home
04-11-09

Stapanul te vrea oaie

"Cine cumpara Steaua pe criza asta?", "Cine ar pierde voluntar bani ca sa tina Steaua" sau "Domnul becali ar vinde, dar n-are cui" sunt doar cateva din "argumentele" oferite de "suporterii adevarati" in propunerea lor de a suprima acest protest si de a sustine "echipa". Ca oricum, "e doar un protest amarat", vorba unui alt amar.., scuze, de fapt voiam sa zic oaie. In aceste conditii groaznice pe care le ofera Steaua oricarui investitor: fost club glorios, cei mai multi suporteri, BRANDUL NUMARUL 1 al tarii( de la Coca Cola HBC citire), intr-adevar, cine s-ar incumeta sa investeasca? Atentie, am spus sa investeasca, NU sa IMPRUMUTE( asa cum face oaia)!

Si totusi, se naste o intrebare. Daca la Steaua, un club ce ofera conditiile sinistre de mai sus, nu se gaseste cineva, ma intreb atunci cum de se gasesc sa investeasca la altii. Spre exemplu, citim azi din presa de specialitate, ca Bistrita, acest monstru frankensteinian al lui Tata Jean, se pregateste sa fie cumparata de un om de afaceri. Mai exact 51%. Pentru ce suma? 1.000 de euro? 100 de Ron? Doi mici si-o bere la Dedulesti? NU! Ci pentru 7 milioane de euro!
Vi se pare enorm nu? Pai nu e. De ce? Pentru ca acest om nu plateste pentru ceea ce are, ci pentru proiectia a ceea ce ar putea avea! Bine, dar Gloria nu se anunta o mare echipa!, veti zice. Corect. Dar, cu o investitie minima si cu un management decent, poate ajunge urmatoarea Unire Urziceni sau CFR Cluj. Si atunci, investitia va deveni rentabila. Iar cei 7 milioane vor parea doar o investitie inteligenta. Si aici vorbim de cel mai slab an al echipei din ultimii 10!
Dar care au fost conditiile pentru care la Bistrita s-a putut si la Steaua nu? Pai e simplu. Jean Padureanu a spus de multe ori ca nu mai poate tine echipa si cand a aparut o oferta, a negociat si s-a facut treaba. Pe scurt, la Bistrita a existat mai multa seriozitate decat GOANA DUPA IMAGINE.

Revenind la capitolul patroni ce se cred stapani pe plantatie, luam in discutie cazul Astra Ploiesti. Acolo, un anumit jucator, Dusan Djokic pe numele lui a fost dat afara fara nicio baza sportiva, ci doar la dorinta stapanului. Urmarind( cu scarba ) emisiunile de "analiza" de la tv, am observat cum, obsesiv, acest Djokic era facut in toate felurile de catre patronul Astrei. Inclusiv dupa un meci in care atacantul respectiv reusise o dubla, contribuind decisiv la victoria echipei sale! Mi s-a parut ciudat atunci, dar am spus ca in niciun caz nu se va merge mai departe. Ei, iata ca se poate! Dupa ce coechipierul sau Liviu Ganea s-a comportat ca oierul la stana sa din pipera, cel cu contractul reziliat e Djokic! Intr-adevar, omul a luat rosu, dar in niciun caz nu se poate compara cu ce a facut jucatorul imprumutat de Dinamo la Astra. Vreo reactie pe undeva? Cineva? Ceva? Nimic.

Morala e simpla. In tara asta, productia de oi a functionat la capacitate maxima si nimeni nu se poate pune cu ciobanul. Daca indraznesti ti se spune ca de-asta merge rau tara. Ca ies unii din rand cand turma se indreapta cu zambetul pe buze spre prapastie si zic STOP! Nu e bine!

In aceste conditii, le recomand tuturor celor care se simt nedreptatiti de oamenii rai care nu incurajeaza echipa, sa se duca la Astra. Acolo, au un patron potent, "care baga bani la echipa".Mai mult, pana si numele echipei seamana, Astra e tot un fel de Stea. Ploiestiul e aproape, ce naiba, aveti toate conditiile! Pe drum insa, scursuri umane ce sunteti, ganditi-va cum de cineva poate da milioane pe Bistrita( pe care am aflat de la Stoichita, nici nu ne-a interesat sa o batem) si nu poate da nimeni 20 de pe Steaua...

Sperand ca am fost pe intelesul celor care vor oprirea acestui protest "amarat", ii anunt ca oricat de greu ar parea, NU VOM RENUNTA pentru ca victoria e a noastra! Romanii au facut mai multe de-a lungul timpului decat li s-a permis. Istoria a demonstrat ca o mana de oameni decisi si de neclintit pot dobori tirani. Asta e ceea ce trebuie sa tinem minte! Suntem pe un drum fara intoarcere, iar destinatia este unica: vom elibera Steaua! Iar dupa asta, cine stie...

Stiu ca nu e uzual,dar inchei cu ceea ce ar fi trebuit sa fie inceputul.
Motto:

"Inamicul fiind surprins arunca armele si fuge. Rand pe rand defileurile cad in mana noastra. Portile Transilvaniei sunt astfel larg deschise celor trei armate care, mai tarziu, vor inainta concentric, catre inima ei. Pentru prima oara, de la Mihai Viteazul, stindardele romanesti invelesc si lumineaza campiile scaldate, o eternitate, numai in lacrimi si sange, Pe urma lor, in genunchi si plangand, copiii si femeile cernite, strigau: 'Doamne! Ajuta-le!' ".
Maresalul Ion Antonescu, Romanii.

Mihai


Unirea Urziceni - Glasgow Rangers, atmosfera - OmBun

Unirea Urziceni-Glasgow Rangers, 1:1 - OmBun

Volei: C.S.A. Steaua - Remat Zalau 3:0 - Padrese

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3