Pe un anume site, autorul unui articol opina cu venele încă netăiate: „In aceste zile am discutat despre nesimtirea de care au dat dovada cei de la LPF, prin folosirea numelui Steaua cand, de fapt, vorbeau despre Fotbal Club Fcsb. Am fost si sunt revoltat, insa adevarul este ca ii inteleg. Liga 1 nu mai exista.”
Și mai la vale o ia pe arătură cu aminirile: „Nici nu are rost sa enumeram echipe precum Viitorul Constanta, Astra Giurgiu, ACS Poli Timisoara, CSMS Iasi sau Fotbal Club Fcsb, echipe cu care oamenii s-au obisnuit deja, desi niciuna nu are peste 20 de ani de viata. Si atunci nu mai trebuie sa ne surprinda faptul ca, in ultimii ani, campionatul a fost castigat doar de echipe total necunoscute in afara granitelor.
Hotii au ingropat fotbalul romanesc. De asta nu mai vedem un Sportul Studentesc, un Farul Constanta, o UTA, Universitatea Cluj, FC National, FC Brasov, FCM Bacau sau chiar pe nenorocitii de la Rapid si Gloria Bistrita. Aceste echipe au fost rase de capuse. Supte si distruse, de niste hoti care ar merita sa stea zeci de ani in puscarie pentru faptele lor.”
Verdictul autorului este decupat direct din apocalipsă: „Din acest motiv avem astazi o Liga 1 cu echipe care par de Liga a IV-a. Si nu doar la nume, ci si la joc. Din acest motiv oficialii ligii mai trag de Steaua. Eu unul presimt ca vor face ei cumva ca sa foloseasca acest nume si in sezonul urmator. Poate ca pe foaia de joc o sa apara Fotbal Club Fcsb, dar cu siguranta LPF va continua sa-si faca reclama tot cu Steaua. „
Sigur, citatele cu rândurile de mai sus ar fi fost inexiste aici dacă nu ar fi fost o replică cerebrală și realistă dată de un suporter stelist cu scaun la cap, pe care am ținut să o evidențiem într-un articol pe fcsteaua.ro. Dacă s-ar fi pus numai replica, ruptă de contextul formulării, se pierdea din mesajul opiniei exprimate.
Cititorul stelist pune punctul pe „i”, fără ură, fără patimă, fără resentimente lozincarde. În subliminal, replica sporterului stelist le spune cu argumente haterilor: Nu veți avea ura mea!”
Cu ce te ajuta ca este Sportul o echipa de traditie? Sau Rapid? Sau Steaua? In continuare, ca fani ne plangem, dar cand se vand abonamente voi cate abonamente cumparati la Steaua?
Daca CSA vinde abonamente cati vor da banii pe ele? Rapidul a murit pentru o datorie de cateva milioane de euro. Cateva milioane!
Steaua, cand inca isi desfasura activitatea, cate abonamente vindea? La sfarsitul anilor 90 ce asistenta era pe Ghencea? (Una foarte mica, sa recunoastem!).
In afara de sustinerea fanilor dar care si asta, daca nu se cuantifica in ajutor material pentru echipa, care e diferenta dintre o echipa cu traditie si una fara? Sunt 2 echipe care fac fotbal.
Si in Anglia, sau alte tari, credeti ca ar conta asa tare traditia?! Dar acolo conteaza pentru ca echipele cu traditie fac foarte multi bani din bilete, marketing, drepturi TV, interes in jurul lor.
La noi ne plangem ca nu exista Sportul, Progresul sau UTA, dar uitam ca atunci cand existau erau 500 de oameni la fiecare meci, din care 50 poate plateau bilet.
Fotbalul profesionist este al profesionistilor. Care au bani rezista, indiferent de nume. Tu ce vrei? Sa pice banii din cer la UTA ca sunt ei de traditie? Pot atrage bani ca si oricare alta echipa.
Da, este alta discutie de ce sunt permisi banii publici la fotbalul profesionist. Eu sunt de parere ca NU au ce cauta banii publici la fotbalul profesionist. Nu au ce cauta echipe ale primariilor sau ale ministerelor in fotbalul profesionist.”, a replicat suporterul Iulian.
Aferim, Iuliane!
X Ray