FC Steaua București și-a păstrat pedigriul european și a intrat în forță în preliminariile Champions League, învingând cu 2-0 pe terenul slovacilor de la Trencin, în contextul în care Ludogorets a fost învinsă acasă de campiona Moldovei, Milsami (cea cu care regretam că nu am căzut la sorți). Hamroun a fost providențial. A obținut lovitura liberă de la primul gol înscris magistral de Staciu și apoi l-a inscris cu sânge rece pe al doilea din assist-ul excelent al lui Adi Popa.
AS Trencin: Semrinec – Cogley, Ramon, Rundic, Madu – Ibrahim (Koolwijk ’79), Lobotka, Bero – Guba (Wesley ’59), Jairo, Van Kessel.
FC Steaua București: Cojocaru – Papp, Tamaş, Varela, Guilherme – Muniru, Breeveld (Tahar ’81) – A. Popa, N. Stanciu, Chipciu (Hamroun ’59) – Tade (Tudorie ’87).
Cartonașe galbene: Madu (51), Tamaș (63), Wesley (63), Hamroun (64), Breeveld (75), Ibrahim (76)
Partida retur, va avea loc miercuri, 22 iulie, pe National Arena, și se va disputa fără spectatori, in urma suspendarii primite de la UEFA.
- UEFA:
În loc de cronică folosesc cele spuse foarte bine și obiectiv de jurnalista Gazetei sporturilor Maria Andrieș:
” Victoria lucidităţii!
Slovacii s-au consumat în atac şi i-au lăsat Stelei spaţii să respire. N-au scos la vedere cele trei capete de balaur. N-au produs flăcări pe nări sau prin crampoane. Scorul la ocazii era 3-2 la pauză în favoarea Stelei.
Roş-albaştrii s-au adunat, s-au găsit unul pe altul, şi-au pus la bătaie instinctele de conservare. E drept, n-au strălucit în atac, dar nici n-au capitulat colectiv înainte de termen. Păreau decişi să reziste ca grecii, pînă în ultimul ceas, al adevărurilor inevitabile. Şi să riposteze, pe contre, doar la strîmtoare, la Termopile sau la Bruxelles.
Deşi cîrpită pe ultima sută, Steaua s-a mobilizat ca o armată de rit vechi. Tade s-a lipit ca un nou rînd de vîsle la corabia de ocnaşi. Iar Hamroun, cel care a obținut lovitura liberă care a dus la primul gol şi al golului al doilea, a adus ceea ce le lipsea campionilor, instinctul de prădător. Restul e strategie. Steaua s-a adunat din corzi, lucidă, şi trăieşte.”
Subscriu 100%, de parcă aș fi scris eu.
- Golul anulat: Steaua a avut un forcing de câteva minute la poarta echipei gazdă, însă golul lui Varela a fost anulat pentru o poziție de ofsaid (33), iar francezul Tade a ratat deschidereaz scorului (35). Steliștii au cerut penalty un minut mai târziu, la șutul lui Chipciu, blocat cu mâna de Rundic.
- Goool Stanciu!
- Goool Hamroun!
- Rezumat
O surpriză plăcută a fost evoluția ultimelor achiziții ale Stelei. Jugurtha Hamroun, despre care se spunea că nu este pregătit 100%, a fost asul din mâneca lui Rădoi. Intrat în teren in minutul 59, Hamroun a rezolvat partida in numai 10 minute. Algerianul a obținut lovitura liberă din care Stanciu a marcat pentru 1-0, minutul 62, apoi a inscris al doilea gol după un assist al lui Adi Popa în minutul 69.
Faza golului al doilea e o demonstrație de fotbal modern jucat aproape de perfecțiune. Acțiunea a plecat din piciorul lui Cojocaru și s-a terminat după numai 3 atingeri în poarta slovacilor. Devierea lui Tade, centrarea lui Adi Popa si reluarea simplă a lui Hamroun!
- Jugurtha Hamroun: „Azi a fost una dintre cele mai fericite zile din viața mea de fotbalist. Am fost emoționat după golul marcat. Dedic acest gol tatălui meu care m-a încurajat mereu. Am intrat cu încrederea că voi marca. Dacă nu cred asta mai bine nu mai intru pe teren. A fost primul meu meci în Liga Campionilor. Nu sînt pregătit 100%, însă voi lupta să devin cel mai bun. Am vorbit cu Mirel înainte și mi-a spus că va avea nevoie de mine. Avem șanse foarte mari să ne calificăm, dar trebuie să rămînem concentrați. Lupt pentru postul de titular la Steaua, asta e ținta mea. Îmi voi cîștiga locul! Chipciu e un jucător foarte bun, dar și eu sînt un jucător bun. Dacă antrenorul mă va dori pe mine, voi juca eu. Rădoi e foarte apropiat de jucători. Mă înțeleg foarte bine cu jucătorii, deși m-am antrenat cu echipa doar de cîteva ori.„
Gregory Tade, la numai 24 de ore de la venirea la Steaua, a fost folosit titular și a evoluat excelent prin culoarele create şi sângele proaspăt adus în ofensivă. A început în forță și a ieșit în evidență când a primit o pasă peste apărarea slovacilor, a preluat și a demarat în trombă, dar șutul său puternic s-a dus pe lângă poartă. Tade a fost cel de la care a plecat și mingea pentru golul de 2-0 al Stelei. Noul vârf roș-albastru a deviat inteligent mingea la Adi Popa, care a centrat în careu și Hamroun a înscris. Tade a arătat că are resurse și fizice. Cu nouă minute înainte de final, s-a aflat iar la capătul unei centrări trimise de Popa, însă balonul a fost prins de portarul lui Trencin. Are și calități de lider. Când fost înlocuit cu Tudorie în minutul 87, a dat indicații colegilor săi inainte de a părăsi terenul.
Totuși, antrenorul și jucătorii au rămas cu picioarele pe pământ. Jocul a avut și scăderi, recunoscute cu fair play de toți. E un semn de realism, maturitate și de dorință de a evolua mai bine și pe teren și pe tabelă.
- Nicuşor Stanciu: ”E o bucurie imensă, e un sentiment aparte să înscrii pentru Steaua! Nu am făcut un joc bun în prima repriză, ei ne-au pus probleme. Am arătat o altă faţă după pauză şi am reuşit să ne impunem. E confidenţial ce ne-a zis domnul Rădoi la pauză, cert e că a fost o discuţie mai dură. Nu putem spune că suntem calificaţi, ne aşteaptă un retur destul de greu. Am văzut valoarea lor în prima repriză, atunci când au avut nişte ocazii destul de mari. Trebuie să începem mult mai bine decât am început azi. Cred că acum cel mai important e să ne refacem, mai ales că vom avea drumuri multe de făcut. Numărul 10 pe spate nu apasă greu, e un număr obişnuit, poate jucătorii mult mai celebri ai României au făcut ca acest număr să aibă o însemnătate mai mare”.
- Fernando Varela (căpitanul): „Am avut multe probleme în prima repriză. Este bine că am dat două goluri. Sîntem liniștiți pentru retur, mai ales că am marcat de două ori. Era normal ca Rădoi să ne certe la pauză. Nu am jucat foarte bine. Important este că am înțeles mesajul și am obținut un rezultat foarte bun. Este foarte bine că am cîștigat. Nu contează cum am jucat. Dacă în retur vom juca la fel ca în a doua repriză, sigur vom cîștiga și vom marca de două ori. Va fi greu să jucăm fără spectatori acasă, dar va trebui să trecem peste și să cîștigăm”.
- Mirel Rădoi: „În prima repriză nu am jucat ceea ce ne-am propus, am dezamăgit puţin. Ne-a fost teamă şi nu înţeleg de ce, avem o experienţă mai mare decât ei. La pauză le-am spus jucătorilor că prefer să pierd cu 2-1 decît să fac 0-0. E bine că ne-am schimbat atitudinea în partea a doua, ne-au ajutat fotbaliştii care au intrat. Au ştiut să speculeze spaţiile şi greşelile adversarilor. Am încercat să dau o consistenţă jocului cu Hamroun. El poate elimina adversari din joc, e rapid. Sper ca în retur să nu avem probleme, o să ne fie mai greu decât azi, mai ales că nu vom avea suporteri. E normal ca Hamroun şi Nicuşor Stanciu să fie lăudaţi pentru că au marcat, dar toată echipa a muncit şi merită felicitată. Eu nu am avut emoţii pentru debut, am avut emoţii pentru băieţi. La ritmul care a fost nu cred că rezistam mai mult de 10 minute pe teren și cred că luam și cartonaș roșu. Tade a făcut un joc foarte bun, să nu uităm că în ultimele zile mai mult a călătorit decât s-a antrenat. Important e că întreaga echipă şi-a schimbat atitudinea faţă de joc în partea a doua. Emoţiile nu au trecut, orice se poate întâmpla.”
Concluzia este numai una: Bravo băieți!
- Notă: Rezultate înregistrate în partidele disputate, marţi, în prima manşă a turului doi preliminar al Ligii Campionilor
FK Ventspils (Letonia) – HJK Helsinki (Finlanda) 1-3
Ludogoreţ Razgrad (Bulgaria) – Milsami Orhei (Moldova) 0-1
FC Midtjylland (Danemarca) – Lincoln FC (Gibraltar) 1-0
APOEL Nicosia (Cipru) – FK Vardar (Macedonia) 0-0
Molde FK (Norvegia) – Piunik Erevan (Armenia) 5-0
The New Saints FC (Ţara Galilor) – Videoton FC (Ungaria) 0-1
Skenderbeu Korce (Albania) – Crusaders FC (Irlanda de Nord) 4-1
Hibernians FC (Malta) – Maccabi Tel-Aviv (Israel) 2-1
NK Maribor (Slovenia) – FC Astana (Kazahstan) 1-0
Partizan Belgrad (Serbia) – Dila Gori (Georgia) 1-0
FK Sarajevo (Bosnia-Herţegovina) – Lech Poznan (Polonia) 0-2
XRay
Joc haotic in prima repriza, poate si datorita entuziasmului slovacilor, am fost mai ok in repriza a 2 a. Trebuie sa recunosc, m-a surprins Tade, s-a zbatut foarte mult si a alergat 80+ de minute, multa determinare in joc atat la el cat si la Muniru, care din nou mi-a lasat o impresie buna. Hamroun a intrat si el bine in meci, tupeu si tehnica buna si se arata ca o solutie reala pe partea stanga, in locul lui Chipciu.
Am o nelamurire, cam ce pastile se recomanda unor persoane care fac deplasarea pana-n Slovacia doar pentru a pune un banner, hilar, cu „FCSB nu e Steaua” ?
muniru mi s-a parut slabut rau. poate cel mai slab la concurs cu breeveld. breeveld slab prin faptul ca nu s-a vazut deloc, muniru slab prin faptul ca a gresit fff mult.
deja este al 3lea meci in care muniru dezmageste crunt, parerea mea, e drept poate ma insel :).
cu tade (ce jucator, cata daruire la nici 2 zile dupa ce a semnat, cate dueluri castigate pentru un atacant, cata personalitate in implicarea in joc recunosc ca m-a cucerit!) si hamroun (in sfarsit poate scapam de actiunile scremute si hei-rupiste ale lui Chipciu) eu spun ca ne apropiem usor usor de o valoare acceptabila, o valoare cu care sa te bati pentru accesul in champions league.
cu un portar, o rezerva decenta la Tade (f buna ideea conducerii de a scapa de Tucudean si a aduce o rezerva serioasa) si inca un mijlocas central de valoare(sunt 1000 de solutii dar una mai praf ca alta, nu sunt inca lamurit de Tahar) chiar pot spune ca am avea sanse reale, am fi favoriti, la calificarea in grupe.
Sa nu il uitam pe Alcenat care spun eu o sa aduca un plus major echipei. Sunt curios ce va face Radoi, il va trece pe Papp in centru langa Varela sau pe banca? In mod normal Tamas este si el o problema, dar Papp cat a jucat central imi aduc aminte ca si el a fost slabut;
As mai vrea sa il remarc pe Guilherme. De fapt mereu mi-a placut, va rog sa il urmariti e unul din putinii care se duce sau cauta pasa doar spre inainte. de multe ori ia mingea si fuge cu ea spre atac. Pacat totusi ca Alex Chipciu este foarte individualist si nu are un partener de flanc care sa il bage in seama, sa ii paseze si lui pe invaluire;
Apropo de Chipciu singura sansa sa scoti ceva de la el este sa il joci varf impins sau retras. In banda este degeaba, e o cauza pierduta. Parerea mea este ca daca oferta de 3 mil de la Ludogorets este reala, eu spun ca e un pret cu care poate fi cedat fara probleme, chiar daca e o posibila rivala din play off;
Stanciu a fost printre cei mai slabi si el pana la gol. Dar pentru golul ala venit intr-un moment atat de important si poate chiar decisiv i se pot ierta toate(se cam minte singur Radoi cand spune ca de fapt o repriza a fost proasta una buna. si a 2a incepuse la fel de slab pana la gol).
Sunt de acord in cazul lui Guilherme, a facut un meci bun, si in general cauta sa joace in fata. N-are partener pe banda si rareori Chipciu coboara sa-l ajute.
Muniru a jucat bine in opinia mea, da, a gresit si o sa mai greseasca atat timp cat nu avem un conducator de joc iar lui i se cere mai mult decat poate momentan, are cateva meciuri cu echipa, ma indoiesc ca-i stie prea bine. Daca iti aduci aminte, si Reghe a avut aceeasi problema, solutia a fost sa-l transforme , in timp, pe Bourceanu, rudimenar la capitolul tehnic, intr-un conducator de joc, cel care cobora chiar si la linia fundasilor sa preia mingea si s-o distribuie mai departe. Nu stiu daca o sa mearga si cu Muniru treaba asta, momentan vad ca se incearca cu Breeveld, in opinia mea, o solutie proasta pentru inlocuitorul lui Pintili, mai degraba l-as alege pe Tahar.
Avem nevoie de un fundas central sa-i faca pereche lui Varela. Nici Papp nici Tamas nu-i vad capabili sa-l inlocuiasca pe Szukala. Ambii sunt lenti si destul de inalti, insa au carente la pozitionare. Varela, chiar si asa accidentat e cel mai bun fundas din lot.
Apropo de Chipciu, mereu i-am gasit scuze insa si eu am ramas fara de ceva timp, pur si simplu nu se regaseste. A facut o repriza decenta cu ASA, insa a fost invizibil atat cu Petrolul cat si cu slovacii. In opinia mea, ar trebui sa fie o solutie ca al 2 lea varf, alaturi de Iancu, iar Stanciu langa Muniru la mijloc, cel putin in campionat, unde mereu noi trebuie sa atacam, nu sa ne aparam, deci nu avem nevoie de doi inchizatori.
@maou
100% de acord cu ce ai spus de Muniru și fundașul central, perechea lui Varela. Tamaș și Papp sunt sub el cu mult. Nu dau/inspiră siguranță indiferent de valoarea adversarului.
terminati cu romantismele….. muniru este puternic ca un bivol si asta este o calitate esentiala in fotbalul modern. fara forta nu poti juca decat in romania….muniru este un castig urias ptr steaua si mijlocul nostru nu va mai ceda sub presiune in confruntarile internationale. sigur ca el nu este un super talent, dar rolul lui inb echipa este sa „impinga in gramada”!
problema noastra este ca stanciu, cel care ar trebui sa fie beneficiarul recuperarilor lui muniru, este un jucator mult prea fragil si inconsistent la constructie: adica are executii, dar nu straluceste prin continuitate si prezenta fizica in joc! un pisoi…….. tahar pare singurul capabil sa conduca jocul stelei, dar mai are nevoie de fortificare fizica!
puterea neagra asta este viitorul! bine ca mirel a inteles acest lucru…..
Ce nu inteleg eu este ca asa zisi suporterii care tot vin cu benere gen FCSB nu e STEAUA… Ce cauta pe stadioane? Pentru ca eu pana nu vad sigla cu care am crescut nu mai calc pe stadioane. Adica sigla NR 7
Daca vreodata vom recurge la mascote, pe model american, zic sa ii luam pe baietii cu bannere „FCSB nu e Steaua”. Ne aduc noroc – triple istorice.
meci echilibrat pana la golul lui stanciu ,gol de portar ,fara omul ,,lor,, la bara pana si comentatorii au vazut asta,hamroun mi-a placut si poate sa ii ia locul de titular lui chipciu care s-a cam prostit in ultima vreme,una peste alta portarul lor le-a mancat ,,meciul ,iar cojocaru dupa popa si hamroun ,a fost in zi mare,tade ? puternic ,varf de careu care si-a facut treaba si pare un castig ,vom vedea in continuare
Hamroun e mult prea smecher. La primul gol a facut mult mai mult decat sa scoata un simplu fault (care intre noi fie vorba, a fost acordat la limita regulamentului). Daca va uitati cu atentie, atunci cand Stanciu suteaza, Hamroun faulteaza un fundas advers, care era pregatit sa se replieze fix pe directia mingii trimise de Stanciu. Ori a fost o faza lucrata la antrenamente, ori pur si simplu a fost o chestie de intuitie din partea arabului nostru.
@maou; probabil ca nu a batut nimeni atata drum pana in Trencin. Sunt destui romani care lucreaza in Slovacia si mai ales in Cehia. Si eu as fi facut la fel daca as fi lucrat in apropiere:
FCSB nu e Steaua!
Eu sincer n-as face asa ceva, e ca si cum ti-ai parasi iubita care te-a inselat, dar tot i-ai mai dai cate un telefon saptamanal. Daca s-a pus capat „colaborarii”, mi se pare normal ca fiecare sa-si vada de drum.
@y-jam
Spui că „FCSB nu e Steaua!”
UEFA spune:
De fapt NUMAI asta contează.
Restul e cancan si frustrare! Dar traim intr-o tara libera! Poti spune orice! 🙂
Eh si tu Xray, citezi din hotii astia de la Uefa, astia sunt ca Jon Snow, habar n-au! 😉
@xray, „FCSB nu e Steaua” nu e spusa din frustare, ci din ura. E diferenta! Desi, cred ca era mai frumos sa se bage un slogan despre mineriada… Gigi Becali (cu tot cu Steaua lui) e istorie. Iliescu inca nu a patit nimic.
sigur…. e plina europa de „filozofi” romani …. mai lipsea si un „iarna nu-i ca vara” ca sa fie prosteala sublima!
S-a vazut clar.. Steaua cu Chipciu si fara el…baiatul nu mai joaca nimic de vreun an..greseste pase de 2m(nu ca ar fi exceleat vreodata la capitolul asta)..din pacate nu o sa-l vedem scos din lot de Hamroun..probabil va fi sacrificat adi popa sau stanciu..sau cine stie cine ca sa justifice salariul lui Chipciu ca doar ciobanul vrea sa ia 70 de milioane pe el :))
Facebook FC Steaua Bucuresti
PS
Am făcut update final la articol
Daca si cu Trencin ne tremura gladiolele… chiar ne meritam statutul de FCSB in loc de Steaua.
Dupa doua meciuri cu „autohtoni”( o supercupa pierduta si un egal alb in campionat cu Petrolul) si o prima mansa de calificare cu Trencin, pot spune ca lotul campioanei pare destul de subtire. Nu-i vad instare sa se bata pe 3 fronturi in inceputul asta de an, fara a mai aduce inca 2-3 jucatori mai de „Doamne Ajuta”, sau cel putin un playmaker de care Radoi are nevoie ca de apa.
Nici nu vreau sa ma gandesc la un eventual moment in care Tade s-ar accidenta si ar lipsi 2-3 luni.
Trencin e un adversar de mijlocul clasamentului din campionatul nostru, asa ca Pandurii sau Viitorul, minus dorinta arzatoare de a bate Steaua, pe care orice echipa din campionatul intern o are. Nu exista motive de ingrijorare pentru retur, dar ce faci mai departe?!
da’ tot nu am inteles: de ce este romania de azi mai tare decat slovacia la fotbal? avem asa o mandrie nationala tip „buricul pamantului”, cand de fapt, noi suntem rupti in cur!
nu trencin este o echipa slaba chiar si ptr campionatul romanesc, ci steaua este o formatie de alt calibru, atat in romania cat si in slovacia!
Trencin ….echipa de matineu …. i-a mai pune Xray rezultatele alea din amicale ale slovacilor …. ale cu 3- 0 6-1 ….
FCSB nu e STEAUA !!!! Dar unde este ? ce face STEAUA fotbalistica in acest an ? …… aaaaa a participat la cupa galeriilor la Brasov …….. din ce am vazut acolo parea mai degraba cupa frustatilor …. marea majoritate nu aveau obiectul munciii …. echipe desfiintate …. altele sunt prin liga 2 sau altele inferioare …… Siguuuuuurrrr ei sunt adevaratiii …. miezul si piperul fotbalului romanesc …….. Maxim 1000, adunati in total de zbieratori cu ochelari de cal ….
Mergeti la Talpan si intrebatil in ce tur este inscrisa CSA STEAUA la fotbal …. si in ce competitie ….
Despre meci ….
Chipciu praf …. eu l-as da pe la FC VOLUNTARI pana in iarna …. poate are timp sa-si revina …. si i-as reduce si contractul ….
Tade si Hamroun sper sa o tina asa tot sezonul ….
Muniru …. se cam cauta ….
Breveld, Tamas, Papp, Stanciu …. una buna doua rele …
Popa si Varela neschimbati …. putin obositi parca …..
Guilerhme …parca incepe sa semene cu ce juca la gazari ….
Cojocaru …putin bezmetic …. nu prea stie ce sa faca cu mingea cand o are la picior ….
Cred ca la mijlocul lunii iulie cand FOTBALISTII sunt in concediu e cam greu sa turezi la maxim motoarele …. Eu sper sa ii putem numi si pe ai nostri jucatori FOTBALISTI intr-o zi ….adica sa inceapa si i cupele europene macar pe la inceputul toamnei …
@adrian0808, degeaba plangi pe aici ca stim cu totii ca iti e dor de aia 1000 zbieratori cu ochelari de cal!
Un interviu mai vechi cu Hamroun (nu de alta, dar cred ca ne vom obisnui rapid cu algerianul in postura de titular, nu este altul mai bun in lot pe stanga, e clar!):
– Hamroun, de ce în România?
Nu ştiam absolut nimic despre România înainte de a veni aici. Am însă prieteni care au jucat la voi în campionat şi mi-au spus că este un nivel destul de ridicat. Aveam alte trei propuneri, însă n-am stat pe gânduri şi am ales România. Consider că aici mă pot dezvolta.
– Ce ştiai despre Oţelul Galaţi?
Aş fi meschin să spun că eram la curent cu istoria acestui club, sau că îi urmam parcursul îndeaproape. Am discutat cu actualul meu coechipier, Sanna şi acesta mi-a povestit cam la ce să mă aştept, atât la Oţelul, cât şi în România. De felul meu sunt un luptător şi vreau să pun umărul la salvarea acestei echipe.
– Care sunt argumentele tale să crezi că poţi reuşi?
În carieră şi în viaţă, atunci când îţi propui foarte mult, poţi realiza mult. Când îţi propui puţin, rişti să nu realizezi nimic. Asta este filosofia mea.
– Cum te înţelegi cu coechipierii?
Neaşteptat de bine. Sunt mulţi vorbitori de limba franceză, ceea ce reprezintă un atu pentru mine. Iar cine nu vorbeşte franceză, se descurcă în engleză. Este foarte bine că putem comunica uşor pe teren.
– Ai evoluat în campionate cu stiluri şi culturi diferite.
Peste tot a fost foarte bine şi m-am adaptat fără probleme. M-am format la Guingamp. Era frumos, noi, francezii suntem comunicativi, ne place să rămânem şi după antrenamente, sau meciuri, la o discuţie. În Bulgaria, n-am stat foarte mult timp, dar acolo mi-a crescut cota. Am prins meciuri bune şi am marcat destul de des. Apoi, în Turcia era fanatismul publicului care te obliga să joci. Pentru că un stadion plin te impinge din spate. Culmea, perioada cea mai neplăcută a fost în ţara mea natală, Algeria, din cauza unor probleme contractuale. După care, am venit aici.
REPERE
Vârf:”O treaptă importantă în cariera mea am urcat-o la Guingamp. Într-un meci de Cupă am marcat o dublă, echipa a învins şi s-a calificat, iar eu am fost convocat la naţionala olimpică a Algeriei.”
Dorinţă: “Visul meu este să ajung să joc în Germania. Din punctul meu de vedere este cel mai puternic campionat din lume. Dacă aş avea posibilitatea, evident, aş vrea la Bayern Munchen. Probabil că va rămâne un vis.”
Rasism: “Rasismul este o prostie. Cei cu care am mai vorbit mi-au spus că nu au întâmpinat astfel de probleme în România. Nu m-am lovit de rasism în niciun loc în care am jucat.”
Zăpadă: “Voi, europenii, în general, când vorbiţi despre Algeria vă gândiţi doar la cămile şi deşert. Uite că eu sunt foarte obişnuit cu zăpada. M-am născut în comuna Bouzguen din regiunea Kabylie, în munţii Atlas. Acolo este foarte frig şi ninge mult.”
“TERORISMUL NU ESTE O RELIGIE!”
În discuţia cu Hamroun nu puteam omite un subiect sensibil, evenimentele sângeroase petrecute recent în atentatele teroriste din Paris. Privirea algerianului a devenit tăioasă precum a strămoşilor săi berberi: “Religia mea trebuie să mă privească doar pe mine şi pe Dumnezeu! Nu avem dreptul să judecăm credinţa nimănui. Ştiu că acele caricaturi publicate de cei de la Charlie Hebdo au rănit orgoliul multor musulmani, dar asta nu justifică barbariile şi răspunsul cu kalaşnikov-ul. Pentru că astfel, musulmani nevinovaţi devin acum victime. Islamul reprezintă în esenţă o religie care îndeamnă la pace şi respect. Terorismul nu poate fi o religie! Eu am să cred în continuare în libertatea de exprimare.”
Material publicat pe pagina de Facebook a clubului Otelul Galati.
Valoarea si-a spus cuvantul! Chiar daca Trencin a fost mai artagoasa, denotand dorinta de victorie, valoarea Stelei si experienta au adus doua goluri frumoase. Stanciu a observat ca portarul slovac nu e bine plasat in poarta si a marcat sec din lovitura libera. Cat priveste trioul Tade-Adi Popa si Hanroun, ei sunt artizanii golului doi.
Cred ca Trencin nu mai are sanse de calificare. Noi? Suntem calificati! Am castigat meciul!
ProSport a analizat om cu om a jucătorii stelişti
„Cojocaru, Nota 6 – Alături de Adi Popa, portarul a fost cel mai bun fotbalist al lui Rădoi în prima repriză. A blocat bine în minutul 40 şutul unui jucător de la Trencin, care a tras periculos din careu după ce Ibrahim destabilizase apărarea pe partea lui Papp.
Papp, 4 – Evoluţie slabă a fundaşului dreapta stelist. A fost depăşit de multe ori, mai ales în prima repriză, iar faza din minutul 40, când Ibrahim l-a fentat de două ori din corp, în propriul careu, trebuie uitată cât mai repede de internaţionalul român.
Tamaş, 6 – Experimentatul fundaş central a muncit serios pentru a menţine poarta Stelei în siguranţă. De multe ori a fost nevoit să acopere plecările pe flancuri în ofensivă ale colegilor săi, nu s-a complicat şi a respins de fiecare dată mingea, fără a-l interesa dacă aceasta ajunge la vreun coechipier cât timp ea se afla în jumătatea adversă.
Varela, 5 – Destul de lent, sub nota cu care a obişnuit fanii în ultimul sezon. Nu a mai urcat nici cu mingea la picior, aşa cum o făcea altădată.
Guilherme, 6 – A riscat uneori urcând destul de mult pentru a-l susţine pe Chipciu şi a alergat foarte mult să facă faţă ritmului de joc. Are marele merit de a fi scos mingea de pe linia porţii în prima repriză, când tabela afişa 0-0.
Sulley, 6 – A faultat până la limita regulamentului, culmea, fără să primească vreun cartonaş galben. A făcut ce ştie cel mai bine, să-şi doboare adversarii. E fost singurul care îl mai putea opri pe tehnicul Ibrahim. Aport nesemnificativ la faza de construcţie.
Breeveld, 4 – Foarte slabă evoluţia mijlocaşului stelist, care a încercat uneori să arate ceva ce nu ştie, cum ar fi să dribleze. Aport slab la faza de construcţie.
Popa, 6 – Mijlocaşul dreapta a jucat foarte bine, a furnizat o serie de centrări perfecte pentru colegii din atac încă din prima repriză şi a reuşit şi pasa decisivă la golul lui Hamroun.
Stanciu, 7 – A încercat să controleze fiecare balon primit, nu prea i-au reuşit driblingurile şi a fost poate cel mai faultat jucător stelist. A executat magistral lovitura liberă din care a deschis scorul. A şutat direct pe poartă, din unghi, când naivii adversari se aşteptau la o centrare.
Chipciu, 4 – Unul dintre cei mai slabi jucători de pe teren. A avut un singur şut şi acela blocat. A fost prima înlocuire a lui Rădoi, iar mutearea spune multe despre evoluţia numărului 7 de la Steaua.
Tade, 6 – A fost titularizat probabil la porunca patronului Gigi Becali, pentru că numai acesta obişnuieşte să surprindă într-o asemenea manieră. Tade s-a antrenat o singură dată cu colegii săi, după ce a fost transferat luni de la CFR. Nu are tehnică, nu intră în combinaţii, dar a contribuit la golul al doilea, când el a fost cel care a deviat mingea cu capul pentru centrarea lui Popa. Ruşinoasă execuţia lui din debutul jocului, şut aiurea dintr-o poziţie din care ar fi trebuit să-l pună la grea încercare pe portarul advers.
Hamroun, 8 – Algerianul a intrat în locul lui Chipciu şi a schimbat repede faţa jocului pentru stelişti. Tehnic, acesta a ştiut să obţină totul în ceea ce şi-a propus. Aşa cum a fost şi lovitura liberă din care Stanciu a deschis scorul. Golul marcat de el a încununat efortul depus. E o soluţie viabilă pentru postul de mijlocaş stânga la Steaua, în locul lui Chipciu.
Tahar şi Tudorie au jucat prea puţin pentru a putea fi caracterizaţi.”
PS
„I-am văzut pe Trencin, o echipă agresivă, care face un pressing destul de avansat şi mă gândeam că în momentul în care o să avem probleme o să depăşim acest pressing cu o minge lungă. Tade e un atacant care poate să ţină de minge, să-şi ajute echipa„, a afirmat Mirel Rădoi.
„Aţi văzut azi ce ne-a ajutat Tade pe noi, pe fundaşi. Dăm mingea lungă, dă mingea cu capul, aţi văzut că e un jucător în plus şi cred că a fost foarte bine că a fost adus aici„, a spus şi Varela.
Poate ma credeti nebun, dar eu cred ca Tamas la mijlocul terenului ar fi o solutie mai buna ca Breeveld, Tamas stie sa dea o pasa, are viziunea jocului mai dezvoltata ca olandezul. Echipa ar arata in felul asta : Cojocaru-Alcenat-Varela-Papp-Guilherme-Muniru-Tamas/Tahar-Popa-Stanciu-Chipciu/Hamroun-Tade. Asta in caz ca nu se mai cumpara un mijlocas de creatie. Ar fi o solutie si trecerea lui Stanciu ca mijlocas central, langa Muniru, si Chipciu trecut ca AMC, cu Hamroun si Popa pe benzi.
Atata determinare cat am vazut la Tade, la 28 de ani, nu am vazut in toate meciurile adunate la Iancu, ce se crede mare vedeta, in loc sa fie invers. In mod normal Tade iese golgeter la noi.
dpdv fizic, tamas e doar amintire. joaca din experienta…..cu doar doua viteze (incet si incetisor) si cu forta la jumatate nu poti domina mijlocul terenului!
viitorul in sport este al negrilor! au forta, au viteza, au determinare….. problemele sunt inca la bibilica……..
Miercuri, 15 iulie, s-au disputat ultimele meciuri din manșa întâi a turului 2 preliminar din Champions League:
Surprize:
Malmo (Suedia) – Zalgiris Vilnius 0-0
Dinamo Zagreb (Croația) – CS Fola Esch (Luxemburg) 1-1
BATE Borisov (Belarus) – Dundalk (Irlanda) 2-1
Alte rezultate:
Qarabag (Azerbaidjan) – Rudar Pljevlja (Muntenegru) 0-0
Celtic Glasgow (Celtic) – Stjarnan (Islanda) 2-0
STEAUA/Trencin – Partizan/Dila Gori