Steaua – ASA 2-1! Furtună într-un pahar cu apă. Stanciu MVP, pasă de gol și de autogol

de | aprilie 3, 2016

Copertă GSP

Steaua – ASA Târgu Mureș s-a încheiat cu scorul de 2-1, după o partidă în care campioana și-a „subordonat” pe linie adversarul, mai puțin pe tabelă. Revenirea pe Arena Națională a fost de bun augur pentru Steaua, echipa lui Reghecampf a dominat copios meciul  și a câștigat meritat, dar cu emoții. Au marcat: Popa (’40), Brandan (’62 penalty) și Gonzalez (’84 autogol).

Un penalti discutabil, acordat mureșenilor, a făcut dintr-o disputată lejeră pe un teren înclinat spre poarta lui Stăncioiu, un galop cu sufletul la gură pentru 3 puncte. Ion Crăciunescu a confirmat în direct la Digi Sport că nu a fost penalty, pentru că primul care a faultat a fost Ramiro Costa. Decizie corectă: fault în atac, a conchis fostul mare arbitru.

  • Ion Crăciunescu: „Nu trebuia sa dea penalty, Ramiro Costa l-a impins pe Râpă inainte să fie tras. A fost fault în atac.”

Îndiscutabil Steaua a meritat victoria și putea închide jocul în prima repriză cu 3-0. Preluând din presă un titlu inspirat putem conchide pe scurt: „Cu Nicuşor în teren, nimic nu se duce de Râpă. Steaua câştigă cu emoţii, 2-1 cu ASA Tg. Mureş, cu o nouă prestaţie excelentă a lui Stanciu”.

Decarul Nicușor Stanciu a fost din nou cel mai bun jucător al campioanei, a pasat la golul lui Popa, apoi a centrat la autogolul lui Gonzalez după ce s-a distrat cu flancul drept al mureșenilor. Echipa lui Reghe ajunge la 4 victorii la rând în Play off și la 5 în toate .

Aproape 13.500 de suporteri steliști au ținut să marcheze prin prezență revenirea Stelei pe Arena Națională și s-au îmbulzit la intrare pentru că o parte semnificativă a sosit în ultimul moment. La meci au fost prezenți ultrașii de la Peluza Nord, dar și aproximativ 30 de ultrași din Târgu Mureș. 

Galerie foto cu atmosfera (click) de pe Arena Națională (foto OmBun) 

Echipele de start:

  • Steaua: Niță – Enache (Tade 72′), Varela, Tamaș, Toșca – Pintilii, Bourceanu (Kharja 65′) – Ad. Popa, Stanciu, Hamroun – Bawab (Ripă 51′)
    Rezerve: Cojocaru, Papp, Muniru, Gebhart,
  • ASA Tg. Mureș: Stăncioiu – G. Matei, I. Gonzalez, M. Constantin, Brandan (Buș 79′)- Borza, Gorobsov, Mureșan, Voiculeț – Țucudean, Costa
    Rezerve: Viciu, Muth, Balaur, Ciolacu, Mutu, Sandor,

Încă din start ASA Tg. Mureş a părut un sparring partner care nu vrea să o încaseze, iar Steaua a început astfel un joc la o singură poartă, împotriva unui 5-4-1 aglomerat cu fundul în poartă, exact ca în derularea ultimele 5 partide directe cu mureșenii.

Cu Bawab vârf de atac, jocul Stelei se mută pe benzi unde Stanciu, Popa și Hamroun sunt în dispoziție de joc, şi ocaziile încep să apară. Enache trimite cu capul, dar Stăncioiu e la post (‘5). Stanciu (’17) şi Hamroun îl încearcă şi ei, însă portarul respinge sau reţine. Varela trimite periculos cu capul, dar Stăncioiu scoate de sub transversală în corner. În minutul 24 Bawab scapă singur în careu, trimite o scăriță de efect peste Stăncioiu, toți vedeam golul, însă Matei apare providențial în ultimul moment și respinge de pe linia porții goale. De menționat că în acest meci, Gabi Matei a jucat surprinzător de bine, parcă renăscut din propria cenușă în meciul contra campioanei.

Urmează o altă ocazie mare a lui Enache, față în față cu Stăncioiu, dar alege un şut în portar în locul unei centrări.  După câteva minute, Stanciu trimite cu capul în acelaşi erou Stăncioiu.

Inevitabilul s-a produs în minutul 40, după o fază de manual în tranziție pozitivă pe filiera Varela, Pintilii, Bawab și Stanciu care a reușit o pasă de geniu pentru Adi Popa. Motoreta a demarat ca la Moto GP de lângă Ivan Gonzalez și l-a învins pe Stăncioiu cu un șut din mijlocul careului.

Ultima mare ocazie din prima repriză s-a consumat în minutul 44, după un „un-doi” Hamroun-Stanciu. Decarul șutează de la 15 metri, plasat, dar Stăncioiu reușește să respingă în extremis.

Arbitrul Hațegan s-a remarcat și el în debutul partidei, dar cu o eroare. Pintilii l-a faultat din spate pe Gorobsov (’23), dar a fost iertat de al doilea cartonaș galben și, implicit, de eliminare.

  • Notă: Porumbiu a opinat la sport.ro că nu se impunea galben, motivând că regulamentul prevede sancțiune numai pentru tragerea/ținere nesportivă de tricou și nu pentru orice ținere, dacă nu este o fază cu șanse de gol. Mai târziu, în minutul 57, scor 1-0, Hațegan l-a iertat și pe Ivan Gonzales de al doilea galben după o talpă urâtă la Stanciu. Poate în compensație, poate că nu a vrut să rupă echilibrul partidei…

Încordarea defensivă a lui ASA mai dispare după o pauză , și colegii lui Mutu încearcă timid să iasă la joc, dar tot Steaua este la timonă. După o intrare a lui Voiculeț la Stanciu s-a încins o îmbrâceală generală, ca la orice meci al ASA-ului din ultimele luni, potolită de stewarzi și galbenele lui Hațegan (Gonzales și Tamaș, deși actorii principali au fost alții) . Dincolo de această fază trebuie remarcat că nu au existat durități excesive din partea mureșenilor, totul fiind în limita fair play-ului. Îmbrânceala a fost provocată de căderea intenționată a lui Stanciu peste Voiculeț, după ce mijlocașul celor de la ASA a băgat o alunecare tare, la sacrificiu. Stanciu l-a „taxat” prin căderea ca pe dormeză.

Apoi vine bomba, golul egalizator! Am comentat aspectul regulamentar al fazei la începutul cronicii. Râpă, întrodus surprinzător în locul lui Bawab (’52), intră in duel cu Ramiro Costa și Haţegan acordă eronat penalty, iar Brandan execută fără emoţii o rachetă sub bară.  În minuul 66, Reghe mută ofensiv, îl scoate pe Bourceanu, şi îl aruncă în luptă pe Kharja. O schimbare logică în condiții normale,  dar marocanul fără meciuri în picioare și cu presiunea enormă a scorului pe umeri a jucat mai mult la „alibi” și nu a adus nimic luminos în atacul Stelei.

Totuși, ofensiva steliștilor se înteţește, dar apare și precipitarea în goana după 3 puncte cu ochii pe ceas. În disperare de cauză, Reghecampf aruncă în atac şi „persona non grata”, Tade. Însă cel care avea să limpezească lucrurile și să facă dreptate pe tabelă a fost tot Nicuşor Stanciu. Pintilii dă o pasă luminoasă de 30 m la Stanciu în banda stângă, acesta îl diblează pe Matei, un-doi cu Hamroun, pătrunde până la marginea careului de 6 m, centrează în forţă, iar Ivan Gonzalez trimite în proprie poartă o minge care altfel ajungea la Tade, singur-singurel la 2 metri de poarta goală. Doar să pună latul.

Adi Popa mai bifează la mari ocazii și o bară în minutul 90. Motoreta intră în unghi, pe stânga, șutează violent și mingea se duce în bară, la viclu, pe colțul scurt.

Bucuria la final cu artizanii victoriei

Steaua câştigă trei puncte uriașe şi așteaptă cu un moral bun marele derby în Play off  cu Dinamo de duminică 10 aprilie.

Declarații după meci

Notă: Trebuie să remarc fair play-ul antrenorului de la ASA, George Ciorceri, și a jucătorilor prezenți la flash interviu după meci, care nu s-au ascuns în spatele arbitrajului, ca Pandurii, și au admis că Steaua a fost echipa mai bună și a meritat victoria.

„Azi ne-am fi mulțumit și cu un punct. În prima repriză am jucat mai slab, am fost timorați. În repriza a doua am echilibrat jocul. Nu am obținut mai mult și pentru că cei care au intrat n-au adus un plus. Cei de pe bancă nu m-au mulțumit, a spus antrenorul George Ciorceri pentru Dolce Sport.

Steaua a fost superioară, trebuie să recunoaștem. Am avut o clipă moralul bun când am egalat. Îmi pare rău, chiar dacă nu meritam un egal, îmi pare rău că am luat gol pe sfârșit”, a spus si Pablo Brandan.

„Am venit să câștigăm noi. Probabil că asta ne-a și costat că am pierdut jocul, am grăbit o fază în minutul 80 și ceva. E destul de frustrant că am pierdut pe finalul jocului. Nu putem da vina pe noroc sau ghinion. Puteam să facem mai mult azi. Echipa s-a comportat destul de bine. Păcat, plecăm învinși”, a spus Stancioiu.

Laurențiu Reghecampf a vorbit despre meciul Stelei cu ASA și a declarat că unele faze l-au nemulțumit, dar este bucuros că a câștigat.

„Am trăit meciul la intensitate maximă. Și etapa asta și etapa trecută am câștigat pe final și asta este bine și dă un moral bun jucătorilor. Trebuia să închidem meciul în prima repriză, la ocaziile avute, dar asta este. Suferim, dar e bine că am câștigat. Azi nu am luat cele mai bune decizii, mai ales când am avut cornere și lovituri libere.

Nu sunt îngrijorat că atacanții nu au marcat, atât timp cât am câștigat. Am obținut cele trei puncte și sunt mulțumit de toată lumea. Trebuie să continuăm pe acest drum și să câștigăm etapă de etapă. Astăzi, am jucat doar noi, iar cei de la ASA doar s-au apărat. Stanciu este un jucător foarte bun și crește de la meci la meci. El își dorește foarte mult să joace bine”, a spus Reghe la DigiSport.

Adi Popa, marcatorul unui gol în această seară, a fost și el cu picioarele pe pământîn declarații.

„Ne-am îndeplinit obiectivul, acela de a lua trei puncte. Altceva nu mai contează. Îi mulțumesc lui Stanciu pentru pasă. Cum i-am dat și eu, mi-a dat și el mie azi. Nu contează cine marchează, ci să câștige echipa.

Nu contează că acum suntem pe locul 1. Contează cine este la final pe primul loc. Acum nu am realizat pe nimic. Nu ne încălzește că suntem pe primul loc. Trebuie să câștigăm următoarele cinci meciuri și suntem campioni. Suntem la mâna noastre. Urmează alte cinci finale. Se vede că suntem un grup unit și că avem valoare”, a spus Adi Popa la DigiSport.

Caseta tehnică

  • Statistică

Felicitări băieților pentru victorie! Forza Steaua!

XRay


 

Play off| Avancronică Steaua – ASA Târgu Mureș. Vremea revanșei


Steaua revine în București, pe Arena Națională, acolo unde campioana României în exercițiu va juca duminică,  3 aprilie, de la ora 20:30, împotriva vicecampioanei ASA Târgu Mureș, contând pentru etapa a cincea de Play off.

  • FC Steaua Bucureşti – ASA Târgu Mureş, ora 20.30, play-off-ul Ligii 1, stadion: Arena Naţională (Bucureşti), transmis în direct  la Digisport1 și Dolce Sport.
  • Arbitri: Ovidiu Haţegan (Arad), Octavian Şovre (Oradea), Sebastian Eugen Gheorghe (Suceava); adiţionali: Marian Balaci (Drobeta Turnu Severin), Horaţiu Mircea Feşnic (Cluj-Napoca); rezervă: Iulian Radu (Bucureşti).

Arena Națională s-a redeschis după cinci luni de incompetență crasă a autorităților de stat. FC Steaua a informat oficial LPF că va disputa meciurile de pe teren propriu, din cadrul play-off-ului Ligii 1, pe Arena Națională, începând cu etapa a 5-a, fapt confirmat și de LPF pe site-ul său oficial.

News| Inginerie genetică: capră neagră clonată din câine roșu. Se confirmă ipoteza „câinele strămoșul caprei”!

Cu 6 etape înainte de final, Steaua lui Reghe are doar opţiunea victoriei în meciul cu fosta rivală la laurii supremi din sezonul trecut, pentru a se păstra în cărţi la titlu și a nu pierde contactul cu Astra, rămasă lider după ce vineri a spulberat-o pe Dinamo în partida „Concordia coardelor”, la finalul căreia parcă a fost meciul de retragere a lui Pulici, nu o bătălie crâncenă pentru titlu. Se pupau giurgiuvenii cu caprele, pardon, cu câinii, ca la o nuntă cu dar. „Astra are jucători foarte buni, e o echipă bine închegată, organizată cu jucători de viteză, de stabilitate şi în apărare. Abia aştept să mă întâlnesc cu Şumudică, să vedem ce mai zice acum. M-a făcut cordiţă, acum o să spună că sunt cea mai mare coardă”, a declarat în ajun Rednic, înainte de a ieși cu capra pe gazon și „coarda mică” să-și cânte urăturile cu Steaua.

  • Notă: „Coarda mică” Șumudică, a injurat Steaua alături de galeria lui Dinamo, în ovațiile ultrașilor PCH-iști cu venele umflate. „Cainii” au uitat că tocmai au fost umiliți de cordelină acasă cu 4-1 si s-au bucurat mai tare ca după autogolul lui Geraldo de 2-1, pentru spumele la gură oferite potăilor ca frișca de giuleștean.

    Poate ar fi momentul ca LPF și FRF să facă o „lobotomie” cu regulamentul în mână la acestă coardă fără condicuță care transformă oficial Liga 1 în mahala.  Aici nu mai e vorba de o ieșire, două, în decor la meciurile directe, ci de un atac sistematic și suburban la adresa steliștilor,  regurgitat de acest primat obsedat, la fiecare apariție pe sticlă. Nu-i cere nimeni să iubească Steaua, dar în calitatea lui de antrenor, atitudinea oficială sfidează public orice regulament al competiției. O altă dovadă că e deja un dement iresponsabil:  mijlocașul dinamovist Vali Lazăr a fost chemat de la încălzire pentru schimbare, iar Șumudel l-a stropit cu apa în care-și dizolvase balele, când a trecut pe lângă el.În conferința de presă a continuat imperturbabil și cu acuze de dopaj:  „Nu am reuşit să ne ridicăm la nivelul FCSB-ului în meciul de la Piteşti. Noi nu am reuşit să-i recuperăm în timp util pentru că noi nu ne ocupăm nici cu perfuzii, de absolut nimic. Cea mai mare bucurie a lui Şumudică este că voi încerca să îi chinui până la ultima picătură de energie sau până la ultima picătură de Activ, este o firmă cu care aduce medicamente domnul Neubert. El ştie foarte bine cu medicamentele respective. Să consume dublu, dacă va putea, să ne ajungă din urmă.”

Steaua vs ASA

Steaua nu a învins ASA Târgu-Mureş în ultimele 5 meciuri oficiale.Duelul Steaua – ASA este și unul de orgoliu rănit pentru campioana ultimelor trei sezoane, după seria neagră în disputele cu mureșenii: 2 înfrângeri cu 1-0 în sezonul 2014-15, pierderea Supercupei în 2015 (1-0) și 2 egaluri ( 1-1) în sezonul regulat 2015-16. Lupta pentru titlu dusă până în ultimele secunde ale sezonului trecut, precum şi revenirea lui Adi Mutu în campionatul României – un rival declarat al Stelei – sunt două motive care transformă confruntarea de duminică într-o veritabilă dispută a orgoliilor între o echipă care vrea titlul, Champions League și una care vrea doar să incurce, fiind singura din play off care nu mai are vreun obiectiv european.

Problemele financiare și de administrare de la ASA Tg. Mureș s-au adâncit, clubul a demarat procesul de insolvență, a fost exclusă de UEFA pentru un sezon din cupele europene, iar de curând a primit o nouă veste proastă: Fiscul scoate la vânzare stadion pe care joacă ardelenii! Aproximativ un milion de euro este suma la care a fost evaluat stadionul aflat în proprietatea Asociaţiei Club Sportiv Trans-Sil și pe care ASA Tg. Mureș joacă meciurile de pe teren propriu. Din ce se prezenta zgomotos ca un proiect serios de succes, alimentat și de un centru de excelență pentru copii și juniori, s-a dovedit a fi un colos cu picioare de lut susținut de persoane influente politic, care au tras după ei clubul la ieșirea din scena decizie a administrației publice.

Borne statistice

  • O singură partidă a pierdut Steaua din ultimele 16 disputate în Liga 1 pe „teren propriu”, 0-1 cu Astra (29 noiembrie 2015) la Pitești, în rest are opt victorii şi șapte remize.
  • Cinci succese au obţinut mureşenii în deplasare în ediţia curentă, în care au mai înregistrat trei remize şi șase înfrângeri.
  • De opt ori s-au întâlnit pe prima scenă cele două echipe, fiecare reuşind să-şi treacă în cont câte trei victorii.
  • Primul meci a avut loc pe 20 noiembrie 2010, 1-0 pentru bucureşteni la Tg Mureş, gol fiind marcat de Bilaşco în minutul 92, asta după ce Alexandru Tudor a eliminat patru jucători, trei din tabăra gazdelor şi unul din rândul oaspeţilor. Acelaşi rezultat s-a consemnat şi în retur, diferenţă fiind doar în dreptul numelui celui trecut pe tabelă, Nicolae Dică.
  • În sezonul 2011-2012, Steaua s-a impus acasă cu 2-0, Geraldo si Martinovic fructificând pasele actualului mureşean Pablo Brandan. În retur, ardelenii au câştigat graţie reuşitei lui Ilyeş din lovitură liberă.
  • În stagiunea trecută, ASA a reuşit o performanţă remarcabilă, două victorii din două posibile, 1-0 acasă (gol Axente) şi 1-0 în deplasare (gol Zicu), fapt care a făcut şi mai amar gustul ratării campionatului.
  • Ultimele două confruntări, cele din sezonul regulat 2015-2016, s-au încheiat cu acelaşi scor, 1-1 (marcatori Adi Popa şi Jazvic în tur, respectiv Filip şi Costa pe terenul ardelenilor).
  • Pe lângă cele opt dispute, cele două s-au mai întâlnit în Cupa României 2012-2013, Steaua – ASA 3-1, dar şi în Supercupa României 2015, Steaua – ASA 0-1, rezultat în urma căruia formaţia din Târgu Mureş a câştigat singurul trofeu din istoria oraşului.

Steaua – ASA Tg. Mureş e duminică, de la ora 20:30, pe Arena Națională. Pentru Reghecampf, partida va fi cea de a cincea pe care o va disputa împotriva mureşenilor, palmaresul său cuprinzând 4 victorii, 3 în campionat şi una în Cupa României.

„Eu am tot spus că acest titlu se va juca până în ultima etapă. Să terminăm cu discuţiile că anumite echipe nu şi-ar apăra corect şansele şi alte prostii de genul acesta. Sunt sigur că toţi antrenorii din play-off îşi doresc să câştige titlul. Trebuie să recunosc că mă aşteptam să văd un alt meci aseară, dar la fel de bine trebuie să recunosc că Astra a jucat mult mai bine şi nu se pune problema ca Dinamo să nu-şi fi apărat corect şansele. Sunt sigur că-şi vor reveni iar la meciul de săptămâna viitoare (n.r. cu Steaua) vor arăta mult mai bine. S-a discutat trei zile de meciul Pandurii-Steaua, iar acest lucru nu mi se pare normal. Cel mai important meci al etapei era Dinamo-Astra şi aştept să văd dacă se va discuta şi despre acest meci la fel de mult.” a spus, sâmbătă, în conferinţa de presă, Laurenţiu Reghecampf.

„Mâine seara e un meci foarte important pentru noi. Sperăm să îl câştigăm, avem câteva probleme de lot. Marica, am primit o veste bună despre el. Nu e vorba de o ruptură sau de o întindere. Sper ca Ciprian să revină pe teren săptămâna viitoare, va avea o săptămână de recuperare şi sperăm să îl recuperăm. Nu există nicio teamă pentru Marica. E bine că a ieşit de pe teren. Trebuie să avem răbdare si sper ca duminică să joace cu Dinamo. Nu avem duel cu Mutu, mâine Marica nu e apt de joc. Poate la retur. „, a mai declarat Reghecampf.

Reghecampf nu i-a rămas dator lui Şumudică după ce a înjurat Steaua împreună cu suporterii lui Dinamo: „Nu pot eu să-i spun lui Şumudică ce să facă. Acesta este caracterul lui şi nu îl pot educa eu. E mare şi e vaccinat. Eu nu merg nici la galeria noastră pentru a înjura alte echipe. E treaba lui ce face, dar să se potolească cu aspirinele şi cu piramidoanele că noi nu înghiţim astfel de lucruri.,” a încheiat Reghecampf

Gabi Tamaş a prefaţat și el partida contra mureşenilor şi afirmă că revenirea pe Arena Naţională reprezintă un atu pentru Steaua. 

„Presiune a fost mereu la Steaua, se vrea perfromanţă şi primul loc. Mă aşteptam la un meci mai strâns la Dinamo-Astra. La ASA sunt probleme, dar toate echipele care joacă cu Steaua se motivează. E cel mai important meci şi vrem să câştigăm, să fim acolo cu Astra. Este un meci foarte important, cel mai dificil al nostru. Jucăm un joc cu posesie, ne avantajază Arena Naţională şi ne bucurăm că jucăm din nou în Bucureşti. Să sperăm că vor veni suporteri, pentru că avem nevoie de ei. Planul meu e să iau campionatul cu Steaua şi să joc în Champions League. Apoi, prin rezultate şi prin meciuri, poate voi fi chemat şi la naţională”.

În afară de Marica, Reghe nu a specificat ce probleme are la lot. Se știe că Alex Chipciu este suspendat pentru cumul de cartonașe. Revine ministrul apărarării Varela, tandemul ex-căpitanilor Pintilii – Bourceanu a reocupat poziția centrală, Hamroun și Popa sunt benzi „inamovibile”, iar Stanciu este punct fix ca un talisman. În cele 9 partide din campionat după întoarcerea lui Reghe, decarul a marcat 5 goluri, a dat 4 pase decisive, a scos un penalty și  a contribuit decisiv la câştigarea a 17 dintre cele 20 de puncte.

Pentru vârf de atac, prima variantă ar fi Bawab. Nu știm cum stă cu pregătirea fizică şi dacă poate duce un meci întreg. Totuşi, este de aşteptat ca el să conducă linia de atac, în condiţiile în care Tade a fost sărit din schemă constant în ultimul timp.

Vă prezentăm cum ar putea arăta Steaua în partida de duminică seară.

  • Echipa probabilă Steaua:Fl. Niţă – Enache, Varela, Tamaş, Toşca – Pintilii, Bourceanu – Hamroun, Stanciu, Adi Popa – Bawab

La ASA Târgu Mureș, trupa lui Mutu este ca un grup de comando fără headquarter. În precedentele sezoane petrecute în Liga 1, Adi Mutu a marcat de trei ori în poarta roș-albaștrilor, întâia reuşită fiind şi prima în campionatul României, acum 19 ani, pe 18.10.1997, Steaua Bucuresti – FC Arges Pitesti 3-1.

Joi, Șumudică i-a propus, prin media, lui Mutu să vină la Astra să joace în CL, un  mod evident de a arvuni ASA la meciul împotriva Stelei astfel ca trupa briliantului să-și dea viața și crampoanele împotriva roș-albaștrilor. Mutu a dat de înțeles că ar fi tentat de transfer, dacă Astra va juca în preliminariile Champions League. „Vom vedea ce vom face din vară, deocamdată nu m-am gândit. E un moment dificil pentru noi, dar sper ca clubul să rezolve rapid această problemă. Eu am mai trecut prin asta şi băieţii trebuie să-şi facă oricum datoria pe teren pentru că nu se ştie se va întâmpla peste o lună şi jumătate. E greu să motivezi nişte băieţi atunci când nu sunt plătiţi la timp. Ne bazăm însă pe dorinţa lor de a juca, de a sta în formă şi de a demonstra că sunt jucători de valoare, să plece pregătiţi şi la echipe foarte bune.

Aştept cu nerăbdare meciul cu Steaua, de pe cea mai frumoasă arenă din România, cu echipa aflată în cea mai bună formă. Plecăm cu şansa a doua, dar asta nu ne sperie şi vom face tot ce ţine de noi pentru a câştiga. Mi-a făcut plăcere să aud ce a spus Marius (n.r. Şumudică) şi mă gândesc la această propunere. Normal că vreau să joc în Champions (n.r. League)”, a declarat Mutu.  „Antrenorul” jucător are ceva probleme musculare și la gleznă, anunță Dolce Sport, dar eu cred că Mutu va juca, deși a spus că va lua o decizie după ultimul antrenament. Sunt dați accidentaţi Velayos, Balić, Borza. Jazvić e suspendat, iar N’Doye a plecat de la echipă.

Fără victorie în play-off, ASA Târgu Mureș vrea săa dea lovitura chiar în fata campioanei. Muresenii vor să lupte cu toate armele pentru a scoate un rezultat bun. „Sperăm să ne comportăm inteligent pe teren și să fim bine pregătiți, pentru ca o să fie un meci foarte dificil. Sperăm noi să reușim prima victorie din play-off”, a declarat Pablo Brandan.

Echipa probabilă ASA: Stăncioiu – G. Matei, M. Constantin, Iván González, Pârvulescu-G. Mureşan, Gorobsov-Voiculeţ, Mutu, Brandan-Ţucudean. Antrenor: George Ciorceri și Mutu

ASA este o echipă solidă fără presiunea unui obiectiv și cu jucători recunoscuți pentru intrări grosolane.  Vine la București cu intenția de a încurca și a „rupe” campioana. Steaua are un moral bun după succesul de la Severin. Victoria este singura varianta care ar confirma că roș-albaștrii sunt pe un trend ascendent în Play off, au prestanță de campioană și lupta pentru al patrulea titlu a rând nu este doar un slogan.

Toată suflarea roș-albastră așteaptă cu speranță duelul campioanei cu trupa lui Mutu, și își leagă visele de un joc bun și trei puncte în partida de pe Arena Națională.

 

Le urăm succes roș-albaștrilor!

Xray

30 de comentarii la „Steaua – ASA 2-1! Furtună într-un pahar cu apă. Stanciu MVP, pasă de gol și de autogol

  1. saramago

    Dupa cinci meciuri fara victorie in fata lui ASA (0-1 si 0-1 in campionatul precedent, 0-1 in Supercupa, 1-1 si 1-1 in sezonul regulat), STEAUA nu are alta varianta in afara victoriei. Partida se anunta dificila, nu neaparat din cauza … palmaresului evocat mai sus. Reghe va trebui sa sa descurce fara Marica, Momcilovic si Chipciu, desi absenta ultimului ar putea fi converita in avantaj. In fata se vor afla mai multi fotbalisti rudimentari, care nu o data au jucat la intimidare, beneficiind si de prietesuguri cu brigazile de fluierasi. Asta n-ar trebui sa uite cei care sustin, cu gura pana la urechi, arbitrajele dirijate in favoarea Stelei, in ultimele etape. Succes !

  2. siegfried

    Ar trebui să câştigăm meciul ăsta la pas. ASA e o echipă îmbătrânită şi lipsită de perspective. N-o să ne pună la fel de multe probleme la mijlocul terenului ca Pandurii pentru că mureşenii n-au cum să susţină un pressing agresiv având în vedere media lor de vârstă. Cu toate astea, parcă văd că o să ne chinuim şi o să marcăm abia pe final.

    În altă ordine idei, sper că Haţegan o să-i liniştească rapid cu galbene pe ghiolbanii de la ASA, altfel riscăm să ni se umple infirmeria.

  3. naiyba

    Parvulescu nu cred ca va juca.
    Faptul ca, Chipciu nu va juca este un plus.
    Si eu mizez pe 11-le lui xray.
    Forza Steaua!

    O intrebare: suntem la mana noastra, de ex daca castigam tot luam titlul sau depindem si de jocul rezultatelor?

  4. xray Autor articol

    Echipele de start

    STEAUA: Nita – Enache, Tamas, Varela (cpt), Alin Tosca – Pintilii, Bourceanu – Adrian Popa, Nicolae Stanciu, Hamroun – Bawab.
    Rezerve: Cojocaru – Rapa, Papp, Sulley Ali Muniru, Kharja, Timo Gebhart, Tade.

    ASA: Stancioiu – Matei, Constantin, Gonzalez, Brandan – Borza, Gorobsov, Muresan, Voiculet – Costa, Tucudean
    Rezerve: Viciu, Muth, Balaur, Ciolacu, Mutu, Sandor, Bus

  5. saramago

    Steaua – ASA 1-0 (pauza), gol Popa intr-o repriza in care elevii lui Reghe s-au jucat cu ratarile.

    Nita 6 – fara probleme;
    Enache 6 – randament bun, pacat de lipsa de inspiratie de la finalizare;
    Tamas 6 – joc sigur;
    Varela 6 – solid, ca de obicei;
    Tosca 6 – inimos, a incercat sa faca ambele faze, nu a furnizat centrari utile coechipierilor;
    Bourceanu 7 – meci bun, multe recuperari, agresivitate in joc;
    Pintilii 4 – iertat de eliminare de Hategan; va fi inca un prilej de urlete pe toate posturile sportive;
    Hamroun 5 – multe mingi pierdute, haotic in multe momente;
    Stanciu 7 – assist la golul lui Popa, multe realizari, brutalizat in cateva randuri de adversari;
    Popa 7 – gol si alte faze rusite, a cerut deseori mingea in spatele fundasilor adversi;
    Bawab 5 – a jucat bine faza care a dus la gol, a … oferit ratarea reprizei; din pacate se crede mai tehnic decat este.

  6. joga-bonito

    Bai, frate, cand am vazut ca Reghe il scoate pe Bawab si-l baga pe Rapa care apoi se duce sa-l tina la corner in marcaj pe Muresan (cred ca e diferenta de 20 cm intre ei), am crezut ca nu vad bine.

    Am avut bulan cu Stanciu in zi de gratie. Banca tehnica a fost repetenta.

  7. saramago

    Steaua – ASA 2-1 (1-0), a decis autogolul lui Ivan Gonzales, dupa ce penalty-ul transformat de Brandan pusese in pericol succesul Stelei.

    Nita 6 – meci bun, fara vina la gol, desigur;
    Enache 6 – ravna, cheltuiala de energie, ineficient la finalizare;
    Tamas 5 – niste greseli din repriza secunda ar fi putut schimba rezultatul;
    Varela 6 – acceptabil;
    Tosca 6 – entuziast in joc, capacitate buna de efort, mai are de lucrat la centrari;
    Pintilii 5 – mai sigur in repriza a doua;
    Bourceanu 7 – nu cred ca ar fi trebuit schimbat;
    Popa 7 – meci bun, cu destule realizari;
    Hamroun 6 – mai bun dupa pauza, totusi in prima repriza a irosit multe faze;
    Stanciu 8 – din nou cel mai bun, a fost la originea goluri si a creat inca alte actiuni importante; bine ca a scapat la intrarile iresponsabile ale unor mureseni (prin adoptiune);
    Bawab 5 – a jucat bine faza primului gol, a ratat incredibil la 0-0 si … cam atat;
    Ripa 4 – meci foarte slab, puteam pierde puncte pe mana lui;
    Kharja 5 – lent, previzibil, departe de pretentii;
    Tade 5 – si-a dat silinta.

    Urmeaza meciul cu Dinamo, de rezultatul caruia va depinde parcursul Stelei in partea a doua a playoff-ului.

  8. naiyba

    Un joc slab insa o victorie mare, presiunea e pe Jumulica acum care vrea sa faca si delegarile mai nou, o simte atat de adanc ca ii sta in gat.
    Duminica viitoare jucam impotriva caprelor din Stefan cel Mare si sper sa le dam multe.

    1. siegfried

      De unde şi până unde joc slab? În prima repriză am dominat copios ASA-ul: am marcat, am dominat mijlocul terenului şi n-am avut probleme în defensivă. Doar schimbarea năucă a lui Reghecamf din minutul 52 a făcut că jocul să capete o turnură neaşteptă timp de 20 de minute. După ce a fost introdus Tade şi echipa a revenit la planul iniţial am dominat din nou.

  9. empyro

    Dupa numirea lui Reghe, cativa de pe-aci, in frunte cu redactorul sportiv-expert-sef, jubilau de mama focului ; cu precadere si dupa transferul marelui Marica, transfer care citez „i-a cracanat pe dinamovisti”.
    Am spus de pe-atunci : Reghe nu poate sa faca minuni, chiar daca are un lot „pe hartie”. Obiectivul realist era o echipa competitiva pentru cupele europene. Dintr-un punct de vedere sanatos, aceeasi suporteri care se extaziau la inceput, ar trebui sa inteleaga ca rahatul nu se face peste noapte bici si ca hartia difera destul de mult de realitate. Bilantul lui L.R. este foarte bun spre excelent. Asemenea si grobianul cioban, care vad ca a inceput din nou sa latre la adresa antrenorului care ii aduce puncte si care i-a redresat echipa din drumul spre play-out.
    P.S. : pentru aia cu memoria scurta, inca doua infrangeri , una cu CSU si alta cu ASA ne trimiteau direct in play-out 😉

    1. vitto

      @empyro
      lasa ca becali stie fotbal cat si reghe ….da’ mai are ceva in plus: este mereu atent la buzunare! ….asa si trebuie sa fie un patron adevarat …… nea reghe are o mare problema: el este foarte bun, dar il strica anturaju’……. chestiiile alea cu soarele si luna nu prea fac bine……

  10. xray Autor articol

    Dedicație de la Stanciu pentru Șumudică & Co. (Ghici ciupecă ce e?)

    Promo la scenariul „Un comisar acuză”, pentru alți șumudei.

    Bibliografie Marica pt șumudei. Câteva articole publicate pe fcsteaua:

    Autor Andrei Sava
    1) Articol Un profesionist în groapă (click)
    Comentariu la articol:

    Autor Mihai Mironica
    1)Articol Superstarul minim pe economie
    Comentariu la articol:

    2)Articol Becali, salvat fără știrea lui
    Comentariu la articol:

    Alte comentarii:
    Topic: http://www.fcsteaua.ro/telenovela-marica-la-ultimul-episod-vineri-pleaca-in-cantonament


    Dulce mai e rahatul pentru șumudei… si cât se mai umflă zilnic cu polonicul din el

  11. france98

    Echipa nu este rea, dar pe faza de atac se vede de la o posta ca jucam fara atacant. Echipa asta cu un atacant de careu(chiar si Tade daca ar fi jucat mai mult si ar intra intr-o forma cat de cat decenta) ar arata foarte bine (ptr nivelul campionatului 2015/2016, sa ne intelegem) desi inca mai este enorm de munca la fundasii laterali (ambii) care mi se par extrem de slabi pentru o echipa care se bate la campionat.. Sincer pe Tosca nu il vad niciodata un titular pe postul de fundas stanga la Steaua. Imi place de el pe postul de fundas central dar nici acolo nu cred ca poate fi prima optiune, ci poate prima rezerva.
    Nici de Enache nu sunt sigur ca va putea juca fundas dreapta pe termen lung….

    Din pacate totul a fost dat peste cap de accidentarea lui Marica si probabil supra evaluarea lui Chipciu si Bawab care s-a crezut ca pot suplini macar ca optiuni postul de atacant. Dar realitatea eu cred ca ne arata f clar ca niciunul nu are cum sa fie o optiune serioasa.

    Avem probleme maxime sa castigam cu echipele care se vor apara … Si din pacate in returul din play off vom avea destule echipe care se vor apara. Avem nevoie sa ne ajute mai mult si jocul rezultatelor pentru ca nu cred sa mai continuam mult suita asta de victorii pe linie.
    Si cred ca asta se va intampla, Astra a avut meciurile pana acum intr-o situatie destul de favorabila. Incepand de la faptul ca a jucat 3 acasa (cu cel de maine) si 2 deplasare si terminand cu faptul ca din cele 3 de acasa 2 au fost ASA si Viitorul (sa joci cu astea acasa cam cele mai usoare meciuri). Un meci totusi in care Astra va fi „mare” favorita este cel cu Dinamo de acasa. tare frica imi e ca si ASA-ul poate face jocul astralilor …

    Steaua – ASA Targu Mures 2-1. Un meci de lupta! Un meci cum asa ar trebui sa fie toate in playoff ! 😉

    1. xray Autor articol

      @ france98

      Dacă și Chipciu ar avea forma de acum a lui Stanciu, Hamroun și Popa, atacul ar putea suplini absența vârfului.
      Cum am mai spus, e caraghios ca după două perioade de mercato să nu ai cel puțin doi atacanți valizi și decenți ca valoare.
      Marica pare o cauză pierdută, „e de sticlă”, de asta nu mai vrea Becali să-l mai bage Reghe în echipă. Au trecut 8 meciuri de Liga 1 și 2 de cupe… și Marica nimic. L-a mai dat și pe Tudorie… mizând pe Marica.
      Reghe are și el o parte mare de vină, că a avut posibilitatea să se intărească în iarnă față de Rădoi. Au venit 10, dar tot cei vechi de pe vremea lui Rădoi sunt de bază și fac diferența. A căștigat mijlocul la închidere, în rest nimic. Nici Enache nu s-a adaptat încă.

  12. naiyba

    Eu unul consider ca noi ducem lipsa mai degraba de un pasator, cu viziune in ultimii 30 de metrii, sa vada culoarele samd. Stanciu pare ca ar avea potentialul acelui jucator insa e cam bezmetic in dribbling-uri si un pic prea egoist, cu spunea si Hagi. Inca ii astept pe Kharja si Gebhart.
    Avem nevoie de fundas stanga.

  13. ssk

    Stanciu e intr-o forma de zile mari, sper sa ne ajute sa-i umilim pe caini. Meritam sa invingem aseara, chiar daca dupa golul lor nu parea ca o sa mai putem marca. Dar pana la golul lor dominasem clar meciul, iar ASA nu era pe nicaieri.

  14. calinel

    Din cauza faptului ca nu are atacanti, Steaua nu ataca pe zona centrala. Atacurile stelei sunt foarte liniare: fundasul central sau lateral trimite o minge lunga pe Stanciu, Popa sau Hamroun pe flanc, iar baietii o duc ca la rugby pina la linia de out de poarta. In acest timp, ceilalti restul jucatorilor nu creaza aglomeratie in careu si 90% din faze se termina fara efect. Or sa dai goluri din unghi mort e mult mai greu decit atunci cind sutezi ai poarta in fata. Daca nu era Stanciu in forma, nu cred ca marca Steaua. Nu inteleg de ce se intimpla acest lucru. Se insista cu mingi pe sus, ceea ce ii dezavantajeaza pe mijlocasii Stelei care sunt mici de statura. Mult mai efectiv ar fi daca s-ar pune mingea jos.
    La golul lui Stanciu, fiti atenti la Tade. El se afla un metru in offside. Daca mingea nu l-ar fi lovit pe fundaul advers, ar fi fost offside. Nu inteleg ce fel de atacant nu poate sa se uite la fundasi si sa isi dea seama ca e in offside.

    1. siegfried

      Dacă pui stop la secunda 40 o să vezi că Tade e pe aceeaşi linie cu mingea. Alt fel, de acord că fără Stanciu aseară nu câştigam. Hamroun e într-o perioadă mai slabă, iar Popa e inconstant (dacă reuşeşte o demarcare face o preluare proastă, dacă reuşeşte preluarea trage rău, la fel cum a făcut şi la faza golului, noroc cu Stăncioiu). Şi bineînţeles că ai dreptate când vorbeşti despre fundaşii de bandă (mai ales Toşca). Centrări de calitate nu dau nici să-i pici cu ceară.

      1. mdionis

        @siegfried
        „pe aceeasi linie” e discutabil.
        Poza mare: http://s29.postimg.org/6tjlj07pj/off_side_tade.jpg

        Linia verde (paralela cu linia de fund si linia de centru) trece prin minge iar genunchiul lui Tade depaseste in imagine aceasta linie. Este adevarat ca linia verde trebuie calculata la nivelul solului in vreme ce genunchiul lui Tade este ceva mai sus, insa chiar si imaginand proiectia pe sol, genunchiul pare cu o catime semnificativa in fata liniei.
        Tade a fost imprudent, existau circumstante de anulare a golului (la latitudinea arbitrului de stabilit daca el participa sau nu la joc, interventia lui Gonzales are noima in virtutea faptului ca fundasul incearca stangaci sa impiedice mingea sa ajunga la atacantul aflat in pozitie neregulamentara).

        1. xray Autor articol

          @mdionis
          Dacă ai plecat ca reper de la linia albastră, atunci ea parcă nu se suprapune exact pe linia de la 16. Dacă defazarea o plotăm la cea verde, atunci cred că linia verde vine pe la genunchiul lui Tade, pentru că punctul exterior de intersecție se mută spre dreapta.

          Oricum dacă ar fi, ar fi un offside la limită, milimetric și nu mai contează fiind autogol. 🙂

        2. raducus

          @ mdionis
          Faza teribil de grea, in conditiile in care nu ar fi fost fericita deviere.

          Ce-i drept, asistentul ar fi trebuit sa fie bine pozitionat, iar unghiul din care vedea el faza asta era mai bun decat stop-cadrul pe care noi il avem mai sus facut cu o camera aflata in spatele fazei.

          Tinand cont ca noi discutam pe o imagine, in care avem la dispozitie si putina geometrie de baza si tot timpul din lume sa cugetam, e clar ca decizia ar fi putut fi in ambele directii, in conditii de miscare, pozitionare a asistentului, poate si inspiratie etc…

          1. mdionis

            @raducus.
            Evident, faza nu este simpla, insa nici prea complicata din punct de vedere al pozitiilor.
            Am dorit sa observ doua lucruri:
            – tehnic vorbind, pozitia lui Tadé este dupa toate probabilitatile cu putin „afara din joc” (in mod normal, aprecierea ar trebui sa vina din partea asistentului de pe acea parte care trebuie sa stea in linie cu ultimul fundas; tusierul nu apare in stop-cadru fiind intr-un plan prea apropiat), partea subiectiva dificil de cuantificat este daca trebuie sanctionata sau nu (treaba arbitrului de centru sa decida daca Tadé participa activ la faza; participare activa poate insemna si interventia precipitata a unui fundas care se teme ca mingea va ajunge la Tadé, insa interventia gresita a lui Gonzales poate fi apreciata si ca incercare generica de a inlatura pericolul din fata portii proprii, fara sa stie );
            – Tadé se pozitioneaza foarte imprudent: in decursul fazei a stat o gramada de timp vizibil dincolo de linia ultimului fundas (inclusiv in momentul centrarii), aceasta este o eroare din partea unui atacant fiindca ii creeaza tusierului un „imprint” cu pozitia lui neregulamentara, imprint care se poate activa chiar daca el nu este efectiv afara din joc. Atacantul trebuie sa stea sensibil pe linie cu ultimul fundas, astfel tusierul va ramane cu senzatia unui atacant care de obicei respecta regulile si va judeca fiecare faza separat, in contextul ei. Imprudenta lui ne putea costa 2 puncte (cu acoperire regulamentara).

      2. calinel

        @siegfried
        Problema nu e ca a fost sau nu offside, problema este ca Tade, n-are idee sau nu vrea sa isi puna capul in miscare la astfel de faze. El porneste sprintul din spatele fundasilor si ii depasese. Este chiar atit de greu pentru un atacant sa aprecieze ca se afla in offside? Printr-un comportament iresponsabil putea priva echipa de 3 puncte.

  15. gaby

    Ce diferenta intre cele doua reprize! Cand a intrat Rapa mi-am adus aminte de meciurile cu Dinamo si Voluntari. Nu pricep ce a fost in capul lui Reghecampf, dar asta nu inseamna ca avem ce-i reprosa. Reghe si Stanciu sunt cei doi care ne mentin sperantele de a ramane campioni si dupa acest sezon.

    Steaua arata, din pacate, ca un un cavaler fara sulita. Este spectaculos, rapid, dar ineficient. Atacantul este cel care, intr-o echipa, desavarseste munca celorlalti. Fara atacant, toata munca echipei este in van.

Lasă un răspuns