home
22-09-09

Finala Diviziei Nationale de Rugby: CSA Steaua - Stiinta Baia Mare, interviu cu antrenorul Stelei - Marin Mot

Au mai ramas 4 zile pana la marea finala a editiei 2008-2009 a Diviziei Nationale de Rugby, care se va disputa sambata de la ora 18 pe stadionul Arcul de Triumf. FCSTEAUA.ro va incerca sa prefateze acest meci oferindu-va noutati din cadrul echipei noastre.

A inceput saptamana de foc. Baietii nostri s-au intrunit in aceasta dupa-amiaza la teren, dupa ce, de dimineata au avut un antrenament de forta. Domnul antrenor Marin Mot era in mijlocul lor si a avut amabilitatea sa ne spuna cateva cuvinte:

Reporter: Ce ne spuneti despre meciul de sambata...semifinala campionatului?
Marin Mot: Mi-au placut concentrarea, seriozitatea si determinarea echipei mele. In prima repriza am jucat un rugby modern, fara greseala, punctul forte fiind apararea, care a functionat impecabil, acest lucru fiind dovedit si de faptul ca am luat mai putine lovituri de pedeapsa de ne-am propus. Imi place ca baietii sunt ancorati, iar cele trei victorii impotriva dinamovistilor nu i-a adus in pragul euforiei putand astfel sa tratam finala cu aceeasi seriozitate.

Reporter: Sambata urmeaza finala, la ce ar trebui sa se astepte fanii stelisti?
Marin Mot: Consider ca doi ani la rand am pierdut titlul nu din cauza greselilor noastre, ci din cu totul alte motive. Rezultatele de anul acesta ne indreptatesc sa speram la titlul de campioni. Dupa cum spuneam, vreau sa tratam meciul cu seriozitate si abnegatie. Stim ca vom intalni o echipa dificila care isi doreste victoria la fel de mult ca si noi.

Reporter: Dupa finala va urma Cupa Challenge. Avand in vedere rezultatele din campionat ne putem astepta ca lotul sa fie format din cati mai multi stelisti? In calitate de antrenor al echipei Stejarii Bucuresti ce obiective va propuneti?
Marin Mot: Din pacate, de saptamana trecuta eu nu mai sunt antrenorul acestei echipe. "Tentanta" oferta a Federatiei Romane de Rugby de 0 (zero) lei si 0 bani mi s-a parut indecenta si imorala. Eu pot doar sa le doresc "succesuri" si sa obtina un rezultat cat mai bun in aceasta competitie.

Regretabil, in Romania antrenorii romani nu sunt apreciati la adevarata lor valoare. Sunt preferati antrenorii straini care primesc salarii mari, iar aici ne referim la sume de ordinul miilor de euro. Poate ar trebui sa invatam sa ne apreciem mai mult valorile autohtone si sa ne incredem in capacitatea lor de a face performanta in rugbyul romanesc. Ii multumim domnului antrenor Marin Mot si ii uram multa bafta pentru finala...sambata vom fi alaturi de intreaga echipa la stadion.


I.S.Z.

Acest interviu a aparut pe site-ul oficial al echipei de rugby: STEAUARUGBY.COM

PREZENTARE MARIN MOT

Data nasterii: 09.07.1956
Locul nasterii: Albesti, jud. Teleorman

Porecla: BOSS

Pregatire profesionala: Antrenor emerit, Absolvent al Institutului de Invatamant Superior, Baia Mare
Facutatea de inginerie mecanica Bucuresti

Inaltime: 172 cm
Greutate: 99 kg

- a jucat pe fostul de taloner
- a jucat la Steaua intre anii 1982 si 1996, cucerind de 7 ori titlul de campion
- a fost antrenor secund intre anii 1998-2000, a cucerit 1 campionat
- antrenor al Stelei din anul 2004, a cucerit 2 campionate si 3 cupe
- are 11 selectii la nationala Romaniei, pentru care a inscris 2 eseuri si 10 puncte in total
- debutul la nationala: Romania - Maroc 41-11 (30 aprilie 1980, stadion 1 mai Costanta)
- ultimul meci: Rusia - Romania 23-9 (23 oct 1988, Almaty)




Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3