home
24-09-09

Bragadiru, Coviltiru', Viola şi Maneaua

Sunt cele patru elemente primordiale, la care s-a mai adăugat şi un al cincilea element, pârâul – mamă Bega, moment în care au dat-o ‘n SF mioritic, dând astfel naştere unei noi telenovele flambate la arşiţa pasiunii cu care este turnat reality – show-ul manelist al zilelor noastre. Pe sistemul brevetat de către fetele covrigăresei din comuna Stâlpu, care s-au căsătorit ( amândouă ? ) cu cumnatu’ care le-a violat, aşa a apărut în peisajul colorat al fotbalului autohton şi acest hibrid monstruos, un fel de Jumătate – Om – Călare – Pe – Jumătate – De – Iepure – Şchiop, cu singura diferenţă notabilă că acestă apariţie, concepută dintr-un clivaj al conştiinţei colective a unei comunităţi locale, nu ar putea face parte niciodată dintr-o carte cu poveşti pentru copii.

Nu am fi acordat atenţie acestui trib civilizat în culoarea tincturii de iod, atâta doar că spiritul oricărui stelist de bun simţ este profund agresat în aceste zile de către umorile puturoase care mustesc la stâna din Pipera şi chiar nu mai aveam nevoie de distihuri – pamflet scrise pe cârpe. Cu o rimă inspirată probabil din verticalitatea drugilor de fier sau din cromatica plasei de gard, mintea unui zigot supusă şocului civilizaţiei «vestice» a intrat în chinurile creaţiei pe genunchi, fiind preluată mintenaş de către portalul căruia « îi pasă de sport ».

« GIGI NU PLECA GHENCEA E CASA TA » zice distihul zgârmat pe cârpa vestică atârnată pe un gard vestic de către un grupuscul de cetăţeni vestici. O ironie, desigur. O aroganţă izvorâtă din plăcerea momentului în care hiena vede leul căzut la pământ. Nicio problemă, cocotierilor, chiar şi aşa cum e Steaua acum, bolnavă, profund viciată, poate suporta o pişcătură de ţânţar, rămânând cu titlu de obligaţie pentru suporteri să mai dea din când în când cu flit muştelor de rahat.

Aşadar, cine sunteţi voi ? Nu punem această întrebare în contextul « Cine sunteţi voi în comparaţie cu Steaua ? », ci simplu, scurt şi la obiect : « CINE SUNTEŢI VOI ? ».

« De unde veniţi ? » Pentru că, s-avem pardon, chiar nu cunoaştem istoria Fulgerului din Bragadiru decât poate oarecum, la modul pasager, prin prisma marii migraţii a coviltirelor care a pornit din nordul Indiei pe la anii 1200.

« Unde vă duceţi ? » Punem această întrebare doar cu titlu de inventar şi chiar nu ne interesează să aflăm răspunsul, întrucât destinul vostru este eminamente static, asemeni celor trei elefanţi auriţi care apar ca blazon în interviurile televizate ale lui Marian Iancu.

Gigi Becali va dispărea până la urmă din viaţa Stelei, dar ce se va întâmpla cu voi când din viaţa voastră va dispărea Marian Iancu ? Cine vă va mai înfia atunci ? Consiliul Local ? Acelaşi Consiliu Local care v-a vândut adevărata echipă aventurierului Zambon ? Acelaşi Consiliu Local care în urmă cu câţiva ani, împreună cu Marian Iancu, v-au manglit cu «grandiosul proiect Viola» ? Un proiect generos, care vă promitea un stadion Viola, cu scaune Viola, cu tabelă Viola, cu vestiare Viola, cu bănci de rezervă Viola, cu gazon verde pentru echipa Viola. Totodată şi un adevărat cartier Viola, pentru suporterii Viola, care ar fi locuit în blocuri Viola, alcătuite din apartamente Viola, cu camere Viola, cu cai verzi pe pereţi Viola.

După cum vedeţi, nimic din visul vostru «Viola» nu s-a concretizat, decât poate prin părţile neesenţiale, aşa că tot ce v-a rămas e miştoul ieftin, atârnat pe garduri. Eternul hăhăit manelist care a corodat toate valorile acestui neam sărac şi cu trupu’ şi cu duhu’. Niciun stelist nu v-a cerut solidaritate, compasiune, dar puteaţi să vă manifestaţi minima decenţă prin ignoranţă. Aţi ales în schimb insulta, pe care noi o vom converti în cel mai profund dispreţ.

Ca stelist, am apreciat gestul fanilor timişoreni de a intra pe teren la acea paranghelie de finală de Cupă a României făcută harcea – parcea de Naşu’ şi de Paszkany, aşa cum am fost solidar şi cu drama pe care o trăia acest club – hibrid, atunci când aceeaşi clică de muhaiele federale îl terfelea în sarabanda abuzurilor. Însă acum realitatea românească m-a copleşit încă o dată cu grobianismul său.

Trăim în România şi nu se merită

Cristian Ionuţ
(LDS)


Să îi arătăm impostorului care conduce clubul nostru drag, STEAUA, în momentul de faţă, că suporterii nu îl mai doresc în fruntea celui mai galonat club din ROMÂNIA !

SEMNEAZĂ ACEASTĂ PETIŢIE:

PETITIE BECALI PLEACA DIN GHENCEA

trimiteţi mesaje pe messenger, pe siturile de profil cu linkul către această petiţie:

http://www.petitieonline.ro/petitie-p18121043.html

ymessemailStumbleUponGoogleDiggdel.icio.usFacebook