O “sifonărie” curată mai presus de toate! Talpan, umbra lui Petrea la CSA

de | aprilie 3, 2018

Ziaristul de casă și vuvuzala lui Talpan, Matei Udrea, a scris un articol cu documente confidențiale prin care demonstrează cum se sifonează banii publici din CSA.

Mulți au fost stupefiați că însuși Udrea a putut scrie un astfel de articol despre CSA. Nu sunt mulți care știu și substratul demersului. Nu, Udrea n-a băut tescovină din pufoacă, nu și-a pudrat nasul să muște, ca un câine turbat, mâna care l-a hrănit cu documente și bombe de presă. NU! Vuvuzeaua Udrea, asistat de Scutariu, îl umează pe Taplan  și  servesc patria în campania dusă împotriva colonelui Petre pentru debarcarea acestuia de la șefia CSA și întronarea lui Talpan în funcția supremă.

Visul, aproape erotic, al lui Talpan de a primi funcția de Comandant CSA este de notorietate, juristul cerșind postul chiar în fața camerelor de luat vederi și prin comunicate publicate de Udrea în Prosport. “Mi se cuvine postul! Eu am readus Steaua la CSA!”, clama juristul după pensionarea lui Boroi. Evident, la fiecare demers, juristul avea în spate și un alai zgomos de susținere, care l-a sanctificat repede cu ode și temenele.

Pamflet

Însă MApN nu a fost impresionat! L-a titularizat pe interimarul Petrea și i-a închis gura lui Talpan, rămas cu privirea lungă și buzele umflate. Lovit din poate pozițiile, juristul a schimbat retorica publică cu lupta de gherilă dusă prin vuvuzele (Udrea și Scutariu) și alaiul zgomotos online.

Pamflet

Nu trebuie să fi Nostradamus să știi că acele documente prezentate de Udrea au fost furnizate din UM 02301 de însuși juristul CSA, Florin-Costel Talpan, care are și acces și interes.

Talpan este principalul beneficiar de pe urma dezvăluirilor făcute de Matei Udrea. Juristul îl consideră public pe Cristian Petrea  un impostor în funcția de comandant CSA și dușmanul personal number one, pe care l-a dat și pe mâna Parchetului militar. Subiectul a fost dezbătut și pe fcsteaua.ro în articol Probleme la Steaua din Paradisul Armatei! Ajutat de o judecătoare, Talpan a dat CSA Steaua și MApN pe mâna Parchetului Militar!

Cum se va termina această “revoltă” internă la vârful CSA , susținută intens și de pe margini, vom trăi și vom vedea.

Mai jos redăm dezvăluirile lui Matei Udrea cu documente CSA, despre sifonăria de bani publici.

Spre lectură vă oferim on topic și link-ul cu articolul ” MApN cheltuiește 174.000 euro pentru echipamentul CSA Steaua DOCUMENT EXCLUSIV, publicat pe PCNews, care arată documente cu modul în care sunt cheltuiți banii de la bugetul de stat repartizați Armatei.

  • “Potrivit informațiilor oficiale privitoare la ultimii zece ani, MApN a decis (via UM 02301) achiziții de peste 10 milioane de euro pentru dotarea CSA Steaua, prin parafarea a aproximativ 2000 de contracte, cele mai multe dintre acestea fiind achiziții directe.”

Notă. Montajele foto și textele sunt pamflete, chiar dacă au la bază adevăruri irefutabile.

X Ray


Steaua a plătit 172.000 de lei unei firme de apartament pentru chiria unui teren de pregătire. S-au facturat şi 22 ore pe zi, toată toamna. Pe locul respectiv e o parcare. Câţi angajaţi are firma şi ce spune colonelul Petrea.

ACTE | Steaua a plătit 172.000 de lei unei firme de apartament pentru chiria unui teren de pregătire. S-au facturat şi 22 ore pe zi, toată toamna. Pe locul respectiv e o parcare. Câţi angajaţi are firma şi ce spune colonelul Petrea | GALERIE FOTO

Comandantul CSA Steaua, colonelul Cristian Petrea, a semnat astă-vară un contract prin care clubul militar a plătit chirie sute de mii de lei pentru un teren destinat antrenamentelor, lângă Cora Militari. În acest moment, pe locul respectiv este pietriş şi pământ şi funcţionează o parcare.

Contractul parafat pe 4 august între CSA Steaua şi firma SC Ana Interactiv Company SRL este realmente surprinzător. ProSport deţine documente care confirmă că s-au plătit 171.836 de lei pentru perioada 15 august – 4 decembrie 2017. Există însă unele informaţii că acest contract s-ar mai fi derulat, în aceleaşi condiţii, până la începutul lunii februarie a acestui an.

Semnele de întrebare în privinţa acestui contract sunt multiple.

> În Complexul Sportiv Steaua există toate condiţiile pentru a se antrena nu una, ci 10 echipe pe zi (sunt două terenuri de iarbă cu dimensiuni normale fără a socoti şi terenul 5, rezervat echipei de seniori, un teren cu dimensiuni reduse şi un teren regulamentar cu gazon sintetic). Pe 4 august 2017 a fost semnat însă, între CSA Steaua şi firma SC Ana Interactiv Company SRL (administrator Daniela Grigoriu), un contract de închiriere a acestui spaţiu de lângă Complexul Comercial Cora Militari, juniorii stelişti urmând să se antreneze acolo contra tarifului de 100 de lei + TVA/oră (119 lei/oră în total).

> Contractul s-a semnat, iniţial, pe o perioadă de 11 luni şi două săptămâni (15 august 2017 – 31 iulie 2018). A fost însă reziliat mai devreme. Colonelul Petrea spune că actul s-a anulat în decembrie, din cauza faptului că terenul nu mai corespundea cerinţelor.

> ProSport are acte care atestă că Steaua a plătit chirie cel puţin pentru patru luni:
– 42.483 lei pe 7 septembrie (factură emisă pe 31 august),
– 42.007 lei pe 2 octombrie (factură emisă pe 30 septembrie),
– 43.792 lei pe 31 octombrie (factură emisă pe 31 octombrie),
– 43.554 lei pe 4 decembrie (factură emisă pe 27 noiembrie).
În total, 171.836 lei pentru 111 zile (15 august – 4 decembrie). În medie, 13 ore pe zi, cu „vârf“ de activitate de 22 de ore pe zi în cele 16 zile din august.

După cum puteţi observa din înşiruirea de cifre de mai sus, rezultă că juniorii stelişti s-au antrenat zi de zi – inclusiv sâmbăta, duminica şi în sărbătorile legale –, toată toamna, pe acest teren închiriat:
– 22,3 ore pe zi în cele 16 zile din august scurse din momentul semnării contractului şi până la sfârşitul lunii,
– 11,7 ore pe zi toată luna septembrie,
– 11,9 ore pe zi toată luna octombrie,
– 13,5 ore pe zi până la 27 noiembrie, când este emisă ultima factură deţinută de ProSport.


Durata zilei în septembrie:
– 13 ore şi 13 minute pe 1 septembrie,
– 12 ore şi 46 de minute pe 10 septembrie,
– 12 ore şi 16 minute pe 20 septembrie.

Durata zilei în octombrie:
– 11 ore şi 42 de minute pe 1 octombrie,
– 11 ore şi 15 minute pe 10 octombrie,
– 10 ore şi 45 de minute pe 20 octombrie.

Durata zilei în noiembrie:
– 10 ore şi 12 minute pe 1 noiembrie,
– 9 ore şi 48 de minute pe 10 noiembrie,
– 9 ore şi 25 de minute pe 20 noiembrie.

(Sursa: www.astro-urseanu.ro – Site-ul Observatorului Astronomic din Bucureşti)


> Pe locul unde jucătorii s-au antrenat toată toamna (şi aproape toată iarna, pretind unele surse), din zori de zi şi până noaptea târziu – conform contractului semnat de colonelul Petrea –, acum este o parcare. Pe jos nu este iarbă, terenul fiind acoperit cu pietriş. Undeva, într-un colţ, sunt înghesuite două porţi de handbal şi alte două porţi de fotbal (vezi galeria foto).

> Firma SC Ana Interactiv Company SRL, cu care a semnat colonelul Petrea contractul în august 2017, şi-a schimbat obiectul de activitate în 2016, trecând de la „Activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management“ la „Activităţi ale bazelor sportive“. Balanţa financiară pe ultimii trei ani disponibili la ANAF (2014-2016) arată că funcţiona cu un număr de 3-4 angajaţi, înregistra pierderi constant (24.760 lei în 2016, 153.658 lei în 2015, 202.412 lei în 2014) şi datorii din ce în ce mai mari în fiecare an, până la semnarea contractului cu Steaua (1.698.141 lei în 2016, 1.502.304 lei în 2015, 1.155.974 lei în 2014).

INTERVIU | Colonelul Petrea: „Am semnat contractul de închiriere pentru că s-a dezvoltat centrul de copii şi juniori, iar terenurile noastre nu mai făceau faţă“

Colonelul Cristian Petrea spune că a fost nevoie de închirierea unui teren privat din afara bazei sportive pentru că numărul echipelor de copii şi juniori de la Steaua a crescut foarte mult şi nu mai încăpeau toate pe terenurile existente.

Semnatarul contractului din partea CSA Steaua, comandantul Cristian Petrea, a explicat pentru ProSport că închirierea acestui teren a fost necesară pentru că, după creşterea numărului de echipe de la centrul de fotbal, nu mai erau suficiente terenuri de antrenament în interiorul bazei sportive Steaua. Colonelul a menţionat că respectivul contract cu firma SC Ana Interactiv Company SRL a fost reziliat în decembrie, după ce antrenorii i-au adus la cunoştinţă că facilităţile nu mai corespund.

ProSport: Bună ziua, domnule Petrea, v-am sunat pentru o chestiune mai delicată. E corectă informaţia că astă-vară, în luna august, aţi semnat un contract prin care aţi închiriat un teren în afara bazei sportive pentru fotbal?
Colonelul Cristian Petrea: Da. Da, îmi amintesc. Am semnat un contract pentru închirierea unui teren pentru că centrul de copii şi juniori s-a dezvoltat, între timp a fost reînfiinţată echipa mare, încă două echipe de juniori republicani, grupe de copii de la 2002 la 2010 şi terenurile noastre nu mai făceau faţă…

„E posibil să fie acum parcare. Acum, n-am eu fotografii, dar sunt fotografii în care era terenul de iarbă“

Nu mai făceau faţă…
În condiţiile în care terenul 5 este teren oficial pentru echipa mare, pe terenurile 6 şi 7 se antrenează echipa mare şi juniorii republicani A… Mai rămăseseră, pentru toate celelalte echipe, terenul mare sintetic şi terenul de minifotbal sintetic.

Înţeleg. Deci, era închiriat pentru activitatea de la copii şi juniori.
Da.

Şi totuşi, l-aţi reziliat.
Da, l-am reziliat pentru că prin decembrie, nu mai ţin minte exact, antrenorii ne-au spus că terenul nu mai prezenta calitate pentru că… Mi se pare că se construieşte ceva. Am purtat o discuţie cu proprietarul, ne-a spus că doresc să facă un teren sintetic şi am reziliat contractul până când îşi va realiza investiţia.

Vă aduceţi aminte pe unde era situat?
Complex Iris. Este o sală de sport unde se antrenează şi handbalistele noastre.

Pe lângă Cora Lujerului.
Da.

Eu am văzut că acolo e o parcare. Asta era acum câteva zile. Este pietriş, zgură, dar nu gazon. Pe locul acela este o parcare.
E posibil să fie acum parcare. Eu v-am spus de perioada… Cred… August – decembrie. Acum, n-am eu fotografii, dar sunt fotografii în care era terenul de iarbă.

„Noi am reziliat contractul atunci când antrenorii noştri ne-au anunţat că nu mai e de calitate“

Sigur. Nu exclud asta. Voiam să spun că nu s-a făcut niciun teren sintetic.
E treaba proprietarului. Noi am reziliat contractul atunci când antrenorii noştri ne-au anunţat că nu mai e de calitate.

E corectă informaţia că sunt aproape 172.000 de lei plătiţi chirie pentru perioada petrecută acolo?
Nu ştiu exact. Terenul era la 100 de lei ora, în funcţie de câte ore mergeau grupele noastre. Nu ştiu să vă spun exact.

E foarte corect ce aţi spus, 100 de lei plus TVA ora. Problema e că am calculat şi ies şi 15 ore pe zi, în funcţie de perioadă. Ceea ce e destul de greu de crezut că se poate juca toamna:septembrie, octombrie, noiembrie… Zi-lumină, zi de zi, asta dacă am calcula calendaristic, inclusiv weekendurile şi sărbătorile legale. Şi de 1 decembrie, şi…
Nu pot să confirm calculul dumneavoastră pentru că nu am planificarea grupelor. Mâine vă pun la dispoziţie orarul grupelor noastre şi cine a fost acolo. Faceţi-mi o solicitare.

În regulă. Mulţumesc.
Mulţumesc şi eu.

Matei Udrea

Preluare din prosport.ro


 

6 comentarii la „O “sifonărie” curată mai presus de toate! Talpan, umbra lui Petrea la CSA

  1. alexc

    Vuvuzele sclavagista Scutariu a mai publicat inca un articol pe langa ce ai tu. Scopul este unul destul de clar.
    Daca Petrea ar fi baiat destept ar arunca o pastila ,, dl. Talpan a dat aviz favorabil acestui contract”. In 24 de ore dispar toate articolele. E clar ca se urmareste eliminarea lui Petrea. Aceste contracte nu sunt de ieri de azi.

    2
    1

Lasă un răspuns