Prefațăm acest articol cu un scurt remember, pentru a demonstra că Nicușor Stanciu nu a apărut peste noapte, din spuma mării, cu două jocuri la națională și am căzut toți pe spate. Nu! Stanciu este o certitudine probată în aproape 3 ani la Steaua, unde nu rezistă oricine. Sub Laurențiu Reghecampf, Stanciu a crescut încă din primul an, 2013. Steaua a câștigat titlul în Liga 1, iar în afara jucătorilor cu experiență, în lotul campioanei unul dintre cei mai promițători a fost Nicușor Stanciu (21 de ani), mijlocaș care a primit premiul de „Cel mai bun tânăr din Liga 1”.
„Are calități, a reușit să se impună la Steaua, nu e ușor acest lucru. Mă bucur că a reușit să câștige acest premiu și sper să devină un jucător important, să fie puternic, să devină titular la Steaua și la echipa națională. Este un băiat cuminte, un profesionist, își dorește să joace meci de meci și să o facă foarte bine. Este tânăr, dar nu are constanță în momentul de față. A dat de 7-8 ori în bară în acest campionat. Dacă marca măcar jumătate din ocaziile pe care le-a avut, mai avea cel puțin 5-6 goluri în plus”, a spus Reghe.
Fotbalistul Stelei a fost premiat în cadrul emisiunii „Fotbal Club”, în urma clasamentului alcătuit pe baza parametrilor furnizați de InStat. Premiul i-a fost înmânat de o legendă a Stelei, Ilie Dumitrescu. Declarația video a fostului mare fotbalist.
„Îmi plăcea Adrian Cristea pentru că era tehnic și ieșea în evidență foarte ușor. Atunci nu avea o viață extrasportivă. După aceea mi-a plăcut foarte mult Sânmărtean, atunci când am fost la Vaslui, iar după ce am venit la Steaua a început să îmi placă foarte mult și de Tănase”, a spus atunci Nicușor Stanciu despre modele sale, la „Fotbal Club”.
În 2015, Gala premiilor AFAN l-a desemnat pe Nicolae Stanciu „Cel mai bun mijlocaş în 2015”, fiind a doua ediție consecutivă când Stanciu și-a adjudecat un premiu de recunoaștere națională.
Jurnalişti de la L’Equipe îl laudă şi pe jucătorul echipei Steaua Bucureşti, Nicuşor Stanciu despre care spun că ” În faţa Lituaniei, evoluţia sa i-a sedus pe români dar şi pe selecţioner. Astfel că a fost titularizat împotriva dublei campioane europene şi a confirmat. Mijlocaşul ofensiv al Stelei a avut a fost foarte prezent în ofensivă, obligându-l pe Casillas la două parade şi căutând mereu spaţii, el a trimis un lob de la 45 de metri într-o situaţie de 3-2, în minutul ’76. A fost singura lui decizie greşită în meciul de aseară. După tristul egal contra Italiei (1-1), Spania a fost ţinută pe loc cu un alt egal enervant în România (0-0). Puţin îngrijoraţi, aliniind o echipă secundă, La Roja a suferit uneori în faţa surprinzătorilor români. În faţă, Stanciu s-a distins şi l-a încercat pe Iker Casillas de mai multe ori. Adversară a Franţei la Euro, această Românie e greu de clintit”.
Cealaltă publicaţie sportivă importantă, France Football scrie că România nu ştie doar să se apere şi că selecţionerul Didier Deschamps ar trebui să-şi ia măsuri speciale pentru a-i bloca pe Nicuşor Stanciu şi Adrian Popa, cei mai buni jucători ai României.
XRay
Iordănescu, adu-i pe toţi Stanciu în naţională!
Când avea 22 de ani, Hagi venea la Steaua şi încă din primul meci, Supercupa Europei, prelua autoritar comanda, deşi în jurul lui erau nişte băieţi care tocmai cuceriseră Cupa Campionilor Europeni. La aceeaşi vârstă, 22 de ani, Stanciu intră în teren pentru naţională de parcă ar avea 5 ani petrecuţi cu tricoul galben pe el şi arată că liderii adevăraţi nu se fac prin jocuri de culise, prietenii cu antrenorul, ţipete către coechipieri, relaţii de rudenie cu şeful de club sau federaţie, ci prin jocul efectiv. Deja şi Iordănescu pare a fi gelos pe succesul extraordinar al noului decar al României declarând penibil că “din ce îşi aminteşte el, doar Hagi şi Dobrin au fost decari pentru România”.
De aceea putem spune că ascensiunea lui Stanciu i se datorează unui Reghe, care pompează în mentalul unui jucător, şi nu selecţionerului bun la tăiat aripi în cazul unor fotbalişti rafinaţi precum Stanciu, Alibec sau Budescu. Reghe i-a dorit enorm şi pe ultimii doi la Steaua, Iordănescu îi vede ca pe o belea de care trebuie să scape.
Stanciu este singura sclipire într-o echipă în continuare aridă, cu un selecţioner care a fost un fotbalist cu o tehnică încântătoare, dar care are o adevărată aversiune pentru jucători de atac prieteni cu mingea. Degeaba avem un detaşament de alergăreţi corecţi dacă aceştia nu ştiu să facă nimic deosebit cu mingea în faţa apărătorilor adverşi, mai ales în situaţii de unul la unul. Inevitabil te gândeşti cam cu ce avea de-a face Casillas dacă Stanciu îi aşeza mingea pe stângul lui Alibec şi nu lui Andone la cea mai mare ocazie a noastră din acest meci. Alibec, refuzat pentru că nu ar fi destul de dinamic, dar adus Rusescu, faimos pentru pufoşenia sa lentuţă. Iar flăcăul din Spania, Andone, aflat la un nou meci în care nu arată nicio sclipire, nimic deosebit tehnic, pare a fi convocat mai ales pentru povestea sa, de băiat emigrat cu familia şi care a izbândit la un nivel decent printre străini.
În continuare, avem parte de eterna galerie de selecţioneri fricoşi. În timp ce Del Bosque trimitea în teren jucători de un estetism pur, noi suntem în continuare disperaţi să ne placăm cu Bănei, ca la EURO 2008. OK, am făcut egal cu Spania, aşa cum am făcut şi cu Franţa sau Italia acum opt ani, dar vom avea nevoie să dominăm cu Elveţia şi cu Albania, aşa cum a trebuit s-o facem şi cu Olanda în 2008, va trebui să construim, să asediem, să driblăm, să desfacem, nu doar să venim pe contre. Suntem obsedaţi să blocăm, nu să cucerim. Era atât de clar când Stanciu urca având mingea la picior sau când dădea o pasă de decar adevărat, domnule Iordănescu, că nu are cu cine.
Apărarea a confirmat frumos, Tătăruşanu – Chiricheş – Grigore – Pintilii formează un romb colţuros, solid dar şi destul de tehnic pe baza căruia se poate construi mai departe. Filip ne arată că nu trebuie să ne panicăm în aşteptarea lui Raţ. Iar Săpunaru este fundaşul dreapta de meciul cu Franţa, dar cu Albania şi Elveţia trebuie adus în primul 11 Măţel, un partener de joc ofensiv pentru cei din atac.
În rest, am văzut fotografii de la suporteri cu bilete de top, de 200 de lei, care nu vedeau jocul din cauza nenorocitei de piste în combinaţie cu cele două bănci care obturau vizibilitatea pentru multe rânduri de spectatori de la tribuna întâi. Am trait în sfârşit minunea de a vedea, după atâţia ani de la inaugurare, Cluj Arena plină la un meci de fotbal. Până acum am crezut că e doar o discotecă. Şi am ascultat un announcer care îi amuza pe spectatori cu prestaţia lui bolovănoasă, singura lui abilitate fiind probabil doar aceea că este pila cui trebuie. Un plus pentru terenul care a fost adus la standarde decente într-un timp record. Dar ăştia suntem noi, avem gazon doar cînd vine Spania, că doar suntem în ţara în care se aduceau drumurile la un nivel decent doar pe unde trecea Ceauşescu. Revoluţiile politice se fac infinit mai uşor decît cele de mentalitate.
Mihai Mironică
Articol preluat de pe prosport.ro
In momentul de fata, Stanciu este cea mai buna varianta de decar.
Pe de alta parte, se exagereaza dramatic in aceste zile cu acest fotbalist.
Ca sut de la distanta (cred eu cea mai buna calitate a sa) seamana cu Panduru, aduce a Panduru, desi nu e la nivelul Pandispanului. La 23 de ani, Panduru era deja un lider in teren recunoscut de un campionat intreg, marca mult mai des, facea meciuri mari in Europa (ce-i drept alaturi de o echipa peste ce are Steaua azi) etc. Ar fi prins si nationala mai des (pt. ca o prindea!), numai ca acolo unde juca el, era totusi Hagi, iar daca era sa nu fie, mai era un Danut Lupu sau Pavel Badea. Ma-ndoiesc sincer ca in astfel de conditii, Nicusor era macar chemat la vreun amical cu Israelul sau Ciprul.
Stanciu are nevoie sa-si regleze mai bine controlul mingii, si echilibrul in teren atunci cand controleaza mingea, trebuie sa mai munceasca la acest aspecte. Are foarte multe momente bune, dar rar termina cu bine o actiune. Le ia multora ochii cu un dribling initial, de parca nu mai conteaza ca apoi in majoritatea cazurilor ori greseste pasa, ori greseste sutul, ori greseste urmatorul dribling.
Are potential de a ajunge mai sus, asta e clar. E baiat serios si se tine de fotbal. Depinde in viitor cu ce antrenor si unde va lucra. Pt. ca la Steaua acum se cauta sa fie vandut cat mai bine. Nu mai este jucator foarte tanar la 23 de ani, nu trebuie sa „se pice” in capcana in care „s-a picat” si cu Chipciu acum 2-3 ani, iar cluburile mari din Europa nu vor oferi niciodata sumele la care viseaza Becali.
E normal sa ne bucuram cand vedem totusi ceva pozitiv, asa cum este cazul de fata. Dar, constat cu parere de rau, ca pretentiile microbistului roman scad din pacate tot mai mult pe an ce trece. Ca un contra-exemplu, Dennis Serban pleca de la Steaua catre un nume mare, Valencia, la numai 22 de ani (deci, mai tanar ca Stanciu), dupa mult mai multe realizari la Steaua in 2 ani decat Stanciu… mult mai multe! Pana la 20 de ani jucase la Farul unde impresiona si era des votat la radio cel mai bun om de pe teren. De Adi Ilie, ce sa mai zic… la 22 de ani cand pleca de la Steaua, unde era parca de o viata, avea o cota uriasa si era deja pe drumul catre cei mai valorosi fotbalisti de atunci ai lumii. Ma tem ca nu este cazul lui Nicusor, fara niciun fel de ironie. Si exemplele de acest gen pot continua…
Imi aminteam acum, ca acum vreo ani ma contraziceam cu un prieten privind comparatia Chipciu – Konoplyanka. Eu ziceam ca si al nostru e cam tot pe acolo … poate ca atunci chiar si era. Dar evident, greseam. Au aceeasi varsta si ambii vin din est, numai ca in Ucraina nivelul era peste cel de la noi, numai ca ucraineanul jucase deja foarte bine la un EURO si uimea Europa cu un gol de generic contra nationalei Angliei. Dovada, ca nu erau de fapt la acelasi nivel, a venit cativa ani mai tarziu. Unde e acum unul si unde e celalalt…
@empyro
Sa nu uitam totusi ca Stanciu e la nivelul lui Einstein… deci 😉
Lasand gluma la o parte, e cam emblematic pentru nivelul fotbalului romanesc laudele astea desantate la adresa unui jucator bun dar deloc special. Mai ales ca vin dupa primele sale meciuri pentru Nationala, la „frageda” varsta de 22 de ani. Vorba ta, ne-au cam scazut standardele daca am inceput sa-l vedem drept viitorul fotbalului romanesc in conditiile in care nici macar la Steaua nu poti spune ca e cu un cap deasupra celorlalti. Probabil Becali va reusi sa traga un tun prin vanzarea sa (nu la banii ceruti acum, of course), dar nu-l vad capabil sa reziste la o echipa de top (ultimul in care am crezut a fost Chiriches si s-a vazut ce a urmat dupa transferul la Tottenham).
Aveti dreptate amândoi. Aici gresesc foarte mult fituicarii numiți eronat jurnalisti sportivi. Din disperare pentru câteva like-uri in plus (pentru ca maculatură lor vinde doar cărți de dragoste, sf samd) ei crează tot felul de bombe mediatice. Vezi budescu… cel căruia i-a iesit plezneala cu mistocareala, dar in rest a ars grăsime de pomană pe teren. Daca ar fi fost vreun jucător astral măcar (ca nu vreau sa zic galactic), nu ar fi ajuns in subsolurile chinei.
Stanciu are încă mult de munca la viziunea in teren, viteză de reactie la faze, cu si fara minge la picior si luciditate, pentru a evita multe driblinguri inutile. Ma bucur nespus pentru prestatiile lui, cu atât mai mult cu cat l-am taxat dur aici când jocurile lui erau vizibil slabe. Sper ca puscariasului sa nu-o fi trăznit aghiuta vreo idee…
Si pt Popa ma bucur enorm, ca i-a facut terci pe bandă lui pe spanioli, mai ales ca jordi alba e si el viteza si tehnic. Sincer, nu ma asteptam la asta, dupa ultimele lui meciuri din campionat. S-a vazut in rep2 schimbarea lui, când torje a fost pa. Apropo, torje era verde de invidie ca il laudau fituicarii pe Stanciu…
Îmi pare rău pt ca Rusescu nu a avut o evolutie mai buna, dar nu a avut nici multe mingii prea bune de jucat.
Ce drăguţ, Stanciu e atât de bun încât are deja propriii hateri.
@empyro
Vezi că încurci nişte jucători. Sânmărtean e băiatul care driblează fără folos la mijlocul terenului. Stanciu e cel care dezechilibrează apărările adverse cu driblinguri în viteză şi care dă pase filtrante de 30-40 de m. Vezi rezumat aici: https://www.youtube.com/watch?v=cgmt5QTyWSc
Mai lasă şi tu hate-reala, nu îi mai umfla vârsta lui Nicuşor. Are 22, face 23 pe 7 mai (dată uşor de reţinut). Stanciu e cel mai bun jucător din campionat (lucru recunoscut de aproape toată lumea). Şi stai liniştit că o să se transfere la un club mult mai mare decât Galatasaray unde a plecat Adi Ilie.
@alexandru-h
Da mă, nu e nimic special la Stanciu, doar e golghterul Stelei din poziţia de mijlocaş, face faza defensivă, loveşte bine mingea cu ambele picioare, are 6-7 pase filtrante per meci ( cam tot atâtea cât relizează Konoplyanka din Brăila într-un tur întreg), 6-7 driblinguri per meci, rezistenţă fizică şi super viteză. În rest, da ai dreptate, nu e nimic special de văzut la Stanciu.
Pana sa-ncurc eu jucatorii, poate incurci tu sporturile. Faptul ca vorbesti despre fotbal, nu inseamna ca intelegi ceva din acest sport. Nu mai discut cu tine despre Stanciu (desi eram pregatit sa-ti mai explic niste chestiuni) deoarece m-a ingrozit ceea ce ai afirmat despre Adi Ilie si mi-a dovedit ca duhnesti de incultura fotbalistica. Mai mult ca sigur esti un copilas care nu l-a vazut niciodata pe Adi Ilie pe un teren de fotbal. Altfel ai fi stiut ce nivel avea Ilie la varsta de 23 de ani. Mai incearca niste filmulete de pe youtube, mai ajuta uneori. Ilie a fost vreme de aproape doua sezoane un fotbalist de clasa mondiala. Capisci? Juca la Valencia si umilea Realul pe Bernabeu. A jucat foarte putin la Galata, si a mers acolo nu la Galata de azi, ci la Galata la care juca Hagi si avea drept coechipieri generatia de aur a Galatei si respectiv a nationalei Turciei. Galata avea sa castige UEFA in 2000 si Turcia termina pe 3 la Cupa Mondiala in 2002. Deci daca nu stii despre ce vorbesti, mai bine taci ca nu e vreo rusine in asta!
PS 22 de ani fara o luna! E bine asa? Cu siguranta ca marile cluburi europene care acum se bat pe semnatura lui Stanciu vor lua in calcul acest aspect.
PPS Vezi ca ma-ncurci… eu nu sunt fanul lui Konoplyanka din Braila. Desi imi placea acum 3 ani, ma enerva si acum ani cand cei ca tine il vedeau pe la Barcelona.
@ empyro
M-a amuzat partea cu „incultură fotbalistică”, eşti prieten cu MM Stoica? măcar pe facebook? Alt fel trebuie să recunosc că n-am atâta umor încât să accept caterinca cu Galatasaray ar fi fost echipă importantă în 1996 când s-a transferat A. Ilie la ei. Turcii erau nişte mediocrii în cupele europene la vremea respectivă. În 95/96, adică în sezonul de dinainte să-l cumpere pe Ilie, fuseseră eliminaţi în preliminarile cupei UEFA. Just saying… Şi da, Stanciu o să se transfere la o echipă mult mai importantă decât ceea ce însemna Galatasaray în 1996.
P.S. Rotunjirea în plus a vârstei unui jucător pentru sublinia ideea că „dacă n-a reuşit mare lucru până acum, e clar că nu-i aşa mare sculă”, e semn clar de hate-reală.
P.P.S. Cei ca mine sigur, sigur nu-l vedeau pe Chipciu peste Konoplyanka nici măcar acum 3 ani.
Trebuie sa fim calmi si realisti. Nu poti sa- l pui pe Stanciu in aceeasi oala cu Adi Ilie sau Panduru si multi altii. Ma uitam la mijlocasii spaniei- koke, sergi roberto, busquets, silva, fabregas, isco samd si nu m-am putut lasa dus de val in ceea ce il priveste pe Stanciu. Fotbalul romanesc nu mai progreseaza de ani buni de zile, nu mai produce nimic extraordinar.
Dap. Vezi alde torje, maxim si chiriches
Şi eu militez pentru calm şi realism. Cu toţii trebuie să acceptăm că Stanciu peste 2-3 ani va juca la cel mai înalt nivel pentru un club uriaş din Europa. Da, ştiu că ne-am fript de multe ori şi acum suflăm şi-n iaurt, dar realitatea ne spune că cifrele şi jocul lui Stanciu sunt peste orice au arătat numiţii Chipicu, Maxim, Torje în forma lor de vârf.
@sigfried, esti chiar simpatic, serios!
1. Ca sa terminam cu Galata din 96. Generatia respectiva a turcilor se calificase in premiera la un european in vara lui 96. Este adevarat ca totusi cresterea semnificativa a nivelului fotbalului turc a fost dupa 96, a durat vreo 7-8 ani si apoi au scazut. Era insa o crestere vizibila in ultimii 6 ani ai fotbalului de acolo. Altfel nu luau decizia majora de a aduce un superstar al fotbalului mondial, Hagi. Iar Adi Ilie nu a plecat acolo sa ramana definitiv, ci doar pt. a ajunge de acolo mai usor la un club urias european… ceea ce s-a si intamplat.
2. Eu nu l-am atacat pe Stanciu, ci doar am indemnat putin la calm. Pe unii (aceeasi dintotdeauna) i-a luat imediat valul. Acelasi lucru il spun azi cu alte cuvinte Gica Hagi sau Ioanitoaia. Eu stau si ma-ntreb retoric ce s-ar fi intamplat daca Stanciu chiar ar fi marcat in poarta Spaniei… era deja la Barcelona, nu?
ALOOOOO, era un amical! Cu Lituania a fost tot un amarat de amical cu o amarata de echipa. In marele fotbal, asta e egal cu 0. Cand Panduru marca prin 93 cu Israel un super-gol pt. un amarat de 1-0 intr-un amical, nimeni nu s-a udat, nici macar prin presa … era alta presa, mai fotbalistica, ce-i drept.
3. Cum Dumnezeu militezi pt. calm si realism, cand spui ceea ce spui mai jos? De unde si pana unde o parere a ta (anume ca Stanciu se va transfera „sigur” la un club mare in Europa) „trebuie” acceptata?! Si nu numai ca va ajunge acolo, ci mai spui si „va si juca” la cel mai inalt nivel in Europa. De unde si pana unde „trebuie” acceptate supozitiile tale?! Esti neam cu Becali, sau ce e cu tine baiatule?
4. Daca vine si-mi zice un albanez ca au ei acolo un super talent de 22 de ani, 10 luni si 3 saptamani fara doua zile, care a rupe tot si „sigur” va ajunge la un club mare, o sa-l cred? Nivelul la care joaca Stanciu in tara e unul slab! Tot mai slab pe an ce trece. Ultimii antrenori ai Stelei, Galca si Radoi au avut grija sa coboare si mai mult stacheta.
Ce-l face pe Stanciu atat de nemaipomenit pana la urma, de nu vad nici Hagi inca, nici Panduru si nici altii? El inca nu face diferenta in mod constant nici in Romania. Despre ce „realitate” ne povestesti?
A existat vreo calificare in Europa rezolvata de el? A fost vreun mare meci in Europa facut de el pana acum? Ce a facut la Belgrad? Ce a facut in celelalte meciuri? Iti amintesti ce a facut sarbul ala de 19 ani?
In afara derbyului de anul trecut cand poti spune ca a fost decisiv, ce a facut pana acum in cele 4 derbyuri cu Dinamo din acest sezon? Cate meciuri a decis pana acum?
Un jucator care sa vina din Romania si sa ajunga „sigur” la un mare club european, e cam obligat sa castige meciuri de unul singur in derbyuri atunci cand echipa e la pamant, sa faca meciuri mari in Europa si sa marcheze mult mai mult, evident.
Ne mai spui ca odata ajuns la un mare club european va si juca la cel mai inalt nivel. Mai intai sa vedem daca ajunge si apoi vedem si cat joaca… nu e mare lucru daca nu joci deloc precum Zicu, Sabin Ilie, Alibec s.a.
@empyro
Îmi place că te râzgândeşti repede, remember : ” Nu mai discut cu tine despre Stanciu (desi eram pregatit sa-ti mai explic niste chestiuni) deoarece m-a ingrozit ceea ce ai afirmat despre Adi Ilie”.
1. Toată discuţia despre Adi Ilie a pornit de la afirmaţia mea că Stanciu o să place de la Steaua la o echipă mult mai mare decât Galatasaray. Încercarea ta de a rescrie istoria şi de a spune că Galatasaray era o echipă puternică în 1996 pentru că în 2000 (!?!) a câştigat cupa UEFA e hilară.
2. Nu ştiu cum e cu valul, dar Hagi a văzut de mult valoarea lui Stanciu la meciurile dintre echipa sa şi Steaua şi aceea la ultimul meci i-a acordat o atenţie specială (vezi marcajul pe care l-au făcut mijlocaşii Viitorului lui Nicuşor în meciu de acum o săptămână şi ce intrări ghiolbăneşti au avut pe glezna sa).
3. Cu calm şi realism militez pentru recunoaşterea valorii sale deosebită de către toţi steliştii.
4. Nu-l cred pe cuvânt pe albanez, dar dacă mă uit la nişte DVD-uri cu meciurile sale, mă mai uit şi la nişte statistici şi observ că jucătorul respectiv a reuşit din poziţia de mijllocaş 19 goluri în ultimele 40 de partide (dintre care 3 cu capul la 1,70) pentru echipa sa de club aşa cum a făcut Stanciu, da atunci îl cred că au un super jucător.
5. N-a mai făcut mare lucru cu Dinamo după dubla din sezonul trecut, doar a dat golul de onoare în returul din campionatul regulat cu un şut de la 25 de m şi pasă de gol lui Hamroun în ultimul meci. Bine i-a mai oferit o pasă lui Tade la ultima fază, dar să nu număram acum chiar toate lucrurile bune.
6. N-a făcut nimic la Belgrad pentru că n-a jucat, accidentat fiind. Mă aşteptam de la tine să ai o memorie mai bună.
7. Îmi plac ţintele mişcare pe care le tot pui. Deci nu e suficent dacă de exemplu va ajunge la Inter că acolo au fost şi Zicu şi Alibec. Ok, da! eu zic că va ajunge la o astfel de echipă şi va şi titular.
@siegfried
1. Ce tot incerci tu sa spui pana la urma cu treaba asta? Eu l-am exemplificat pe Ilie din punctul de vedere al valorii totale la varsta de 22 de ani 320 de zile. La mai putin de aceasta varsta, Ilie facea praf pe FC Bruges intr-o dubla dupa 4 goluri marcate, 3 dintre ele fiind de generic. Trimiterile la Galata le-ai facut tu, fara sa intelegi mai nimic din contextul fotbalistic al acelor vremuri. Realitatea e ca Ilie a plecat apoi rapid la Valencia, a jucat fantastic acolo, in vreme ce Stanciu inca n-a plecat nicaieri.
2. Hagi a vazut exact ceea ce am vazut toti pana acum. N-am auzit inca din gura lui Hagi ceva de genul: „Stanciu e peste tot ce avem in campionat”. In rest, n-ai avut tu cu siguranta acces la sedinta tehnica avuta de Hagi cu jucatorii lui inainte de meciul cu Steaua.
3. „A milita” pt. o idee nu inseamna ca „trebuie sa acceptam” supozitiile tale.
4. La ce nivel omu? La ce nivel?
5. Un gol intr-un moment in care totul era jucat? Deci mai nimic.
6. Greseala mea! Mi-o asum. Am vrut sa ofer ca ex. strict un moment anume, desi ma refeream per total la meciurile europene din ultimele sezoane. Puteam sa zic Sofia in loc de Belgrad, unde n-a fost in stare nici sa dea peste zid acea ultima lovitura libera cu Moti in portar. Ideea e ca pana acum in 3 sezoane cu Steaua in Europa n-a facut mai nimic pt. nivelul la care il vezi tu.
7. Ba da, e suficient sa ajunga si la un club mai mic decat Inter… numai sa si jpace acolo.
1. Nu înţeleg de ce te chinuie aşa rău talentul de istoric al fotbalului. Eu am spus că Stanciu o să plece la o echipă mai mare decât Galatasaray ediţia 1996. Tu o tot dai înainte cu performanţele lui Adi Ilie. Ok, spor la treabă.
4. La acelaşi nivel la care joacă şi Konoplyanka din Brăila. Dacă pe el l-ai văzut drept mare talent în mocirla insolventă nu înţeleg cum nu reuşeşti să-l vezi şi pe Stanciu care are cifre mult mai bune decât ce a reuşit vreodată Chipciu.
5. Super criteriu de evaluare „meciul era deja jucat”, atunci golurile care aduc 3 puncte ar trebui să fie cuantificate dublu sau criteriu ăsta se aplică doar în sens negativ? că aşa Stanciu ne-a dat nişte goluri decisive.
6. Eşti meseriaş. Tot microbistul a văzut 2 salturi înainte în jocul lui Stanciu. Primul s-a petrecut în aprilie 2015 în meciul cu U Cluj când a dat 2 boabe şi al doilea anul ăsta când a trecut la next level, dar tu vrei să discuţi de un meci din 2014. Dacă nici asta nu e discurs de detractare nu ştiu ce mai e.
7. Ok, tu zici că nu, eu zic că da. Vom vedea cine are dreptate iarna viitoare.
4. In 2012-2013 cand Chipciu juca bine, nivelul autohton se mai mentinea inca la un anumit nivel. Inca nu falimentasera chiar toate cluburile. Si in Europa eram obisnuiti sa trecem de tururi preliminare.
5. Te-ai prins! Importanta momentului conteaza mereu in fotbal.
a. cand facem un criteriu general si alegem cele mai frumoase goluri all-time, nu cautam meciuri de amatori, din ligi inferioare sau obscure. Cautam cel mai inalt nivel, deoarece e mult mai greu sa driblezi tot terenul jucand la cel mai inalt nivel, decat prin Estonia.
b. Una e sa reusesti un super-gol la 0-0, alta e la 0-3 cand meciul era deja gata. Logic, nici concentrarea adversarilor nu mai este aceeasi. Gerrard a marcat la Istanbul un gol superb pt. 1-3, dar intr-un moment in care le era permisa reintrarea in joc. Asta e legea legendelor in fotbal… omul care a adus victoria e mereu mai mare decat cel care a marcat golul de onoare.
Dupa 0-3 la pauza cu Dinamo in 2007, eram cu totii frustrati pt. ca la ocazii scorul era cam egal. Numai ca ei erau cu golurile, noi cu ocaziile. Hai sa-ti amintesc eu ce zicea idolul multora de aici, MM Stoica: „Dinamo a castigat clar, ocaziile noastre nu au venit intr-un moment care sa ne permita reintrarea in joc!”
4. Iarăşi istorie contrafactuală. Sezonul 2012-2013 e cel în care Rapid e retrogradă pe criterii administrative, Oţelul depunctată pentru datorii, iar în care Dinamo avea în contabilitate doar datorii. Sigur Petrolul era la un cu totul alt nivel, dar cam atât.
5. Nu ştiu cum e cu alegerea asta a golului celui mai frumos pe criterii. Îmi aduc aminte cum acum 15 ani golul lui Cursaru ajungea la CNN ca play of the day.
P.S. Totuşi când credeai că Chipciu va ajunge departe în carieră, la el n-ai văzut niciodată problema vârstei, că a ajuns la Steaua abia la 22 de ani?
Pana sa fie Rapidul retrogradata, Steaua in ultimele sezoane ii batea din joi in Paste. In tur inca au contat, iar acel 1-0 din min. 94 a fost considerat initial un meci de care pe care. Exista inca acea dorinta de a bate pe Dinamo cu orice pret, pt. ca perioada 2007-2011 era inca aproape (perioada in care nu i-am batut niciodata). Mai era Vaslui, mai era CFR. Si erau Cupele europene, in care ne descurcam onorabil, subiect despre care vad ca nu zici nimic.
De unde amice atat de departe in cariera?! Pur si simplu am spus clar ca-l comparam atunci cu Konoplyanka, un ucrainean care inca juca la Dnepr. Atat! Nu am spus ca daca imi placea Chipciu va ajunge sigur la un mare club european. Nu ii faceam atunci elogii lui Chipciu, tocmai pt. ca intelegeam si atunci ce inseamna fotbalul romanesc… si atunci cand totusi bateam pe Chelsea si eliminam pe Ajax. Acum, mai nou, se dau unii mari desi venim dupa cea mai mare rusine in Europa din ultimii vreo 30-40 de ani.