Transferuri iarna 2017-2018. Bine ai venit, Cristian Bălgrădean!

de | februarie 19, 2018

Bine ai venit, Cristian Bălgrădean!

Sunt păreri pro și contra asupra acestui transfer.
Totuși, Stelei îi mai trebuia un portar încă de când l-a vândut pe Niță! Dacă se accidentează Vlad sau Stancioiu ? Rămâi într-un singur portar? Toma Niga a fost împrumutat la FC Hermannstadt până în iunie 2018.

Toate cluburile au cel puțin 3 portari. De regulă, 2 maturi și unul tânăr. Dacă ai un singur portar foarte bun, nu înseamnă că ai rezolvat problema echipei. Nu este un post pe care poți să pui un jucător de câmp în caz de urgență. Dacă nu s-a gândit imediat după ce a plecat Niță, acum, când mai era doar azi zi de transfer, a luat ce s-a găsit repede și disponibil. Să fie într-un ceas bun!

Bine ai venit, Bălgrădene!


Bine ai revenit, Cristian Tanase!


“FC Steaua Bucuresti anunta ca mijlocasul Cristian Tanase, in varsta de 30 de ani, a revenit la clubul nostru, pentru care va evolua cel putin pana la sfarsitul acestui sezon.

Fotbalistul care a cucerit 3 titluri, 2 Cupe ale Romaniei, o Cupa a Ligii si o Super Cupa a Romaniei alaturi de Steaua in cei 6 ani petrecuti la echipa noastra va purta tricoul cu numarul 30.

Clubul nostru ii doreste sa aiba parte, in continuare, de cat mai multe succese in tricoul ros-albastru!”

FC Steaua Bucuresti

Becali susține că Tănase va pleca apoi în Arabia Saudită, pentru un salariu mult mai bun.

“Cristi Tănase tocmai a semnat. Face vizita medicală și va pleca mâine (n.n.) în cantonament din Spania. A semnat pe patru luni. Așa a vrut el. Eu îmi doream să semneze pe 2 ani, dar a zis că nu vrea, că are încredere în el. Va juca 4 luni și după aceea va pleca în Arabia Saudită să ia 2 milioane de euro pe an”, a spus Becali, conform Gazeta.

Cristi Tănase, care va împlini luna viitoare 31 de ani, a jucat pentru Steaua între 2009 și 2015. A adunat 221 de meciuri și a marcat 31 de goluri și 30 pase decisive. A câștigat 3 titluri, două Cupe ale României, o Supercupă și Cupa Ligii.

Mijlocașul a fost cedat în vara lui 2015 la Tianjin Teda, în China, pentru un milion de euro. A mai evoluat între timp la Sivasspor și Karabukspor, în Turcia. În acest sezon a strâns 15 meciuri la Karabuk, a înscris o dată și a oferit o pasă de gol.


Bine ai venit, Valerică Găman!

Fotografia postată de FC Steaua Bucuresti.“FC Steaua Bucuresti anunta ca a ajuns la un acord cu Valerica Gaman, jucator care va evolua pentru echipa noastra in urmatorii doi ani.

Fundasul provenit de la Karabuskpor va purta tricoul cu numarul 25 si se va alatura imediat lotului condus de Nicolae Dica.

Clubul nostru ii ureaza Bun Venit si sa aiba cat mai multe succese in tricoul ros-albastru!

Marius Valerica Gaman este un fundas central nascut pe 25 februarie 1989, la Bailesti, care a inceput activitatea fotbalistica la Universitatea Craiova. A evoluat pentru olteni timp de cinci ani, iar in primavara lui 2011 a semnat cu Dinamo, echipa la care a ramas doar pentru cateva luni. In august 2011 a semnat cu Astra Giurgiu, echipa alaturi de care a castigat titlul de campion, Cupa Romaniei si Super Cupa Romaniei. In iulie 2016 a trecut la Karabukspor, din Turcia, pentru care a jucat pana in ianuarie 2018. Are 14 prezente la echipa nationala a Romaniei, pentru care a inscris un gol.

“Sunt foarte bucuros pentru faptul ca am ajuns la cea mai buna echipa din Romania, care an de an joaca in cupele europene si este singura calificata in primavara europeana. Imi doresc sa fiu sanatos si sa ajut echipa sa-si indeplineasca obiectivele”, a declarat Gaman, in exclusivitate pentru www.steauafc.com.”


Bine ai venit, Olimpiu Moruțan!


FC Steaua Bucuresti anunta ca a ajuns la un acord pentru transferul lui Olimpiu Morutan, de la FC Botosani.

Mijlocasul nascut pe 25 aprilie 1999 va ramane la gruparea moldava pana la sfarsitul acestui sezon, urmand sa se alature lotului Stelei in vara viitoare.
“Pentru mine este un vis implinit, deoarece am ales cu sufletul. Am venit la Steaua sa muncesc si sa ajung titular. Nu imi este frica de concurenta si vreau in scurt timp sa prind si echipa nationala. Sa fie intr-un ceas bun!” – Olimpiu Morutan.

Morutan a semnat cu Steaua! Becali a platit 700.000 de euro pentru 80% din drepturile jucatorului care va ramane la Botosani pana in vara. Morutan va castiga 10.000 de euro pe luna si a semnat un contract valabil pe 5 ani! El va fi platit de Steaua si in retur, cand va juca la actuala echipa.

Bine ai venit!


Golofca a plecat de la Steaua

 

Mijlocasul ofensiv in varsta de 27 de ani a jucat aseara un sfert de ora in victoria cu Viitorul, 2-0. In 4 luni la Steaua, Golofca a strans 14 meciuri si a marcat un gol, cu Timisoara, in Cupa Romaniei. La echipa a doua, din Divizia C, Golofca are 5 goluri in 5 meciuri!

Transferul sau l-a costat pe Becali 400 000 de euro. Golofca a fost transferat la cererea lui Nicolae Dica si Mihai Stoica. Ambii l-au considerat perfect pentru dubla cu Sporting Lisabona din play-off-ul Champions League.

Golofca a inceput sezonul la FC Botosani si isi va continua tot acolo cariera. Pentru a reveni in Moldova, Golofca a renuntat la un contract de 95 000 de euro pe sezon. La Botosani va castiga numai 60 000 pe an!

Cătălin Golofca (27 de ani) nu mai este jucătorul FCSB. Pentru mijlocaș, prezența în partida cu trupa lui Gică Hagi a fost și ultima în tricoul roș-albaștrilor.

  • ”Golofca nu mai este jucătorul Stelei. El mai avea trei ani de contract cu Steaua, așa că am decis să preluăm noi angajamentul de acum încolo. Cătălin și-a dorit să revină acasă, așa că și noi l-am primit cu brațele deschise. Sunt convins că experiența de la Steaua ne va ajuta pe noi foarte mult”, a spus Cornel Sfaițer, pentru Digi Sport.
  • 15 meciuri a bifat Golofca în tricoul roș-albaștrilor, echipă pentru care a reușit un gol și un assist.

Cătălin Golofca postat un mesaj pe contul său de twitter.

”Poate am greșit și eu, dar nu regret niciun momenmt petrecut la Steaua!”

”A venit momentul despărțirii mele de cel mai titrat club din fotbalul românesc! Steaua a fost un vis devenit realitate. Am petrecut aici cele mai frumoase momente din cariera mea, dar acum trebuie să mă opresc.

Am simțit emoția marilor fotbaliști atunci când mi s-a cântat imnul Ligii Campionilor. Am jucat pe stadioane pline până la refuz și mi s-a făcut pielea de găină îmbrăcând tricoul Stelei și jucând cu 50.000 de fani în tribune. Ați fost colosali! Și pentru toate astea vă mulțumesc! Au fost fost momente frumoase petrecute aici, chiar dacă nu mi-am îndeplinit toate dorințele stabilite la început.

Poate am greșit și eu, dar nu regret deloc niciun moment pe care l-am petrecut la singura echipă din fotbalul românesc care a câștigat Cupa Campionilor Europeni”, a spus Golofca, într-un mesaj postat de el pe contul de twitter.

”Să faceți istorie, așa cum ne-am propus împreună în vară”

Mijlocașul a ținut să le ureze baftă foștilor colegi în demersul lor de a câștiga campionatul, dar a avut un mesaj și pentru suporteri.

”Le mulțumesc tuturor celor din staff, tuturor colegilor mei, dar în primul rând suporterilor steliști! Vă doresc să câștigați titlul de campion, să ajungeți din nou în grupele Ligii Campionilor și să faceți istorie așa cum ne-am propus împreună încă din vară!

Mă întorc acasă, la FC Botoșani, acolo unde îmi voi ajuta echipa să realizăm obiectivele propuse. Vă mulțumesc tuturor și să aveți parte de Sărbători cu liniște, iar 2018 să fie mai bun pentru toată lumea”, a completat Golofca.

62 de comentarii la „Transferuri iarna 2017-2018. Bine ai venit, Cristian Bălgrădean!

  1. kla2005

    Din punctul meu de vedere are tot respectul!
    Sunt multi altii care nu ca au castigat zeci/mii de euro, dar au castigat trofee cu Steaua si nu au vorbit atat de frumos…(vezi ultimul exemplu cutudean)!
    Bafta in continuare!

    14
  2. Stormwatch

    Imi pare rau ca nu a fost mai bine, atat pentru Steaua cat si pentru Catalin, in acest demi-sezon. Cuvinte foarte frumoase, multumim pentru ele si bafta multa in continuare, Golofca!

    Poate ia aminte si printzesul la aceste cuvinte si la faptul ca se poate renunta cu demnitate, in cazul in care vezi ca stacheta e prea inalta pentru tine. Fara resentimente si cu inima alaturi de clubul nostru.

    off topic (partial, tot un bilant la final de an, tot despre jucatori ai Stelei) – dar mie mi-a placut mult si acest articol https://hoffi.ro/2017/12/18/de-la-denis-pana-la-denis/

  3. Gosu

    Conteaza toate si tot. Suntem la 2 puncte in fata unui adversar imprevizibil si neprevazut in acelasi timp si mai mult , cat se poate de rusinos dat fiind diferenta de valoare de pe hartie. Pe deasupra am pierdut o grupa de Europa League in fata altor adversari pe care i-am si vazut si simtit sub noi, datorita strategiei antrenorului si a conducerii, gurpa pe care o aveam categoric sub talpa.
    Cat priveste Golofca, incep si eu sa ma intreb ce e cu valul asta lacrimogen care ii afecteaza pe unii. In realitate “Catalin” a venit la Steaua dintr-un satuc din curul Moldovei si ca orice taranus adevarat s-a cacat atat in sansa care i s-a oferit cat si in nasul vostru ca suporteri. Faptul ca a gasit pe cineva sa-i faca un eseu frumos pentru prostime (bag seama destul de multi) si relativ corect gramatical, nu inseamna nimic. In realitate e vorba de un taranus care castiga fabulos pentru Romania si care nu da doi scuipati pe voi ca fani, caci daca ar fi facut-o, nu s-ar fi ajuns aici. Dar, daca telenovelele si prostia prind, cine sunt eu sa stric bucuria altora…

    3
    9
  4. kla2005

    @Gosu
    Si ce ne-a folosit ca unii precum Cutudean, Marica, Marius Lacatus, chiar “regele” Hagi au fost la Steaua?
    Tineti minte declaratiile “regelui”…Steaua nu mergea la TAS, FCSB…poate
    Nu stiu daca pe tine te-a durut sau era tot o telenovela, insa acea declaratie a aratat nivelul clar al “regelui” care nu il depaseste pe cel al ciobanului.
    Taranusul asta de Golofca a avut mai multa verticalitate si bun simt decat multe alte “legende”! Mai ales pt ca nu a reusit sa se impuna!

  5. dang

    În afară de mirajul salariului mare, al traiului în București și al statutului de ”mare vedetă” obținut de Golofca după transferul surprinzător la Steaua să nu uităm că Becali:
    – nu l-a dorit pe Golofca. fiind convins de MM și Dică să-l cumpere pentru jocurile din cupele europene jucate cu tactică de apărare & contraatac;
    – nu a avut succes în negocierile cu Iftime, fiind nevoit să plătească
    400k euro pe doar 40% din drepturile federative ale jucătorului… enorm;
    – l-a forțat repede în echipă, deși jucătorul nu avusese timp să se acomodeze;
    – s-a simțit înșelat în afacerea Golofca și l-a scos prea repede din lot.
    În esență, Becali a acceptat să le facă voia lui Dică și MM, după care i-a sabotat pe toți pe considerentul că nu i-a mirosit a afacere de succes.

    1. vasglo

      Acu’ ce poti sa mai zici? Omu’ se pricepe! Are singura echipa romaneasca care mai conteaza in Europa in ultimii 12-14 ani; echipa lui e pe locul 2 in campionat la numai 2 puncte de CFR care, in acest sezon, a jucat numai 23 de meciuri fata de FCSB=Steaua care a jucat 34 de meciuri; echipa continua in Cupa Romaniei (CFR nu); e calificat in primavara europeana; toti asa-zisi jurnalisti fac coada la el si umplu primele pagini ale ziarelor si minutele emisiunilor sportive, zi de zi, cu faptele si zicerile lui Becali!.. Ce sa-i mai ceri acestui geniu fotbalistic?!..-:)

      Tot el o fi de vina si in cazul Alibec?…

      http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/becali-e-categoric-in-privinta-lui-alibec-daca-nu-esti-barbat-du-te-si-lasa-ne-aici-e-unitatea-de-elita-steaua-ce-zice-de-transferul-lui-528530.html

  6. mdionis

    Dincolo de cuvintele scrise sau nu de Golofca si de zisele altora la adresa lui, din punct de vedere strict fotbalistic cred ca ne-am despartit prea usor de el. Mi-a dat senzatia ca are o stiinta a jocului peste medie, ceea ce i-a lipsit la noi a fost integrarea cu grupul de baza si un pic de cizelare care ar fi trebuit sa vina de pe banca si sa produca saltul definitiv de calitate. Evident, e o parere subiectiva si discutabila, insa mi-ar displacea sa il vad ca face pasul inainte la o alta echipa in conditiile in care noi nu am stiut sa il valorificam la adevaratul potential.

  7. Gosu

    Inainte de a discuta despre simboluri ca ar fi dupa $$, ar trebui sa ne intrebam cam ce a facut efectiv Golofca pentru Steaua ?
    Ca sunt si simbolurile dupa bani e cu totul si cu totul alta discutie. Nu inteleg cum il deplangem pe baiatul asta care s-a remarcat doar prin cluburi ?

  8. Gosu

    Ba trebuia sa plece ca e degeaba. Cel mai probabil a facut parte din tranzactia Morutan alaturi de meciurile jucate “fara dusmanie” de Botosani cu noi si este o afacere foarte buna.
    Cat priveste mesajul, nu vad cum nu pricepeti ca toti fotbalistii analfabeti au oameni de PR care administreaza conturile de pe retelele de socializare.
    Una peste alta daca scapam si de Amorim si Enache ne-am scos.

    1. mdionis

      Mirel Radoi also dislikes this: “Sincer, m-a surprins. A fost destul de rapid luată decizia. E un jucător interesant, mai ales pentru meciurile din cupele europene. Cred că nu poţi aborda aceste meciuri internaţionale aşa cum le abordezi pe cele din campionatul intern, unde te duci să faci presing şi să ai posesie. În meciurile din Europa League cred că găseşti mult mai multe spaţii pentru viteza lui Golofca.”

          1. Gosu

            Am vazut cat de bine se pricepe cand i-a adus pe Tahar, Kharja si altii. De la jucator la antrenor e un drum destul de lung.

          2. mdionis

            @Gosu “Am vazut cat de bine se pricepe cand i-a adus pe Tahar, Kharja si altii. De la jucator la antrenor e un drum destul de lung.”

            Priceperea la fotbal nu este masurata corect de reusita unor transferuri. Dintre cei doi mentionati de dumneata, Kharja (pe care l-am urmarit in precedenta) era un superjucator pentru Liga 1, foarte bun pentru Europa; problema principala cu el au fost accidentarile pe care niciun antrenor nu le poate prevedea. Tahar era un jucator mediocru in care Radoi a vazut probabil un potential de crestere important; faptul ca acest potential nu s-a actualizat ii este imputabil doar in parte lui Mirel (psihicul jucatorului si situatia de la club sunt alti factori determinanti de prim ordin) si, oricum, nu invalideaza posibilitatea ca Mirel sa posede un “ochi” bun pentru jucatori insa sa nu fi excelat (inca) la capitolul tactic. In alte cuvinte, trebuie sa discernem intre:
            1. abilitatea de a aprecia potentialitatea unui jucator de a aduce un plus de valoare echipei
            si
            2. abililtatea de a purta jucatorul de la potentialitate la realitatea de fapt a exprimarii pe teren, intr-o situatie data controlata doar partial.

            In ceea ce priveste drumul lung de la jucator la antrenor, este clar ca, spre deosebire de utilizatorul mediu al acestui portal, Mirel Radoi a parcurs o distanta insemnata, incepand chiar din timpul carierei de fotbalist profesionist in care a avut ocazia sa fie pregatit de o seama de antrenori ale caror indicatii le-a putut pune cap la cap (fiindca e el cam impulsiv din fire insa are creier functional), continuand cu experientele nemijlocite in functia de antrenor precum si cu pregatirea de specialitate sistematica (doar inceputa) la Chisinau, finalizata la Coverciano cu obtinerea licentelor B si C. Tare imi este mie ca orice comparatie din punct de vedere al priceperii cu vreunul dintre utilizatorii de aici ar fi o aroganta de tip gigist.

          3. vitto

            lui radoi i se pare ca se pricepe …. n-are profunzime ….. fara scoala nu poti progresa in nici o meserie!

  9. bodanel

    @Gosu

    Nu-l plange nimeni pe Golofca. N-a confirmat, pa si la revedere.Doar Steaua conteaza, nimic altceva.
    Doar ca un fotbalist din curul Moldovei dupa cum spui tu are un pr-ist bunicel care a fost capabil sa scrie cateva randuri dragute. Sa zicem de restul care nu sunt in stare sa zica multumesc desi sunt din Capitala, cica au scoala si alte alea. Pai daca asculta Gigi de pr-istul lui Golofca fac pariu ca peluzele cantau “Gigi Becali” in sincron pe Arena Nationala.

  10. Gosu

    @bodanel. Paradoxul e ca un element accesoriu precum PR-ul ajunge sa primeze in fata fenomenului. Cativa pe aici chiar l-au deplans , ‘merita o sansa’, ‘nu s-a avut rabdare’.
    Chiar daca treaba asta cu PR ul e o chestiune de normalitate in ziua de azi pentru un fotbalist profesionist, prefer totusi ca acesta sa vorbeasca in teren. E suficient sa ne gandim la Bourceanu, care desi s-a intrecut in declaratii care mai de care mai idioate dupa prima plecare, a fost totusi exponential pentru echipa vreo 3 ani.

  11. keyser-soze

    Sa nu uitam superlativele anului 2017 conform Gazetei Sporturilor. Toti sunt stelisti veritabili 🙂
    – cel mai bun antrenor – Hagi
    – cel mai bun fotbalist – Budescu, locul 2 – Tatarusanu
    – cel mai bun strain – Gnohere, locul 2 – Texeira
    – cel mai bun sportiv – Halep

  12. Gosu

    Cum naiba sa nu aiba ? Ala din 2003 e valabil ca doar s-a dat pe firma. Ce importanta are ca isi schimba firma numele. Magazinul ramane fara sutorizatie de functionare ? Nu mai dati importanta tuturor bagatorilor in seama.

  13. killertits

    Talpanel zice ca nu e, mai nou cica un pudel puricos ( Sorin Raducanu, de care sincer n-am auzit ) a zis ca s-a intalnit cu marele jurist si ala i-a aratat actele, serios ? Cat de tampit sa fii sa crezi asa ceva…pai nu arata ala de mult daca era pe bune ?
    Trebuie sa fii putin cretin sa pui botu la asa ceva.

    6
    1
  14. joga-bonito

    Mama, ce aberatii a scos Piturca. Am ramas masca.

    Nu m-ar deranja sa vina Ilie antrenor la Steaua. Diferenta mare in rezultate nu cred ca ar fi. Dica e cam balbait si nu are carisma la interviuri.

    5
    4
  15. siegfried

    CIS-ul cu numele FCSB există și el e înscris în registrul sportiv – județul Ilfov (acolo unde are clubul sediul pentru optimizare fiscală, menționez pentru imbecili că avem și un punct secundar de lucru în București pentru a fi afiliați la FRF în București în conformitate cu ROAF-ul). Oricine poate vedea asta dacă scrie pe google registru sportiv intră pe site-ul ministerului și deschide în excel structuri sportive în România -Ilfov. CIS-ul e din 24.09.2013 de când și-a schimbat clubul sediul și probabil a fost modificat anul ăsta când s-a trecut la noul nume comercial.

    P.S. Piți, Piții laasă-neeee, laaasăăă-ne!

    6
    1
  16. killertits

    Cea mai tare e aia cu “daca ma duc la dinamo iau 5 titluri si becali o sa taca si etc”….cu ce bani baaaaa barbugiule, te crezi vreun mesia ? Asta cred ca vrea sa il lase pe adventist ( Negoita ) si fara hotel :)))))

  17. alexandru-h

    Haha!

    Deci daca nu ar avea CIS-ul, nu ar putea sa plateasca salarii, sa incheie contracte cu jucatori/antrenori, sa intre pe teren la meciuri. Ar insemna ca pentru Becali uneltesc in colectiv FRF, LPF, Ministerul Tineretului si Sportului Ministerul de Finante, Ministerul Muncii, echipele din Liga I. Banuiesc ca talpanistii liberi au bagat rapid articol de frectie reciproca cand l-au auzit pe nea Raducanu.

    9
    2
  18. Gosu

    @mdionis, dumneavoastra am impresia ca vorbiti mai mult de dragul de a o face. Dar o vom lua punct cu punct.
    1) Houssine Kharja, a fost (spun a fost pentru ca e retras din activitate dupa ultima experienta de la Steaua) un jucator care lua ochii prin anumite faze ofensive pe care le incerca si cam atat. Toata cariera sa de 15 ani a stat sub zodia accidentarilor si a absentei de pe terenul de fotbal, Serie B si anume Ternana fiind si singura perioada in care a jucat pentru aceeasi echipa si a avut continuitate pe teren.
    Probabil ca doar un utilizator incepator al acestui site (ca am observat ca dumneata ai si categorii), ar afirma ca “niciun antrenor nu poate prevedea accidentarile”. Corect, exista fatalitati pe care le lasam pe seama hazardului, dar exista si predispozitii. O astfel de predispozitie a fost si ceea ce a oprit transferul lui Mirel Radoi la Internazzionale in era Mourinho.
    Se poate afirma cu usurinta ca un antrenor dibaci e capabil sa aleaga jucatori si conform unui istoric de performanta pe mai multi ani, iar nu doar a unor abilitati native ori a formei de moment.
    2) Aymen Tahar, e intr-adevar un jucator mediocru pe care doar Radoi a reusit sa-l “ocheasca” de la Gaz Metan. Ulterior cariera lui a devenit un “triunghi de pase” intre Gaz Metan, Sagan Tosu si Boavista, nereusind sa se impuna la nici una din aceste echipe.
    Daca cele doua variante enumerate de dumneata nu se exclud, atunci macar una ar fi fost valida.Dar, carierele ulterioare ale celor doi jucatori demonstreaza deopotriva ca Radoi nu a facut nici transferuri inspirate si nici nu a reusit sa-i valorifice tactic in perioada in care a antrenat echipa.
    3) Nu prea vad cam care e logica si ce se ascunde in spatele afirmatiei “aroganta de tip gigist”. Probabil s-a vrut o forma de jignire fina, demna de un profesoras plecat pe la scoli inalte. Nu a pus nimeni in discutie cunoastere fotbalistica pe care o poseda Radoi , fost fotbalist profesionist, in comparatie cu un “utilizator mediu al acestui site”. Dar o putem pune in discutie in momentul in care ne raportam la alti oameni de fotbal (fosti si actuali antrenori).
    4) Asa cum am afirmat anterior de la fost jucator la antrenor exista niste etape, pe care Mirel a vrut sa le sara, dar fara succes. Mi-e greu sa vad cum intr-o activitate organizata si puternic competitiva cineva ar putea sa devina un bun practician fara o baza teoretica solida, la fel cum teoreticianul poate ramane permanent teoretician, fara o practica sustinuta. Astea sunt lucruri care nu au de-a face nici cu “functionalitatea creierului” lui Radoi si sunt cam universal valabile. Din pacate , in cazul sau si mai ales in momentul in care a preluat Steaua ca antrenor “din umbra” (caci in acte nu era), lipseau cu desavarsire “experientele nemijlocite in functia de antrenor” in care nu poseda nici macar o licenta. Referitor la B-ul (antrenor de copii si juniori) si C-ul (instructor calificat neasimilat antrenorului) obtinute la Coverciano si invocate cu emfaza de dvs, sa mentionam ca reprezinta doar fundamentul pentru ceea ce ar trebui sa urmeze in mod firesc (licenta A, licenta Pro si multa practica), iar drumul spre profesia de antrenor de fotbal este departe de a se fi “finalizat”, contrar afirmatiei dumitale.
    A se intelege fara echivoc, faptul ca nimeni nu le doreste raul nici lui Radoi, nici lui Dica, nici lui Ogararu. Dar, totul trebuie luat pas cu pas. Sa nu uitam faptul ca Gica Hagi (un fotbalist colosal) a fost o catastrofa la inceput, de la infamul baraj cu Slovenia ce a facut ziarele sa titreze “Gica, stanga de aur, minte de taur”, la experientele nereusite la Timisoara, Galatasaray si Steaua. SI totusi, cu timpul a evoluat intr-un antrenor decent (caci e departe de a fi exceptional). Si chiar daca a reusit s-a incununat campion ca patorn-antrenor in Romania (singura liga unde ar fi si putut sa faca asta), pana acolo a mers totusi pas cu pas.
    Mai mult, daca ne luam dupa FRF (“In conformitate cu recomandarile UEFA, valabilitatea tuturor licentelor (B, A, PRO) este de maximum 3 ani. De altfel, aceasta este inscrisa pe card; pentru reinnoirea licentei este obligatorie efectuarea a minimum 15 ore de actualizare a cunostintelor, testare si bineinteles continuitate practica”), care din pacate nu pune in practica recomandarile UEFA, multe licente ar trebui retrase celor care stau pe bara.

    1. mdionis

      1. Daca din intreaga perioada petrecuta de Kharja in Italia dumneata retii drept reprezentativa… “Serie B si anume Ternana fiind si singura perioada in care a jucat pentru aceeasi echipa si a avut continuitate pe teren”, deja ne-am cam lamurit. Kharja a avut cea mai buna perioada la Genoa si a aratat destule pentru a trezi interesul concret al celor de la Inter pentru un imprumut. Nu a reusit sa se impuna pentru un transfer definitiv mai ales pentru ca strategia clubului milanez in acea perioada era una mereu schimbatoare, insa a continuat sa joace inca un an la o formatie importanta din Serie A, Fiorentina, doar problemele din vestiar determinandu-l sa faca ulterior o alegere financiar mai interesanta dintr-un fotbal mai slab.

      “Probabil ca doar un utilizator incepator al acestui site (ca am observat ca dumneata ai si categorii), ar afirma ca “niciun antrenor nu poate prevedea accidentarile”. Corect, exista fatalitati pe care le lasam pe seama hazardului, dar exista si predispozitii.”

      Accidentarea care l-a scos pe Kharja din echipa la Steaua s-a produs la genunchiul drept, parte a corpului la care nu se mai accidentase in precedenta. Nu a fost vorba despre o recidiva; mai general, ruptura ligamentelor incrucisate este un exemplu tipic de incident nefericit (i se poate intampla oricui, fara preaviz). Ai dat un exemplu inutil legat de Mirel insusi; in cazul de fata abordarea dumitale este practic echivalenta cu a spune ca Mihai Nesu avea predispozitia sa ii cada cate un coleg peste cap in timpul antrenamentului.
      Nu am inteles bine partea despre “doar un utilizator incepator al acestui site ar afirma ca “niciun antrenor nu poate prevedea accidentarile””. Vrei sa spui ca un utilizator avansat devine incet-incet cititor in stele?! Exista intr-adevar jucatori care, prin fragilitatea fizica sau prin stilul de joc periculos, se accidenteaza mai des, insa Kharja nu facea parte din aceasta categorie, iar un incident precum cel care l-a scos in final din fotbal nu era prevedibil. Sau poti sa spui ca exista un risc ca accidentarea sa survina, insa afirmatia trebuie extinsa in mod evident la orice jucator transferat (la unii se intampla, la altii nu).

      “Se poate afirma cu usurinta ca un antrenor dibaci e capabil sa aleaga jucatori si conform unui istoric de performanta pe mai multi ani, iar nu doar a unor abilitati native ori a formei de moment.”

      Tocmai. Kharja a avut varful de forma sportiva cu Gasperini, in perioada Genova, apoi, intr-un alt context, la Inter si Fiorentina. Nu la Al-Arabi si nici la Sochaux. Un antrenor decent se informeaza inainte si stie aceste lucruri, nu il evalueaza dupa ultima impresie.

      2. “Aymen Tahar, e intr-adevar un jucator mediocru pe care doar Radoi a reusit sa-l “ocheasca” de la Gaz Metan”.

      Asa, si?! Ce crezi ca demonstreaza asta? Asa cum am spus, e foarte posibil ca Radoi sa fi vazut o potentialitate neexploatata in Tahar, potentialitate pe care nu a pus-o in valoare totusi din motive dependente sau nu de propria abilitate de convingere de la data respectiva.

      “Daca cele doua variante enumerate de dumneata nu se exclud, atunci macar una ar fi fost valida.”

      Macar una dintre care variante?
      Kharja si-a incheiat cariera din pricina accidentarii suferite, nu a fost un transfer nereusit ci un transfer cu ghinion.
      Tahar a fost un transfer nereusit, insa cauzele sunt multiple si nu i se poate arunca in carca lui Radoi responsabilitatea exclusiva si nici eticheta nepriceperii. Transferuri nereusite au facut toti antrenorii, inclusiv cei mai mari dintre ei, in perioadele lor de glorie. Nu exista o corelatie deterministic absoluta intre priceperea la fotbal si reusita unui transfer.
      Ca veni vorba: Alibec e un transfer reusit? In momentul de fata, arata cam pe dos: e un factor de nervozitate in vestiar si pe teren, are un joc nesatisfacator, mult sub ceea ce poate si ar trebui sa arate. Totusi nimeni nu poate contesta ca, in mod normal, locul lui firesc ar fi cel de titular ca element central al ofensivei.

      3. “Nu prea vad cam care e logica si ce se ascunde in spatele afirmatiei “aroganta de tip gigist”. ”

      Si totusi e foarte simplu. Dumneata ai afirmat “Nu inteleg cum il deplangem pe baiatul asta care s-a remarcat doar prin cluburi ?”, eu am oferit ca raspuns un citat din Mirel Radoi: “Sincer, m-a surprins. A fost destul de rapid luată decizia. E un jucător interesant […]” in care fostul jucator si antrenor al echipei noastre explica pe scurt de ce crede el ca decizia de a ne desparti de Golofca a fost prematura, iar dumneata ai gasit de cuviinta sa ataci nu opinia si argumentele lui Radoi ci pregatirea sa fotmalistica, punandu-i sub semnul intrebarii abilitatea de a formula astfel de judecati de valoare: “Mirel Radoi nici pana acum nu s-a apucat de scoala de antrenori si nici nu si-a dat BAC-ul…”.
      Aceasta replica este cel putin jenanta din partea cuiva care:
      a) nu a jucat fotbal profesionist la un nivel comparabil cu Mirel Radoi
      b) nu are o experienta de antrenor (cu sau fara diploma) precum Mirel Radoi
      c) nu a urmat cursurile niciune scoli de specialitate in acest sens precum Mirel Radoi.
      In alte cuvinte, poate ca Mirel Radoi nu este inca antrenor in toata puterea cuvantului, insa in mod sigur nu dumneata esti persoana cea mai potrivita pentru a iti da cu parerea daca nivelul sau este suficient pentru a aprecia corect utilitatea posibila a lui Golofca pentru echipa noastra actuala. In consecinta, ar fi fost infinit mai preferabil sa te limitezi la o argumentatie decenta la obiect (i.e. Golofca) si sa lasi deoparte apropourile la Mirel si studiile lui.
      Referinta la gigism este facuta in contextul in care una dintre caracteristicile principale ale oierului este pretentia sa cum ca a ajuns sa se priceapa la fotbal.

      “Dar o putem pune in discutie in momentul in care ne raportam la alti oameni de fotbal (fosti si actuali antrenori).”
      Deocamdata nu imi rezulta ca dumneata ai fi produs o argumentatie coerenta impotriva pastrarii lui Golofca venind de la un fost/actual antrenor, deci nu vad la ce ai putea sa faci referire. Daca vei aduce un astfel de argument din partea vreunui membru al conducerii clubului nostru, sper ca vei fi atat de intelept incat sa il iei cu un mare graunte de sare fiindca libertatea de expresie este subordonata in acest caz dorintelor exprimate si mai liber de cioban.

      4. “Asa cum am afirmat anterior de la fost jucator la antrenor exista niste etape, pe care Mirel a vrut sa le sara, dar fara succes. […]”

      Detaliile istoriei lui Mirel Radoi ca antrenor neoficial al echipei noastre sunt strict irelevante aici, la fel de irelevante sunt aprecierile discutabile ale calitatilor de antrenor ale lui Hagi. Este insa relevant ceea ce am scris mai sus la punctele a, b si c: aceste fapte ii confera parerilor fotbalistice ale lui Mirel Radoi o pertinenta net suplimentara fata a oricarui utilizator fcsteaua.ro.

      Sa mai lamuresc inca o confuzie: “drumul spre profesia de antrenor de fotbal este departe de a se fi “finalizat”, contrar afirmatiei dumitale”. Nu am scris ca drumul lui spre antrenorat este finalizat ci ca a efectuat o pregatire “de specialitate sistematica (doar inceputa) la Chisinau, finalizata la Coverciano cu obtinerea licentelor B si C” (in alte cuvinte: la Chisinau nu a obtinut nicio diploma fiindca si-a intrerupt studiile, la Coverciano a incheiat cu succes un parcurs formational finalizat prin obtinerea licentelor B si C).

  19. Gosu

    Domnule drag, am intuit bine cand am spus ca pormirea dumitale pleaca spre o polemica fara rost.
    Imi cer eu scuze ca nu am avut timp sa va dau un raspuns in anul trecut. Scriu succint si din memorie, fiindca nu are sens sa va citez. Daca omit anumite lucruri, iarasi imi cer scuze, e total neintentionat. Asadar, in linii mari :
    Kharja este un jucator predispus la accidentari. Desi talentat , asta e feea ce i-a distrus cariera. Perioada aoa de la Genoa, aprig afusa de dumneata in discutie a insemnat 20 de meciuri in 2 ani ?! Adica, un fel de frectie la picior de lemn. Sper ca realizati ce inseamna pentru un fotbalist profesionist o medie de 10 meciuri pe an. Un fel de Mitea ?
    Observ ca aveti o obsesie in legatura cu cine face aprecieri la adresa lui Radoi ca antrenor. Ma vad nevoit sa repet, in momentul de fata Mirel este un zero barat ca antrenor si nu conteaza ce calitate am eu personal sau oricare alt utilizator. Asadar parerea lui Mirel Radoi despre Golofca este nula ca provenind dintr-o perspectiva de antrenor. Din 2 motive :
    Nu cunoaste cum si in ce fel se pregatea Golofca si doi despre aspecte tactice si strategie de transferuri e foarte putin indreptatit sa vorbeasca, momentan. Sa nu uitam ca el l-a dat afara pe Tamas, existand si atunci polemici despre aveasta decizie, unde betivul de Tamas avea un CV de 100 de ori mai impresionant ca anonimul Golofca si care era titular de drept. Daca vrea sa ii plateasca polite lui becali sa o faca dovedind ca ESTE ANTRENOR, cum au facut si altii inaintea lui (Olaroiu, Hagi, etc).
    Despre predispozitii si accidentari am discutat destul. Intratul la ‘sacrificiu’, fizicul slab, viata extrasportiva, sunt doar o parte a factorilor care o determina. Nu iti trebuie doctorat sa observi asta. Sa nu uitam cum ‘Magica Steaua’ din anii ’80 a apelat la un instructor de Judo pentru a-i invata pe jucatori cum sa diminueze efectele unui contact fizic (fie ca e sol, fie un adversar).
    Despre ce oameni de fotbal isi dau cu parerea despre Golofca si ignorandu-i pe cei din conducere, il avem chiar pe Balan, cel care l-a recomandat la Steaua spunand : “E adevarat, stiam ca are probleme cu viata extrasportiva”.
    Despre ce vorbim domnule draga ? Pe cat e Dica de necopt, oare renunta la Golofca pe care el insusi l-a dorit, ca la o masea stricata ?
    Despre finalizarea drumului spre cariera de antrenor, va invit sa dati scroll up sa va recititi vorbele. Nu intru in polemici de semantica dar eu cand folosesc termenul ‘finalizat’ finalizare o fac privitor la un lucru ce nu mai este in desfasurare. Daca ati gandit altceva e una, cu siguranta nu v-ati exprimat in concordanta.
    Iar pentru a concluziona cele spuse, daca abeti si dumneavoastra o 0roblema personala cu Gheorghe din Pipera, incercati sa nu vomitati frustrarile pe alti utilizatori. Daca aveti pretenria ca stiti una alta despre ligica argumentarii, incercati sa nu va legati de calitatea pe care o are interlocutorul dumneavoastra , ci exact ceea ce se aduce in discutie. Aplicat in cazul de fata, Mirel Radoi poate spune ca Golofca e fotbalist, iar eu pot spune ca Mirel nu are o parere avizata din postura de antrenor. Ambele rationamente pot fi concomitent valabile, iar calitatea mea de utilizator al acestui site si fan al fotbalului e total irelevanta.
    Un an nou cat mai bun va doresc !

    1. mdionis

      Polemică fără rost, domnule Gosu? Adică dumneata ai dreptul să afirmi aiureli dupa bunul plac iar ceilalți trebuie să le ia pe nemestecate fiindcă așa a decretat măria-sa utilizatorul Gosu?! Stranie concepție despre rolul unui forum de discuții.

      “Kharja este un jucator predispus la accidentari. Desi talentat , asta e feea ce i-a distrus cariera. Perioada aoa de la Genoa, aprig afusa de dumneata in discutie a insemnat 20 de meciuri in 2 ani ?!“

      Ar trebui să te informezi mai bine. Înainte de a veni la echipa noastră, singura accidentare a fost tocmai în acea perioadă (14.X.2009), ceea ce cu greu se poate traduce în “predispus la accidentări“. Accidentarea l-a ținut afară din echipă câteva luni (martie 2010) ceea ce explică de ce a jucat mai puțin și de obicei din postura de rezervă/armă secretă. Totuși ceea ce a arătat în acele intrări pe teren a fost suficient să trezească interesul celor de la Inter. Păcat ca nu l-au avut pe Gosu drept consilier înainte să îl transfere, ca să le spună el diletanților de la club că e predispus la accidentări.

      “Observ ca aveti o obsesie in legatura cu cine face aprecieri la adresa lui Radoi ca antrenor. Ma vad nevoit sa repet, in momentul de fata Mirel este un zero barat ca antrenor si nu conteaza ce calitate am eu personal sau oricare alt utilizator. Asadar parerea lui Mirel Radoi despre Golofca este nula ca provenind dintr-o perspectiva de antrenor.“

      Dumneata ai identificat o falsă problemă pe care o folosești ca diversiune. Oricine poate avea o părere pozitivă sau negativă despre calitățile de antrenor ale lui Mirel Rădoi și este liber să o expună. Eu nu contest calitatea dumitale de cetățean liber în virtutea căreia ai dreptul la o opinie (oricât de mizerabil susținută cu argumente) despre calitățile de antrenor ale sus-numitului, însă contest vehement aroganța dumitale de a considera că părerea dumitale despre un fotbalist sau altul ar fi aprioric mai pertinentă decât a unui profesionist al fotbalului precum Mirel Rădoi. Dumneata îți aduci singur osanale deșănțate fără a îți vedea lungul nasului, e o caracteristică tipică a persoanelor pentru care profesionismul este un moft. Ceea ce este în discuție nu este nivelul absolut al lui Mirel Rădoi în meseria de antrenor ci diferența relativă foarte mare între nivelul acela al lui Rădoi și nivelul utilizatorului mediu al acestui forum. Această diferență spune că opiniile lui sunt, probabilistic vorbind, mult mai pertinente în medie decât ceea ce spui dumneata.

      ”Din 2 motive :
      Nu cunoaste cum si in ce fel se pregatea Golofca si doi despre aspecte tactice si strategie de transferuri e foarte putin indreptatit sa vorbeasca, momentan. ”

      În vreme ce specialistul fcsteaua.ro, Gosu, cunoaște precis cum și în ce fel se pregătea Golofca, ca să nu mai vorbim de insight-ul direct în materie de strategie de transferuri și aspectele tactice ale echipei, venit prin unde telepatice direct din mintea antrenorului actual și a staff-ului clubului.

      ”Despre ce vorbim domnule draga ? Pe cat e Dica de necopt, oare renunta la Golofca pe care el insusi l-a dorit, ca la o masea stricata ?”

      Dacă dumneata îți închipui că decizia a fost a lui Dică înseamnă că ești naiv: la club, deciziile de transfer le impune o singură persoană care nu e antrenorul.

      ”Despre finalizarea drumului spre cariera de antrenor, va invit sa dati scroll up sa va recititi vorbele. Nu intru in polemici de semantica dar eu cand folosesc termenul ‘finalizat’ finalizare o fac privitor la un lucru ce nu mai este in desfasurare.”

      Exact. Parcursul de pregătire la care m-am referit a fost finalizat: “de specialitate sistematica (doar inceputa) la Chisinau, finalizata la Coverciano cu obtinerea licentelor B si C”. Nu am spus nicăieri că ar fi vorba de parcursul complet către licența A de antrenor, era vorba de un parcurs premergător aceluia (la fel cum pentru a te înscrie la un doctorat trebuie să parcurgi în mod normal ciclul de pregătire finalizat cu un Master). Problema de semantică e la dumneata, nu la mine.

      “Iar pentru a concluziona cele spuse, daca abeti si dumneavoastra o 0roblema personala cu Gheorghe din Pipera, incercati sa nu vomitati frustrarile pe alti utilizatori.”

      Ar fi fost foarte preferabil să eviți astfel de exprimări nelalocul lor. Îi rog pe moderatori să ia notă de acest derapaj verbal și să ia eventual măsuri corective.

      “Aplicat in cazul de fata, Mirel Radoi poate spune ca Golofca e fotbalist, iar eu pot spune ca Mirel nu are o parere avizata din postura de antrenor. Ambele rationamente pot fi concomitent valabile, iar calitatea mea de utilizator al acestui site si fan al fotbalului e total irelevanta.”

      Domnule Gosu, profesia mea este știința și una dintre abilitățile dezvoltate de orice profesionist al științei este selectarea atentă a surselor și a credibilității lor. Faptul că dumneata ai dreptul de a spune ceea ce crezi la fel cum o poate face Mirel Rădoi nu înseamnă că părerile voastre au aceeași greutate și credibilitate: acesta este aspectul pe care nu reușești să îl sesizezi. Dumneata ești un diletant entuziast care crede că a ajuns să se priceapă cel puțin la fel de bine ca un profesionist; acest aspect este o caracteristică nefericită indusă de prezența masivă a amatorismului agresiv în spațiul public românesc: lipsa de respect pentru munca de formare a profesioniștilor și pentru munca lor.

      Să ai un an mai bun decât al meu.

      1. vitto

        senhor dionisie,
        fara suparare, dar scrii mult si fara obiect….. comentariul dumitale este foarte usor de expediat in fundal: ca antrenor, adica specialist cu acte, mirel radoi este expresia vie a diletantismului! sigur ca el poate vorbi, dar ca si in cazul “vasilicai” asta nu inseamna absolut nimic!
        ridicolul ni se prezinta sub diferite nume …… in cazul lui mirel, unica prima intrebare este: da’ de BAC mai stii ceva?

  20. vasglo

    @mdionis & @Gosu

    Dragilor, daca voi credeti ca Steaua=FCSB este o “chestie” legata de Kharja, Tahar, Golofca, Radoi si altii ca ei (numai ca rimeaza..), va inselati amarnic si va consumati energia de pomana!.. Primii trei chiar nu reprezinta nimic in istoria FCSB=Steaua, iar ultimul, si-a renegat singur “familia”, aia care l-a primit cu bratele deschise, chiar si fara BAC!.. Deh, el e oltean si daca nu-i praz, ceapa pute urat!..-:)

    1. vitto

      …. la radoi, altfel un jucator simbol ptr steaua pe care trebuie sa-l iubim mereu, problema majora de azi este educatia ultrasumara pe care o are …. ca fotbalist poti supravietui cu 12 clase facute la ff…. ca antrenor, ca specialist, ai nevoie de un bagaj mai larg de cunostinte si de o pregatire teoretica profunda …. omul nu a citit, nu citeste si pierde mult timp aiurea pe la televizor!

  21. kla2005

    Steaua a fost in permanenta un malaxor de jucatori/antrenori.
    Imi place ca se uita cum schimba Piti, pe vremea cand taia si spanzura el la echipa, jucatorii…inclusiv la nationala nu a vrut sa-l mai ia pe Radoi pana nu-si cere scuze. A trebuit sa faca o conferinta de presa…sa-l indulceasca. La fel cu multi altii….
    Pe undeva e normal. Un jucator bun, oricat ar fi el de bun la o echipa de pluton, poate sa “se taie” la Steaua.
    Intotdeauna Steaua a tras la titlu! Nu imi amintesc vreun sezon recent in care sa nu aiba antrenorul si echipa drept obiectiv titlul!
    Oricat de “in formare” ar fi fost lotul, Steaua a tras la titlu si asa trebuie sa fie intotdeauna!
    Cine face fata, bine, cine nu, poate sa se reorienteze inspre alte echipe sau campionate!
    Cine la oprit pe Cutudean sa devina golgheter la Steaua? Campion a fost! Cine l-a oprit pe Golofca sa se impuna? Au avut sanse, au jucat! Depinde NUMAI de ei!
    La fel si Kharja, Tahar si altii…multi altii!
    Toti au avut salarii decente, mult peste ce este in Liga1, toti au avut expunere, depindea numai de ei!

  22. kla2005

    un pic off topic: http://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-1/patronul-din-liga-1-care-recunoaste-ca-s-a-bagat-peste-antrenori-da-m-am-bagat-de-ce-sa-zic-nu-regretul-cel-mare-si-episodul-povestit-cu-sumudica-face-el-pe-luptatorul-dar-16949234

    “Da, m-am băgat! De ce să zic nu?” Adrian Porumboiu, fostul patron de la FC Vaslui la TelekomSport

    Printre antrenorii peste care s-a “bagat” se afla si:
    Basarab Panduru
    Dorinel Munteanu
    Marius Lăcătuş
    Marius Şumudică
    Gabi Balint

    Unii sunt mai nou MARI “jmekeri” si deontologi de profesie….

  23. Gosu

    @mdionis,
    Maria sa Gosu se bazeaza pe niste informatii si nu vine cu informatii scoase din burta. Hai sa vezi dumneata o treaba. In plus fata de octombrie 2009, la o simpla cautare pe site-uri de specialitate mai gasim :
    11/12 Unknown Injury Feb 6, 2012 Mar 6, 2012 29 days ACF Fiorentina
    11/12 Unknown Injury Nov 25, 2011 Dec 10, 2011 15 days ACF Fiorentina
    10/11 Muscular problems Oct 21, 2010 Nov 10, 2010 20 days Genoa CFC
    10/11 Muscular problems Aug 18, 2010 Sep 10, 2010 23 days Genoa CFC
    Asta asa, la scurt ca informatii superficiale demne de internet. Un profesionist se va baza pe un istoric medical oficial.

    Specialistul Gosu nu cunostea personal felul in care se pregatea Golofca, dar nici Radoi si nici dumneata, pricepi ? Singurii care au stiut despre ce e vorba au si hotarat, Golofca -> out.
    Despre deciziile din cadrul clubului si cine le impune, nu cred ca e o noutate faptul ca trec printr-un filtru final, cel al patronului. Pe de alta parte sa afirmi ca toti ceilalti nu au nici un fel de putere acolo e o prostie generalizata si accentuata de mass-media. Un exemplu foarte elocvent ar fi Doru Bratu, care a fost foarte tarziu dat afara.
    Si nu in ultimul rand, cu atat mai putin dumneata cunosti cum stau lucrurile in interiorul clubului.
    Sunt aproape 10 ani de cand se bate moneda , mai ales in presa avida de scandal, despre felul dictatorial in care este administrat clubul si lipsa de importanta a staffului tehnic. Nimic mai fals ! Chiar daca lui Becali in megalomania lui ii place sa-si asume rolul de “stapan” absolut, timpul a dovedit ca oamenii din conducere si anturajul sau , au avut de multe ori un cuvant greu de spus. E de notorietate ca intr-o vreme parerea lui Piturca era foarte importanta pentru Becali, acesta contribuind decisiv la anumite transferuri. Ba mai mult , pana si Stoichita (aprig taxat de unii asa-zisi fani pentru “lipsa coloanei vertebrale”) a efectuat transferuri la echipa (Parpas, Tall, etc).
    A afirma ca acolo decide si face Becali totul, e echivalent cu a afirma ca in Romania comunista totul era decis de familia Ceausescu, ceea ce nu poate fi decat rezultatul unei analize superficiale, respectiv a unei minti slabe.

    Despre profesia dumitale, nu e necesar sa-mi prezinti cartea de vizita. Totusi, observ ca in ciuda celor pe care le-ati afirmat, informarea chiar nu este punctul dumitale forte, prezentandu-te aici cu date incomplete despre istoricul lui Kharja. Povetele ce tin de spatiul public si calitatea mea de “diletant entuziast”, le poti lasa acasa, nu ma supar.
    Faptul ca eu nu am incredere inca in opiniile de antrenor ale unui fost jucator care nu a demonstrat nimic e un rationament valid si de neclintit. Maine poimaine poate dumneata o sa te bazezi pe diagnostice date de asistenti medicali, iar nu de doctori, ca
    doar e unul si acelasi domeniu.
    Cat priveste partea de PR si fara sa am absolut nimic cu Mirel (care de altfel a fost unul din jucatorii pe care i-am indragit foarte mult), daca as fi consilierul sau, l-as sfatui pur si simplu sa se abtina de la declaratii. In momentul in care parasesti un loc de munca in urma unui esec, e o atitudine total neprofesionista sa te apuci sa critici..

  24. iobag

    cand vorbim de un management care baga de 10 ori mai multi bani in transferuri decat restul echipelor impreuna, a pus antrenor pe dica direct din liga3, pana de curand juca un sezon intreg ba fara atacant ba fara fundas si n-a mai castigat un titlu de cand ciobanasul era la racoare e putin comic sa nu recunoastem ca exista o doza mare de amatorism in modul in care se conduce clubul. ca de aia s-a ajuns si la prostia cu talpan. pai acum 10 ani cand exista concurenta financiara nici podiumul nu-l prindeam daca stateam sa dam 3 milioane pe alde coman.
    cat despre radoi, cred ca putem disputa cat din declaratiile lui a fost analiza obiectiva si cat a fost ciuda pe becali, in nici un caz nu putem disputa daca stie cineva de aici mai mult despre fotbal si bucataria interna fcsb decat el. si daca becali are dreptul sa behaie la tv toata ziua si radoi sau mai ales radoi are dreptul sa comenteze cat vrea.

    1. vitto

      daca la steaua este amatorism ….. cum sa denumim managementul lui ac milan….. sau dezmatul financiar la care este supus MU de catre mourinho ….. sa cheltui sute de milioane de euro ca sa vii pe locul 6 in campionat imi pare ceva dincolo de amatorismul dambovitean!
      la fotbal nimeni nu este profet si toti suporterii ar trebui sa incerce sa-si riste intai din banii propri si apoi sa vorbeasca!

  25. Gosu

    @iobag
    Nimeni nu contesta amatorismul , de la milioanele aruncate pe Florinei , pana la imposibiltiatea de a prospecta piata externa.
    Ceea ce am punctat eu e ca si stafful se face vinovat in egala masura de situatia cu “juca un sezon intreg ba fara atacant ba fara fundas”, insa de cele mai multe ori astia ies cel mai putin sifonati. Nu cred ca puteau fi contestate alegerile lui Becali din ultimii 2 ani, printre care si revenirea lui Reghecampf , omul care adusese 2 titluri. Ba mai mult a fost confirmat pe banca si in urmatorul sezon, dar uite ca n-a fost o mutare castigatoare.
    Despre prostia lui Talpan, ai facut o afirmatie nefondata. Prostia lui Talpan exista nu datorita amatorismului conducerii , ci pentru ca asa se doreste din anumite sfere de influenta.
    Mirel are dreptul sa spuna ce vrea, important e asa cum am stabilit, daca era sau nu cazul sa vorbeasca. Daca stie sau nu mai mult fotbal decat cei de aici e total irelevant. Faptul ca nu cunostea nimic despre forma si situatia in care se afla Golofca e ceea ce ii discrediteaza parerea. Vrei sa ii dai o palma lu’ nasu, fa-te antrenor si demonstreaza. Declaratia pe care a dat-o nu are cum sa para altfel decat lipsa de profesionalism, iresponsabilitate si chiar lipsa de curtoazie colegiala la adresa lui Dica.

  26. iobag

    nu am contestat niciodata ca n-are si stafful partea lui de vina, cand spun management nu ma refer doar la cioban dar in primul rand la el, ca el alege sa rezume activitatea de scouting doar la ce zice mimi sau antrenorul de moment si la ce combinatii mai face cu hagi, el alege sa colaboreze intr-un mod care face antrenori experimentati ca dan petrescu sa-l refuze. daca tu nu poti sa-i contesti alegerile asta e, o echipa ca steaua nu e pentru boboci ca radoi si dica, indiferent cat de mari legende ar fi, daca urmaresti performanta nu faci experimente mai ales cand e vorba de antrenor .
    partea cu talpan sa zicem ca e parerea mea. dar chiar am mari indoieli ca daca se trata problema in mod profesionist de la inceput, cu avocati care sa dea replica cand abera talpan prin emisiuni , actionari in instanta pentru prejudicii de imagine cand era cazul, cu comunicate de presa, cu un comportament care sa nu alunge fanii si multe alte chestii care ar trebui sa fie la un club ca steaua, chiar ma indoiesc ca se mai ajungea asa departe sau macar asa repede, indiferent cat de mare e influenta din acele sfere de influenta. sa nu uitam ca s-a ajuns in situatia ridicola ca la proces avocatii fcsb sa nu aiba acces la anumite documente pentru ca boul era in puscarie.
    cat despre treaba cu golofca, asa cum pentru tine nu e relevant daca radoi stie mai mult fotbal decat noi, nici pentru mine nu e relevant daca are dreptate sau nu, pentru ca asta nu pot sa stiu si nici tu. ca fapt divers nici eu nu cred ca golofca e de steaua, chiar daca in anumite situatii ar fi util dpdv tactic , ceea ce am inteles ca ar fi fost si ideea lui mirel, dar n-am vazut interviul pe viu si needitat asa ca nu pot sa bag mana in foc. ce e relevant e ca radoi are dreptul sa comenteze cat vrea cum si tu ai dreptul sa nu fii de acord cat vrei, dar nu putem nici unul sa-i spunem sa taca.

    1. vitto

      …. care fani au fost alungati …. romanului nu-i place sa fie spectator pe bani …. ar vrea mocca! si uin general nu ne place sportul: nu-l practicam in scoli si cand ajungem adulti nu-l intelegem….

  27. dang

    Niță s-a transferat la Sparta Praga. O rețeta financiara foarte buna atât pentru el, cât și pentru club. Dar postul de portar rămâne descoperit și mi-e teamă că vom avea de pierdut în lupta pentru câștigarea campionatului.

    1. xray Autor articol

      @ssk

      Statistic, prin specificul jocului, Steaua are cele mai puține șuturi pe poarta primite într-un sezon. De 2-3 ori mai puține decât oricare echipă din Liga 1 cu care a jucat.
      Deci, un portar la Steaua, teoretic, are o viață mult mai ușoare decât portarii adversarelor.
      La noi era ghinionul că și cele mai slabe echipe ne marcau gol din singurul șut al lor pe poartă, iar portarul “slăbăturilor” apăra câte 5-10 șuturi cadrate ale seliștilor.
      Și la meciul cu câinii au fost 5-3 șuturi pe poartă pentru Steaua, dar a încasat 2 goluri din 3 șuturi.
      Cu CFR-ul au fost 5-2 și am încasat 1 gol din două șuturi, iar portarul clujenilor a apărat 4 din 5!!!

      Dacă un portar la Steaua este atent și nu gafează, poate deveni un portar mare.

  28. Gosu

    Nu are sens sa fim duri cu Vlad. Baiatul a aratat cu Lazio ca are calitati. DIn pacate la 18 ani la portari e o varsta nefasta si la asta trebuiau sa se astepte cei din conducere.
    Ce pot spune insa e ca il prefer pe pustiul asta decat pe gafeurul de Balgradean…

Lasă un răspuns