home
25-09-09

Becalizarea televiziunilor de sport din Romania (EvZ)

Plecăciunile celor de la TV în faţa lui Gigi Becali nu mai contenesc. S-a ajuns la situaţia incredibilă în care acesta intervine telefonic la emisiuni care nu privesc Steaua. Procesul prin care televiziunile de sport din România au decis să se căciulească în faţa lui Gigi Becali este în plină expansiune şi pare un fenomen scăpat de sub controlul raţiunii şi al bunuluisimţ. Disperate după rating, posturile de nişă se folosesc de cheful de vorbă al lui Gigi Becali. Şi reciproca este adevărată, patronul echipei de fotbal Steaua fiind avid după publicitate.

Se autoinvită în direct!

EvZ a intrat în posesia unor informaţii halucinante despre modul în care se face televiziune în România şi care explică atitudinea jenantă a anumitor angajaţi ai unor posturi TV (şefi, producători şi prezentatori). Gigi Becali a ajuns să sune la emisiuni în direct pentru a face comentarii pe diverse teme. El se autoinvită, telefonic, deşi subiectul discutat în acel moment nu are nicio legătură cu el sau cu Steaua!

Pentru că nu vor să-l îndepărteze, realizatorii anumitori emisiuni acceptă imixtiunea şi îi permit să spună verzi şi uscate.

„Gigi are în memorie numărul de telefon fix după care este sunat de televiziuni, iar când vrea să intervină - sună el. Cel mai rău este când e sunat de un post cu «număr ascuns» sau când numărul de telefon fix e ocupat. Atunci, îi apelează direct pe şefii respectivei televiziuni”, susţin sursele EVZ.

De-a lungul timpului, Gigi Becali s-a autoinvitat şi la GspTV şi la Sport.ro folosindu-se de bunăvoinţa celor care conduc staţiile TV şi care i-au acceptat toanele pentru a nu-l supăra.

În numele ratingului

Gigi Becali face sumarul la majoritatea emisiunilor. Sunt şi realizatori care nu-l doresc pe Gigi Becali în „curtea” lor, gen Emil Grădinescu, dar, la presiunile producătorilor, şi aceştia sunt nevoiţi să cedeze. Niciuna dintre televiziunile de sport nu vrea să facă vreo concesie, astfel încât au ajuns să se bată pentru a-l avea în direct pe Gigi Becali.

„Nu trebuie să fii mare consumator de sport ca să vezi că reporterii (şi, implicit, şefii lor) se uită-n gura miliardarului cam orice ar spune. Lucruri la timpul viitor, păreri, invective, speculaţii: sunt caracteristici ale presei tabloide, şi presa sportivă nu are motive să fie altfel în România dacă vrea ratinguri mari. A ieşit la iveală acum câtva timp acea poveste cu Pro TV-ul, care l-ar fi dat la televizor pe Gigi Becali în contrapartidă cu meciuri ale Stelei, difuzate şi neplătite”, crede analistul media Iulian Comanescu.

CULMEA SLUGĂRNICIEI

Unirea, premiată pe comentariile lui Gigi

Cel mai relevant exemplu în ceea ce priveşte dependenţa televiziunilor de sport faţă de Gigi Becali a fost momentul în care jucătorilor de la Unirea Urziceni li s-a înmănat trofeul de campioni ai României.

Sport.ro, unul dintre principalele canale de sport, a transmis doar imagini cu bucuria echipei lui Dan Petrescu, peste care s-a suprapus dialogul moderatorului cu Gigi Becali, în care se făceau referiri la finalul de campionat al Stelei, echipă care a încheiat sezonul pe locul şase.

Nici GspTV, principalul post concurent, nu a tratat cu mai mult profesionalism momentul premierii campionilor, pe care l-au umplut cu o intervenţie telefonică maraton a lui Vasile Turcu, unul dintre acţionarii echipei Dinamo.

Îndârjirea cu care Gigi Becali ţine să ocupe spaţii generoase de emisie pare să devină din ce în ce mai greu de oprit, acesta autoinvintându- se ori de câte ori a avut ocazia. Pasiunea latifundiarului din Pipera de a se exprima „pe sticlă” a fost aproape să se materializeze la un moment dat într-o televiziune proprie. Patronul Stelei a încercat în mai multe rânduri să obţină licenţa postului Becali TV, dar CNA i-a respins de fiecare dată cererile.

" Frecvenţa apariţiilor lui Gigi Becali la GSP TV e determinată de statutul de unic distribuitor al informaţiilor importante legate de Steaua şi de apetitul măsurabil al publiculu" - Radu Naum, directorul postului GspTV.

Show-urile fără Gigi nasc monştri

Supramediatizarea lui Becali a fost redeschisă de cazul jurnalistului Horia Ivanovici, care a creat un fals pentru a câştiga câteva puncte de rating. Ivanovici şi-a folosit vocea, distorsionată pe calculator, pentru a induce telespectatorilor postului TV la care lucrează, Digi Sport, că un fotbalist al Stelei a povestit incidentul în urma căruia Cristiano Bergodi a fost demis din Ghencea.

Aflaţi într-o postură de inferioritate faţă de concurentele sport.ro şi GspTV, cei de la Digi Sport au apelat la acest artificiu pentru a contrabalansa deficitul creat de lipsa colaborării cu Gigi Becali. Patronul din Ghencea, cândva prieten bun
cu Horia Ivanovici, gazda emisiunii „Fanatik”, s-a certat cu acesta acum câteva luni. Războiul a început după un articol din ziarul „Fanatik”. În articol se afirma că Becali a fost securist. Chiar dacă Horia Ivanovici a afirmat că nu se mai ocupă de destinele publicaţiei, Becali i-a interzis să-l mai sune.

GIGI BECALI RECUNOAŞTE: „Da, sun să intru în direct”

EvZ: Domnule Becali, ştiu că nu vorbiţi cu ziarele şi că intraţi în direct la televiziuni. Despre relaţia cu televiziunile voiam să discutăm.

Gigi Becali: Da, tată!

Nu aţi obosit să vorbiţi cu orele la televizor?

Dacă aş avea posibilitatea să îmi schimb identitatea şi să nu mai ştie nimeni de mine, acum aş face-o. Adică să-mi schimb figura! Dar nu pot. Uite, astăzi m-au sunat cinci televiziuni. De la Capatos, de la Mădălin Ionescu, se roagă de mine. E cununia fetei lui Virgil (n.r. - vărul lui Gigi Becali) şi au ajuns să mă roage să plec de la cununie, ca să vin la ei în emisiune! Nu se mai poate! O să-mi schimb iar numărul de telefon. Asta e singura soluţie.

Sunt informaţii că, la televiziunile de sport, insistaţi să intraţi în direct...

Eu?! Mă surprinde să aud asta. Păi, mie mi-e jenă să-i refuz, de asta intru.

L-aţi sunat vreodată pe Radu Naum ca să intraţi în direct?

Păi, cum să nu-l sun? Îl sun de fiecare dată când mă uit la emisiune şi am nevoie să dau o replică.

Deci aveţi agenda telefonului plină cu numerele jurnaliştilor.

Mă sună ei şi îmi rămân numerele în memoria telefonului.

Aţi dat vreodată bani ziariştilor?

Niciodată.

Interviu realizat de Cristian Delcea

Radu Naum nu crede într-un pact anti-Becali

Conducerea postului GspTV nu crede că apariţiile lui Gigi Becali la televiziunea pe care o dirijează depăşesc limita normalităţii.

„Alţii sunt la fel de solicitaţi la interviuri. Lui Gigi Becali nu i se fac favoruri, cel puţin nu la GSP TV. Frecvenţa apariţiilor sale e determinată de statutul de unic distribuitor al informaţiilor importante legate de Steaua şi de apetitul măsurabil al publicului”, ne-a declarat ieri Radu Naum, unul dintre şefii postului patronat de Dan Voiculescu.

Întrebat dacă a încercat un pact cu concurenţa prin care să fie limitate sau chiar interzise apariţiile lui Gigi Becali la televizor, Radu Naum spune că are experienţa unui refuz după o astfel de iniţiativă.

„Acum mai mulţi ani, am încercat un asemenea pact, n-am să dezvălui la ce sau la cine, şi m-am lovit de un refuz categoric. Mi-am învăţat lecţia”, a completat jurnalistul.

Naum cataloghează drept pure invenţii informaţiile conform cărora Gigi Becali îl sună pe telefonul personal pentru a fi introdus în direct la emisiunile de la GspTV, dar recunoaşte că patronul Stelei intervine la unele emisiuni din proprie iniţiativă.

„Gigi Becali este unul dintre puţinii oameni importanţi din fotbal cu care nu am discutat la telefon în particular. Nu m-a sunat niciodată pe telefonul personal! Au existat momente în care a sunat în regia GspTV, pentru a-şi spune opinia (de obicei după o altă convorbire, când avea ceva de adăugat), dar acest lucru îl fac mulţi oameni de fotbal”, a mai spus Naum pentru EvZ.

Jurnalistul a comentat şi zvonurile care afirmă că televiziunile de sport primesc bani de la Gigi Becali: „De dragul profesiei noastre, sper să fie, la acest moment, doar zvonuri”.

„Orice ziarist din lume şi l-ar dori în direct”

Orele de după demiterea antrenorului Cristiano Bergodi l-au propulsat pe Gigi Becali în centrul atenţiei.

La meciul Steaua - Şerif Tiraspol, încă din minutul 89, Gigi Becali a început să vorbească la telefon cu cei de la GspTV, afirmându-şi, în premieră, dorinţa de a-l concedia pe Cristiano Bergodi. Gigi a rămas în direct nu mai puţin de 36 de minute. Imediat ce le-a închis telefonul celor de la GspTV, a fost contactat, tot telefonic, de televiziunea din curtea Publimedia, sport.ro.

A stat în direct 16 minute şi a declarat că l-a demis pe Bergodi. Cei de la GspTV au revenit cu telefonul imediat ce Gigi a ieşit din „directul” cu Sport.ro. A mai vorbit la staţia trustului Intact încă 30 de minute. În zilele care au urmat, Gigi a vorbit ore întregi la televiziunile de sport despre intenţia sa de a vinde clubul Steaua.

A fost al doilea anunţ de acest gen în decurs de şapte luni. Interesul pentru acest subiect a fost enorm şi în februarie, când a negociat doar de dragul spectacolului cu magnatul israelianul Shon Mekyten, dar şi acum, când a anunţat că vrea să-şi facă un nou club pornind de la zero.

Şefii postului din Pache Protopopescu nu se sfiesc să admită faptul că, în perioada 2003-2006, „Gigi a fost un personaj descoperit şi ajutat de Pro TV. Am avut momente în care ne-am distrat cu Gigi. În prezent, nu mai avem aceeaşi relaţie cu el”.

Acum, continuă cei din Pro TV, Becali este doar un personaj: „unul de telenovelă, iar în fiecare episod trebuie să joace alt rol. Este un actor deosebit de bun. În plus, este un factor de putere total. Orice ziarist din lume şi-ar dori să aibă în direct, la ştiri, un om care ia deciziile pe loc. Decizii pe care le şi pune în practică”.

Octavian Cojocaru
Daniel Conţescu


Evenimentul Zilei

ymessemailStumbleUponGoogleDiggdel.icio.usFacebook


https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/

F.C. Brasov

STEAUA
Sambata, 26 septembrie
ora 20:30, https://fcsteaua.ro:/
LIVE TEXT pe fcsteaua.ro
TV LIVE
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:

https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/

Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ Dark Night https://fcsteaua.ro:/ Cluj-Napoca https://fcsteaua.ro:/ Cluj-Napoca https://fcsteaua.ro:/ Cluj-Napoca Anti Becali https://fcsteaua.ro:/ Muie bECALI https://fcsteaua.ro:/ Ciobane Pleaca!!! https://fcsteaua.ro:/ Pleaca din Ghencea! https://fcsteaua.ro:/ TERMINATORUL STELEI https://fcsteaua.ro:/ Fecali afara din Ghencea !!!Chiar si din Faget ( Cluj-Npoca ) Becali nu te mai suportam !!! Vinde si pleaca din Ghencea!!!
',WIDTH,50);" onMouseOut="return nd();" href="https://www.fcsteaua.ro/index/section/galleries/mode/viewPicture/picture/12914/Chiar si din Faget ( Cluj-Npoca ) Becali nu te mai suportam !!! Vinde si pleaca din Ghencea!!!"> Chiar si din  Faget ( Cluj-Npoca ) Becali nu te mai suporthttps://fcsteaua.ro:/ din Ghencea!!!
https://fcsteaua.ro:/ Torino Superga https://fcsteaua.ro:/ Afara din Templul Fotbalului https://fcsteaua.ro:/ jijiai fost huiduit si la bihor - rapid
',WIDTH,50);" onMouseOut="return nd();" href="https://www.fcsteaua.ro/index/section/galleries/mode/viewPicture/picture/12910/ai fost huiduit si la bihor - rapid"> ai fost huiduit si la bihor - rapid
https://fcsteaua.ro:/ oradea e stelista https://fcsteaua.ro:/ pleaca! https://fcsteaua.ro:/ inca n-ai plecat?! https://fcsteaua.ro:/ da mars ma odata! https://fcsteaua.ro:/ mars! https://fcsteaua.ro:/ du-te la oi! https://fcsteaua.ro:/ afara! https://fcsteaua.ro:/ O tara-ntreaga nu te vrea https://fcsteaua.ro:/ mars din Ghencea! https://fcsteaua.ro:/ liceu constanta https://fcsteaua.ro:/ Pleaca ciobane https://fcsteaua.ro:/ PLeaca din ghencea https://fcsteaua.ro:/ Free Steaua! https://fcsteaua.ro:/ Pleaca din Ghencea! https://fcsteaua.ro:/ afara !! https://fcsteaua.ro:/ AFARA DIN GHENCEA !