Titluri din presă
- Prosport: „Fotbalul spectacol se joacă la alţii acasă. Gruia, gazda celui mai spectaculos meci din ultimii ani.”
- Sport.ro: „NEBUNIE totala la Cluj! 4 goluri in 4 minute, Stanciu si Rapa au adus victoria, Miron a fost eliminat”
- Digisport: „Meci nebun în Gruia. 4 goluri marcate în mai puțin de 4 minute”
- Dolcesport: „Meci nebun la Cluj! Steaua – FC Botoșani 5-3. În prima repriză s-au marcat 4 goluri în 4 minute!”
- GSP: „Show la Cluj! Opt goluri într-un meci nebun cîştigat de Steaua, 5-3 cu Botoşani”
- Onlinesport: „Steaua impresioneaza in exilul de la Cluj. Victorie cu cinci goluri marcate”
- Look TV: „Meci de povestit nepoţilor între Steaua şi Botoşani! Au înscris opt goluri!”
- Ziua: „Steaua – FC Botoșani 5-3, etapa a 17-a. Cel mai spectaculos meci al sezonului. Tade, magistral”
- Adevărul: „Steaua – FC Botoşani 5-3: la Cluj s-a jucat cel mai spectaculos meci al sezonului. Filmul unui joc de poveste”
Exilată în Gruia pe Stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”, la 500 de kilometri departe de „casă”, după ce Arena Naţională a fost închisă, într-un moment greu, cu Astra la nouă puncte în faţă, Steaua s-a regăsit pentru un meci spectaculos. După partidele cu FCM Baia Mare şi CFR Cluj, campioana ultimelor trei sezoane a avut o răbufnire de orgoliu și a arătat pe ofensivă, în sfârşit, ca o echipă cu pretenţii de titlu.
Cei doi antrenori, Mirel Rădoi și Cristian Pustai, au trimis în fața a peste 1.000 de fani steliști clujeni, următoarele formații:
- FC Steaua: Cojocaru – Râpă, Varela, Toşca, Guilherme (Carp 76) – Filip, Breeveld – Chipciu, Stanciu, Tahar (Alcenat 81) – Tade (Onţel 86).
Rezerve: Niţă – Carp, Tudorie, V. Mihalcea, Alcenat, Onţel, Tîrnovan - FC Botoşani: Iliev – Dimitrov, Plămadă ( Miron 35), Cordoş, Popovici – Bordeianu, Vaşvari, Cabrera (Batin 75), Martinus – D. Roman (Ivanovici 46), Hadnagy.
Rezerve: Pleşca, Miron, Ivanovici, Cucu, Patache, Acsinte, Batin - Arbitri: Cătălin Popa (central) – Marius Marchidanu, Vlad Bârleanu (asistenţi) – Iulian Călin (rezervă).
Startul meciului, dat după un moment de reculegere în memoria victimelor din clubul Colectiv, a consemnat cel mai rapid gol marcat în acest sezon de Liga 1. Roş-albaştrii au deschis scorul după numai 60 de secunde. Stanciu şi Tade au combinat din prima, iar „decarul” a găsit drumul printre fundaşii adverşi, cu un assist superb pentru Breeveld, care l-a depăşit în viteză pe Vaşvari și a marcat spectaculos ca un veritabil vârf de atac.
După marile ocazii ale lui Stanciu (12), Chipciu (13) şi Tahar (19), și în nota de dominare a Stelei, s-a dezlănţuit o tornadă care a intors tabela de 4 ori în doar 4 minute. Două apărări visătoare au transformat partida într-un thriller de povestit nepoților. Moldovenii au revenit din senin, însă spectaculos, după două erori în defensiva Stelei, surprinsă pe tranziție negativă (hiba Stelei), şi au întors rezultatul în două minute prin D. Roman (26) şi Martinus (28).
Până să se dumirească banca tehnică ce a lovit Steaua la 1-1, Cojocaru a luat un alt gol parabil, precedat de o altă greșeală în lanț a defensivei. Mingea trimisă cu capul de Martinus, de pe picioare și de la 11 m, a poposit în plasă. Șoc și groază! Era minutul 28, iar începutul bun de joc al roş-albaştrilor era anulat de gafele în apărare la singurele ocazii ale moldovenilor în care s-au apropiat de poartă.
Elevii lui Pustai s-au bucurat însă numai 30 de secunde, pentru că Stanciu (29) şi Tade (30) au readus-o pe Steaua în avantaj, revenind de la 1-2 la 3-2 în mai puțin de 2 minute. A fost o reacție de echipă mare care a adus botoșănenii cu picioarele pe pământ. Guilherme i-a aşezat pe cap o minge lui Stanciu, care l-a învins pe Iliev. Imediat, Filip a pasat superb printre fundaşii moldovenilor, Tade s-a demarcat şi a bifat primul său gol din acţiune în tricoul roş-albastru.
După pauză, iar surpriză! Steaua a irosit desprinderea prin Tahar (52), care singur cu portarul a tras pe lângă bară, după o fază creată de Tade, însă la patru minute distanță, alt șoc în Gruia. Cabrera (56) a restabilit egalitatea cu o lovitura de cap din centrarea lui Ivanovic. Argentinianul a câştigat ușor duelul aerian cu Guilherme și a trimis spre poarta lui Cojocaru. Necoptul goalkeeper şi-a mai adăugat în „palmares” un gol parabil.
Sub tresărirea de orgoliu, Steaua a lovit din nou fulgerător reușind alte două goluri „blitz” în patru minute prin Râpă (68) şi Stanciu (72). Tahar a centrat ca la manual pentru Tade, acesta a reluat spectaculos cu capul în bară, de unde mingea a ricoșat la Râpă (68) și cel mai titrat stelist a finalizat perfect cu stângul la colţul lung. După trei minute, Miron şi Cordoş, au fost scoşi din joc de o deviere excelentă a lui Tade, care l-a lansat pe Stanciu. Decarul a preluat foarte bine, a pătruns în careu și a închis tabela la 5-3.
La numai un minut, Campioana României putea să facă scor de tenis, dar Iliev a intervenit senzaţional la o lovitură de cap a lui Tade, apoi, în aceeași fază, a prins pe linia porții mingea deviată cu călcâiul spre gol de Toşca (73).
A fost un meci nebun, cu un gol la 9 minute şi în care toţi mijlocașii și atacanții Stelei au contribuit la marcarea celor cinci goluri, într-o victorie „de echipă”, nu din „sclipiri” individuale. Chipciu a fost și el aproape de gol în minutul 13, dar a trimis slab cu capul din poziţie foarte bună, și în minutul 80, când a trimis peste bară dintr-o lovitură liberă bine executată. În rest a părut sub media echipei.
- Statistica meciului este relevantă: 15-6 la șanse de gol
- Rezumatul partideihttps://youtu.be/U_xDY4l5yHs
Campioana este pe locul trei în clasament, cu 30 de puncte, și așteaptă cu un moral bun Unicul Derby, de pe 22 noiembrie. În partida cu moldovenii, șapte titulari pentru meciul cu Dinamo se aflau la un cartonaş galben de suspendare, iar doi l-au şi primit. Tahar (gratuit, în opinia mea!), pentru un faultat la Martinus, și Chipciu, tot din cauza lui Martinus, care a dramatizat un contact cu Alex. Șeptarul a văzut galben pentru protestate. Trebuie menționat, totuși, arbitrajul decent al brigăzii conduse de centralul Cătălin Popa.
Cu două goluri şi o pasă superbă de gol, Nicuşor Stanciu a fost MVP-ul meciului. Decarul a avut o prestaţie de lider, iar jocul lui a ajutat decisiv ofensiva. La finalul partidei, Stanciu a mărturisit: „Din câte îmi amintesc nu cred că am mai jucat un astfel de meci. Au fost nişte resturnări spectaculoase de scor, dar ne bucurăm că am reuşit să câştigăm după eşecul de etapa trecută cu CFR. Dar în acelaşi timp trebuie să fim mai atenţi, începând de la noi şi până la portar, să nu mai luăm atâtea goluri. Cred că vor conta absenţele lor, ne vor lipsi foarte mult. Tocmai de aceea vreau să le transmit suporterilor că avem foarte mare nevoie de ei şi îi aştept la meciul cu Dinamo„.
Cristian Pustai, antrenor FC Botoșani: „A fost un meci spectaculos pentru spectatori, dar pentru mine, deloc. Am arătat carențe mari pe faza defensivă. E inadmisbil, să ai 2-1, să revii la 3-3 și să perzi pe niște greșeli grave. Aproape orice verticalizare a fost gol. Să dai trei goluri și să nu iei punct e frustrant. Dan Roman nu a mai putut juca în repriza secundă. Va trebui să revăd jocul pentru că sunt foarte, foarte supărat. E mult de muncă. Azi am avut șansa să conducem cu 2-1, am avut situația de 3-3, dar așa nu se pot scoate puncte”.
Dan Roman: „A fost un fotbal cu garda jos. Nicio echipă nu a pus preţ pe apărare şi s-a văzut rezultatul. Din păcate pentru noi am primit mai multe goluri decât am dat.
M-a afectat foarte mult tragedia de la Colectiv. De o săptămână urmăresc tot ce se întâmplă. Am încercat sa ajut cum pot, am donat. Sunt în continuare afectat, mă afectează cum mor oamenii pe capete. Am un prieten de familie care trebuia să se ducă în acel club. Există tendinţa de a se muşamaliza, aşa e în România când se întâmplă ceva grav”.
- Pentru Steaua, acesta a fost un meci al „recordurilor”:
– Cele mai rapid gol din Liga 1 în acest sezon. Golul lui Breeveld din secunda 60.
– Cele mai multe goluri marcate din acest sezonul de Liga 1, 8 goluri.
– Cele mai multe date de Steaua sezonul acesta, 5 goluri.
– Cele mai multe primite în sezonul acesta, trei. Campioana nu mai luase 3 goluri din martie 2015, la Tg Jiu de la Pandurii (3-1).
– Tade a marcat primul gol din acțiune în tricoul Stelei. În sfârșit!
Felicitări băieților pentru că au depășit toate „barierele” de dinaintea meciului și au învins spectaculos! Totuși, la show și scor a contribuit și FC Botoșani, care a ieșit la joc și nu s-a pus pe trei linii cu fundul în poartă! Merită felicitată pentru curaj și că a venit să câștige, nu ca mielul la tăiat sau să tragă de timp și rezultat!
XRay
Se pare ca Steaua fara mai multi titulari, s-a regasim. In meciul urmator Tahar si Chipciu nu vor juca si s-ar putea ca jocul sa decurga mai bine. Chipciu e o frana permanenta si nici Tahar nu e departe.
Felicitari baietilor!
Astia de la Steaua o ard tiganeste de-aia muta cortul de colo-colo.
De 2 lei (vechi) si 50 de bani patronul creditor, o lãturã.
No comment…
Preşedintele clubului CFR Cluj, Iuliu Mureşan, a declarat că Steaua nu poate disputa toate meciurile de pe teren propriu la Cluj-Napoca deoarece nu rezistă gazonul de pe Stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”.
„Sunt mai multe stadioane care corespund, în primul rând cele construite înainte de 1992, pentru că pe vremea comuniştilor nu se gândea nimeni să nu respecte normele pentru incendii.
La cele noi, din cauza costurilor mari, s-a mai sărit puţin peste anumite lucruri, ceea ce nu este bine. Dar noi nu putem ajuta pe toată lumea să joace la Cluj. Nu putem face Liga 1 – CFR Cluj pentru că nu rezistă gazonul.
Noi am ajutat Steaua acum, dar nu neapărat pentru un câştig financiar. Aşa, un meci-două putem, dar mai mult nu se poate pentru că nu rezistă gazonul„.
Întrebat dacă există riscul ca etapa următoare a Ligii 1 să nu se dispute în cazul în care mai multe stadioane din ţară nu obţin avizul ISU, Mureşan a răspuns că o decizie în acest sens pot lua LPF şi FRF.
„Este o decizie grea pe care trebuie să o ia LPF şi FRF. Noroc că nu sunt implicat, pentru că nu mi-ar plăcea să o iau eu. E foarte greu să iei o decizie, să pui o semnătură pe o derogare de la o normă atât de elementară şi de importantă precum sunt cele ISU. Pentru că s-a văzut tragedia care s-a întâmplat. E trist, trebuie să ne adunăm toţi şi să luăm măsuri. Pentru că situaţii asemănătoare ca la stadioanele de fotbal se găsesc şi la mall-uri, la clădirile de birouri. E o problemă naţională, nu e doar a unui club sau a fotbalului„, a explicat preşedintele grupării ardelene.
Vești dătătoare de speranțe!
Valeriu Argăseală: „I-am multumit domnului Muresan si chiar merita sa-i multumesc, chiar i-am multumit si celor de la Botosani pentru ca n-a fost usor ca in decurs de 4 ore sa putem sa transferam un meci. Noi mai lucrasem cu Clujul cand am jucat cu Schalke
Sper sa nu se mai intample lucurul asta, sper sa se obtina autorizatiile. Cei de la Primarie spera sa obtina saptamana aceasta autorizatia, inclusiv cel de la primarie m-a sunat ca au dat deja drumul la documentatie pentru a se obtine autorizatia.
De platit ramane de vazut cine va plati, cine a gresit o sa platesaca. Din cate stiu eu, legislatia nu permite o derogare provizorie. Cred ca o sa inceapa controalele pe fiecare stadion in parte. Mi se pare normal si pana la urma trebuie sa functionam in normalitate.”
„Din discuţiile pe care le-am avut cu reprezentanţii Primăriei, am înţeles că până la sfârşitul săptămânii lucrurile se vor rezolva„, a afirmat preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.