home
05-11-09

INTERVIU EXCLUSIV CU BASARAB PANDURU "Ca antrenor, mi-as fi dorit un manager cum sunt eu!"

Este de două luni manager la Steaua. A refuzat în acest timp funcţia de antrenor în numele onoarei, chiar dacă a visat mereu să antreneze în Ghencea. Recunoscut drept un personaj care spune lucrurilor pe nume, Basarab Panduru a acceptat un interviu pe larg în ProSport, prin care le explică steliştilor ce a făcut, dar mai ales ce vrea să facă.

Managerul Panduru a împlinit două luni. Ce să vă urăm?
Nu ştiu... Să batem la Istanbul. Dacă mă întrebaţi acum ce îmi doresc cel mai mult, vă spun că vreau să ieşim campioni.

Vă e dor să antrenaţi? Ce e mai greu, să fii tehnician sau conducător?
Acum nu se pune problema să antrenez şi nici nu mă gândesc la asta. Vreau să fac tot ce pot să îl ajut pe Mihai (n.r. - Stoichiţă) ca manager şi să fim campioni. Mai departe, nu ştiu. Poate o să îmi placă meseria asta şi nu o să mai vreau să mă întorc pe bancă. Dar e mai greu să fii antrenor, indiscutabil. Dar după două luni pot spune, fără falsă modestie, că eu, ca antrenor, mi-aş fi dorit un manager ca Panduru. Tot ceea ce fac fac cum aş fi vrut să mi se întâmple mie ca antrenor.

Aţi surprins după plecarea lui Bergodi, când aţi refuzat să preluaţi echipa.
I-am surprins pe cei care nu îl cunosc pe Panduru. Panduru are demnitate şi onoare şi face ceea ce spune.

Însuşi patronul s-a mirat...
Nu ştiu asta. Cred, de fapt sunt sigur, că a înţeles că se poate baza pe mine şi pe ceea ce spun. Şi pe faptul că nu trădez. Muncesc şi îmi văd de treabă. Eu nu ştiu să trădez. De fapt, nu ştiu să îi trădez pe cei care se poartă onest cu mine. Cu oamenii corecţi sunt corect, dar în acelaşi timp pot să le răspund cu aceeaşi monedă celor care mă atacă.

"Mihai ia toate deciziile"

Cum e relaţia manager-antrenor?
Normală. Colaborez foarte bine cu Mihai. Ne consultăm, dar, cum am mai spus, decizia îi aparţine. Şedinţele de pregătire şi tot ceea ce se întâmplă cu echipa sunt exclusiv gândirea lui. Aşa trebuie să fie.

În privinţa alcătuirii echipei?
Acolo nu mai vorbesc. E treaba lui. Sigur că discutăm despre tot şi îi răspund când mă întreabă, dar el ia decizia alcătuirii formaţiei şi tot ce înseamnă hotărâre tehnico-tactică.

Politica transferurilor?
Nu îmi cereţi nume, vorbim de principii. Eu văd că lucrurile trebuie făcute în echipă. Vom trage linie şi vom vedea pe cine ne putem baza de la iarnă, după care vom face lista cu jucătorii de care suntem interesaţi, şi eu personal voi merge să văd cum este jucătorul respectiv pe teren şi în afara lui. Cum se comportă el, ce familie are, ce anturaj şi aşa mai departe, iar eu să îi spun ce aşteaptă Steaua de la el şi cum trebuie să se comporte dacă vine la noi. Dar insist pe nevoia lucrului în echipă. Eu, Mihai, preşedintele, patronul. Să discutăm, să ne consultăm, să ne confruntăm ideile. Astfel reducem pericolul de a greşi.

"Cu fani alături eram departe acum"

Relaţia cu patronul?
Una foarte bună. Nu vorbim foarte des şi nici nu trebuie, pentru că şi patronul are acum foarte multă treabă.

Suporterii: subiect delicat...
Sigur că îmi doresc şi eu să am parte acum, ca şi conducător, de atmosfera pe care o trăiam ca jucător cu 30.000 de oameni în spate. E ceva greu de redat în cuvinte. O bucurie pe care nu o trăiai singur şi pe care o împărţeai cu mii de oameni. E un sentiment unic să fii stelist. Eu am avut privilegiul să simt asta şi ca suporter, şi ca jucător.

Îi veţi putea convinge...
Eu nu trebuie să conving pe nimeni de nimic. Eu am convingerile mele. Una dintre ele este aceea că dacă i-am fi avut pe fani alături de noi în această perioadă grea, am fi avut rezultate incomparabil mai bune pe teren propriu. Am fi fost mult mai departe acum.


"Mergem la Istanbul să batem"

Din perspectiva rezultatelor, care sunt primele impresii? Vorbim de campionat, Cupa României şi Europa League.
Păi, să le luăm pe rând. De fapt, ca şi consideraţie generală, trebuie spus că echipa joacă, are ocazii, vrea, şi în timp o să ajungă să şi poată mai mult decât acum. Nici când am făcut 0-0 în Cupă, campionat şi în Europa nu eram îngrijorat. Ştiam că într-o zi aveau să vină rezultatele. Şi au venit. Cel puţin în campionat suntem într-un oarecare grafic.

Cu cine vă bateţi la titlu?
Cu toate echipele clasate între primele opt. Braşovul are o echipă bună cu Dinu Gheorghe, un conducător care mie îmi place mult, şi cu Vio Moldovan pe bancă. Vasluiul va avea iarăşi un cuvânt greu şi mă bucur pentru Lăcătuş că reuşeşte lucruri bune acolo.

"Am fost supăraţi după eliminarea din cupă"

În Cupă, în schimb... Aţi tratat această competiţie cu lejeritate?
Nici vorbă. Ne-am dus cu cea mai bună echipă la Bistriţa şi am fost foarte supăraţi că am fost eliminaţi. Nu poţi face reproşuri majore, însă atunci când vezi atitudinea pe care jucătorii au avut-o... Dar asta, că nu ne-am dori să câştigăm competiţia... E o Cupă! Și nu e Cupa Păcii! Ne-ar fi garantat un loc în Europa.

Acolo unde vă jucaţi ultima şansă sezonul ăsta, la Istanbul...
Teoretic. Ne batem pentru puncte şi pentru a ne menţine în lupta pentru calificare. Părerea mea e că la Bucureşti am fi putut obţine mai mult. Părea o echipă de bătut şi am jucat de la egal la egal. Poate la posesie ne-au fost un pic superiori. La Istanbul nu va fi uşor, dar noi mergem să ne jucăm şansa.

"Nu am făcut gestul de acum ca să îmi mulţumească cineva sau să zică: uite că s-a ţinut Panduru de cuvânt. Am făcut-o pentru mine şi de 100.000 de ori aş face la fel în aceleaşi condiţii"
Basarab Panduru, manager Steaua

"Bergodi trebuie să fie felicitat pentru ce a făcut la Steaua. Eu am lucrat cu el trei zile şi nu am apucat să avem o relaţie. Poate dacă rămânea, ne împrieteneam... Cu Mihai eu sunt deja prieten", Basarab Panduru, manager Steaua

"Dayro face tot ce trebuie să facă un fotbalist profesionist, dar eu vin şi spun că el trebuie să facă mai mult, pentru că poate mai mult. Şi spun asta pentru binele lui"
Basarab Panduru, manager Steaua.

www.prosport.ro

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
Unirea Urziceni - Glasgow Rangers, atmosfera - OmBun

Unirea Urziceni-Glasgow Rangers, 1:1 - OmBun

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/

STEAUA

FC Unirea Alba iulia
Luni, 9 Noiembrie,
ora 20:30 GspTV
Live text fcsteaua.ro
TV LIVE
  • Conducerea Tehnica
  • Conducerea Administrativa
  • https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
Felicitari Tricouri Cantecehttps://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

VideoNews Videohttps://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/ Imagini Tracker
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
Pleaca Becali!
',WIDTH,50);" onMouseOut="return nd();" href="https://www.fcsteaua.ro/index/section/galleries/mode/viewPicture/picture/14009/Pleaca Becali!"> Pleaca Becali! https://fcsteaua.ro:/ Nu te mai vrem! https://fcsteaua.ro:/ Alaturi de un prieten drag https://fcsteaua.ro:/ Bucurestiul iubeste fotbalul ! Fotbalul bucuresteanhttps://fcsteaua.ro:/banii ! https://fcsteaua.ro:/ foto 20 https://fcsteaua.ro:/ foto 19 https://fcsteaua.ro:/ foto 18 https://fcsteaua.ro:/ foto 17 https://fcsteaua.ro:/ foto 16 https://fcsteaua.ro:/ foto 15 https://fcsteaua.ro:/ foto 14 https://fcsteaua.ro:/ foto 13 https://fcsteaua.ro:/ foto 12 https://fcsteaua.ro:/ foto 11 https://fcsteaua.ro:/ foto 10 https://fcsteaua.ro:/ foto 9 https://fcsteaua.ro:/ foto 8 https://fcsteaua.ro:/ foto 7 https://fcsteaua.ro:/ foto 6 https://fcsteaua.ro:/ foto 5 https://fcsteaua.ro:/ foto 4 https://fcsteaua.ro:/ foto 3 https://fcsteaua.ro:/ foto 2 https://fcsteaua.ro:/ foto 1 Gol Onofras foto 25 foto 24 foto 23 foto 22 foto 21
Forum Articolehttps://fcsteaua.ro:/ Presa

https://fcsteaua.ro:/