home
23-09-09

Bergodi: "Le multumesc din suflet suporterilor!"

SuporterSteaua: Domnule Bergodi, cum va simtiti dupa demiterea de la Steaua?

Cristiano Bergodi: Cum sa ma simt? Dezamagit. Am crezut tot timpul ca se poate face treaba buna in Ghencea. Am avut toate conditiile si am reusit in scurt timp sa creez o atmosfera buna. Viitorul era promitator, dar am fost demis pe nedrept. Repet, pe nedrept. Ceea ce mi s-a intamplat a fost o mare nedreptate.

SuporterSteaua: Dupa incidentul de la vestiar, v-ati gandit in vreun moment, pe parcursul reprizei secunde, ca veti fi demis?

Cristiano Bergodi: Nu m-am gandit in niciun moment ca se va putea intampla asa ceva. Dupa meci, am mers la conferinta de presa dezamagit de rezultat, dar linistit fata de ceea ce se intamplase la vestiar. Pentru ca pentru mine totul a fost doar un moment nervos, pe care deja il uitasem. De aceea am mers linistit la conferinta de presa, iar dupa am avut surpriza de a afla ca am fost demis.

SuporterSteaua: Ca tot a venit vorba despre incidentul din vestiar, puteti sa ne spuneti, pe scurt, ce s-a intamplat?

Cristiano Bergodi: Asa cum am mai spus, patronul a intrat in pauza in vestiar si a spus ca vrea sa vorbeasca cu jucatorii. Mi s-a parut ciudat, pentru ca singurul indreptatit sa faca asta este antrenorul, adica eu. Dar, cu toate acestea, i-am zis sa vorbeasca. Iar dumnealui a inceput sa isi indrepte criticile si jignirile catre Ionescu si Onicas. Atunci m-am ridicat si i-am zis sa inceteze. A inceput sa tipe ca cine sunt eu sa ii spun lui ce sa faca. I-am zis ca jucatorii au nevoie de liniste, mai ales ca deja eram cu totii dezamagiti de prima repriza a meciului, si ca de aceea sunt eu in vestiar, pentru a vorbi cu ei. A inceput sa tipe, eu i-am pus mana pe umar si i-am spus sa se retraga. Asta a cam fost totul. Fara jigniri, fara nimic.

Plus ca, inaintea meciului, a venit si la sedinta tehnica dinaintea partidei. Sedinta incepea la 19:00, iar e la fara 10 era acolo, chiar inaintea mea. A inceput sa intepe jucatorii, sa-i critice. A stricat atmosfera din sanul echipei cu putin timp inaintea unui meci important. Iar dupa tot ce facuse la sedinta tehnica, cand am vazut ca a venit si la vestiar in pauza meciului, era normal sa ii spun sa plece. Dar, repet, pentru mine conflictul fusese deja uitat.

SuporterSteaua: Dupa fiecare meci patronul jignea in presa unul sau mai multi jucatori. Ce le spuneati acestora dupa ce vedeau vorbele lui Gigi Becali?

Cristiano Bergodi: Asta nu a inteles niciodata domnul Becali: nu a inteles cum trebuie sa se comporte din postura de patron al echipei. Dupa fiecare meci jignea cate un jucator. Putea sa vorbeasca despre joc, despre echipa in general. Ce i-a placut sau nu la echipa. Dar pe jucatori trebuia sa ii lase in pace. Pentru asta eram eu acolo. Eu reparam mereu ceea ce el strica. Le spuneam sa stea linistiti, sa isi vada de joc, patronul vorbeste si atat. Erau afectati, dar mereu au fost incurajati de mine. Am creat o atmosfera frumoasa la Steaua. Am fost antrenor, prieten pentru jucatori, chiar si psiholog.

SuporterSteaua: Andrei Cristea, care a lucrat atat sub indrumarea dumneavoastra cat si sub cea a lui Zenga, spunea ca antrenorii italieni sunt mai apropiati de jucatori. Este adevarat acest lucru?

Cristiano Bergodi: Da, este adevarat. In Italia acest lucru este ca o cultura. Cand un jucator joaca mai slab, nu incepi sa tipi la el, ci incerci sa-i explici unde a gresit, pentru ca pe viitor sa nu mai repete aceleasi greseli. Eu cu toti jucatorii cu care am lucrat am avut o relatie foarte buna. Si asta pentru ca sunt o persoana care pune mult suflet in ceea ce face, care respecta foarte mult. Asta nu inseamna ca nu pot sa fiu si dur, caci sunt si dur cand este cazul. Dar inainte de toate sunt om. Explic, nu tip. Cred ca in Romania trebuie imbunatatite relatiie inter-umane, dintre antrenor si jucatori. Asta lipseste cel mai mult in tara asta.

SuporterSteaua: Cum ati gasit moralul echipei in momentul in care ati venit in Ghencea?

Cristiano Bergodi: Jucatorii erau daramati din punct de vedere psihic. Primul lucru pe care l-am facut cand am venit a fost sa lucrez la capitolul psihologic, la mentalitate. Am reusit repede sa readuc linistea in sanul echipei. Am fost foarte multumit de jucatori, pentru ca am intalnit jucatori profesionisti, fara fite.

SuporterSteaua: A doua zi dupa ce ati fost demis, jucatorii Stelei v-au vizitat la hotel. Va asteptati la acest lucru?

Cristiano Bergodi: Sincer, nu ma asteptam. Dar m-am bucurat foarte mult cand i-am vazut. Vizita lor a fost o dovada a faptului ca munca mea a fost apreciata. Au inteles ca am facut tot ce se putea face in cele 3 luni in care am stat la Steaua. Am avut in primul rand o relatie umana cu ei, am facut antrenamente frumoase, le-am oferit tuturor posibilitatea de a juca, am mizat foarte mult si pe tineri. Am facut, cred eu, ceva la Steaua in perioada scurta petrecuta aici, iar ei au vazut acest lucru.

SuporterSteaua: Nu numai jucatorii au vazut acest lucru, ci si suporterii. Va asteptati sa ii cuceriti asa repede?

Cristiano Bergodi: Mamma mia! Le multumesc din suflet suporterilor. Nu pot spune ca ii iubesc, pentru ca ar fi, poate, prea mult. Dar ii respect enorm si le multumesc pentru tot. Si-au dat seama ce om sunt iar pentru mine respectul lor conteaza cel mai mult. Pentru ca nu este vorba de o persoana, de doua, de o sute. Este vorba de milioane de suporteri.

SuporterSteaua: Se vorbea in presa, cum ca, din diferite motive financiare, patronul s-ar gandi sa va readuca la Steaua. Ati accepta?

Cristiano Bergodi: Nu cred. Sunt lucruri spuse de presa si atat. Am fost jignit de 2, 3 zile in continuu. Eu nu pot ierta asta. Si eu sunt o persoana credincioasa, si sunt sigur ca o data si o data Dumnezeu il va pedepsi pentru tot ceea ce face. Timpul isi va spune cuvantul. Dar sa ma reintorc acum la Steaua, este imposibil.

Si sa stiti un lucru, pe mine m-a dat afara cuplul Dragomir - fratii Becali. Dumitru Dragomir a avut mereu ceva de spus impotriva mea, desi eu niciodata nu am vorbit de rau pe nimeni, cu atat mai mult pe el. In schimb, el mereu a vorbit urat despre mine. Becali are in jur persoane care il influenteaza foarte usor. Iar aceste persoane i-au dat sfaturi negative. I-a spus cineva sa treaca peste incidentul de la vestiar? Sa uite acest lucru? I-a spus cineva ca are un antrenor bun, care a facut treaba buna pana acum si care a inceput constructia unei echipe tinere si frumoase? NU! Dimpotriva, a fost sfatuit prost. De aceea, parerea mea este ca Dragomir si fratii Becali au decis, in mare parte, demiterea mea.

SuporterSteaua: Ati mai vorbit cu patronul dupa demitere?

Cristiano Bergodi: Nu am mai vorbit. Nu am ce sa mai vorbesc cu un asemenea om. Se spune ca in viata trebuie sa ierti. Oricat de credincios as fi eu, un om ca Becali nu poate fi iertat.

SuporterSteaua: Nu v-a fost teama sa acceptati Steaua, stiind antecedentele patronului?

Cristiano Bergodi: Nu mi-a fost in niciun moment teama. Steaua e o echipa buna, o echipa mare, care nu poate fi refuzata. Si uite ca, desi au fost numai 3 luni, am facut o treaba buna. Eu am crezut ca un nebun ca pot avea o relatie buna cu patronul. Dar… imposibil.

SuporterSteaua: Ati antrenat multe echipe in Romania. Unde v-ati simtit cel mai bine?

Cristiano Bergodi: Unde am fost, acolo m-am simtit bine. :) Sunt on persoana care pune mult suflet in ceea ce face. Cand nu merge un lucru, nu dorm toata noaptea, gandindu-ma ce solutii sa gasesc. NU vedeti ca peste tot pe unde am fost, suporterii m-au iubit? De ce dupa ce am fost la Rapid, iar mai tarziu am ajuns la Steaua, echipe intre care exista o mare rivalitate, niciun fan al Stelei nu mi-a reprosat trecutul din Giulesti? In Romania se calca foarte repede lumea in picioare. Asa sunt conducatorii obisnuiti. Dar e greu cu Bergodi. A fost bine si la Cluj, si la National, si la Iasi... doar la Steaua si Rapid au fost probleme la plecare.

SuporterSteaua: Ce ne puteti spune despre inregistrarea cu jucatorul stelist pe care a facut-o publica Horia Ivanovici.
Cristiano Bergodi: Este adevarat tot ce se spune acolo. Asa s-au intamplat lucrurile in vestiar. Comunicatele de presa si ceea ce face Steaua acum este pentru a distrage atentia de la fapt. Presa din Romania stie multe, pentru ca multi jurnalisti au
prieteni fotbalisti si vorbesc foarte mult cu ei. Presa stie mai mult decat pare.

SuporterSteaua: Sa intelegem ca jucatorilor le era frica sa intre in teren, cum bine se spune in acea inregistrare?

Cristiano Bergodi: Nu stiu daca e vorba de frica. Nu cred ca se poate numi frica. Dar in momentul in care ataci un jucator, in care vorbesti urat despre el, e normal sa aiba dificultati in timpul partidei. Jucatorii trebuie mereu incurajati, pentru ca psihicul are un cuvant greu de spus in teren. Prin stilul sau, patronul ii facea pe multi jucatori sa isi piarda increderea in ei. Mai ales pe cei tineri. Pentru ca cei tineri trebuie incurajati mai mult ca ceilalti. Poate doar cei cu experienta nu au avut probleme din cauza spuselor patronului.

SuporterSteaua: Are Steaua sanse la titlu cu lotul actual?

Cristiano Bergodi: Nu stiu daca Steaua va lua titlul sau nu. Dar cu lotul actual se poate face treaba buna. Nu e important daca se ia titlul sau nu anul acesta, important e sa se construiasca o echipa cu care se pot face performante pe viitor.

SuporterSteaua.net

ymessemailStumbleUponGoogleDiggdel.icio.usFacebook


https://fcsteaua.ro:/
Meciul Urmatorhttps://fcsteaua.ro:/ Clasament Lotul Steleihttps://fcsteaua.ro:/

F.C. Brasov
Sambata, 26 septembrie
ora 20:30, https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
LIVE TEXT pe fcsteaua.ro
TV LIVE
Felicitarihttps://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/ Tricouri Cantece
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:

https://fcsteaua.ro:/

Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
jiji
',WIDTH,50);" onMouseOut="return nd();" href="https://www.fcsteaua.ro/index/section/galleries/mode/viewPicture/picture/12911/jiji"> jiji https://fcsteaua.ro:/ ai fost huiduit si la bihor - rapid https://fcsteaua.ro:/ oradea e stelista https://fcsteaua.ro:/ pleaca! https://fcsteaua.ro:/ inca n-ai plecat?! https://fcsteaua.ro:/ da mars ma odata! https://fcsteaua.ro:/ mars! https://fcsteaua.ro:/ du-te la oi! https://fcsteaua.ro:/ afara! https://fcsteaua.ro:/ O tara-ntreaga nu te vrea https://fcsteaua.ro:/ mars din Ghencea! https://fcsteaua.ro:/ liceu constanta https://fcsteaua.ro:/ Pleaca ciobane https://fcsteaua.ro:/ PLeaca din ghencea https://fcsteaua.ro:/ Free Steaua! https://fcsteaua.ro:/ Pleaca din Ghencea! https://fcsteaua.ro:/ afara !! https://fcsteaua.ro:/ AFARA DIN GHENCEA ! https://fcsteaua.ro:/ Pleaca Ciobane ! https://fcsteaua.ro:/ Gigi contestat https://fcsteaua.ro:/ PLEACA DIN GHENCEA https://fcsteaua.ro:/ membrii png-cd nu te vor la Steaua , pleaca oieruleeeee https://fcsteaua.ro:/ Angajatii M.A.I, il contesta pe berbecali https://fcsteaua.ro:/ Loke jiji https://fcsteaua.ro:/ _|_  jiji _|_ https://fcsteaua.ro:/ PLEACA DIN GHENCEA !!! https://fcsteaua.ro:/ gigi pleaca anti gigi anti gigi anti gigi
https://fcsteaua.ro:/