol.

    2) Update info echipa.
    Sport.ro: „Decizie de ultima ora a selectionerului! Mihai Pintilii nu poate fi recuperat 100% pana la startul partidei si nu va juca! Locul sau va fi luat de Prepelita in echipa de start.”

    Echipa Romaniei: Tatarusanu, Sapunaru, Chiriches, Grigore, Rat, Prepelita, Hoban, Adi Popa, Stanciu, Stancu, Alibec

  2. alexandru-h

    Am descoperit astazi ca un strabunic de-al meu e albanez la origine, venit din Skhodra acum 100 de ani si stabilit in Romania. Am citit cate ceva despre el si mi-am descoperit o dragoste temporara pentru Albania, care va tine probabil pana la ora 12 noaptea.

  3. xray Autor articol

    Cum scriam într-un comentariu după egalul cu Elveția, Mățel e folosit acum pe stânga. Deh, pe Toșca l-a trimis acasă și l-a ținut degeaba pe câinele ăla de Filp.

    Ultima strigare la echipe:

  4. sikander

    Cum plm ajunge hoban ala mereu in extrema in atac, nu inteleg. La centrarea de la gol erau 2albanezi contra lui matel cand au batut autul so so nostri se retrageau agale.

    Chiriches ala cred ca s-a lovit la cap cand a cazut atunci beat pa gheata, ca a vai mama lui de atunci

    Daca nici acum nu intra sanmartean in locul lu hoban…

  5. alexandru-h

    M-au sunat rudele din Albania, sunt extrem de fericite in acest moment, le-am zis sa nu se grabeasca pentru ca Iordanescu e antrenor prea mare pentru ca sa nu impulsioneze jucatorii in a marca cel putin 5 goluri in repriza a doua.

  6. sikander

    E greu cand nai cu cine…

    Cand ai un torje care se crede împărat ca a ajuns la udinese si aia nu stiu cum sa facă sa scape de el, un chiriches care nu-si mai încape in el doar ca e rezervă la napoli si un rar care se milogeste sa prindă turneul final si la 50ani si mai vrea si banderola…

    Exact ce ziceam de mentalitate defectuoasă…

    Rămânem cu suporterii civilizați si cu proasta de esca

  7. alexandru-h

    Stanciu, omul meciului… pentru Albania. A avut suflet de rugbist.

    Eu ma bucur pentru rezultat. Cum i-am zis si lui @empyro la telefon, e timpul sa terminam cu lantul asta vicios Iordanescu-Piturca-Lucescu. Daca nu angajam un antrenor care sa vada dincolo de obsesia pentru jocul defensiv, mai bine sa nu ne calificam. Albanezii au fost slabi dpdv tehnic dar au avut curaj, suflet, au atacat, au fost agresivi… de ce sa nu ne bata?

    1. siegfried

      1.Unde dracu au atacat albanezii, într-un universal paralel? Posesia a fost 59% pentru noi, pase reuşite 446 România versus 222 Albania. În afară de golul izorât din tâmpenia lui Tătăruşeanu ce ocazie au mai avut ei?

      2-Poţi să-l aduci şi pe Guardiola antrenor, la ce lot de netalentaţi avem e imposibil să formezi o echipă ofensivă.

      3. A jucat prost azi Stanciu, dar ce dracu putea să facă? extremele şi fundaşii laterali au fost zero pe fază ofensivă, pasa direct pe vârf n-a funcţionat aşa că a apelat des la singura soluţie pe care o mai avea: şutul de la distanţă.

  8. maou

    Nu m-asteptam sa mancam bataie, singura echipa care a luat gol de la Albania. Incredibil, ma asteptam la un egal, avand in vedere impotenta noastra in atac si frica inexplicabila a lui Iordanescu de a nu juca fotbal.

    O echipa slab pregatita fizic, fara relatii de joc si fara nici o idee in tainele ofensive. Nu inteleg ce s-a pregatit inainte de turneul asta, probabil propaganda pe retelele de socializare, altfel nu-mi explic

    @Alexandru
    Esti aspru cu Stanciu, intradevar a facut un meci slab insa in priam repriza a fost sarit de „constructie”. Echipa noastra nu stie sa atace, si ma refer la filaozofie, dar sa jucam un cu numar 10 ( nu ca Stanciu ar fi acum un numar 10 veritabil, in opinia mea pare mai mult un mijlocas ofensiv central, pe modelul clasic gen Totti, pastrand proportiile ).

    M-a bufnit rasul cand l-a introdus pe Sanmartean in repriza secunda, cand majoritatea echipei era obosita. A fost ca cireasa de pe tort.
    Daca avem in grupa 3 echipe din fostul bloc sovietic, noi nu faceam vreun punct.

  9. sikander

    Ete pla! Si ce-ar fi trebuit sa facă stanciu azi? Sa dea 3goluri si 3pase de gol? L-am criticat de fiecare data dupa un meci slab din campionat, dar azi chiar daca a jucat mai prost, nici daca ar fi jucat bine nu s-ar fi schimbat ceva. Drept dovadă, degeaba a intrat sanmartean si a inceput sa insire cate 2-3adversari, daca nu avea unde sa continue in asa fel încât sa creeze pericol la poarta adversă. Daca lui stanciu i-ar fi iesit un sut ca lui payet, din 3-4 cate a dat in tribuna, tot nu s-ar fi schimbat nimic si tot penibili am fi ramas. Bine ca a venit vedeta torje si i-a tras mingea din mama la o lovitura liberă, ca un copil cretin care fura jucării de la altii. Parca la bara lui andone stanciu a dat pasa decisivă.

    Lotul asta numai echipa nu poate fi numit. Una e sa alergi in bloc dupa minge si sa blochezi adversarii, lucru care nu ne-a iesit si am luat 4goluri si alta e sa construiești acțiuni periculoase. Pe faza de atac zici ca am fost niste santieristi care jucau o miuta in pauza de masa.

    Stai ca se anuntau variante fabuloase de selectioner. Vezi rednic :)))))) Eu ma astept la demisia limbricului ăluia de la frf, care a fost pus politic. Cine stie ce idei inovatoare mai are pe viitor si ne trezim ca ajungem peste cativa ani sa avem derby cu gibraltar.

  10. xray Autor articol


    La finalul meciului, cu România deja eliminată, decarul naționalei aproape că a izbucnit în lacrimi în timp ce-și cerea scuze fanilor ”tricolorilor”.
    ”Ne doream să câștigăm, să mergem mai departe, dar din păcate am făcut un joc foarte slab azi, nu meritam să ne calificăm. Într-adevăr, ne-am dorit foarte mult să ne calificăm mai departe, era o șansă importantă pentru noi toți. Ne pare rău că i-am dezamăgit pe fani și ne-am dezamăgit și pe noi, practic. Era la indemana noastra calificarea si nu am reusit sa o obtinem. E o seară neagră. Suntem… Nu știu dacă suntem slabi, dar jocul a fost slab, nu am reușit să marcăm, dar ei ne-au pedepsit la singura ocazie avută. Nu știu ce mai urmează, nu vreau să mă gândesc acum la ce o să fie, pentru că tocmai am pierdut o calificare și e foarte dureros. E cel mai trist moment din cariera mea”, a declarat Stanciu, cu vocea tremurândă, la PRO TV, la finalul partidei.

    Bine că nu ne-am pierdut bunul-simț.

  11. bodanel

    O sa fac putina nota discordanta. Eu cred ca Romania avea jucatori capabili sa bata Albania si Elvetia si, cu putin noroc, sa bata si Franta. Insa unii nu au fost selectionati iar altii au fost lasati pe banca cand trebuiau sa intre.
    Problema Romaniei a fost antrenorul. CU tot respectul pentru munca anterioara fotbalul s-a schimbat iar tata Puiu a ramas in urma si este depasit de tot ce inseamna fotbal actual.

  12. naiyba

    Marele „zid romanesc” din calificari nu a fost decat o fata morgana, cum am dat de adversari mai buni si mai artagosi (Albania), „marele zid” s-a daramat a venit realitatea si le-a dat cu el in cap.
    Gradinescu are dreptate cand spune ca asta este rezultatul unui fotbal condus de tot felul de asa zisi smecheri, infractori si bulangii. Cand nu se construieste nimic si totul se face de la un sezon la altul pt implinirea financiara a unora, rezultatele la nivel de echipa nationala cat si de club vor fi efemere si de scurta durata.
    Sunt sigur ca nu se va schimba nimic pt ca zdrentele nu se schimba se arunca la gunoi.

  13. adrian0808

    Da tata puiu asta nu e cumva o maaare glorie a STELEI …..
    Aveti grija sa nu uitati lucrul asta …..
    Si gloriile pot fi retarde , aviz amatorilor care ii tot pupa in dos …

    In rest jucatori care nu merita sa joace mai mult de Liga a-2-a din moldova … ca tot ii vaita pere poulet ca nu au contracte …..
    Glorioasa campanie de calificare s-a incheiat rusinos cu bataia albanezilor ….

  14. piece-of-mind

    O rusine istorică, dar care vine ca o consecinta normala a modului in care Sandu si Dragomir au păstorit fotbalul dupa Revolutie. Un campionat plin de blaturi, care nu a generat decat impostura sportiva si patroni puscariabili. Cand nu construiesti nimic si trăiesti din amintiri, intr-un final te bate si Albania.
    Din tot acest Euro raman cu satisfactia ca Elias Bucurica a intrat definitiv în legendă drept „Împăratul Dormeo”!

  15. joga-bonito

    Toata stima pentru albanezi. Un popor mult mai sarac decat noi, dar cu niste jucatori de fotbal care si-au reprezentat cu mandrie tara in toate trei meciurile. Eu eram sigur ca ne bat. Bravo lor.

    E clar ca pe langa ca avem jucatori slabi si Iordanescu a facut praf Nationala, incepand de la turneul penibil din Turcia si pana la pregatirea meciurilor. Pacat.

  16. alexandru-h

    1. Albanezii au atacat mai bine. Avem noi 16 suturi fata de 14 ale lor, dar ei ne conduc la suturi pe poarta (6 vs 3). Chiar am fi penibili sa ne laudam cu „transformarile” unora ce au uitat ca e fotbal, nu rugby.

    2. Dar, mai important decat asta, albanezii conduc la recuperari de balon si la distanta parcursa pe teren. Poti sa ai tu posesie dubla, pase duble… e inutil cand adversarul iti strica toate atacurile si alearga mai mult ca tine.

    3. Iordanescu e un antrenor depasit, ce traieste din gloria momentelor de acum 20 de ani.

    4. Suporterii gandesc tot in termeni de stelist/dinamovist. Ma uit si la piece-of-mind – cat de penibil poti sa fii sa te bucuri de accidentarea lui Alibec in conditiile in care cica tii cu echipa Romaniei? Din punctul asta de vedere, ma lasa rece laudele aduse lui Stanciu pe forumul asta – se datoreaza strict echipei la care evolueaza, nu jocului execrabil de aseara.

  17. xray Autor articol

    Notele France Football

    „Titularizat vârf, atacantul Astrei Giurgiu nu a reușit niciodată să conteze în apărarea albaneză și la perechea Mavraj-Ajeti. In prima repriza, cand echipa sa domina, Alibec n-a reusit sa-si creeze cea mai mica ocazie. Apoi a suferit fizic, la fel precum coechipierii sai. Alibec i-a lasat locul lui Gabriel Torje dupa o ora de joc, in urma unei accidentari urate la genunchi. Atacantul a ajuns la vestiar pe targa. O seara foarte complicata pentru el”, scrie France Football.

    Dintre jucatorii romani, cele mai mari note le-au primit steliștii Stanciu și Popa, și „stranierii” Grigore și Hoban – 5. Restul …

    Tatarusanu 4
    Sapunaru 4
    Grigore 5
    Chiriches 4
    Matel 4
    Hoban 5
    Prepelita 3 (Sanmartean 45e, 4)
    Stanciu 5
    Popa 5

    Stancu 3
    Alibec 3

    La albanezi, Hysaj, Basha, Abrashi, Lila si Sadiku -6, iar ceilalti au fost notati cu 5.

    1. fortuneteller

      Notele alea sunt din „burta”. Grigore a fost mizerabil, n-am mai numarat dupa 5 pase date la adversar. La fel Hoban si Matel. Chiriches a jucat decent, macar de un 5, poate 6. Sanmartean nu poate avea o nota mai mica decat Stanciu, jocul echipei s-a schimbat in bine dupa intrarea lui. Si Sapunaru merita macar un 5. Tatarusanu merita un 3, poate mai putin.

  18. alexandru-h

    @piece-of-mind

    Fuck! Scuze profunde… ma omoara formatul forumului asta ca nu e nicio diferentiere intre postari si te-am luat pe tine la bataie! Da, de celalalt era vorba!

    @bodanel

    Eu ma iau mai mult de Stanciu decat de Torje dintr-un motiv foarte simplu: de la Stanciu ma astept la mai mult. Un om ce are pretentia sa fie transferat pentru o suma maricica si care e vazut drept viitorul nationalei trebuie sa dovedeasca mai mult decat un esec precum Torje, ce e aruncat de la o echipa la alta fara sa-si gaseasca un loc stabil.

    1. strezahuzum

      @alexandru-h.
      Vai, ma duc acuma sa-mi pun cenusa in cap. Cum de-am indraznit sa nu plang dupa Alibou, cel mai tare jucator din istoria nationalei (la tavaleli, cersit la arbitru, copite si coate aplicate adversarilor) ? Ce conteaza ca jegul asta putea sa-i bage in spital pe Nita si Tosca in meciul direct, ca a lovit si provocat non-stop tot campionatul ? L-a convocat Iordanescu, gata, stergem cu buretele. Apropo, bine ca s-a vazut cate parale face Aliboul in fata unor aparari care nu sufera de sindromul „indexplicabila amorteala”. Zero barat.

      1. xray Autor articol

        @strezahuzum

        Acolo Alibec era român, nu „giurgiuvean” și purta tricoul naționalei României când l-a rupt ăla, nu al Astrei.
        Și mie îmi este nesuferit Alibec, dar pot distinge între sport, Astra și România.

  19. alexandru-h

    @strezahuzum

    Cand Lacatus rupea oase si scotea din fotbal jucatori, il numeam inimos si sufletist. Cand Alibec nu face nici macar 10% din lucrurile alea, il numim jeg. Da, da, stiu propaganda asta infecta in care evaluam jucatori in functie de locul in care joaca si nu de valoarea individuala. Iar dumneata esti unul din promotorii sai pe forumul asta de atatia ani.

    1. strezahuzum

      Aliboul n-are nici 10% din valoarea lui Lacatus, in cel mai prost an al lui Lacatus. La 22 de ani, Lacatus castiga CCE si juca extraordinar intr-o echipa fantastica a Stelei. La 22 de ani, Aliboul freca menta la Viitorul. Lacatus a accidentat grav un adversar din pura intamplare. Aliboul doar din noroc nu a trimis 2 adversari cu comotie la spital, ceea ce incerca sa faca.

      O epava de care Interul nu mai stia cum sa scape, n-a fost in stare sa prinda echipa la Mechelen (mijlocul clasamentului in Belgia), pasata la Viitorul, ajunsa la Astra unde castiga un campionat de tot rasul. Cel mai mare merit in „realizarile” lui Alibec le au fundasii adversi, baieti intelegatori, mai ales in play-offul trecut si arbitrii, oameni de asemenea intelegatori care se fac ca nu vad ispravile acestei vite scapata din grajd. A facut rahatul praf la nationala si il va face praf la orice echipa ce nu-l poate ajuta cu metodele de mai sus.

      PS: Nu mai face atata pe avocatul diavolului, ca nu tine.

      1. bodanel

        Daca si intrarea lui Lacatus la Ardeleanu e pura intamplare eu ma rad in cap toata vara. Lacatus avea in mod frecvent intrari la rupere iar la faza cu Ardeleanu n-a avut nici o retinere. Cine joaca fotbal stie ca la orice intrare ratata incerci sa feresti adversarul, sa minimalizezi pagubele dar n-am vazut nimic de genul asta la Lacatus atunci.

        Sunt de acord cu tine ca Aliboul este o nulitate, chiar si aseara a incercat cateva milogeli dar parca totusi e prea mult sa te bucuri ca si-a facut genunchiul varza. Am avut meniscul rupt si crede-ma ca stiu cat este de nasol.

    2. strezahuzum

      @alexandru-h.
      Boloni despre Alibou : „Băiatul ăsta care s-a accidentat cu Albania. Alibec. Apropo, ce are? Entorsă de gradul 2? Și o să mai ia vreo zece kile pe el. E o rușine! E gras, lent și pute a lene. Nu e un jucător de nivel internațional”.

      „Campionatul intern e un rahat! E execrabil! E o tristeţe pentru campionatul intern că Alibec a fost cel mai bun. Eu mă iau după acest campionat?! Alibec poate fi bun pentru o Balcaniadă. Aşa da. Dar nu pentru un Campionat European. Păi, băiatul ăsta a intrat în meciul cu Franţa, a căzut de zece ori, n-a ţinut de nicio minge, s-a certat de cinci ori cu arbitru şi, într-un final, a pierdut balonul la faza dinaintea golului marcat de Payet. El a crezut că joacă, în continuare, la Astra. Dar pe mine nu mă interesează nici Alibec, nici Iancu”,”

      Mare jucator. Oaminii rai il injura, numa’ ca nu-i de la Steaua, da el are valoare, mancati-as.

  20. maou

    Cu Sanmartean din primul minut in teren inscriam si probabil ca si castigam, l-a bagat in a 2 a repriza sa nu aibe cu cine sa joacea. Apoi mai are si tupeu sa ne explice in maniera lui Piturca cum ca nu mai sunt adversari slabi, n-a fost o eliminare rusinoasa, si ca asteapta vacanta. Genial!

  21. saramago

    Recapitulare: Romania a jucat la cinci turnee finale europene [Euro 1984 (turneu cu opt echipe), Euro 1996, Euro 2000, Euro 2008 (turnee cu 16 echipe) si Euro 2016 (turneu cu 24 de echipe)]. A disputat 16 partide, inregistrand o victorie (3-2 cu Anglia in 2000), cinci remize si zece infrangeri, golaveraj 10-21.
    Un singur jucator roman a izbutit, la aceste turnee europene, sa marcheze mai mult de un gol – Bogdan Stancu, care a transformat penalty-urile cu Franta si Elvetia de la aceasta editie. In rest, cu cate un gol, statisticile ii retin pe Boloni, Coras, Raducioiu, Moldovan, Chivu, Dorinel Munteanu, Ganea si Mutu.

    1. siegfried

      @saramago
      Cu alte cuvinte suntem ruda săracă a Europei, dar avem pretenţii gârlă. Ne-am calificat la doar 5 ediţii din 15 campionate europene organizate până acum şi avem 1 victorie din 16 partide disputate!

  22. fortuneteller

    In locul comentariilor acide ar trebui sa analizam un pic ce inseamna fotbalul roman. Avem un campionat de rahat, in care patroni sunt smenari in cautare de metode pt spalarea banilor si ceva faima personala (buna pt politica). Patronii respectivi sunt reprezentati in LPF de caractere similare, iar pe bancile tehnice stau niste dubiosi gen Sumudica, sau incapabili (pot sa-i listez, dar deja in stie lumea). In echipele Ligii 1 sunt angajati rebuturi second-hand din Africa si tarile ex-sovietice (piata sud-americana deja nu mai e avantajoasa, prea scump pt performanta dorita). Prea-putinii romani sunt niste lesinati care nu pot sa ajunga nici macar in Malta, sau renegati repatriati. Jucatorii tineri nu joaca, pt ca sunt antamati dar apoi uitati in lot. Si stau in lot pana ajung foste sperante. Caci minunatele echipe ale Ligii 1 vor in cupele europene, unde nu conteaza rezultatele, ci banii de le UEFA. Nu exista speranta, nu exista proiecte (in afara de cele pe 2 luni = scaparea de retrogradare sau cupele europene pe anul in curs). O mana de oameni inca se mai agita in tribune, dar si acestia sunt tot mai putini. Majoritatea meciurilor se joaca cu 300 de oameni in tribune, caci nimeni nu vrea sa piarda timp si bani cu niste loaze. Si ca sa fie treaba clara, in toata mistocaria tipic romaneasca intervine arbitrajul si noile fronde cooperatiste. Avem smenari care fac ca vechea cooperativa din timpurile comuniste sa fie o gingasie. Arbitrii fluiera cu tema, comisiile suspenda, si apoi suspenda suspendarea, iar conducatorii de cluburi isi exprima pe fata intentia de a favoriza anumite echipe. Nu in ultimul rand, in general presa de scandal e delimitata de presa sportiva, dar la noi e una si aceeasi. Se fac campanii de presa ( a se citi „de santaj”) pt favorizarea anumitor echipe. Toti stim cam cu cine „voteaza” jurnalistii romani, si in general cam toti sunt anti-Steaua. Asa s-a ajuns ca o situatie mizerabila in care suporterii rapidisti arunca cu obiecte pe teren, sa fie intoarsa din condei intr-o situatie „jenanta” pt Steaua. DIN MIZERIA ASTA VRETI PERFOMANTA? Pt a cladi ceva trainic trebuie sa fii onest , foarte onest, cu situatia actuala. Abia apoi poti face planuri, daca vrei performanta, nu doar vorbe goale. In momentul actual suntem aproape de falimentul performantei in fotbal, nu puteam emite mai multe pretentii indiferent cine era selectionerul nationalei. Rusinea nu e ca am pierdut cu Albania (care a batut Portugalia si Danemarca), ci faptul ca nu suntem in stare sa avem un plan coerent de actiune. Suntem un popor de cocosati moral, fara mandrie, fara busola.

    1. sikander

      Perfect de acord!

      Mai avem si o conducere a fotbalului pusa politic si formata din niste cel putin dubiosi.

      Dar nu-i nimic, ca suntem si noi gazda peste 4ani si doar nu ne-or pune aia de la uefa sa trecem prin calificari, nu? 🙂

      O sa gazduim meciurile in niste conditii la gal de penibile ca si jocul nationalei, I sa rada si babuinii de noi, dar important va fi ca vor intra bani in tara 🙂

Lasă un răspuns