Armatele adevărate se luptă cu ISIS, cea română se bate cu un aromân pentru o echipă de fotbal

de | noiembrie 19, 2015

Am o veste pentru comandantul peluzei sud a Stelei, locotenent-colonelul Talpan. Din cauză că pe câmpul de luptă s-a aşternut ceaţa, nu prea şi-a dat seama către cine s-a îndreptat şarja lui de cavalerie: către propria armată. Sigur, atacul a lovit, din greşeală, o falangă de rezervişti uitată pe o culme. O culme a complicităţii.

Talpan îi tot dă înainte cu Becali, dar nu suflă o silabă despre complici. Adică despre capii armatei care i-au permis lui Becali să preia Steaua, fraudulos spune juristul militar. Domnule Talpan, genul acesta de furt se face doar în doi, adică Becali şi grupul de ofiţeri superiori. Ca la schimbul de terenuri, mai ştiţi?  Chiar nu se poate de unul singur, aşa cum încercaţi d-voastră să mistificaţi realitatea.

Cum să explic să înţeleagă şi domnul Talpan, nu te poţi duce într-o unitate militară să iei un tanc de acolo, să te dai pe străzile din România cam 10 ani cu el şi să te lauzi în gura mare, precum a făcut-o Becali, că nimeni nu mai are aşa tanc ca al lui, şi deodată să-l iei pe Becali la rost că de unde are tancul. După 10 ani… Domnule Talpan, dacă nu deschide cineva poarta unităţii militare, tancul nu poate ieşi de acolo. Pricepeţi?

Domnul Talpan îmi aduce aminte de „Noaptea Generalilor”. Un film făcut în 1967, franco-britanic, deci cu şanse mai mici de vizionare, la cum gândeşte şi se exprimă tovarăşul Talpan dânsul părând mai degrabă pe stilul sovietic, „nemţi pa uliţa”. Sigur, domnul Talpan nu te trimite cu gândul la acel film pentru că ar avea ceva din charisma lui Peter O’Toole sau Omar Sharif, ci pentru că, fără să vrea, ofiţerul de rang inferior Talpan începe să lichideze, precum personajul principal din acea capodoperă, reţeaua generalilor care nu sunt în regulă.

Deci, domnule Talpan, când auzim şi despre acoliţii care au deschis poarta unităţii pentru a ieşi de acolo Becali cu tancul?

Orice se va întâmpla cu Becali şi relaţia lui cu Steaua, această echipă nu mai poate fi a armatei. În decembrie 1989, vâltoarea revoluţiei a fost aproape de a mătura cu această echipă care le amintea furioşilor de pe străzi de comunism şi Ceauşescu. Au stârpit doar Victoria, iar pe Dinamo au întors-o la origini, pentru câteva săptămâni, la Unirea Tricolor. Noroc că în acele zile a apărut genul de lider pe care şi-l dorea tânărul Talpan, Ion Iliescu, propovăduitorul comunismului neîntinat.

În deceniul care a urmat, cu anii de întârziere atăt de caracteristici societăţii româneşti, statul român a decis că Armata şi alte astfel de instituţii nu mai pot deţine echipe de fotbal la nivel înalt, în lumea profesionistă. A fost lege! La orizont, pentru România apăruseră NATO, Uniunea Europeană. În siaj rămâneau Talpan, Boroi, Duşa, Oprea, Rusia, Iugoslavia… În secolul 21, Talpan vrea să ne smulgă de la masa la care se află USA, UK, Italia, Spania, Germania şi să ne pună la masă cu Serbia, unde a aflat el că mai există o relicvă a comunismului, minsterul apărării care ar deţine nu ştiu ce la Partizan Belgrad.

Talpane, spune-ne cine din armată i-au fost complici lui Becali la furtul tancului şi apoi trage poarta unităţii şi rămâi în cazarma ta. Soldaţii adevăraţi se ocupă cu ISIS şi alte astfel de belele, nu cu păsărele care-ţi zboară în jurul capului gen echipe de Champions League.

Mihai Mironică

Preluare de pe blog.prosport.ro/mihai-mironica

7 comentarii la „Armatele adevărate se luptă cu ISIS, cea română se bate cu un aromân pentru o echipă de fotbal

    1. xray Autor articol

      @Harald

      Maestre, intra la frați tăi pe feisbuciul Steaua Liberă și ai să găsești asta:

      –––––-

      Ce scrie acolo este citat din articolul la care da și link „Singurătatea celui care ne-a unit în bucurie”.

      Știi cine a scris articolul ăla???? Ai ghicit! Mironică! (vezi aici )

      Așa că mută-ți, te rog, cenzura la frați, cei „adevarați”. Nu te-am văzut să scrii pe acolo ce ai spus aici despe 2010, când Steaua Liberă l-a citat și publicat pe Mironică acum 3 zile. Nu ne cere nouă, muritorilor de rând, să fim mai catolici decât „adevarații stâlpi ai stelismului”. 🙂

      1. ender

        Nu vad exact logica publicarii acestui articol. Toate armatele adevarate au juristii care se ocupa de problemele avocatesti.

        Redactia fcsteaua.ro indeamna la bombardamente in Siria? Nu e o strategie care-a dat cele mai bune roade. Precum se vede dupa 9/11 it didn’t go as planned. Atentatele s-au inmultit, in timp ce libertatile cetatenesti au fost restrictionate.

        Poate in loc sa va umeziti ca niste adolescente virgine la fiecare articol impotriva lui Talpan, data viitoare reusiti sa publicati mai putina demagogie.

        Talpan si-a acuzat deja sefii, ce poate sa faca mai mult? Pe voi, ca locuitori ai Romaniei, ar trebui sa va preocupe eradicarea coruptiei si a furtului, dar deh, e greu cu democratia si traiasca ne-a gigi!

        Ati reusit sa distrugeti calitatea content-ului de pe acest site. Felicitari!

        1. xray Autor articol

          @Ender

          Redacția fcsteaua nu a îndemnat pe nimeni la nimic!
          Daca tu nu vezi logica, asta nu inseamna ca nu există. Asa cum s-a preluat din presa, ad litteram, opinia lui Talpan, s-a preluat și o opinie publică din partea presei la scrisoarea-reacție a lui Talpan pentru a fi comentată aici.

          Daca vrei și altă opinie sau „content de calitate”, scrie, nu boci site-ul!

  1. xray Autor articol

    Anghel Iordanescu a avut probleme dupa un ordin al ministrului Militaru, care tocmai preluase Apararea Nationala dupa caderea lui Ceausescu.

    Tata Puiu a fost ridicat din baza si retinut, dezvaluie fostul sef al Stelei, Cristian Gatu. Presedinte al sectiei de fotbal in timpul evenimentelor din decembrie 1989, Gatu a incercat sa il salveze pe Iordanescu, dar s-a lovit de puterea nou-instalata.

    „Am dat o fuga pana acasa, iar cand m-am intors mi-au spus baietii ca, din ordinul colonelului Tanase, de la club fusese luat din baza Puiu Iordanescu si retinut, impreuna cu colonelul Gavrila. Am crezut ca turbez si i-am luat la telefon pe Tamase asta si am inceput sa tip la el, ca si-a permis sa ia masurile alea fara avizul meu. Mi-a spus sa stau linistit, ca decizia era luata mai sus. Atunci avea sa fie retinut si Valentin Ceausescu, impreuna cu cei doi, prin ordin venit probabil de la minister. Probabil ca Generalul Militaru l-a dat, el se instalase deja ministru”, spune Gatu in cartea pe care a scris-o alaturi de jurnalistul Horia Alexandrescu.

    Poate Gațu a scris și cum s-a făut trecerea de la CSA la AFC pt că era președinte CSA în 1998.

    Am scris și noi pe fcsteaua:
    Marcel Pușcaș despre privatizarea secției de fotbal Steaua
    Pe timpul ministrului MApN Dudu Ionescu (12 februarie – 16 aprilie 1998), a fost demis Marcel Pușcaș, iar comandantul CSA Cristian Gaţu și preşedinte al Secţiei de Fotbal CSA Tică Dănilescu au fost cei care a condus intreaga operațiune de trecere oficială a „secţiei de fotbal CSA” la Asociația non-profit Fotbal Club Steaua București (AFC SB), pe data de 9 aprilie 1998! Cei trei au aprobat: Dudu Ionescu, Cristian Gaţu și Tică Dănilescu. Evident și cu avizul primului ministru Victor Ciorbea (12 decembrie 1996 – 17 aprilie 1998). Altfel NU SE PUTEA, nici legal, nici formal!

Lasă un răspuns