home
26-09-09

Curajul nu-i totuna cu inteligenta!

O parte a suporterilor Stelei - cea activa, ultra (sau casual, sau hool, dupa cum prefera), cea care contesta, care ia atitudine, pe numele lor de cod "vagabonzii si drogatii" - se afla in fata unei incercari anevoioase: cum sa reactioneze la primul meci in Ghencea. Atmosfera fierbe, Becali si-a mai dat INCA O DATA arama pe fata, demiterea lui Bergodi s-a lasat cu spume la gura, dar nu s-a lasat asteptata, dupa cum unii de pe-aici, nici macar pesimisti, anticipau inca de asta vara. Din ce in ce mai multa lume intelege ca Becali e o variabila perpetua, mult prea necunoscuta pentru a putea oferi un viitor predictibil unei echipe ca Steaua. Nici "drogatii" nu sunt deloc niste sfinti, le au pe ale lor, dar deocamdata cu totii se uita la cioban si vad ca gluma se ingroasa. Steaua e in picaj, nu traieste decat prin imaginea omniprezenta a marelui ei Sef, care se labarteaza pe sticla din ce in ce mai murdara a televiziunilor "de sport" de pe la noi.

Desigur, stim ca viteza cu care circula informatiile a creat cel putin un efect pervers: oamenii au o memorie din ce in ce mai scurta. Daca Steaua invinge la Brasov (desi ma indoiesc, dupa ce am vazut cum joaca ardelenii la Cluj) si mai bate si in Olanda (din nou, am dubii...), cel putin jumatate dintre suparatii de azi se vor potoli si-si vor aduce aminte ca nebunu' de Becali ne-a dus in Liga si cate si mai cate n-a facut. Sigur, pentru "drogati" va conta mai putin, dar sprijinul masiv sau nu de care se vor bucura in stadion va conta, poate decisiv, in lupta lor anti-Becali.

Problema e: ce forma va lua aceasta lupta? Oamenii din peluze au parerile lor, pe care, intamplator, le mai aflu din cand in cand. Ele merg de la cele mai radicale (de tipul "sa bagam Steaua in B, ORICE, numai sa plece ciobanul"), pana la cele mai moderate (gen "sa-l contestam cat se poate de civilizat, pentru a atrage multi "neutri" de partea noastra").

Acestea fiind spuse, vin si lansez direct ideea acestui articol: solutiile radicale NU VOR AJUTA DELOC STEAUA! Nu in acest moment. Iata si de ce:

Dupa ce in primele 2-3 zile presa s-a scandalizat pana si ea, inocenta, de cat de malefic e Becali, dupa ce focul s-a mai domolit, ciobanul a inceput sa-si activeze parghiile. Asa se face ca au aparut articole in care ni se arata "fata necunoscuta a lui Bergodi", din care noi (ma rog, nu noi, ci cei care chiar ar mai putea pune botu' la asa ceva) sa incepem sa ne indoim de justetea cauzei italianului. Tehnica veche de cand lume: nu e necesar sa demonstrezi ca tu esti bun, e suficient sa demonstrezi ca adversarul tau e la fel de rau ca tine. S-au gasit repede 2 mercenari care sa publice acest articol, strict "pe surse".

Apoi, s-a trecut la pasul urmator: atat GSP cat si Prosport publica din nou, "pe surse", care sunt urmatoarele miscari ale suporterilor impotriva lui Becali: patrunderea pe gazon, mesaje rasiste, torte, scandari. (Ca fapt divers, sunt curios ce mesaje "rasiste" am putea compune impotriva Gloriei Bistrita sau a celor de alta rasa de la Fenerbahce...dar cine se incurca in astfel de detalii?) Nu conteaza daca e adevarat, tot ce conteaza este ca "neutrii" sa fie pusi in garda, sa le intre bine in cap ca "drogatii" vor din nou s-o comita, ca Steaua va avea de suferit, ca orbiti de ura fata de Becali sunt gata sa faca orice etc., etc. In aceste momente, presa actioneaza ca un aparator al lui Becali, pregatind terenul pentru orice reactie a acestuia la actiunile "drogatilor".

Prin urmare, daca suporterii care-l contesta pe Becali vor alege masurile radicale, vor esua LAMENTABIL in aceasta lupta. Nu pentru ca n-ar avea dreptate (ce mai conteaza dreptatea si - oricum - cine decide cine are dreptate?), ci pentru ca vor lichida din fasa protestele anti-Becali.

Sa ne gandim logic: prioritatea ZERO in acest moment e ca Becali sa dispara din Ghencea. Acesta e obiectivul. Pentru a-l atinge, ai nevoie de mijloace: adica de posibilitatea de a protesta si de a face ca tot mai multi oameni sa-ti urmeze exemplul. In concluzie, orice torta, intrare pe gazon a vreunui zapauc sau mesaj injurios va fi PRETEXTUL PERFECT pentru ca Steaua sa joace cu portile inchise atatea meciuri cate are nevoie Becali pentru ca iuresul sa treaca.

Interesul nostru e sa putem sa-l contestam pe Becali, nu sa-i oferim sansa sa scape! Daca vom face acele cateva gesturi extreme care-i vor permite sa beneficieze de o suspendare, vom fi nu doar imaturi, ci PARTASI la succesul lui. Daca, dimpotriva, il vom contesta puternic de tot FARA a incalca acele reguli care i-ar permite sa opreasca protestul, ABIA asta il va scoate din minti si mai tare. In plus, ar putea trece la masuri irationale (inchiderea peluzelor etc.), care i-ar dauna lui si ne-ar ajuta pe noi. Si, intr-un final, pe Steaua.

Tocmai de aceea, sper ca inteligenta celor care il vor contesta pe Becali va avea prioritate in fata curajului de a comite gesturi extreme, care nu-l vor ajuta decat pe el - marele inamic. Lupta cu Becali e complicata si nu va fi castigata daca ii oferim ciobanului sansa sa duca acest razboi dupa regulile lui.

Trebuie sa fim UNITI si, mai presus de toate, INTELIGENTI. Becali, pleaca!

Ovidiu

ymessemailStumbleUponGoogleDiggdel.icio.usFacebook


 
31 ani de la 30-09-1978

Ziua de nastere a lui Robinson Zapata

Robinson Zapata a venit la Steaua in vara 2007 de la Club Deportivo Union San Felipe
https://fcsteaua.ro:/
Meciul Urmatorhttps://fcsteaua.ro:/ Clasament Lotul Steleihttps://fcsteaua.ro:/

F.C. Brasov
Duminica, 27 septembrie
ora 20:00, Antena 1https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
LIVE TEXT pe fcsteaua.ro
TV LIVE
Felicitarihttps://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/ Tricouri Cantece
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:

https://fcsteaua.ro:/

Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ gigi https://fcsteaua.ro:/ la mare https://fcsteaua.ro:/ adi https://fcsteaua.ro:/ Maxim respect pentru portarul MINUNE. https://fcsteaua.ro:/ Trofeul UCL 2009 Sibiu. https://fcsteaua.ro:/ marius lacatus https://fcsteaua.ro:/ anti-gigi1 https://fcsteaua.ro:/ anti-gigi https://fcsteaua.ro:/ pleaca din ghencea https://fcsteaua.ro:/ pleaca din ghencea https://fcsteaua.ro:/ Hai STEAUA!! https://fcsteaua.ro:/ becali, esti o mizerie https://fcsteaua.ro:/ ..... https://fcsteaua.ro:/ .... https://fcsteaua.ro:/ ... https://fcsteaua.ro:/ .. https://fcsteaua.ro:/ ........ https://fcsteaua.ro:/ afara din Ghencea https://fcsteaua.ro:/ anti becali https://fcsteaua.ro:/ Becali pleaca !!! https://fcsteaua.ro:/ ciobanul contestat in Severin https://fcsteaua.ro:/ ciobanul contestat in Severin https://fcsteaua.ro:/ ciobanul contestat in Severin https://fcsteaua.ro:/ ciobanul contestat in Severin https://fcsteaua.ro:/ ciobanul contestat in Severin https://fcsteaua.ro:/ Muie jiji https://fcsteaua.ro:/ becali pleaca din ghencea Steaua libera Palatul Culturii Iasi Contestare Stadion Poli Iasi
https://fcsteaua.ro:/