Steaua a câștigat și cea de-a doua ediție a Cupei Ligii. La final, ”roș-albaștrii” au fost cei care au sărbătorit câștigarea unei noi Cupe. Stanciu & Co. au primit trofeul de la o legendă a rivalei Dinamo: Ivan Patzaichin a fost cel care le-a înmânat cupa steliștilor.
In alta ordine de idei, ros-albastrii au purtat, in premiera, noile echipamente Nike, create special pentru a celebra 30 de ani de la castigarea Cupei Campionilor Europeni. In semn de respect pentru performanta obtinuta de predecesorii lor pe 7 mai 1986, stelistii vor purta acest set de echipament la toate partidele de pe teren propriu pana la sfarsitul acestui an calendaristic! La haine noi, tot noi!
Acesta a fost cel de-al 56-lea trofeu intern adjudecat de Steaua, care are în vitrină 26 de titluri de campioană, 22 de Cupe ale României, două Cupe ale Ligii și 6 Supercupe ale României. Reghecampf bifează al 4-lea trofeu cu Steaua, după 2 titluri și o Spercupă. Steaua rămâne sigura posesoare a Cupei Ligii și încasează 400.000 de euro.
Video cu înmânarea Cupei Ligii
Brambureala din fotbalul românesc face ca finala unei competiţii din sezonul trecut să aibă loc în deschiderea noului sezon, în fața a 10.000 de fani pe Arena Naţională. După un sezon ratat, putem spune că “urma scapă turma”. Vicecampioană, semifinalistă a Cupei României, Steaua a câștigat totuși Cupa Ligii pentru a doua oară consecutiv, iar momentul decisiv al finalei s-a petrecut în prelungiri, atunci când Jugurtha Hamroun a oferit un moment de magie. O finală dominată de Steaua la toate capitolele, însă mai puțin evident și pe tabelă.
Ocaziile și golurile
Steaua – Concordia 2-1 (0-0, 1-1, Momcilovic 60, Hamroun 111 / M. Pena 88)
- Steaua: Niţă – Enache, Tamaş, Toşca, Momcilovici – Achim, Bourceanu (Aganovic 56) – Adi Popa, N. Stanciu (Muniru 102), Hamroun – Tudorie (Golubovic 46)
- Concordia: Bălgădean – Feussi (M. Constantinescu 84), Tincu, Mamele, Bucurică – Bruno Madeira (Răsdan 78), Melinte – Grădinaru (Serediuc 70), M. Cristescu, N. Roşu — Pena
- Arbitru: Marius Avram; arbitri asistenți: Adrian Radu Ghinguleac, Mircea Orbuleț (toți din București); arbitru de rezervă: Adrian Viorel Cojocaru (Galați). Observatori: Augustus Constantin (Râmnicu-Vâlcea) – CCA, Paul Mincu (București) – LPF.
- Cartonașe galbene: Enache (63), Bruno Madeira (68), Roșu (85), Aganović (90+1), Golubović (98), Mamele (100), Hamroun (105), Bălgrădean (110), Melinte (119)
Steaua a fost echipa cu inițiativa în atac de la începutul meciului, iar Vlad Achim a încercat un șut de la distanță în minutul 17, însă execuția a trecut peste poartă. Enache a ratat și el o ocazie importantă și a șutat în plasa laterală după o pasă pe culoar primită de la Hamroun. Stanciu și-a încercat norocul la finalul primei reprize, însă mai întâi șutul său de la marginea careului a fost respins de Mamele în corner, pentru ca mai apoi execuția căpitanului stelist să fie reținută de Bălgrădean. Steaua a avut ultima ocazie a primei reprize, în min. 45, când Momčilović a pătruns în careu și a centrat periculos în fața porții, dar apărarea Concordiei a reușit să respingă.
Aspectul jocului nu s-a schimbat nici după pauză, însă Steaua a deschis scorul după o oră de joc, prin reușita lui Momcilovici. Mingea a ricoșat la fundașul sârb după ce Bălgrădean a respins lovitura de cap trimisă de Golubovici din centrarea lui Hamroun. Câteva momente mai târziu, Bălgrădean a rămas fără reacție la șutul trimis de Golubovici de la margine careului, însă mingea a lovit bara. Când Steaua căuta cu disperare golul al doilea, Concordia a egalat pe un contraatac, în minutul 88, prin Pena, care l-a învins pe Niță cu o lovitură de cap, după o pasă primită de la Melinte.
Egalarea “de nicăieri” a animat și tensionat finala, care până atunci nu a pus sub semnul întrebării învingătoarea. La loteria penaltiurilor se putea întâmpla orice. Steaua a mai pierdut recent 2 cupe la 11 m, iar Concordia a eliminat-o în optimile Cupei României (2012-2013) tot la lovituri de departajare și tot cu Reghecampf pe bancă. Concordia a reușit egalarea în minutul 88, când Melinte a centrat de pe dreapta, iar Pena a reluat cu capul de lângă Toșca la colțul scurt pe lângă un Niță visător. S-a încheiat 1-1 după 90 minute de joc.
Steaua a intrat mai bine în prelungiri, cu un șut al lui Tamaș (91), din lovitură liberă, peste poartă, și o reluare din vole a lui Enache, telefonată, în brațele lui Bălgrădean (93). Popa (105) a irosit un contraatac bun al Stelei, cu un șut peste poartă.
Introdus în minutul 102 în locul lui Stanciu, Sulley Muniru face trei driblinguri, intră în careu, cade după ce Serediuc l-a împins cu mâna şi Avram arată punctul de la 11 metri. Hamroun execută magistral pentru momentul și tensiunea partidei, dă o scăriţă elegantă şi Steaua trece din nou în avantaj, în minutul 111. Acesta este duelul dintre Muniru şi Serediuc. ( foto și video)
- Moment de magie oferit de Hamroun: ”scăriță” din penalty, în prelungirile finalei Cupei Ligii
- Acesta a fost al zecelea gol marcat de Hamroun de la venirea la Steaua, el trecându-și în cont și șase pase decisive, în cele 36 de meciuri disputate în tricoul roș-albaștrilor.
În final, Aganović a ratat golul al treilea al Stelei în ultimele minute ale finalei (120+1), șutând peste poartă din poziție ideală. Așa s-a scris pe scurt istoria finalei. Competiția a fost dotată cu premii totale de peste un milion de euro, câștigătoarea primind 400.000. Meciul a fost precedat de intonarea imnului național, de către solistul Iordache Basalâc.
Rezumatul finalei
Galerie Foto
Declarația lui Reghecampf
Concluzii
New Look, dar aceeași ineficiență în fața porții, in ciuda multelor ocazii de gol. Un meci cu emoții neașteptate pe final, care l-au făcut pe Becali să părăsească stadionul înainte de festivitate de premiere. Patronul Stelei s-a declarat dezamăgit de joc și a spus că nu va mai aduce alți fotbalisti în această campanie de mercato. “Ei daca au salariile asigurate, nu se omoara, ce le pasa lor daca pierdem 400.000 euro. M-a deranjat atitudinea. Un meci ca asta te face sa nu mai investesti. Pana la urma sa zicem ca l-au luat ca pe un meci de antrenament, sa vedem pe viitor. Mi-a placut Achim, e un jucator care m-a incantat. Nu mai aduc niciun jucator. Pai sa mai dau si bani?”, a spus Becali sa plecarea de la stadion.
Totuși, e primul meci oficial, la 3 zile după partida nebună cu PAOK (4-3) și un cantonament istovitor. Pentru acest stadiu lucrurile nu sunt atât de negre cum par, iar un trofeu este totuși un trofeu. Unul muncit pentru care a trecut clar de Astra în semifinală, 3-0 (1-0, 2-0). Astra, cea care a câștigat ieri Cupa României într-un mod jenant.
Felicitări băieților pentru trofeu!
Forza Steaua!
Notă
Alaturi de Steaua pe podiumul de pe National Arena a urcat si un pusti a carui viata a fost salvata dupa un transplant de rinichi. Micul suporter l-a cunoscut pe idolul sau, Alex Chipciu, apoi, la cateva zile dupa, a primit vestea pe care o astepta de cateva luni. Un transplant de rinichi i-a salvat copilaria.
Povestea absolut SENZATIONALA a pustiului care a ridicat Cupa aseara alaturi de Steaua! Viata i s-a schimbat COMPLET dupa ce si-a cunoscut idolul pe www.sport.ro
Micutul a urcat pe podium alaturi de jucatori, a primit medalie, apoi, in vestiar, s-a bucurat cu trofeul alaturi de stelisti.
Finala Cupei Ligii: FC Steaua – Concordia Chiajna. Ultimul cartuș dintr-un sezon ratat
Finala Cupei Ligii Adeplast, dintre FC Steaua, deținătoarea trofeului, și Concordia Chiajna, este programată duminică, 17 iulie 2016, de la ora 20.00 pe Arena Națională.
Steaua l-ar putea pierde pe Fernando Varela până la meciul din finala Cupei Ligii de duminică, împotriva Concordiei Chiajna. Incertă este și folosirea lui Chipciu aflat în tratative avansate cu Anderlecht.
- Steaua s-a înţeles cu Anderlecht Bruxelles pentru transferul mijlocaşului Alexandru Chipciu, iar oficializarea mutării reprezintă acum o simplă formalitate.
Prezent la Nyon pentru tragerea la sorţi a turului 3 preliminar din Liga Campionilor, preşedintele Valeriu Argăseală a pus la punct ultimele detalii cu reprezentanţii grupării Belgiene, iar Chipciu urmează să plece în cursul acestui weekend spre Bruxelles pentru a semna contractul, 3 milioane, plus bonusuri. Deşi iniţial le transmisese belgienilor că vrea 4 milioane de euro, plus 20% dintr-un viitor transfer, Gigi Becali a acceptat în cele din urmă ultima ofertă a acestora, iar Steaua va încasa 3 milioane de euro în schimbul lui Chipciu, susţin pentru ProSport surse din Belgia. În plus, roş-albaştrii mai au şansa de a primi două bonusuri de câte 150.000 de euro, unul dacă Anderlecht se califică în grupele Champions League şi unul în cazul câştigării titlului în Belgia.
Aproximativ 750.000 de euro din suma încasată de Steaua va ajunge la FC Braşov, grupare care a păstrat 25% din drepturile federative ale mijlocaşului, în momentul în care l-a cedat roş-albaştrilor, la începutul lui 2012. Steaua va rămâne în cele din urmă 2,25 milioane de euro, cu posibilitatea ca suma să crească la 2,55 milioane de euro.
Transferul se face astfel pentru un preţ apropiat de oferta iniţială a lui Anderlecht, de 2,8 milioane de euro, însă Becali spune că a luat în calcul şi economia pe care o face scăpând de salariul lui Chipciu, cel mai mare din lotul Stelei. 30.000 de euro net încasa Chipciu lunar de la Steaua, suma brută fiind de aproximativ 50.000 de euro, adică 600.000 de euro anual.
Contract pe 4 sezoane pentru Chipciu. Mijlocaşul va efectua vizita medicală cu Anderlecht în cursul zilei de luni şi, dacă nu intervine ceva neprevăzut, va semna un contract pe patru sezoane cu vicecampioana Belgiei. Superstiţios, Chipciu nu a vrut să le spună nici apropiaţilor săi că transferul la Anderlecht e ca şi realizat, de teamă ca mutarea să nu pice în ultima clipă.
6 trofee a cucerit Chipciu la Steaua, în cei 5 ani petrecuţi în curtea clubului. 39 de partide a jucat Chipciu pentru Steaua în sezonul 2015-2016, în toate competiţiile, reuşind 9 goluri şi 3 pase decisive
“Anderlecht a trimis documentele azi, le verifica departamentele juridice ale ambelor parti. Facem modificari mici, daca mai sunt. Nu sunt modificari de esenta pentru ca aseara am cazut de acord si ramane ca maine sa finalizam documentele. Jucatorul urmeaza sa faca vizita medicala si sa semnam contractul. Alex probabil s-a gandit la o noua perspectiva, una mai buna in cariera lui.
Nu cred ca e un tip usor impresionabil, e un caracter puternic, de aia il si cauta Anderlecht. Nu va fi asa insensibil incat sa nu aiba emotii ca va pleca din Romania si va merge in alta tara. Cu Varela suntem in discutii, azi se concretizeaza detaliile. Poate maine, poate duminica sa avem totul clar. Avem jucatori care pot acoperi zonele din care ne pleaca jucatorii!”, a spus Argaseala la Sport.ro
Reghecampf ar avea cum să mute pentru a compensa pierderea. L-ar trece pe Gabriel Enache în banda dreaptă, iar postul de stoper i-ar reveni lui Gabi Tamaș, care are face cuplu cu Alin Toșca. În locul lui Chipciu deja se instalase confortabil Hamroun.
Plecările lui Varela şi Chipciu fac ca banderola să aibă nevoie de un nou purtător, iar Reghecampf a luat o decizie curajoasă, alegând să-i ofere responsabilitatea lui Nicolae Stanciu, chiar dacă în lot se află jucători experimentaţi, precum Mihai Pintilii, Gabi Tamaş sau Adi Popa: “Începând cu jocul de mâine (n. red – cu Concordia Chiajna, în finala Cupei Ligii) vom avea şi un nou căpitan, este vorba de Nicolae Stanciu. Este un jucător important, acest lucru l-a dovedit pe teren. Vom încerca să schimbăm puţin stilul, vom încerca să jucăm mult mai compact”, a anunţat Reghecampf.
Reghecampf a vorbit şi despre absenţele Stelei din finala Cupei Ligii. Dacă despre Varela şi Chipciu se ştia de câteva zile că nu vor face parte din lotul pentru meciul cu ilfovenii, antrenorul a dezvăluit că nici Mihai Pintilii şi Ovidiu Popescu nu se vor afla pe teren, ambii confruntându-se cu probleme medicale: “Pintilii nu va juca mâine seară din motive medicale. Ovidiu Popescu a avut un accident în cantonament şi va lipsi câteva săptămâni. Chipciu şi Varela sunt foarte aproape să semneze cu noile lor echipe, restul jucătorilor sunt apţi”, a dezvăluit tehnicianul fostei campioane.
Fără Varela, Chipciu, Pintilii şi Ovidiu Popescu, cel mai probabil Reghecampf va miza pe sistemul 4-3-3, folosit destul de des în partidele amicale.
Steaua la meciul din finala Cupei Ligii:
- Niță – Enache, Tamaș, Toșca, Momcilovici – Stanciu, Achim, Aganovici – Ad. Popa, Golubovici, Hamroun
Cu doar două zile înainte de finala Cupei Ligii, fanii care doresc să participe la meci îşi pot cumpăra bilete de la Arena Naţională.
Microbiştii îşi pot achiziţiona tichete pentru finala Cupei Ligii, dintre Steaua și Concordia Chiajna, de la casele de bilete ale Arenei Naționale începând cu ora 10:00, vineri, 15 iulie. Cei care nu se pot deplasa la stadion îşi pot achiziţiona tichetele şi online.
Tipul biletelor şi preţul acestora
VIP 1 250 lei
VIP 2 200 lei
VIP 3 100 lei
Tribuna 2 Inel 1 Central 100 lei
Tribuna 2 Inel 1 Periferic 35 lei
Peluza 1 Inel 1 25 lei
Peluza 2 Inel 1 25 lei
Finala Cupei Ligii va fi urmată de concertele Zdob și Zdub, DJ Harra și Smiley, scrie lpf.ro.
X Ray
Metrorex a decis însă să prelungească programul special pentru această întâlnire, până aproape de ora 02:00.
“Metrorex vine în sprijinul publicului participant la finala Cupei Ligii, meciul de fotbal dintre FC Steaua Bucureşti şi Concordia Chiajna, ce se va desfăşura pe stadionul “Arena Naţională” şi anunţă că duminică, 17 iulie 2016, trenurile de metrou vor circula după un program prelungit cu două ore.
Ultimele trenuri de metrou vor pleca de la staţiile capăt de magistrală la ora 01:00 pe liniile M1, M2 şi M3, respectiv la ora 01:45 pe linia M4″, au anunțat cei de la Metrorex, într-un comunicat.
Cam ciudata formula de joc…nu stiu cine a propus-o sau unde a gasit-o. Daca se continua in logica ultimului amical, eu as vedea un 4-2-3-1 cu Nita – Enache, Tamaș, Toșca, Momcilovici – Pintilii/Ov.Popescu, Achim – Ad. Popa, Stanciu, Hamroun – Golubovic.
De abia astept meciul sa-i vad la treaba. Imi doresc un 4-3-3 insa eu sunt de parere ca Stanciu nu poate juca in sistemul asta.
As vrea sa-l vad pe Tudorie titular insa faptul ca Golubovic a fost adus la insistentele lui “mm” stoica imi spune mie ca el va juca titular, sper sa ma insel.
Forzza Steaua
A început meciul, îmi vine să adorm…pe ăștia îi bate cineva ca să joace fotbal? nu ar trebui să fie pasiunea lor fotbalul? Centrări nu știu da, dacă primesc o pasă mai tare sare mingea din ei…înafară de condiție fizică alte calități legate de fotbal au oare?
Impresie dupa prima repriza:
Tot nu am rezolvat problema care ne-a mancat sezonul trecut. Cand ne apropiem de poarta, inlemnim, devenim socati, nu mai stim sa dam o pasa simpla sau un sut sanatos. Faza din final cu Momcilovic e definitorie: avea vreo 5 posibilitati de a continua faza si a ales-o pe cea mai proasta.
Ca sa nu mai zic de vechea problema a centrarilor fara destinatar. Adica daca strategia asta e decisa in vestiar, ma gandesc ca ar trebui sa fie un stelist la primire, ca stie ce va urma; iar daca nu e decisa de catre echipa tehnica si e doar decizia personala a jucatorului, ar trebui sa fie anulata, ca nu functioneaza.
Steaua – Chiajna 0-0, dupa o repriza in care elevii lui Reghe au jucat destul de slab. Ba chiar, in final de repriza, Cristescu putea profita de apatia fundasilor stelisti.
Nita 6 – a somat, in cea mai mare parte a timpului;
Enache 6 – fara probleme in defensiva, aport ofensiv putin insemnat;
Tamas 5 – rigid, pase nereusite, plasament deficitar in cateva randuri;
Tosca 6 – decent;
Momcilovic 5 – randament suboptimal;
Achim 6 – a incercat cateva verticalizari, s-a implicat la constructie, a recuperat multe mingi;
Bourceanu 5 – rudimentar, foarte departe de forma de acum trei ani;
Popa 4 – catastrofal;
Stanciu 5 – disparitii din joc, driblinguri ratate, faze interpretate gresit;
Hamroun 4 – a strans greseli cat pentru un tur de campionat;
Tudorie 4 – a inotat intre stoperii adversi pana … s-a inecat.
Sa mai vedem …
deja incepe sa devina enervant
Clasic victory: jucam prost si ne da arbitrul un penalty gratuit. Partea buna e ca a debutat jucatorul de 100 de milioane de euro, vorba lui Becali. Are potential sa ajunga prin a treia divizia din Qatar.
@alexandru-h.
n-a fost nici un penalty gratuit…..jucatorul chajnei il scoate voit pe muniru de pe directia de alergare…..ba chiar il si rasuceste!
Steaua – Chiahna 2-1 OT, iar stelistii captureaza al 58-lea trofeu din istoria clubului. Insa jocul, in cea mai mare parte, a lasat de dorit.
Nita 5 – vinovat la gol, probleme mari la jocul cu piciorul;
Enache 5 – decent in defensiva, aport ofensiv sub asteptari;
Tamas 5 – multe erori, evolutie ingrijoratoare in perspectiva jocului cu Sparta Praga;
Tosca 5 – mai slab ca de obicei, dominat in partea a doua de Pena, inclusiv la gol;
Momcilovic 5 – a marcat primul gol, insa prestatia de ansamblu a fost destul de slaba;
Bourceanu 5 – uzat, nu-si prea poate ajuta echipa;
Achim 5 – a inceput bine, a scazut pe parcursul jocului;
Popa 4 – f.f. slab;
Stanciu 5 – putine realizari;
Hamroun 6 – a inceput sa fie periculos in prelungiri, are meritul de a fi transformat penalty-ul din minutul 112;
Tudorie 4 – f.f. slab;
Golubovic 7 – MVP-ul partidei, a produs practic golul de 1-0, a tinut de minge in momentele de final, a izbutit devieri, a castigat multe dueluri la inaltime;
Aganovic 5 – prezent in joc, deficitar la finalizare;
Muniru 6 – are meritul de a fi obtinut lovitura de la 11 metri din prelungiri.
Altfel, stelistii au motive de ingrijorare; in fond, in 90 de minute, nu au invins o echipa cu lot (aproape) incropit (vezi numarul mare de jucatori plecati in intersezon), cu nici trei saptamani de pregatire si cu programul dat peste cap de evenimentele din Turcia.
Sa nu uitam ca Alex Chipciu (golul cu Timisoara), Tade (golul din turul semifinalei cu Astra) si Bawab (dubla din returul semifinalei cu Astra) au contribuit din plin la acest trofeu.
Vai mama lui de fotbal.
un rahat de meci ,penalty la cristescu/chiajna care nu s -a dat si la muniru nu a fost penalty ,ca sa fim corecti,tudorie praf ,ciobanul il vede mare vedeta ,jocul este defectuos ,iar in tribune aceeasi atmosfera de rahat ca in ultima vreme,mi -am pierdut timpul
@asprilia.
numa’ prostii vorbiti ref penalty-uri….nenicule vezi ca pe reluarea din spatele portii se vede cum alde cristescu se scoala si da sa fuga in directia opusa in care se dusese mingea…..tamas fuge macar pe directia mingii, cristescu habar nu avea ce se intamplase si incerca sa alerge in sens invers!
Sandoi ( sau Cartu junior ) a asezat zidul chinezesc cum se astepta toata lumea, 5-4-1, obiectivul e sa se apere ca fotbalul se joaca pe “clean sheet-uri” nu pe goluri, la ciupeala ca poate iese.
De partea cealalta, Reghe a facut pe plac conducerii si l-a titularizat pe Tudorie, omul amicalurilor cotat la 100m de euro ( sau lire sterline ? ) in halucinatiile patronului. O asezare 4-2-3-1 clasica ( sau mai bine spus, cu nimic nou ), care depinde de inspiratia lui Stanciu in mare parte, in rest, Dumnezeu cu mila, ii omoram cu posesia.
Ca tabloul sa fie complet, poftit pe scena a fost micutul Avram, care, desi am apreciat ca a lasat jocul liber, a privat-o pe Concordia de un penalty. Eu personal n-as fi dat penalty nici pentru ei nici pentru noi,
Per ansamblu a fost un meci in limita asteptarilor, doua echipe fara ritm care inca se resimt dupa cantonamente. Genul ala de meci care se poate decide doar printr-o faza fixa sau o greseala personala. Totul e bine cand se termina cu bine, insa Reghe trebuie sa faca ceva vraji sa-i bage pe baieti “in priza”, altfel aventura noastra in cupele europene o sa se termine inainte sa inceapa.
@maou.
vezi ca nea reghe face pe plac si “intereselor personale” titularizandu-i exasperant si inutil pe bourceanu, tamas si tosca……
Nu am scris de arbitraj, pentru că raportul penaltiurilor ar fi fost 2-1 în favoarea Stelei. Într-un singur caz a fost dată o decizie împotriva echipei adverse (lovitura libera pt Chiajna și galben pt simulare lui Golubovici) total eronat! Nu mai spun de offside-ul semnalizat eronat in repriza a 2-a a prelungirilor (min 106), cand Golubovic, central la 16 m, scapase singur spre poarta. Eroare remarcata si de comentatori la relure. Evident, fiind Steaua, s-a bagat sub pres in presa, care a batut moneda pe penaltiuri.
1) În faza cu Muniru, min 111, este în discuție numai dacă a fost acordat ușor, nu că Muniru nu ar fi fost bruscat cu cotul și scos de pe traiectorie. Deci nu este eroare, ci depinde de exigența arbitrului, care este perfect acoperit de regulament, nu ceva imaginar.
2) În schimb, în minutul 88, scor 1-1, Golubovici a fost secerat clar în careu, după cum au arătat reluările! Nu doar că i-a barat calea, dar cu piciorul drept l-a secerat.Nici vorbă de simulare!
3) La Tamaș, min. 44, scor 0-0. Deși în timp ce Tamaș se îndrepta spre minge, Pena s-a ridicat de jos barându-i calea, Tamaș nu trebuia să-l ia în brațe. Deci au fost circumstanțe de penalti, însă Avram a decis să lase jocul să continue. Poate că era bine să dea, pentru că la 0-1 Steaua nu-i mai lua de sus pe cei din Chiajna și sigur le trăgea vreo 2-3.
L-aș fi citat pe Crăciunescu, dar când e vorba de familia Avram își pierde obiectivitatea.
Despre suporteri. Aseară (link):
Mie mi se pare fault în atac la faza cu Tamaş. Al nostru se îndrepta către minge, jucătorul Concordiei se îndepta către Tamaş.
“Finala Cupei Ligii va fi urmată de concertele Zdob și Zdub, DJ Harra și Smiley, scrie lpf.ro.” :)))))))))) pentru cine sa cante ? astept pozele lui ombun cu atmosfera din tribune !!! pana si “gege” s-a plictisit :)))))))
@moromette.
Iar ţi s-a deschis televizorul ăla buclucaş întâmplător şi ai văzut că “gege” s-a plictisit?
La intonarea imnului, unii spectatori pareau plictisiti, in timp ce altii de abia asteptau sa suie poza sau video-ul pe feizbuc.
Iar au dat năvală boristo-talpaniştii pe site. Vedeţi-vă de clona voastră BC Târgovişte alias Steaua Turabo CSM EximBank Bucureşti sau cum dracu s-o mai numi, lăsaţi-vă de fotbal, că de aici v-aţi autoexclus în 2014.
Pai daca e plin de freegigisti, incercam sa echilibram putin lucrurile….
Clar n-a fost penalty la Tamas, cum pana mea sa ai tupeu sa ceri penalty la faza aia ?
Off topic
Citesc ca Brasov are 25% din suma de transfer pentru Chipciu. Cu aceste 750mii euro, Brasov se poate salva de desfiintare. Bravo Steaua, jj si Chipciu ca ajuta o echipa dusa in faliment se sistem.
Alaturi de Steaua pe podiumul de pe National Arena a urcat si un pusti a carui viata a fost salvata dupa un transplant de rinichi. Micul suporter l-a cunoscut pe idolul sau, Alex Chipciu, apoi, la cateva zile dupa, a primit vestea pe care o astepta de cateva luni. Un transplant de rinichi i-a salvat copilaria.
Povestea absolut SENZATIONALA a pustiului care a ridicat Cupa aseara alaturi de Steaua! Viata i s-a schimbat COMPLET dupa ce si-a cunoscut idolul pe http://www.sport.ro
Micutul a urcat pe podium alaturi de jucatori, a primit medalie, apoi, in vestiar, s-a bucurat cu trofeul alaturi de stelisti.
Concluzii dupa meciul de ieri:
din pacate imi pare ca reghe nu s-a vindecat si continua cu “ajutorul ptr familie si prieteni”. desi i s-a spus direct (gigi), indirect (mm), ca alex bourceanu a facut mult ptr steaua, dar acum este perimat si incapabil sa mai joace la un anumit nivel, el continua sa-l titularizeze intr-o incercare stupida de a justifica retinerea lui in lotul actual. bourceanu nu mai poate sa ajute steaua, iar sa persisti in a-l folosi titular inseamna ca vei juca de la inceput cu o “mana moarta”! doamna ana, daca ne cititi: bourceanu este PA!
la fel, PROBLEME URIASE in zona centrala a apararii?! tamas, adus si el la insistentele impresarului, A FOST un jucator talentat, care stie si acum la modul teoretic jocul de fundas, dar care la 33 ani a terminat benzina! nu mai are forta decat in amintire, nu mai are viteza si traieste doar din experienta (plasament). cand jocul se iuteste sau devine fizic, tamas al nostru are probleme uriase si, cum nu este un baiat prost, el isi da seama de acest lucru …. rezultatul este ca instinctiv tamas se retrage constant in fata adversarului, chiar daca acesta se numeste pena sau cristescu.
similar, “tanarul” tosca practica acelasi joc fricos si lipsit de contact, dar la el aceasta se datoreaza unui fizic neadaptat postului si unei smecherii romanesti, tipice ptr non-valori: fara nici un fel de calitate fizica, tosca “fuge” practic de contactul cu adversarul, adica “fuge de raspundere”, se pozitioneaza pe zone mai ferite, lasa mingile sa-l depaseasca si evita sa atace purtatorul cu mingea, nu creeaza presiune pe atacantii adversi, ci doar gesticuleaza la adresa coechipierilor incercand sa dea impresia ca el este coordonatorul defensivei?! cu pieptul inainte, ridica capul cu emfaza cand primeste mingea de la portar, se invarte ca un cocos pe calcaie, intarzie nepermis transmisia si apoi …… da cate o pasa nevinovata cu latul la 3-5 m ….. acest tosca este o penibilitate de fundas, umflat cu pompa de “specialisti” cum nu am mai vazut de la costica hamalu’, da’ pe vremea aia tinea un astfel de joc la cacealma, caci viteza si pressingul adversarilor erau totusi limitate! astfel, cu 2 fundasi complet lesinati este imposibil sa scurtezi liniile si sa joci agresiv: echipa se lungeste la modul incredibil si inadmisibil (caci fundasii sunt cei care trebuie sa se pozitioneze agresiv si sa impinga efectiv adversarii catre centrul terenului)!
ma uitam ieri cum in repriza a II-a tamas si tosca se retrageau in fata purtatorului de balon si cum lipsa lor de valoare si de putirinta muta efectiv jocul pe linia noastra de 16 m, invitand niste adversari modesti sa ne atace si sa ne inghesuie in careu. nici o echipa cat de cat serioasa nu mai joaca asa “fricos”, toti incearca sa scurteze spatiile dintre linii si nu poti avea nici un fel de aspiratii cu fundasi centrali fara fizic (sau cu fizic expirat) care au ca principal scop “cum sa faca ca sa evite adversarul”? un antrenor serios ar trebui sa vada aceasta deficienta, lipsa de forta si de curaj a centralilor, si sa ceara conducerii imediata remediere ….. ce ne facem insa ca cei doi au un impresar foarte “puternic”?
tudorie nu este o solutie si la fel ma mir cum e posibil ca reghe sa vorbeasca laudativ la adresa lui dupa cele 2 cantonamente?! dupa 45 de min, eu care sunt un profan, m-am lamurit ca golubovici este cu 2 clase peste el: bosniacul stie sa joace cu spatele la poarta, ataca mereu coltul scurt (scoala sarba de fotbal) si isi face loc cu usurinta, “natural” as zice, printre fundasii centrali adversi carora mai mereu le-a luat fata (sigur vorbim de fundasii concordiei). tu reghe, antrenor cu personalitate, trebuie sa spui clar ca tudorie nu are calitate ptr steaua! sigur, imi veti spune ca poate vei avertiza in mod inutil, caci nu sunt alte solutii in lot si patronatul are poate si alte intentii sau rioritati ….. asta este insa o alta situatie si tu ca angajat iti faci datoria sa semnalezi clar problemele si apoi te conformezi cu decizia adoptata ….. ca sa sintetizez: ca “slujbas” poti sa mananci un “rahat”, impus sau recomandat de conducere, dar nu te obliga nimeni sa spui ca este si bun!?
in rest dezordinea tactica continua: jucatorii se aglomereaza in anumite zone, calcandu-se pe picioare, in timp ce portiuni intregi de teren raman descoperite, mingea ajunge greu la banda si nu exista aproape deloc invaluire fundas-mijlocas de banda, popa si hamrun vin in centru, schimba benzile haotic, iar stanciu este pozitionat prea departe de poarta adversa. dupa mine, stanciu nu va fi niciodata un nr. 10 clasic, ptr ca el nu are travaliu si nici forta fizica sau viteza pe distante medii ….. stanciu are un sut “inteligent”, bazat mai mult pe viteza de executie decat pe forta, este firav si de aceea el nu are un dribling de anvergura, cat as zice ca serpuieste, se insurubeaza bine langa adversar ….. cu astfel de calitati stanciu pare un 8 si 1/2 ce ar trebui asezat undeva langa varful principal, in zona carelui de 16 m. cu cat il departezi de poarta, cu atat il transformi intr-un jucator anonim …… parerea mea! rolul antrenorului este sa potenteze un ansamblu si “sa joace” jucatorii pe pozitiile cele mai convenabile lor, conform calitatilor individuale!
inchei cu o intrebare: DE CE LA MECIURILE DIN CASA CU ADVERSARI MAI MODESTI, CARE SE POZITIONEAZA CU TOATA ECHIPA IN TREIMEA PROPRIE, NU JUCAM CU 2 VARFURI IMPINSE? si ieri era evident ca aducem prea putini oameni in careul advers……..
Don Vitto, ‘geaba inceci sa arunci pisica in curtea lui nea Reghe ref Tudorie…ca dom’ patron l-a identificat recent ca fiind noua “perla” din Ghencea, capabila sa produca vreo 100.000.000 euro :)))))). Ca asa e patronu’, mai entuziast de felul lui: cum joaca unu’ bine, asa, vreo juma’ de repriza, cum devine perfect pentru Steaua si nu ne mai trebuie intarari!
Sigur, maestrul Reghe pare subjugat intereselor doamnei Prodan si lipsit de inspiratia care i-a caracterizat primul mandat, dar parca nici lot nu mai are…
@piece-of-mind.
cand antrenorul nu este stapan pe rezultate si pe mijloacele sale tehnico-tactice, cand exista dubii si nemultumiri legate de anumite alegeri, pozitia patronului devine una de forta iar cea a tehnicianului se subrezeste!
reghe sufera in continuare de subiectivism ….. daca joci titular cu bourceanu si persisti in a-l tine pe tusa pe muniru, nemultumirile nu au cum sa nu se manifeste! daca insisti ptr tamas, atunci nu poti sa comentezi negativ la adresa lui tosca, daca filip ia salariu ptr nimic, faci ciocu’ mic si ptr tudorie …… si tot asa ……. daca este antrenor adevarat reghe trebuie sa-i spuna clar lui gigi ca 5 – 6 jucatori actuali nu au ce sa mai caute in lot si ca el nu poate face performanta cu ei. dar cand “ana are mere” este impresarul lui filip, lui tamas, lui bourceanu, lui tosca, lui popa, lui enache, lui momcilovici, lui tudorie ……. e cam greu sa fii obiectiv!?
@vitto.
– În atac aceeași impotență previzibilă: Golubovic= Tade 2 și “speranța” Tudorie, exact ca pe vremea lui Rădoi acum 1 an. “Vârful fals” Chipciu a dat vreo 9 goluri, totuși, sezonul trecut, dar nu mai e.
– Filip e accidentat și nerefăcut, iar Muniru nu este nici el la 100%.
– Pe Tamaș nu are cu cine să-l înlocuiască, fiind sigurul fundaș central din lot.
Steaua și așa era în deficit la fundași centrali, însă prin plecarea lui Papp, Carp și Varela, dacă nu aduce 1-2, atunci cred nu va mai prinde nici play off-ul intern. Nu poți pleca la luptă pe 4 fronturi cu un fundaș central și unul convertit din lateral. Adică, poți pleca, dar nu poți emite pretenții decât de pluton.
Ce mă intrigă cel mai tare este că Reghe a devenit parcă inert și îi dă în continuare că are lot puternic, chiar dacă pleacă Varela și Chipciu, deși el stă doar în 2 fundași centrali.
De multă vreme Steaua nu a mai avut un lot atât de dezechilibrat numeric și valoric exact în punctele terminus: fundași centrali și vârfuri de atac. E o glumă de lot.
@xray.
Vreau sa fie clar:
– filip este accidentat de mai multi ani si nu are ce sa mai caute in lot
– tamas a fost transferat la solicitarea expresa a lui reghe si i s-a facut contract pe 2,5 ani…..o eroare …. un jucator caruia vremea de glorie i-a apus! nu are ce sa mai caute in lot!
– cedarile cu atat usurinta ale lui papp (gratis ????? ptr ca apoi doamna sa anunte cum ca i-a negociat un salariu fabulos in elvetia) si carp (care nu cred ca avea un salariu inrobitor, dar deh…..poate nu avea impresarul care trebuie….?) sunt greu de explicat, in conditiile in care nu am auzit vreun comentariu al antrenorului (care altfel, in trecutul apropiat, ne promitea cu emfaza cum o sa-l faca fotbalist pe printu’ cristea?)
pozitia lui reghe este subreda si evident ca pierderea lamentabila a campionatului (de neacceptat) si anumite transferuri indoielnice (gen gebhardt) au erodat din credibilitatea in fata patronului….. repet: reghe nu trebuie sa uite ca nici un antrenor nu este mai bun decat ultimul lui rezultat! ……..mie imi pare tare rau de laur si continui sa cred ca el are un potential exceptional, dar din pacate mixul de interese cu sotia impresar il distruge profesional …. evident ca edy este deja in stand-by, caci steaua nu are rabdare niciodata!
@vitto.
Da, Papp și Carp nu trebuiau dați dacă nu avea ceva să aducă în locul lor. De Carp (22 ani) chiar îmi plăcea. Era o rezervă decentă. În cazul ambilor a fost numai mâna lui Becali. A și declarat.
Mare berbecie! Înțeleg, nu mai cumperi, dar să îți bați joc de ce ai în curte e incredibil.
Pe Carp l-a luat Hagi. Băiat deștept.
Si nea reghe si Domnul ghe-ghe, dar si unii jucatori sunt de vina pentru jocul de aseara.
adi popa zici ca are ura maxima pe enache si nu vrea nici de-al dracu sa conlucreze cu el. enache cred ca are probleme sub scalp, dupa felul cum se manifesta dupa fiecare centrare ratata complet. Si sunt multe. Oricum, el nu e fundas. bourceanu se crede la fotbal australian, de intra la rupere tot timpul. Etc.
@sikander.
bourceanu are o varsta si de aceea a pierdut mult din viteza….astfel el ajunge mai mereu cu intarziere la deposedare si intrarile lui sunt tot mai mult atacuri la adversar!
Clubul Steaua pare condus de amatori atat la nivel de banca tehnica cat mai ales la nivel de conducere.
da stiu….becali e vinovat, reghe e miel …… iar ana are mere! io’ nu sunt fraier……..
Nu-l cauționează nimeni pe Reghe. E principalul vinovat că lotul arată total disproporționat pe posturi, încă din iarnă, dar acum l-a făcut varză de tot. Parcă e un inert în levitație. Cu soția impresar, trebuia să aibă o listă cu câte 3-4 nume pe post, liberi de contract și pretenții salariale “de Romania”, nu să dea din colț în colt. Astra, CSU, Iasi, CFR, Pandurii etc. de pe tot unde vrea să cumpăre Becali, cum îi găsește, frate?? Vin acolo moka și apoi Becali îi cumpără cu bani grei.
Însă Becali are și el o contribuție majoră în aducerea unora cu lopata pe salarii babane și apoi expulzarea lor cu grenade, peste capul lui Reghe. Nu-i mai înșir că se știu.
Nu mai spun că nu mișcă nimic la Steaua fără acordul lui Becali, chiar aducerea sau readucerea protejaților lui Reghe (Pârvulescu, Bourceanu etc.).
E drept, nu poți să spui că Becali este vinovat din moment ce el e cel care pierde bani din greșelile tuturor, înclusiv ale lui.
Pe noi suporterii ne interesează ca Steaua să joace bine și performant. Cu ce are Steaua în curte acum, mă îndoiesc.
sa nu uit….. antrenorul nostru are salariu de 30 mii de euro/luna.,…..ar cam fi timpul si echipa sa se exprime mai coerent ….. cand ai un asa salariu si asteptarile celor din jur sunt mari: scuza lotului subtire nu prea merge, caci patronatul te plateste generos, dar te si someaza sa faci din rahat bici (si asta nu doar la steaua)!
atentie: noi discutam acum de prestatia din meciul cu chiajna, unde, prin comparatie cu adversarul intalnit, a spune ca lotul este slab valoric si ca nu ai ce sa faci este o infamie dpdv profesional!