home
11-10-09

Romania a suferit cea mai drastica infrangere din ultimii 26 de ani

Nationala Romaniei a suferit o infrangere usturatoare in fata Serbiei, pierzand cu 5-0 la Belgrad in preliminariile Campionatului Mondial din 2010. Chivu a fost eliminat pe final de meci si alaturi de Mutu rateaza ultimul meci din grupa, cu Insulele Feroe.

In fata unui adevarat infern pe stadionul Maracana din Belgrad, nationala lui Razvan Lucescu a inceput meciul cu Serbia intr-un cor de fluieraturi al suporterilor sarbi, dar si cu gandul ca meciul conteaza doar pentru palmares si coeficient.

Startul bun de meci al sarbilor a surprins nationala romanilor, defensiva condusa de Chivu si Radoi facand cu greu fata actiunilor ofensive ale lui Zigic, Krasic si Pantelic. Romania a ajuns la poarta adversa abia dupa opt minute de joc, cand Mutu a reluat cu capul peste poarta o centrare a lui Varga.

Dupa alte ocazii de gol ale sarbilor, prima mare oportunitate de a inscrie a Romaniei a venit in minutul 25, cand acelasi Adrain Mutu a executat superb o lovitura libera, insa mingea a ocolit milimetric vinclul portii lui Stojkovic, ramas tintuit pe linia portii.

Inevitabilul s-a produs in minutul 37, in urma unei lovituri de colt a sarbilor de pe partea stanga, Mingea a fost centrata perfect pentru Zigic, care de la 12 metri a trimis puternic cu capul, fara sanse pentru Coman.

Romania putea intra, totusi, la egalitate cu Serbia la cabine, insa Adrian Cristea a ratat inexplicabil din cativa metri dupa o centrare a lui Ghioane. In prelungirile primei reprize Romania putea beneficia de un penalty la un fault in careul advers asupra lui Marica, insa arbitrul din Cipru a scos infractiunea din suprafata de pedeapsa a sarbilor si a acordat doar lovitura libera, executata lamentabil de Mutu.

Repriza secunda s-a desfasurat dupa acelasi scenariu de cosmar pentru Romania. Chivu a fost aproape de autogol in minutul 48, iar la 5 minute de la reluarea meciului, Pantelic a dublat avantajul gazdelor printr-o reusita simpla si, in acelasi timp spectaculoasa. Krasic a recuperat mingea usor, la 30 de metri de poarta Romaniei, a pasat inteligent in dreapta la Pantelic, care l-a invins pe Coman cu un sut sec in diagonala.

Razvan Lucescu a fortat ofensiva si l-a trimis in teren pe Gigel Bucur in locul ineficientului Marica, intarind in acelasi timp si defensiva prin inlocuirea lui Ghionea cu inaltul Goian, care avea rolul de a ridica media de inaltime a romanilor, mult inferioara Serbiei.

Bucur a si aparut la finalizare la cateva minute de la intrarea pe gazon, insa mingea trimisa de el cu capul, in ciuda inaltimii sale mici, a ocolit poarta adversa. Sarbii au dat imediat replica prin Jovanovic si Krasic, care, in aceeasi, faza n-au reusit sa inscrie de langa bara portii Romaniei.

Disparut din joc pe toata durata reprizei secunde, Adrian Mutu a iesit la rampa abia in minutul 72, cand a finalizat cu sut o faza personala frumoasa, insa primul sut pe spatiul portii adverse a fost retinut fara emotii de portarul sarb. Faza a fost urmata de inca un sut dezamagitor al lui Mutu care l-a determinat pe Lucescu sa-l schimbe cu Andrei Cristea.

Intre timp sarbii si-au vazut linistiti de treaba, iar cu 12 minute inainte de finalul timpului regulamentar au majorat scorul la 3-0. Pantelic a patruns nestingherit pe dreapta careului, a centrat superb la Kuzmanovic care a reluat cu sete sub transversala, mingea sarind din bara in poarta.

De parca umilinta Romaniei n-ar fi fost suficienta din prisma scorului de neprezentare, trupa lui Lucescu si-a pierdut si capitanul pe final de meci, Cristi Chivu primind direct cartonasul rosu pentru o intrare dura la Pantelic.

Sarbii n-au avut mila de suferinta romanilor si au profitat de superioritatea numerica marcand inca de doua ori prin Milan Jovanovic, a carui dubla din ultimele minute a consfintit cea mai usturatoare infrangere a Romaniei din ultima perioada, un 5-0 care cu greu poate fi sters din memorie.

Serbia: 1. Stojkovici - 6. Ivanovici, 5. Vidici (18. Subotici '73), 13. Lukovici (Dragutinovici '46), 2. Kolarov - 10. Stankovici, 11. Milijas (Kuzmanovici '64), 17. Krasici - 14. M.Jovanovici, 15. Zigici, 9. Pantelici. Selectioner: Radomir Antici.

Romania: 1. Coman - 2. Maftei, 6. Radoi, 5. Chivu, 3. Rat - 8. Varga, 4. Apostol, 7. Ghioane (15. D.Goian '59), 11. Ad. Cristea - 10. Mutu (17. Adr. Cristea 75), 9. Marica (G. Bucur '59). Selectioner: Razvan Lucescu.

Cartonase galbene: Lukovici '33, Kuzmanovici '66 / Cristea '27, Rat '29, Varga '31, Mutu '32

Arbitri: Costas Kapitanis (central) - Andreas Xanthou, Michael Sotiriou (asistenti)

Onlinesport: Irina Maxim


https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/

Poli Iasi

STEAUA
Duminica, 18 octombrie
ora 20:00
Antena 1 LIVE TEXT pe fcsteaua.ro
TV LIVE
  • Program Liga 1 2009/2010
  • https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
  • Clasament/Rezultate 2009/2010
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:

https://fcsteaua.ro:/

Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ Puneti punctul pe i... https://fcsteaua.ro:/ Asa te vreau mereu! https://fcsteaua.ro:/ in parc https://fcsteaua.ro:/ Prostule, Pleaca din Ghencea !!! https://fcsteaua.ro:/ Prostule, Pleaca din Ghencea https://fcsteaua.ro:/ Afis bECALI PLEACA DIN GHENCEA!!! ORADEA https://fcsteaua.ro:/ bECALI PLEACA DIN GHENCEA!!!! ORADEA https://fcsteaua.ro:/ CIOBANE PLEACA DIN GHENCEA!!! ORADEA https://fcsteaua.ro:/ Paris 3 https://fcsteaua.ro:/ paris 2 https://fcsteaua.ro:/ Paris https://fcsteaua.ro:/ bECALI PLEACA DIN GHENCEA 2!!! https://fcsteaua.ro:/ poza5 https://fcsteaua.ro:/ poza4 https://fcsteaua.ro:/ poza3 https://fcsteaua.ro:/ poza2poza1
',WIDTH,50);" onMouseOut="return nd();" href="https://www.fcsteaua.ro/index/section/galleries/mode/viewPicture/picture/13276/poza1"> poza1
https://fcsteaua.ro:/ Ciobanul contestat pe tabla scolii Oltea Doamna din Ohttps://fcsteaua.ro:/teaua.ro:81/media/images/user_galleries/1614/tn_306059365_DSC06416.JPG https://fcsteaua.ro:/ anti gigi https://fcsteaua.ro:/ anti gigi https://fcsteaua.ro:/ anti gigi https://fcsteaua.ro:/ anti gigi https://fcsteaua.ro:/ anti gigi https://fcsteaua.ro:/ anti gigi https://fcsteaua.ro:/ anti becali https://fcsteaua.ro:/ becali contestat in liceul nichita stanescu https://fcsteaua.ro:/ Pleaca becali https://fcsteaua.ro:/ Pleaca Becali https://fcsteaua.ro:/ vinde steaua vinde steaua