Venirea lui Laurenţiu Reghecampf a fost de bun augur pentru Steaua! Campionii au câştigat cu 2-0 în faţa oltenilor de la CSU Craiova şi par să fi trecut peste perioada ghinionistă din era Rădoi, deși Adi Popa a fost din nou demon, dar și înger. Un blitzkrieg nemțesc, după 81 minute de asediu ca la Plevna! „Proscrișii din blacklist”, Papp (’81) şi Tade(’83), au adus victoria în două minute, la revenirea lui Reghecampf.
Decarul stelist Nicușor Stanciu a primit, înaintea meciului cu CS Universitatea Craiova, trofeul „Fotbalistul lunii noiembrie”. Stanciu a marcat 3 goluri în noiembrie şi şi-a adjudecat primul loc la „Fotbalistul lunii”, în fața lui Florin Tănase de la Viitorul, principalul urmăritor. Premiul i-a fost inmânat de către fostul atacant al Stelei, Adrian Neaga.
În fața a peste 10.000 de suporteri, din care 500 tifosi olteni, Reghecampf a șocat cu Tudorie, Stanciu, Hamroun, Adi Popa şi Tade trimiși pe teren în echipa de start. Cinci fotbalişti de atac susţinuţi de un singur închizător, Breeveld, în speranţa că Steaua va regăsi apetitul de gol.
Prima repriză a decurs ca la handbal, la o singură poartă, cu oltenii pe două linii în fața norocosului Bălgrădean. Presingul sufocant, pentru care Reghe a devenit celebru în fotbalul românesc, a funcţionat din primele minute ale unui meci în care adversara Stelei, CSU Craiova, a venit cu intenţia clară de a trage cu dinții de un 0-0. Steaua a ratat prima mare ocazie încă din minutul 2. Stanciu i-a pasat lui Tudorie, acesta a trimis la Hamroun, iar ultimul a căutat colțul lung, dar a trimis pe lângă bara din stânga porții lui Bălgrădean. Râpă şi-a regăsit brusc apetitul ofensiv și abilităţile de a centra și le-a oferit colegilor săi câteva mingi bune, dar Varela (11), Papp (31) şi Hamroun (38) au ratat de fiecare dată ţinta. Bălgrădean a avut de lucru și la şutul lui Adi Popa din minutul 31. Steaua a dominat, a avut mingea, a pus presiune și a avut ocazii, dar ratările au păstrat tabela neschimbată.
În repriza secundă, Steaua a forţat victoria şi a lovit decisiv în ultimele zece minute ale partidei. Adi Popa a ratat din nou o ocazie rarisimă în minutul 50! Tade l-a lăsat singur cu jumătate de poartă goală, dar „ghinionistul de serviciu” a băgat capul în pământ și a dat cu latul, la alibi, iar Bălgrădean a reuşit să respingă miraculos, spre disperarea noastră.
- Ratarea lui Popa
Steaua a deschis scorul prin Papp care a reuşit golul campionatului în minutul 81, după senzaţională rachetă în vinclu, „teleghidată” de la peste 30 de metri.
- Golul fabulos marcat de Papp!
După numai două minute, Adi Popa și-a mai spălat din păcatele ratărilor în ultimele 3 etape și a contribuit magistral cu un assist la golul doi al campionilor! „Motoreta” a trecut ca Usain Bolt de Iliev și Kay, a pătruns în careu şi i-a pasat decisiv lui Tade, care a reluat în poartă (’83) deși era tatonat de un fundaș advers.
- Golul Popa – Tade
De cealaltă parte, oltenii nu au reuşit să pună în pericol real poarta lui Niţă, având un sigur corner abia în minutul 72, şi nu au mai contat deloc în joc după eliminarea lui Băluţă pentru o intrare dură la Adi Popa. Posesia campioanei de 70% demostrează că aspiranții craioveni la un loc în Play off au fost dominați copios.
- Statistică
- Rezumatul meciului
O tribuna oficială plină de personalităţi, printre care: Ilie Năstase, Viorel Păunescu, alături de Vali Argăseală, Gigi Becali, Mirel Rădoi şi Nicolae Dică, infirmând astfel zvonul presei că a fost o ruptură cu scandal între club și vechiul staff.
Steaua acumulează 34 de puncte și reduce diferența la opt puncte de liderul Astra Giurgiu.
Reghecampf: ”Am făcut un pas important prin această victorie. Vrem să recuperăm cât mai multe puncte. Tade să joace pentru Steaua și să marcheze la fiecare meci. Pe noi nu ne interesează neapărat să fie golgheter. Pe noi ne interesează ca echipa, împreună cu el, să câștige. Dacă va marca la fiecare meci și va deveni golgheter mă voi bucura pentru el.
Am făcut un pas important prin această victorie. Trebuie să fim foarte atenți. Pe noi ne interesează să intrăm în play-off și să recuperăm distanța față de principalele clasate și vom vedea la final cine va câștiga campionatul”
- Delarație Reghecamf
Felicitări băieților și succes în continuare!
- O dedicație echipeihttps://youtu.be/fpBb0TwNlmE
XRay
Avancronică FC Steaua – CSU Craiova 2-0! Startul lui Reghe spre 27
Duminică, 6 decembrie 2015, de la 20:30, FC Steaua București întâlnește formația CSU Craiova, în cadrul etapei a 21-a din sezonul regulat al Ligii 1. Partida se dispută „acasă” pe stadionul „Nicolae Dobrin”, fiind al doilea meci jucat de campioană la Piteşti în calitate de gazdă și primul meci al lui Reghe în noul mandat. CCA a delegat următoarea brigadă de arbitrii: Marius Avram la centru, asistat la margine de Mircea Orbuleț și Vladimir Urzică. Marcel Bârsan va fi arbitrul de rezervă.
FC Steaua Bucuresti a anunțat ca biletele au fost puse în vânzare incepând de joi, la casele stadionului din Trivale. Programul caselor de bilete va fi următorul: SAMBATA – 11:00 – 19:00, DUMINICA – 10:00 – 20:30. Clubul a mai anunțat că in incinta caselor de bilete de la Stadionul „Nicolae Dobrin” vor fi amenajate si camere de depozitare a obiectelor interzise pe stadion, pe care spectatorii le vor putea recupera dupa incheierea partide.
Istorie și statistică: Steaua vs echipe din Craiova
„Povestea confruntărilor dintre echipele craiovene şi gruparea „roş-albastră” a început în 1964 atunci când, după o pauză de 17 ani (1947, anul retrogradării celor de la FC Craiova), fotbalul mare a revenit în „Cetatea Banilor”. Se întâmpla pe 30 august, ziua în care Ştiinţa avea să debuteze pe prima scenă chiar în faţa bucureştenilor! Experienţa oaspeţilor (6 titluri şi 6 Cupe câştigate la vremea disputării partidei) şi-a spus cuvântul, aceştia impunându-se cu 4-0, marcatori fiind Creiniceanu, Gheorghe Constantin şi Sorin Avram (dublă).
Impactul cu prima ligă s-a dovedit a fi unul destul de puternic, gruparea olteană reuşind salvarea matematică de la retrogradare în ultima rundă, atunci când a învins-o pe Progresul cu 2-0. Totuşi, acel sezon a adus prima luptă la vârf pentru craioveni, cea din ierarhia golgheterilor, acolo unde Constantin Sfârlogea a fost depăşit pe final de clujeanul Mihai Adam. Un an mai târziu, pe 26 iunie 1966, vârful oltenilor avea să marcheze golul decisiv în meciul care consemna întâiul succes al „alb-albaştrilor” în confruntările cu „roş-albaştrii”, Ştiinţa – Steaua 2-1.
Un meci memorabil a avut loc pe 3 iunie 1973, Steaua – Universitatea Craiova 2-6, 7 din cele 8 goluri fiind înscrise în repriza secundă (Tătaru II 73, Năstase 78 / Ţarălungă 12, Oblemenco 64, 75, Marcu 51, 82, Cristache autogol 77). Din păcate pentru elevii lui Constantin Cernăianu, succesul nu le-a fost de-ajuns pentru câştigarea primului titlu. Acesta urma a sosi în Bănie abia la finalul stagiunii următoare. Aceea a fost şi prima victorie izbutită de olteni pe teren advers.
Peste 10 ani, într-o perioadă în care „Craiova Maxima” îşi pregătea retragerea, Universitatea a învins Steaua cu 5-2 (25.06.1983), 4 din cele 5 goluri primite de Duckadam fiind marcate de Sorin Cârţu . Tot un 5-2 pentru craioveni şi tot 4 goluri marcate legendei ”roş-albastre” de câtre un jucător craiovean s-au înregistrat doi ani mai târziu (16.06.1985), doar că performerul a fost Rodion Cămătaru.
Din categoria partidelor spectaculoase nu putea lipsi jocul din 24 noiembrie 1987, Universitatea Craiova – Steaua 4-6, în care s-au marcat cele mai multe goluri! La vremea respectivă, bucureştenii reprezentau o forţă la nivel continental, astfel că, putem considera o performanţă faptul că oltenii au înscris de 4 ori în poarta adversarilor.
Craiovenii au reuşit doar 4 victorii pe terenul „roş-albaştrilor”, ultima fiind izbutită în urmă cu aproape 26 de ani, pe 29 noiembrie 1989, Steaua – Universitatea Craiova 1-2. Echipele din noiembrie 1989:
- Steaua: Lung, Petrescu, Iovan, Bumbescu (Grigoraş), Ungureanu, Muzsnai, Rotariu, Hagi, Dumitrescu, Negrău, Balint;
- Universitatea Craiova: Crişan, Mănăilă, Săndoi, Gică Popescu, Adrian Popescu, Zamfir, Olaru, Bica, Ciurea (Neagoe), Stoica (Pigulea), Badea.
Bucureştenii au deschis scorul imediat după pauză prin Gabi Balint, dar Ştefan Stoica şi Bica au întors rezultatul şi au adus o victorie foarte importantă pentru moralul echipei pe care Sorin Cârţu o ridica spre titlu, trofeu ce urma să ajungă în vitrina „juveţilor” în 1991.
Ultima dată când oltenii s-au bucurat de un succes în Liga 1 în faţa rivalilor s-a consemnat pe 1 septembrie 2002, Universitatea Craiova – Steaua 3-1 (dublă Verdeş, Marius Sava / Claudiu Răducanu), antrenorul gazdelor fiind Emil Săndoi. Au urmat 5 remize şi 13 victorii pentru stelişti, printre cele 13 succese din campionat numărându-se şi cel din 29 august 2004, Steaua – Universitatea Craiova 5-0, rezultat care a consemnat cea mai mare diferenţă de scor din disputele directe.” (Sursa: LPF)
Sezonul regulat 2015-2016
În tur, partida CSU Craiova – Steaua s-a incheiat cu scorul de 1-2 (Vătăjelu 38 – p. / Stanciu 18, Tade 84 – p.). Formațiile care au disputat meciul de la Craiova:
- Craiova: Bălgărdean – Achim, Acka, Dumitraş, Vătăjelu – Madson, Mateiu, Zlatinski (Bawab 79), Herghelegiu – Ivan (Bancu 60), Nuno Rocha
- Steaua: Niţă – Râpă, Varela (cpt), Toşca, Guilherme – Filip, Muniru (Breeveld 70) – Popa, Stanciu (Enceanu 82), Chipciu – Tudorie (Tade 54).
CSU Craiova are un parcurs rezonabil în acest sezon și este la 1 punct de locul 6, ultimul de play-off. „Alb-albaştrii” au 3 înfrângeri în ultimele 5 deplasări și 4 victorii în 9 partide jucate pe terenul adversarelor. În ultima etapă, CSU Craiova și ACS Poli Timișoara au terminat la egalitate, scor 1-1, însă oltenii au dominat meciul copios, având 12-4 raportul ocaziilor de gol. Chiar dacă vor juca cu Steaua, elevii lui Săndoi nu-şi pot permite să piardă, mai ales că şi CSMS Iaşi are acum pretenţii la un loc de play-off.
Emil Săndoi: „Steaua are un lot foarte valoros, o echipă foarte bună. Aşa, prin perioade din astea, mai delicate, poate să treacă orice echipă, dar asta nu înseamnă că nu pot să decidă soarta unor partide”.
FC Steaua a pierdut în minutul 95 cu Astra, la primul meci disputat „acasă” la Pitești pe stadionul „Nicolae Dobrin”. Duminică, tot pe arena din Trivale, va debuta in al doilea mandat de antrenor roș-albastru și Laurentiu Reghecampf, a cărui revenire la Steaua a fost o adevărată bombă de imagine și poate cea mai mare mutare-surpriză a sezonului.
Față de lotul avut la dispoziție de Nicolae Dică în partida cu ASA, revin după suspendare Toșca și Varela, însă acum sunt penalizați o etapă pentru cumul de cartonașe galbene Guilherme și Lucian Filip. Kharja și Chipciu rămân indisponibili medical în 2015, iar Muniru este încă în recuperare.
În aceste condiții, cu siguranță postul de fundaș stânga îi va reveni lui Toșca, în timp ce cuplul de fundași centrali ar putea fi format din Varela şi Carp sau Papp. Carp a avut o prestație bună la Cluj, a dovedit multă siguranță și determinare și poate fi folosit duminică, dar poate juca și la închidere în absența lui Filip. În flancul drept defensiv, mai mari șanse le are Alcenat, Reghe dorind reactivarea haitianului, dar mai sunt variante cu Râpă sau Papp. De la mijloc in sus, echipa va arata neschimbată din cauza indisponibilităților dar și a lotului destul de subțire.
Formula probabilă a Stelei pentru meciul cu CSU Craiova: Niţă – Alcenat/Papp, Varela, Papp/Carp, Toșca – Breeveld, Carp/Tahar – Popa, Stanciu, Hamroun – Tade.
- Notă: Reghecampf mai are doar doi „supraviețuitori” din vechiul mandat. Ultimul 11 al Stelei folosit de Reghecampf în primul mandat: Tătăruşanu – Georgievski, Varela, Szukala, Latovlevici – Prepeliţă, Pintilii – Ad. Popa, Sânmărtean, Tănase – Chipciu.
Laurenţiu Reghecampf: „Eu trebuie să mă bazez pe jucătorii pe care îi am acum la echipa şi să-i fac să câştige cât mai multe puncte, nu discut acum despre alţi jucători. Am încredere în toată echipa şi sper că de la meci la meci să joace mai bine. Voi face tot ceea ce trebuie că echipa să aibă un randament maxim. Jucătorii au nevoie de şedinţe în care să înţeleagă ce vrem de la ei.
Se poate spune şi acest lucru, este un derby. În momentul de faţă, ambele echipe au nevoie de puncte, deci va fi un meci foarte dificil pentru noi. Sperăm ca la sfârşitul celor 90 de minute să câştigam acest meci„.
Va fi o partidă grea pentru campioana României împotriva unei „contracandidate” la un loc de Play off. CSU Craiova pare în vână sub bagheta lui Săndoi, zdrobind câinii cu 3-0, și este motivată să termine sezonul regulat în primele 6. Steaua vine de la Cluj cu moralul afectat de o altă partidă în care a scăpat victoria printre degete și de demiterea peste noapte a staff-ului tehnic, însă Larențiu Reghecampf a descins la Steaua ca „omul providențial” și șocul produs la echipă poate avea efect phihologic pozitiv.
Victoria este unica opțiune care ar aduce liniștea roș-albaștrilor în privința Play off-ului și ar încărca bateriile moralului inaintea dublei cu revelația sezonului FC Viitorul. Steaua va întâlni echipa lui Hagi pe 14 decembrie, în etapa a 22-a din Liga 1, și după 3 zile o va infrunta în sfertul de finală al Cupei României, pe 17 decembrie 2015. Ambele partide se dispută la Ovidiu pe stadionul Viitorul.
Toată suflarea roș-albastră așteaptă cu speranță și emoție debutul lui Reghe, omul de care se leagă acum toate visele steliștilor în acest sezon. Disciplina tactică, agresivitatea pozitivă și motivarea sunt primele măsuri de corecție realiste pe care Reghecampf le poate împlementa imediat, încă de duminică. Obiectivul asumat de tehnician este titlul 27.
Le urăm succes roș-albaștrilor!
XRay
Presiunea pe Reghecampf este uriașă în acest meci. Un eșec azi ar zgudui puternic eșafodajul speranțelor. Ok, ar exista circumstanța „moștenirii”, dar… Îi trebuie o victorie cu orice preț.
„Si zilele vor fi din nou asa cum au mai fost”-Dan Bitman
Sperăm!
E greu sa faci minuni cu o echipa pe care o iei din mers. Mai de graba poti sa o incurci decat s-o dai pe brazda. Eu ii doresc succes.
antrenorii de valoare nu se incurca…..de aceea au valoare!
Vorbeam despre echipa, nu despre valoarea antrenorului. E Reghe vreun trimis al Domnului ?
La Mulți Ani!
fcsteaua.ro le urează La Mulți Ani și multă sănătate tuturor românilor și steliștilor care poartă numele Sfântului Nicolae.
Aceste urări vin în mod special pentru Nicolae Stanciu și Nicolae Dică!
Update
Echipele probabile conform GSP:
Steaua: Niță – Râpă, Varela, Carp, Toșca – Breeveld, Tahar – Popa, Stanciu, Hamroun – Tade
Rezerve: Cojocaru, Papp, Tudorie, Vl. Mihalcea, Alcenat, Enceanu, Onțel
CSU Craiova: Bălgrădean – S. Achim, Popov, V. Iliev, Vătăjelu – Mateiu, Madson, Zlatinski, Bancu – A. Ivan, Nuno Rocha
Rezerve: Straton, Kay, Curelea, Ferfelea, Herghelegiu, Dumitraș, Băluță
Digisport dă primul 11 asemănător, însă îl vede pe Papp în locul lui Râpă.
Sunt foarte curios sa vad ce schimbari a facut Reggae intr-un timp atat de scurt, in joc , in atitudine samd….pt ca eu citesc echipa de start a Stelei si nici daca ar fi fost Guardiola pe banca nu as fi sperat la o minune. Sper sa ma insel si Reggae sa poata sa-i resusciteze.
Depinde totul de reacția jucătorilor la schimbarea Dică-Rădoi cu Reghe, in special străinii veniți anul asta. Cei care vor sa ramână și din iarna vor rupe norii, ceilalti nu…
Cei impresariați de Ana Maria și/sau apropiați familiei Reghe sigur sunt bucuroși, încrezător și se vor capacita emoțional să demonstreze.
Pentru toate astea, simpla prezență a lui Reghe poate da încredere și aripi. Tehnic și fizic nu avea ce face în 2 zile că nu e Merlin. 🙂
UPDATE.
Digisport Ora 19:15.
ECHIPA DE START A STELEI: Niță – Râpă, Varela (cpt), Papp, Toșca – Tudorie, Breeveld, N. Stanciu – Ad. Popa, Tade, Hamroun !!!
GSP și FCSB facebook ora 20:00:
ECHIPA DE START A STELEI (4-1-2-3): Niță – Rîpă, Varela, Papp, Toșca – Breeveld – Tudorie, Stanciu – Popa, Tade, Hamroun
Rezerve: Cojocaru – Carp, Sulley, Alcenat, Tahar, Onțel, Enceanu
La meci sunt în tribune Paraschiv, Dică și Rădoi. Spectatori peste 5.000, cred. Singur sunt 500 de fani olteni organizați.
Steaua – Craiova 0-0 (pauza), dupa o repriza decenta a Stelei.
Nita 6 – o repriza fara probleme;
Rapa 6 – inimos, activ in atac, prezent in combinatii cu cei din fata;
Varela 6 – ca de obicei, util echipei;
Papp 6 – cartonas galben primit nemeritat, dupa un duel la inaltime cu Belgradean; a ratat o mare ocazie in minutul 30;
Tosca 5 – joc cenusiu, garnisit cu multe centrari inutilizabile;
Breeveld 5 – limitat structural, si-a ajutat putin echipa;
Stanciu 5 – putine realizari, cartonas galben incasat foarte usor;
Hamroun 5 – a avut o mare ocazie in final de repriza, altfel arata ca e in scadere de randament fata de inceputul sezonului;
Popa 5 – de cele mai multe ori, inchis de Vatajelu;
Tudorie 4 – cantitate neglijabila, din pacate;
Tade 4 – fara realizari, nu i-a deranjat deloc pe fundasii olteni.
Asa cum arata meciul, ma astept la un succes al baietilor lui Reghe. Succes !
Ce oameni optimisti! Echipa asta a fost distrusa de un carpaci si voi va asteptati la metamorfoze bruste in 2 zile?
alex-h
ai vazut metamorfoza….. si toma era necredincios dar pana la urma a inteles……
sa nu uitati niciodata: fotbalul este totusi un joc simplu pe care trebuie sa-l joci serios! fraierii raman fraieri chiar si cand se confrunta cu lucruri teoretic simple……antrenorul de calitate se impune imediat!
ba, ej nebun?
ce tare!!
perfecta reluare a lui Tade!
a iesit balgradean, ca-l doare plasa!
Nu-l invidiez pe Reghe. Are de treaba cu echipa asta – pase usoare gresite, jucatorii nu se cunosc… mijlocul, cel putin, e oribil si anarhic.
Partea buna, insa, e ca cele doua goluri ar trebui sa-l cam puna pe ganduri pe Becali. Ca nu se pricepe defel la fotbal. Sa-l lase pe Laurentiu sa-si vada de treaba… sa faca o pregatire cum se cuvine la iarna, sa-si aranjeze lotul pe placul lui. Daca nu va mai dori sa pastreze un jucator, va fi decizia lui, nu a patronului.
mi-a placuuut! mai vreau
Steaua – Craiova 2-0 (0-0), dupa cea mai articulata evolutie a Stelei din acest sezon.
Nita 6 – meci fara probleme;
Rapa 6 – meci solid, in special in faza ofensiva;
Varela 6 – stalpul apararii, ca sa folosesc un cliseu;
Papp 8 – are meritul de a fi inscris extraordinarul gol din minutul 81; cariera stoperul stelist poate lua o alta turnura din acest moment;
Tosca 6 – ceva mai bun in repriza a doua;
Stanciu 6 – mult mai periculos in partea a doua, cand si-a etalat tehnicitatea;
Breeveld 5 – nu si-a prea gasit locul in echipa;
Hamroun 6 – si incazul lui, un plus dupa reluarea jocului;
Popa 7 – dupa ratarea din debutul reprizei a continuat sa creada in victorie; a fost rasplatit in finalul jocului, cand a creat golul lui Tade;
Tudorie 4 – in afara jocului;
Tade 6 – gol + pasa excelenta la ratarea monumentala a lui Popa;
Muniru 6 – a adus un plus de agresivitate in joc;
Tahar – e jucat destul de putin;
Carp – nu a prins decat ultimele farame ale timpului de joc.
In fine, sa notam un succes pretios. Urmeaza dubla cu Viitorul (campionat + cupa). In functie de rezultatele partidelor de la Ovidiu vom putea discuta despre obiectivele Stelei din acest sezon.
Parca s-a intors fotbalul, o partida peste media campionatului care, cel putin pe mine, m-a tinut activ de la inceput pana la final. Aveam indoieli, din cauza timpului scurt, ca Reghe va putea schimba prea multe, insa ma recunosc surprins, a fost alta echipa, agresiva si FOARTE dispusa la efort ( neamtul chiar stie meserie! ).
Felicitari echipei, stafului, si nu in ultimul rand suporterilor care s-au prezentat la meci pe o vreme nu tocmai prielnica.
simplul anunt al revenirii lui Reghe i-a speriat pe giurgiuveni asa de tare ca s-au impiedicat in egaluri cu voluntari si csms;
acum, dupa ce i-au vazut jucand asa, cat de tare vor tremura?
la bucuresti se-aude cum tremura chilotii-n giurgiu?
sau e acoperit zgomotul de vacarmul tremuriciului chilotesc din stefan cel mare?
Uite ce jale e pe acolo în groapă:)
sau
takapaka :
6 decembrie 2015 at 23:27
unele meciuri sincer nu le inteleg ….pai in plm noi batem steaua ,pandurii ne calca pe cap,viitorul si craiova la fel ,iasiul pierde cu noi doua puncte,avem meciuri foarte grele in teren cu botosani etc iar cand joaca cu steaua si LOGIC te astepti sa vezi o replica cel putin la fel ca cea din meciul cu noi,pooola… zici ca steaua este cu sapte clase peste astia … am crezut ca sunt eu paranoic dar diferenta dintre meciurile jucate de ei cu unele echipe se vede din avion … sau suntem noi praf iar ei au numai jucatori cu sapte clase peste restul echipelor!!!
–––
Ceea ce am presupus in avancronica s-a adeverit. Echipa are conditie fizica. Forcingul pana in minutul 94, desi era 2-0 spune tot, iar viteza lui Popa din min 83 parca era desprinsa din finala CM la 100 m plat.
Disciplina tactică impusa, agresivitatea pozitivă, motivarea si ghinionul moderat au facut diferenta. Astea le-a adus Reghe si pus in fapt imediat. O tactică adaptată la lotul disponibil, nu la o idee fixă. Pressing şi recuperări sus, verticalizări, centrări cât mai multe pentru atacanţi și șuturi.
Ma bucur ca m-am inselat si Reggae a reusit sa schimbe jocul intr-unul mult mai agresiv si mult mai direct pe poarta, insa cel mai mult m-a impresionat atitudinea jucatorilor iar sprintul lui Stanciu in aparare m-a facut sa strig: bravo bah! Toti pt unul si unul pt toti altfel nu merge intr-un sport de echipa. M-a bucurat sa vad de asemenea ca jucatorii nu se mai cearta pe teren atunci cand gresec pase, mi se par mai uniti acum.
In sfarsit pot sa afirm ca suntem pe un drum bun sau cel putin asa pare.
Ce nu m-a bucurat a fost sa vad cum dobitocul isi etaleaza apucaturile de cercopitec.
Ps: Dobitocule am pierdut un an si jumatate din cauza prostiei si ingamfarii tale de maimuta asa ca fa bine si baga mana-n buzunar si adu fotbalisti ca de jucatori sunt satul.
Ps2: Dobitocule daca resusesti sa iei marca/logo-ul/emblema (whatever man) inapoi si baza ghencea promit sa te ignor si sa nu te mai pomenesc in comentariile mele.
ptr fraieri!
vezi ca dobitocu’ ii plateste salariul lui reghe…..si staff-ului…..si salariile sunt uriase ptr romania!
da’ papagalii inca cred ca banii se culeg din copaci!
fara becali eram niste maimute….precum la rugby, baschet sau handbal….. ma rog insa, unii or fi masochisti!
@naiyba
M-a uns pe suflet faza aia. De mult n-am mai vazut ceva asa frumos.
De remarcat totusi si un aspect bun rezultat dupa perioada Radoi – echipa pare pregatita dpv fizic .Daca aseara a reusit sa inghesuie Craiova fara sa lase impresia unor sincope,atunci dupa perioada de iarna cu Neubert,la ce sa ne asteptam ?
In rest,mi-as dori ca Mirel si Dica sa fi avut aseara puterea sa-si ia notite despre cum trebuie pregatita o echipa, niste jucatori care sub comanda lor – din motive nestiute noua – au evoluat haotic,fara vlaga,fata ambitie si fara pic de respect fata de culorile pe care le reprezinta si banii pe care ii primesc.
Pacat si fata de spectacolul grotesc data de un personaj din tribune si incep sa ma gindesc cu groaza la ce ne putem astepta daca echipa isi revine complet si ajunge acolo ne dorim cu toti.
echipa nu este pregatita fizic la un nivel superior, dar aseara a contat foarte mult organizarea jocului si pozitionarea in teren: jucatorii trebuie folositi pe calitatile lor si pozitionati pe zonele de pericol. radoi si dica erau niste habarnisti si lungeau enorm spatiile intre jucatori…… de aici si eforturile suplimentare care epuizau pe final echipa. chiar era comic cand mirel se plangea ca jucatorii nu inteleg ce le cere el?!
e-te, na!
se bucura si el, ca si el e stelist!!!
chiar este stelist…..cine simte gustul nu poate sa uite! ma rog, daca nu cumva … isi pierde uzul ratiunii!
Reghe le-a reamintit jucatorilor sai ca sunt campionii Romaniei si le-a cerut sa arate asta pe teren.
„Chiar daca nu trecem prin cele mai bune momente, sunteti cei mai buni din Romania. vrem sa le aratam tuturor ca noi suntem campionii Romaniei! Trebuie sa luptam din primul pana in ultimul moment, sa profitam de toate momenetele si sa ne intoarcem la Bucuresti cu toate cele trei puncte. Vreau sa le demonstrati tuturor ca voi aveti ultimele trei titluri din campioni in palmares! Vreau daruire, concentrare si sa luptati! Noi, voi, impreuna suntem campionii Romaniei”, le-a spus Reghecampf jucatorilor in vestiar, potrivit Gazetei Sporturilor.
Notarea GSP e cam aiurea. Râpă și Breeveld au jucat mult mai bine decât Tudorie.Varela a fost imperial, nu de 6… etc.
Zic totuşi să o luăm uşurel cu pianul pe scări. Văd mult entuziasm şi aici, şi pe alte site-uri. E drept că finalul meciului de ieri a fost superb, 2 goluri, tot stadionul cântând şi Reghecampf exultând, dar hai să nu uităm că am întâlnit o echipă care a venit la mica ciupeală (autobază în apărare plus eventual un contraatac norocos) şi a fost forate aprope să îi iasă în minutul 70 când au scăpat doi olteni contra lui Toşca. Noroc că Ivan a pasat aiurea.
Dorinţa de a-l impresiona pe Reghe a făcut ca mulţi jucători să-şi depăşească limitele fizice şi să alerge ca niciodată. Problema e că voinţa şi adrenalina te pot ajuta să faci asta într-un meci, însă la următorul vine decontul. Şi tare mi-e teamă că Viitorul o să ne domine fizic în etapa următoare. Ştiu că mulţi deja visează la campionat şi la calificarea în grupele ligii, dar mai e mult până departe. Reghe are foarte mult de muncit şi e încă chestionabil dacă are materiarul bun cu care să lucreze.
În rest un gând bun pentru steliştii din Piteşti. Au fost senzaţionali aseară.
de mai multe luni se manifesta o mare manipulare de presa: nu s-au facut investitii, steaua nu are jucatori valorosi si din aceasta cauza echipa se gaseste in aceasta sitruatie jenanta! subiectul lipsei de profesionalism a lui radoi era expediat la si altele ……. ca si cum prea putin ar conta ce face antrenorul!
eu personal am mai spus-o: Steaua de azi nu este diferita valoric comparativ cu cea de acum 2-3 ani (va aduc aminte ca la acea vreme jucau si georgevski, nikolici, parvulescu, rapa, tatu, filip jucatori pe care toata lumea ii injura). sigur nu este mai buna, dar nici foarte slaba nu este….. „fundas drept” ca alcenat noi nu am avut niciodata, muniru are o prezenta fizica cel putin la nivelul lui bourceanu si pintilii, kharja este un optar extrem de abil si experimentat, hamroun, desi este altceva decat tase, are calitate evidenta, iar tripleta popa-tade-chipciu are trebui sa fie letala in multe situatii! sigur, asta ar fi teoria…..practica lui radoi si dica insa ne-a demonstrat ca banca tehnica face pana la urma diferenta, caci noi nu suntem barcelona, unde cu suarez-messi-neymar si eu sunt antrenor bun!
echipa de acum este onorabila si solida, parca are mai multa forta bruta in mijloc, forta care poate sa fie slefuita…..pregatita serios si ranforsata in anumite pozitii (fundas central masiv, fundas stanga, un mijlocas de dribling si inca un atacant) poate deveni din nou dominatoare! daca iese si mm cat de curand ne asteapta vremuri interesante …..si frumoase! sper sa reusim acum nu doar sa egalam recordul chinezului, ci sa-l si depasim: adica 7 consecutive!
@siegfried
Se spune „trăiește-ți clipa”, pentru ca totul se intampla azi si nu maine cand totul poate fi o amintire! 🙂
Nu trai in trecut, nu visa la viitor, concentreaza-ti toate eforturile in prezent. Ceea ce nu traim la timp, nu traim niciodata. Multi oameni traiesc, iubesc si suferă, bucurandu-se că fac asta acum, nu maine cand se poate sa fie prea tarziu. Oare de ce uitam sa fim fericiti pentru lucrurile aparent firesti?
A nu se interpreta ca „a trai clipa” inseamna sa ne cheltuim toata averea intr-o seara pentru a ne simti bine si atat. Vreau sa scot in evidenta ca am cam uitat sa ne bucuram si sa traim clipa. Până și o victorie categorică trebuia trăită sobru, la costum de înmormantare? 🙂
Este bucuria prezentului, nu a viitorului.
aici ai indiscutabila dreptate!
sa te bucuri de un meci frumos, castigat magistral, e la indemana oricui, sarac sau bogat, copil sau batran, intreg sau invalid!
nu costa nimic si-ti aduce enorm: bucurie in suflet, primavara intr-o zi mohorata si friguroasa, prieteni in singuratate; oricat ai fi de deprimat, gras, urat si neputincios, iti vine sa exclami :”I’m the king of the world!” si pentru o clipa asa te si simti, nu mai esti bolnav si nefericit, esti solidar cu milioane de stelisti, esti FERICIT SI TE SIMTI BINE!
Like it! A spus-o mai bine decât mine!
@ vitto : EXACT ASTA AM INCERCAT SA EXPLIC, unora, altora […].
Nu-mi place acum ce vad in anumite comentarii. Acum subit jucatorii de fapt au valoare, ba au si pregatire fizica. Nimic mai fals. Unii chiar nu au valoare de Steaua (si a nu se intelege ca ma refer la Tade, din contra), iar pregatirea fizica cu certitudine este precara.
Grecul ala care venise la inceput a plecat prin septembrie, drept urmare : INFIRMERIA PLINA !. Si anul trecut eram in aceeasi situatie. Dar acum, cu atat mai putin poti afirma cum fiindca joaca O SINGURA DATA PE SAPTAMANA si reusesc sa duca 90 de minute, e ok. FALS ! Asta era si inainte, asta reusea sa-ti faca si Halagian pe vremuri.
La noi intotdeauna antrenorul a fost tabu. In general Ggb a avut inspiratia sa pastreze traditia si sa aduca doar fosti (mari) stelisti ori straini fara trecut controversat. Ceea ce nu inteleg multi […], e ca asa cum sunt fotbalisti care mimeaza sportul asta, asa sunt si antrenori care fac acelasi lucru. Rolul antrenorului este determinant, mai ales in Romania, unde nu mai gasesti lucruri decente, daramite exceptionale.
Reghe nu este un geniu, nu va fi niciodata, nu este nici Guardiola, nici Klopp si nici vreo alta personalitate marcanta a fotbalului contemporan. Nu inseamna ca de maine s-a rezolvat tot, asa cum vad ca s-au extaziat unii pe-aici si ca scoate grupele UCL din joben. Dar este ultimul ANTRENOR DECENT care a antrenat Steaua. Iar intr-o tara a orbilor, chiorul n-are cum sa nu fie rege. Si asta nu inseamna ca pe la altii umbla cainii cu covrigi in coada, sunt destui afoni si in campionatele puternice. Trebuie sa alegi ce ti se potriveste, aici la noi trebuie sa fii si zbir si decent pregatit d.p.d.v profesional, dar tre sa fii si un bun comesean sau taios si arogant, dupa caz. Poate stilul lui Galca merge in Spania, nu stiu. Mirel sunt convins ca are carisma necesara pentru a deveni antrenor, dar faptul ca multe dueluri erau pierute tactic, ca eram mai mereu dezlanati, naivi, denota faptul ca trebuie sa-si faca si scoala aia si cred ca asta a inteles si el. Mai devreme sau mai tarziu va reveni la acasa, fiindca merita !
Mirel face parte din familia Stelei, ca si Galca si pentru asta vor fi intotdeauna respectati si iubiti de stelisti (atentie, stelisti !). Daca primul a venit fara pic de experienta si a dus echipa in sapa de lemn dupa ce si-a pierdut o parte din vedete (ATENTIE, DOAR O PARTE. Nu uit cum de o maniera tragicomica unii omiteau anul trecut ca ii aveam inca pe Popa, Chipciu, Varela, Prepe, Tanase, Ruse, Bourceanu, s.a.m.d.) si ajunsesem sa ne batem pentru un campionat ca si castigat, cu niste desculti care nu aveau lotul estimat nici la doua treimi din cel al Stelei.
Anul asta fost intr-adevar mai greu. Plombele nu au venit la timp, lotul este mai slab, dar nu intr-atat cat isi imaginau unii. Partizan nu a fost mai buna decat Steaua, totul s-a naruit. Cu Rosenborg nicio mana ferma (dar si cu stiinta) nu a reusit sa remonteze echipa. Intre timp, in campionat, un supraponderal, un betiv plimbat prin Italia, precum si un golan de Giulesti au ajuns vedete.
Nimeni nu voia sa vorbeasca despre faptul ca Astra e mult mai slaba valoric decat trupa pe care o avea Isaila, cu jucatorii de culoare ce au confirmat ulterior si prin Spania. Si ca acolo sus, a ajuns si trupa lui Hagi, ce nu are NICI MACAR O „VEDETA” in lot.
In atare conditii…Alcenat, Tade, chiar si Muniru sau Hamroun ar fi trebuit sa confirme. Greu de explicat cum alta data s-a facut treaba cu Nikolic, dar acum nu se putea cu Tade, golgheterul Ligii cu doar un sezon inainte…
Zece, ba nu douazeci si cinci de jucatori ne trebuie, urlau unii ! Ei bine nu, cativa ne trebuie. Iar noua suporterilor (aia care am mai ramas), ne trebuie rabdare si bunavointa. Exista o posiblitate destul de mare sa nu-i iasa nici lui Reghe, caci depindem de multi factori. Garantat in play-off va fi o veritabila coalitie anti-Steaua (cu exceptia Viitorului lui Hagi), iar arbitrajele vor fi usor potrivnice, ca doar Steaua trebuie sa mai ia si o pauza de la trofee, ca se „plictiseste spectatorii”. Trebuie rabdare si sa ne recapatam decenta sportiva, exprimarea din teren, astfel incat cel putin grupele Europa League sa fie un obiectiv real, palpabil, iar de acolo un eventual loc doi catre primavara.
Iar gigi…pai gigi sa fie atent mereu la antrenor, pe cine aduce, de cine se desparte si sa nu mai cumpere jucatori la kg, multi si…simpatici. Sa acopere posturile cheie cu doi-trei, dar buni. Cum spuneam, Reghe este bun, bun pentru noi, dar nu genial, se gaseau in perioada ce a trecut si alti antrenori decenti…
@empyro
sa stii ca reghe nu e rau ca antrenor…..nu zic ca este un geniu, dar imi este clar ca si el progresat si capata tot mai mult un lustru de calitate. reghe este inca la inceput si va mai progresa, Steaua fiind o echipa care i se potriveste manusa (aici se poate dezvolta subiectul).
ce imi place mie la reghe este ca reuseste sa ne faca in mod foarte natural sa jucam precum echipele din vestul salbatic european…..adica pe o dinamica superioara de miscare a jucatorilor si cu o agresivitate pozitiva pe care o au doar echipele care sunt stapane pe mijloacele lor de exprimare.
reghe are „baza tehnica” ptr a progresa in antrenorat: a inteles rolul imens al unui staff de calitate (preparator fizic, doctor, kinoterapeut, maseur, analist video, nutritionist) si este constient ca motivatia este motorul care impinge, care tureaza la maxim in teren o echipa altfel bine forjata in antrenamente. are curaj si determinare, simt de orientare si de reactie sub presiune, calitati foarte importante ptr un antrenor! tactic inca are probleme, dar progreseaza!
daca ma intrebi de ce probleme are? un caracter oarecum cupid, probabil potentat de consoarta care il impinge de la spate …..in orice caz, pe termen mediu si lung asocierea antrenor – impresar poate conduce la probleme majore in conducerea unei echipe, caci nici un patron nu va accepta deciziile indoielnice de selectie a jucatorilor….. cu ana impresar, reghe nu va fi niciodata obiectiv in alegerile sale……dar asta este, nu poti avea numai borcanul cu miere!
parafrazand, reghe este acum Omul care ne Trebuie! altul mai bun nu exista pe aceste plaiuri……. si sunt convins ca daca ramane 3 ani luam titlul si jucam in ucl!
o sa vezi tu si cu suporterii cum sta treaba….sa legam noi cateva victorii concludente si sa jucam bine si se schimba calimera…..suporterul stelist nu suporta umilinta si clar ca suntem toti conectati la rezultat! la steaua nu merge cu rezultate indoielnice, caci lumea nu este interesata de mediocritate! oricum spectatorul roman nu iubeste jocul in sine, in schimb adora starea de infatuare juvenila….. altfel spus noi nu ne ducem pe stadion sa fim alaturi, ci ca sa dam muie!
@xray
M-am bucurat aseară, dar aş vrea totuşi să rămânem cu picioarele pe pâmânt. Noi românii (sau mai bine zis majoritatea românilor) avem un mare defect: se umflă repede tărâţa în noi, iar când se sparge, facem urât, ne enervăm şi distrugem tot. Vezi situaţia din senzonul 2012/2013 când la meciurile din Europa league avem cea mai mare afluenţă de public în faza grupelor, extaz, nebunie, lumea deja credea că o să fim ce am fost înainte de 1990 şi poate mai mult decât atât şi compară cu situaţia din 2014-2015 când în aceeaşi fază a competiţiei cu adversari comparabil ca valoare, bătea vântul prin tribunele goale. Since eu mă tem de asta. Pentru că după o perioadă bună se aprind tot felul de speranţe nebune, iar când aceastea nu se împlinesc nu revenim la starea de dinainte, ci cădem într-o depresie totală.
@siegfried
Cu picioarele pe pământ trebuie să rămână Reghe și jucătorii, nu noi suporterii!
Nu noi vom juca etapa viitoare, ci ei! Ei trebuie să fie focusați pe meciul cu Viitorul, nu pe „laurii” victoriei cu CSU Craiova.
PS
Foarte mulți nu s-au bucurat de victoria în sine, altfel banală, ci de faptul că a revenit Reghe, mai mult, și en fanfare cu o victorie într-o partidă în care a dominat copios. Imaginea creată de acest ansamblu de factori face cât 10 victorii la scor în linie. Eu, de exemplu, de asta m-am bucurat. Că Reghe a debutat cu succes și de imaginea creată lui și Stelei. E o bază bună de plecare în noul mandat.
@vitto
Despre ce manipulare vorbeşti, prietene? Ziariştii (ca şi mulţi stelişti de alt fel) spun un adevăr când afirmă că nu mai avem lot la fel de bun ca acum 2 ani. Zici că acum avem forţă care trebuie doar şlefuită, serios? tu crezi că Reghe poate să-l înveţe pe Tade la 29 de ani cum să facă o preluare în aşa mod încât mingea să nu mai sară din el ca din colţul mesei sau pe Breeveled (tot 29 de ani) cum să facă o deposedare prin alunecare fără să faulteze? Cât îl priveşte pe Kharja şi Hamroun îl citez pe Vochin: cei mai buni jucători sunt ăia care joacă! Degeaba ai calităţi dacă tu stai mai mult prin cabinete medicale decât prin iarbă. Alscenat n-a arătat nimic când a fost băgat de Rădoi. Poate o fi un super jucător aşa cum crezi tu, dar deocamdată se complace în postura de rezervă bine plătită.
În ceea ce priveşte magica tripletă Popa-Tade-Chipciu care fi trebuit să fie letală, dar n-a fost pentru că Rădoi, eu cred că te înşeli crâncen. Declinul celor doi, Popa şi Chipciu, datează de mai de un an şi a fost vizibil şi în era Gâlcă, iar Tade e un jucător de 29 de ani cu un singur sezon reuşit (cel de anul trecut) şi sincer cred că cu el o să rămână până la finalul carierei. Ca să avem şanse la recordul ăla de 7 campionate consecutive despre care vorbeşti, părerea mea e că cei trei trebuie înlocuiţi prin transferuri în iarna asta.
@siegfried
raspuns:
(1) tade este mai bun decat nikolici (si cu nikolici am iesit din grupele uefa si am eliminat ajax-ul)!
(2) breveeld nu ii este inferior lui prepelita (sau ma rog, ca sa fiu concesiv, nu exista o diferenta intre ei de nesurmontat) si este mai bun decat neagu!
(3) vochin este un tigan tomberon, care se crede smecher si manipuleaza cu obraznicie, si oricum el nu poate fi luat ca referinta!
(4) ca sa iau doar ex. fundasulaui dreapta: cu radoi nimeni nu a aratat nimic….toti fundasii incercati pe dreapta de el (adica rapa, alcenat sau papp) pareau penibili …..cand se intampla asta inseamna ca tu ca antrenor ai o problema de asezare in teren a jucatorilor! adica intr-o propozitie sintetica: radoi era un „amator”!
(5) corect: jucatorii au stat prea mult si prea des in cabinetele medicale! asta inseamna ca aveam o mare problema la nivelul preparatorilor fizici si a doctorului…..lipsit de experienta fotbalului inalt si infatuat pana la Dumnezeu, fara cunostinte despre pregatirea unei echipe pe parcursul unui intreg sezon (vara-iarna), radoi s-a inconjurat de tot felul de habarnauti! nu acuzati jucatorii si pana la evaluare: afara cu gloabele din staff-ul tehnic………!
(6) ma lasi cu aprecierile generaliste: radoi-dica, precum galca, sunt niste nulitati in ale antrenoratului, niste ageamii…..in aceste conditii ei nu fac decat rau jucatorilor pe care chi[purile ii antreneaza, derutandu-i si bramburindu-le complet jocul…..pai numai ca ex., aseara dupa multa vreme l-am vazut pe popica lipit mai mereu de tusa dreapta….acolo este locul lui, acolo are el calitate si nu in centru ca pasator….pe vremea lui radoi era o brambureala de nedescris in teren si nimeni nu mai stia ce joaca si ce trebuie sa joace?! jucatorii pareau nu doar nepregatiti ci si nauciti…….
(7) Concluzie:
o echipa de fotbal este competitiva atunci cand joaca ca un ansamblu bine articulat si nicidecum ca o adunatura de valori individuale ….. echipa ca tot trebuie sa se exprime mai bine decat suma individualitatilor si asta este rolul antrenorului! antrenorii de valoare fac ansamblul sa joace mai bine decat indivizii…….
Atentie: 11 solisti buni nu formeaza neaparat o orchestra!
„echipele” (ghilimelele nu sunt gratuite) lui galca, radoi sau dica erau niste stransuri, niste lautari care nu cantau dupa note ci interpretau dupa ureche o partitura aproximativa! in acest context de neputinta a bancii tehnice era un non-sens sa evaluezi jucatorii individual, caci ei erau victimele unor profesori nepregatiti si netalentati!
Observatie:
eu nu contest valoarea fotbalistica si caracterul antrenorilor mentionati….ei au facut ceva ptr steaua, sunt parte din istoria acestui club si pentru noi ei vor fi mereu eroi de poveste! dar antrenoratul este altceva…….
@vitto
„Tiganul tomberon” a scris in 2001 articolul fulminant intitulat „Obsedatul”, in care tot mitul Lucescu este pulverizat in cateva paragrafe, precum si sublima lucrare intitulata „Super Steaua”.
Sigur, cunostintele lui in materie de fotbal, in general si de Steaua, in particular, nu se compara cu cele ale lui „El Cid”, dar probabil ca autorul a ajuns macar la nivelul lui Mache, incat sa poata fi adus intr-o astfel de discutie.
vochin este tomberon vopsit!
@ vitto
Cu tot respectul, dar te contrazici singur. Termini prin a spune că „in acest context de neputinta a bancii tehnice era un non-sens sa evaluezi jucatorii individual, caci ei erau victimele unor profesori nepregatiti si netalentati!” după ce în prealabil spui că Tade e mai bun decât Nikolici, că Breeveld e la acelaşi nivel cu Prepeliţă, iar într-un post de mai devreme spui Kharja e un optar cu abilităţi şi că Hamroun are cu siguranţă calitate.
Văd că şi tu şi empyro aveţi o părere foarte bună despre Tade. Sincer nu înţeleg de ce. Mă tot uit la cv-ul său. Până la 27 de ani a jucat pentru mai multe echipe obscure din Scoţia. A semnat apoi cu CFR. A dat 2 goluri în 22 de meciuri în primul sezon, iar apoi a venit sezonul său de vârf cu 20 de goluri (multe din penalty-uri) în 34 de meciuri. Apoi mă uit la ce carenţe tehncie are atunci când încearcă să facă o preluare. Şi apoi dau din umeri şi mă tot întreb ce vedeţi voi la el.
@Siegfried.
Da, deocamdata am o parere buna despre Tade. Este foarte posibil sa nu ramana, prin decizia lui becali. Da, sare mingea din el, are probleme la preluari si la suturi nu straluceste deloc.
DAR, un varf de genul asta nu e responsabil neaparat cu golul. Daca se va dori a se juca in acelasi fel ca in primele sezoane cu Reghe, s-ar putea ca Tade sa fie ce nu ii lipsea acelei trupe, intai cu Rocha, apoi cu Nikolic. Piovaccari nu e in aceeasi oala cu acestia, ca si Keseru, fiindca ei doi erau mai degraba letali in spatele varfului impins.
Ce are acest francez, ca si calitati native :
– are forta si explozie, fuleu, fara minge la picior
– isi domina fizic adversarul direct. Nu printr-o tehnica deosebita, ci prin mobilitate si aptitudini acrobatice superioare. Tade intinde piciorul sau sare si recupereaza un balon, pe care-l poate devia catre coechipierul (varful adevarat, cel cu executie si cu sange-rece) care trebuie sa inscrie.
– inca pare sa fie cel mai bun „pivot” din tara, daca ne uitam si pe la alte echipe. Faptul ca e un jucator de culoare, ii da o mobilitate mult mai mare si-l poate face util echipei. La noi exista obsesia cu marcatul golului. Kuyt e exemplul de jucator care nu rupea norii, dar era de multe ori util si fara minge la picior sau la pe crestet. In ziua de azi a devenit cateodata mai important jocul fara minge la picior, culoarele, si traseele viitoare.
– Jucatorii de culoare inalti au aceste aptitudini acrobatice sunt „pivoti” mai buni decat ceilalti. Becali nu cumpara jucatori de culoare, in general.
– Daca am stat cu Nikolic sau Tatu cat am stat, cred ca macar pana la sfarsitul sezonului am putea astepta sa ne facem o idee mai clara. Are 4500 de minute in Liga 1, din care 3500 in tricoul CFR-ului. 18 goluri a marcat sezonul trecut si 6 (1/3) au fost din penalti, restul fiind predominat executii din careu dar si vreoi doua din afara acestuia.
– S-a mai intamplat sa renuntam noi la jucatori, care ulterior au confirmat pe la rivali sau prin campionate puternice. Ar fi pacat sa ne pripim.
In rest legat de cele discutate, asa a fost. Campania mediatica purtata a avut menirea de a „strange” randurile dintre echipa si a face sa para foarte competitiva liga 1. Sigur ca nu e suficient sa te iei dupa coeficienti sintetici gen transfermarkt, dar atunci cand diferentele sunt de peste 10-20%, e clar ca e problema la tine. In prezent Steaua (cu 25) si Astra (22) sunt la o diferenta mai mult decat considerabila fata de celelalte (prima fiind dinamo cu 14). Drept dovada exceptionalii jucatori ai ASA-ului au redevenit niste nulitati (in frunte cu zicu, muresan, marele n’koye si chiar tanara speranta Bumba care vad ca nici in Israel nu se impune)…
La noi totusi astia s-au consacrat. Muniru si Tade la CFR, Alcenat la Petrolul. De ceilalti sunt mai rezervat, dar Hamroun pare relativ inzestrat tehnic, Kharja parea destul de interesant. Sa vedem.
In toate cazurile Muniru mai ales gratie varstei merita multe sanse. Ideal ar fi fost ca acesta sa joace mult si sa o faca langa un mijlocas mai experimentat si ceva mai inalt care sa-l completeze la jocul aerian, pe care acesta nu-l stapaneste.
Fiecare e liber sa credea ce vrea pana la urma, dar cu siguranta lotul Stelei mie personal nu-mi pare atat de slab cum au spus unii, cu atat mai mult cand ma uit la altii, atat din Liga 1, cat si la adversarii („foarte dificili” cica) din preliminariile europene.
Asta cu pivotul care nu trebuie neapărat să marcheze, ci mai degrabă să creeze culoare pentru cei din linia a doua am mai auzit-o şi acum 12 ani când la Steaua juca Opriţa. Evident a fost mare chiflă. În plus nu ştiu de ce îl vezi pe Tade ca fiind un guru al jocului aerian. În meciul cu Astra a fost dominat copios de Geraldo. Omul are fuleu, are forţă , dar cu o tehnică aşa deficitară îi e foarte greu spre imposibil să-şi pună aceste calităţi în valoare.
Cât priveşte valoarea lotului în ansamblul său, nici mie nu îmi pare slab ca notă generală, dar în orice caz nu e la fel de valoros ca cel pe care Reghe l-a găsit în 2012.
nu ai inteles……e o greseala sa evaluezi si sa dai verdicte despre integrarea si capacitatea unor jucatori de a performa intr-un ansamblu, intr-un grup, atunci cand acestia nu sunt pregatiti corect si coerent …… dar putem face anumite comparatii de pana / dupa Steaua…..totusi nikolici nu a fost niciodata golgheterul romaniei, kharja este un jucator care a jucat 150 meciuri in Italia (serie A), iar breveeld este un negru cu evident mai multa forta fizica decat prepelita….. cat despre hamroun este pe net un filmulet cu prestatiile lui impotriva lui fenerbahce atunci cand juca cu guingamp in cupa uefa….sunt vreo 15 min absolut sugestive si suficiente………
ma rog, intotdeauna cand discutam despre valoarea unor jucatori, primul pas este sa avem criterii foarte clare si cat de cat obiective!
@siegfried, nu e o chfila treaba cu pivotul. Oprita nu avea in veci cum sa joace acel rol, nimic nu-l recomanda. Dar uite ca vizavi de altii a mers.
Nu inseamna ca o sa mearga cu Tade, zic doar ca mai trebuie asteptat putin.
Victoras Iacob nu se lipea de gol in campionat nicicum. Si in Europa ne-a fost exceptional de util, cat a rezistat. Keseru a rupt portile prin competitiile interne si ne-a ingropat in cupele europene. E clar ca e greu sa aduci sau sa tii un jucator complet, mai ales de atac, in Romania.
Trebuie sa incerci sa aduci ceva in functie de ce stil vrei sa abordezi (presupunand ca ai unul si nu joci bambilici).
Cu nota generala a lotului, e absolut evident. Atat fata de ce a gasit Reghe in 2012, cat si fata de ce a avut sau i s-a adus in al doilea sezon. Dar aici, cam asta e situatia si nu prea se poate face nimic. Daca intregul sistem in care joci scade d.p.d.v valoric si tu scazi ca echipa mare. Atunci Steaua valora spre 50 de milioane, iar dinamo spre 30, fata de 25-14. Si nu doar considerand aproximarile astea sintetice. rapid si vaslui desi pe moarte inca aveau jucatori interesanti, CFR-ul juca prin Liga, Petrolul isi adusese straini decenti, Pandurii voiau sa se bata la titlu, Astra avea niste jucatori fantastici (si nu e vorba de Budescu si Alibec), etc.
In momentul in care de pe piata interna nu prea mai ai ce si de ce sa aduci (vezi anul trecut, cand fara furaciunile ASA-ului, Steaua ar fi jucat la misto pana la final si tot ar fi luat titlul), cam asta se intampla. Singura sansa este piata internationala, acolo unde becali nu se baga. Si pe buna dreptate, in afara de un MM pe ici pe colo (care a mai adus ceva bun), sfatuit de toti expertii a luat in 90% din cazuri tzepe.
– Nu-i poti inlocui pe toti dintr-un foc. Asa distrugi totul. Asa si-a distrus alde copos o echipa cateceva in europa, pana sa se ciocneasca de noi, iar dupa infuzia de portughezi erau hazul Europa League.
– Tade si Alcenat au venit din postura de vedete ale Ligii 1, postura pe care si-au castigat-o. Sa vedem ce va fi. In toate cazurile Tade are vreo doua clase peste Nikolic, iar betivul ala a fost decisiv in meciuri europene (vezi Copenhaga si nu numai).
– Per ansamblu lotul cu siguranta ca este ceva mai slab, dar nu atat de slab cum au vrut unii sa para. Asta atat in mandatul lui Radoi, cat si al lui Galca. Cu C.G. (si lot valid, jucatori de nationala, repatrieri, etc. cu Sanmartean, Keseru, toata trupa), ne-au prostit niste bulgari ofiliti, apoi danezi desculti si portughezi semi-insulari care se bateau la retrogradare in campionatul intern la vremea respectiva. Cu Mirel, am facut sa para mari o trupa din Slovacia, Partizanul care nu mai gustase nici macar aer de Europa League de ceva ani si norvegieni cu o calitate tehnica mult sub noi.
– Ceea ce s-a stricat in doi ani e greu de reparat peste noapte. Eu am atras atentia si vitto, de exemplu era de aceeasi parere, ca nu trebuie nimeni sa se imbete cu apa rece. Trebuie cu siguranta adusi si jucatori, dar nu douazeci si nici pe Tade sau Alcenat nu-i vad neaparat printre cei care ar trebui sa plece. Pana la urma, nici nu cred ca li s-au dat suficiente sanse si nici nu s-au pregatit cu echipa in vara, Alcenat nici macar nu a avut vacanta, deloc !
Ignora-ma cumetre!
Comentariile tale platite ma lasa rece!
naiyba,
lasa misto-ul simplist! ia notite ca ce spun eu este stiinta si arta comprimata! un invatacel (cazul tau) nu poate progresa (cazul tau) decat daca inveta de la maestrii (cazul meu)!
lasand gluma, vezi ca eu comentez profesionist si chiar ma pricep! izvor de intelepciune este scrisul meu …….. adapa-te!
Da mah da inteleptule […]
El Cid, Conducatorul, dulcele uhuuuu […].
putina cultura istorica nu strica niciodata:
El Cid Campeador:
– primul termen deriva din cuvantul arab (mai precis din dialectul andaluz arab) „al-sidi” – „stapan”, „domn”;
– al doilea „nume” i-a fost dat de crestini si este astfel explicat de istoricul britanic Henry Edwards Watts: „Campeadorul era un luptator ales din cadrul unei armate care infrunta un alt razboinic, din tabara adversa, in prezenta celor doua osti. de multe ori, aceste dueluri erau suficiente pentru rezolvarea conflictului si in urma lor, armata al carei reprezentant pierdea se retragea de pe campul de batalie”.
becali…..stapan cam este si ii placea sa iasa „la bataie”!
Da mah bine. Pa.
s-a terminat jmecheria…asta e dumnezeu pe pamant !
@vitto !!!
Fara putin umor de santier nu se poate. Diferenta ar fi ca vitto intelge din fotbal cat nu inteleg vreo zece ca tine.
@bodanel și nayiba
Asta e faza cu sprintul lui Stanciu in apărare, salvând situația!
Sa-mi bag picioarele. Uitati-va cu atentie la faza. In coltul din stanga jos se vede de unde pleaca Stanciu in aparare. Si uitati-va ce demaraj are. Pe mine personal fazele astea ma ung pe suflet.
Stanciule, daca citesti, JOS PALARIA!
Mersi frumos!
Un sprint de vreo 80 de metri daca nu ma insel. Asta inseamna sa fii mafiot.
De remarcat ca Popa si Muniru (cred) nu s-au oprit si au venit si ei. Chiar daca a salvat Stanciu situatia nu au fost lasati singuri. Si Popa a sprintat dupa sutul ala, Muniru a venit si el.
ceea ce am spus-o intotdeauna. Forma jucatorilor este data de antrenor. Echipa asta cu cateva plombe (nu multe, cam vreo 2 maxim 3 titulari) se poate bate cu sanse reale la accederea in Champions.
E drept echipa din 2012-2014 a lui Reghe avea marele avantaj al omogenitatii. Exista un nucleu de 4-5-6-7 jucatori care aveau 2-3-4 ani la Steaua.
e posibil sa fiu sub efectul meciului f bun cu oltenii dar eu cred ca vom trece fara probleme de Viitorul, cel putin in primul meci. O echipa cu forta fizica, alergatura multa, presing sus este exact ce Viitorul nu va putea contracara. Cred ca avem forta sa tinem noi mai mult de minge iar Viitorul fara minge sunt destul de slabi. Om vedea.
Totusi avem o mare problema: nu avem rezerve iar in al 2lea meci, cel din cupa, va fi mult mai greu pt ca Hagi poate baga ORICAND 20 de jucatori care sa joace la acelasi nivel. In timp ce noi…………