Când rațiunea bate ura

de | iulie 11, 2017

Pe un anume site, autorul unui articol opina cu venele încă netăiate: „In aceste zile am discutat despre nesimtirea de care au dat dovada cei de la LPF, prin folosirea numelui Steaua cand, de fapt, vorbeau despre Fotbal Club Fcsb. Am fost si sunt revoltat, insa adevarul este ca ii inteleg. Liga 1 nu mai exista.”

Și mai la vale o ia pe arătură cu aminirile: „Nici nu are rost sa enumeram echipe precum Viitorul Constanta, Astra Giurgiu, ACS Poli Timisoara, CSMS Iasi sau Fotbal Club Fcsb, echipe cu care oamenii s-au obisnuit deja, desi niciuna nu are peste 20 de ani de viata. Si atunci nu mai trebuie sa ne surprinda faptul ca, in ultimii ani, campionatul a fost castigat doar de echipe total necunoscute in afara granitelor.

Hotii au ingropat fotbalul romanesc. De asta nu mai vedem un Sportul Studentesc, un Farul Constanta, o UTA, Universitatea Cluj, FC National, FC Brasov, FCM Bacau sau chiar pe nenorocitii de la Rapid si Gloria Bistrita. Aceste echipe au fost rase de capuse. Supte si distruse, de niste hoti care ar merita sa stea zeci de ani in puscarie pentru faptele lor.”

Verdictul autorului este decupat direct din apocalipsă: „Din acest motiv avem astazi o Liga 1 cu echipe care par de Liga a IV-a. Si nu doar la nume, ci si la joc. Din acest motiv oficialii ligii mai trag de Steaua. Eu unul presimt ca vor face ei cumva ca sa foloseasca acest nume si in sezonul urmator. Poate ca pe foaia de joc o sa apara Fotbal Club Fcsb, dar cu siguranta LPF va continua sa-si faca reclama tot cu Steaua. „

Sigur, citatele cu rândurile de mai sus ar fi fost inexiste aici dacă nu ar fi fost o replică cerebrală și realistă dată de un suporter stelist cu scaun la cap, pe care am ținut să o evidențiem într-un articol pe fcsteaua.ro. Dacă s-ar fi pus numai replica, ruptă de contextul formulării, se pierdea din mesajul opiniei exprimate.

Cititorul stelist pune punctul pe „i”, fără ură, fără patimă, fără resentimente lozincarde. În subliminal, replica sporterului stelist le spune cu argumente haterilor: Nu veți avea ura mea!” 

„În fotbalul profesionist echipele dispar, apar, promoveaza, retrogradeaza, se infiinteaza, se desfiinteaza.

Cu ce te ajuta ca este Sportul o echipa de traditie? Sau Rapid? Sau Steaua? In continuare, ca fani ne plangem, dar cand se vand abonamente voi cate abonamente cumparati la Steaua?

Daca CSA vinde abonamente cati vor da banii pe ele? Rapidul a murit pentru o datorie de cateva milioane de euro. Cateva milioane!

Steaua, cand inca isi desfasura activitatea, cate abonamente vindea? La sfarsitul anilor 90 ce asistenta era pe Ghencea? (Una foarte mica, sa recunoastem!).

In afara de sustinerea fanilor dar care si asta, daca nu se cuantifica in ajutor material pentru echipa, care e diferenta dintre o echipa cu traditie si una fara? Sunt 2 echipe care fac fotbal.
Si in Anglia, sau alte tari, credeti ca ar conta asa tare traditia?! Dar acolo conteaza pentru ca echipele cu traditie fac foarte multi bani din bilete, marketing, drepturi TV, interes in jurul lor.
La noi ne plangem ca nu exista Sportul, Progresul sau UTA, dar uitam ca atunci cand existau erau 500 de oameni la fiecare meci, din care 50 poate plateau bilet.

Fotbalul profesionist este al profesionistilor. Care au bani rezista, indiferent de nume. Tu ce vrei? Sa pice banii din cer la UTA ca sunt ei de traditie? Pot atrage bani ca si oricare alta echipa.

Da, este alta discutie de ce sunt permisi banii publici la fotbalul profesionist. Eu sunt de parere ca NU au ce cauta banii publici la fotbalul profesionist. Nu au ce cauta echipe ale primariilor sau ale ministerelor in fotbalul profesionist.”, a replicat suporterul Iulian.

Aferim, Iuliane!

X Ray

Image result for CS U Craiova - FC Steaua

10 comentarii la „Când rațiunea bate ura

  1. alexutz2007

    Nu ai ce sa le ceri Ray. Ei asa inteleg fotbalul si daca echipa noastra e una de Liga a 4 a inseamna ca CSA va juca anul viitor in Europa pentru ca cel mai probabil vor da cu terenul in cap tutoror indiferent de liga. Dar hai sa revinim pe pamant. Asta cu echipele de traditie nu prea tine in fotbalul modern condus de privati si nu pomana de la stat cum sunt unele echipe aparute peste noapte si revendicandu-si palmaresul si alte lucruri. Multi se bat cu pumnul in piept cum a fost si in 2003 la Steaua.Multi veneau cu solutii dar nimeni cu bani. De asta si Steaua in 2003 a ajuns in pragul desfiintarii.

    1. xray Autor articol

      Se înțelege limpede din text (e și explicat): articolul este centrat pe opinia-comentariu a suporterului stelist „Iulian”, nu pe vreun site.

      PS. Nu am obligat niciodată pe cineva la citit. Se poate să sari lejer peste, fără teamă! :))

  2. kla2005

    In ultima vreme pe mai multe grupuri apar mai multe „opinii” ale „celor” din Sud…inclusiv analize juridice prin care incearca sa demonstreze ca Armata Tarii trebuie sa revina in Liga 1…desi ultima data cand soldatii mai aveau de-a face cu Steaua competitia era divizia A Ursus…
    „opinii” care in viziunea lor au rolul unor axiome…adica nu au nevoie de nicio dovada, nicio demonstratie a „adevarului” pe care il contin (similar cu „adevarul” tezelor fostului dictator comunist)
    Stilul si modalitatea sunt identice cu cele pe care le elucubreaza Talpa Iute ori de cate ori a avut ocazia. Mai nou, vad ca nu-l mai lasa sa iasa in fata.
    Sper, ma rog, ca judecatorii de la ICJC sa aiba discernamant si sa restaureze ordinea fireasca a lucrurilor pentru ca NE FACEM DE MANDRA MINUNE cu asemenea tampenii!

    orice ar spune, orice ar face, un singur lucru e clar si sigur: FCSB e STEAUA

    Au reusit numai sa duca in trivial „marca notorie”, au reusit sa o duca la mana pesedistilor/peuneristilor/saucinemamadreaqomaifi!

    1. xray Autor articol

      @kla2005

      Să nu amestecăm lucrurile mai mult decât sunt.
      Am informații din surse sigure că SUD-ul se dezice de grupul „Steaua liberă” și susțin că nu-i reprezintă, deși „Steaua liberă” clamează că vorbește și în numele SUD-ului.
      Asta nu înseamnă că față de FCSB și Becali opiniile lor nu coincid.

      1. kla2005

        @xray
        Eu cred ca SteauaLibera e NUMAI SUD!
        Pacat ca din aceasta „divergenta” de opinii intre nord/sud si restul stelistilor…Steaua a disparut!
        Daca aveau NUMAI chestiuni legate de Jiji…nicio problema, insa sa vii tu acum sa urli ca tampitul ca Steaua nu a jucat semifinala de UEFA, ca Dica nu a jucat la Steaua, etc. si sa incerci ABSOLUT PENIBIL sa mistifici realitatea cu invetii talpaniste…asta NU SE POATE IERTA!

        Spre deosebire de autorul opiniei din articol conform careia NU VOR AVEA URA lui…ei bine, la mine e taman pe dos: VOR AVEA URA MEA ETERNA!
        Au distrus simbolul … au distrus Steaua!

        1. xray Autor articol

          Nu este așa. Admini pe acolo nu prea sunt din București: Adrian e din Alba Iulia, ronnie de prin Moldova, lordul vladyk din Anglia, moweed din Brașov… etc.
          Peluza Sud are site și pagini fb proprii.
          Apoi, una e sa membrul unei peluze și alta sa te dai simpatizantul ei de la sute de km. 🙂
          Dacă Frăția s-a făcut „frate” și Matei Udrea, Scutariu… îți dai seama. Aia pe care îi înjura înainte de Talpan. :)))

      2. piece-of-mind

        @ XRay

        Sincer, eşti de-un umor involuntar delicios câteodată! :)))) Ce informaţii, ce „surse sigure”, ce SUD…ce tot aberezi acolo? V-aţi epuizat stocul de dezinformări şi trebuie să mai inventaţi ceva?

Lasă un răspuns