home
01-09-09

Trei variante pentru Steaua

Din seria "Cum sa facem sa creasca vanzarile intr-o zi de Luni", articol marca GSP:

"Înfrîngerea în faţa lui Dinamo spulberă iluziile. Oamenii din spatele Stelei au înţeles: echipa lor e fără viitor dacă Becali continuă să aibă control absolut în Ghencea

Bergodi poate confirma. În Articolul 1 din Constituţia ţării sale scrie că “Italia este o republică democratică bazată pe muncă”.

Pe ce se bazează Steaua? Pe ambîţul lui Becali, pe banii veniţi din speculaţiile imobiliare, pe nevoia de imagine a patronului-politician şi pe ignoranţa supremă a acestuia la adresa noţiunii de efort profesionist în sport şi, de fapt, în orice domeniu. În Ghencea, munca nu este preţuită.

La început a mers, dar lumea e alta!
Bine, veţi spune, Becali guvernează de 7 ani în Ghencea şi totuşi Steaua a funcţionat pînă acum. Corect. Asta a fost posibil cîtă vreme clubul avea un avans organizatoric şi fotbalistic venit din istoria ante şi postrevoluţionară, peste care s-a cuplat dorinţa iniţială de a investi a proprietarului. În 2002, cînd a venit la echipă, alţii îşi jefuiau cluburile. Becali a vrut ca Steaua să cîştige şi el să devină cineva.

Lumea s-a schimbat, iar Steaua a rămas pe loc. Au apărut cluburi mai bine organizate, CFR de pildă, sau conduse de oameni cu o reputaţie a reuşitei, ca Urziceniul. Şi există investitori care au băgat mai mulţi bani decît Becali, cum ar fi Porumboiu. Steaua la comparaţie cu Vasluiul, un coşmar viu pentru suporterii din Ghencea!

Nu poate înţelege cîteva lucruri
Dar deficitul cel mai mare din curtea Stelei îl reprezintă nu zgîrcenia, ci incapacitatea patronului de a-şi selecta, respecta şi de a le oferi libertate şi încredere angajaţilor. Pe termen lung, dincolo de sarmalele unsuroase de la nuntă.

Asta nu vine din cîinoşenie, deşi cultura sa supremă e banul, Becali se leagă de oameni, ci din felul profund în care gîndeşte moşierul din Pipera. Aşa e el. Nu reuşeşte să-şi reprezinte lumea decît la scară 1 la 1. De exemplu, nu poate să priceapă că dacă un avion e condus de pilot şi nu de cel mai gălăgios pasager, tot astfel un antrenor e singurul care trebuie să pregătească şi să alcătuiască echipa. De aceea, MM Stoica, Petrescu sau Hagi nu vor să mai lucreze cu el.

Clanul incompetent
A organizat clubul ca o structură de clan, cu rude şi curteni la tot pasul. În urma lor, nu mai creşte nici iarba. Pentru că sînt incompetenţi şi nu au alt merit decît acela de tipi inventaţi de Becali.

În fine, care-i soluţia? Cum pot spera steliştii că-şi vor recupera statutul de echipă mîndră a unui club avansat?! Pentru că, gîndiţi-vă puţin, Steaua pare acum, înainte de orice, o grupare primitivă, condusă în forţă şi îndreptată cu privirea spre trecut.

Nu sînt multe variante. Dar există, totuşi.
1. Becali păstrează controlul acţiunilor, dar cedează puterea executivă la club unui om sau unui grup în competenţa căruia să creadă. Nu un antrenor, ci cel puţin un manager, care la rîndul său să-şi formeze echipa.
2. Becali acceptă să vîndă o parte din acţiuni, după un model asemănător celui de la Dinamo, formînd un directorat destul de vag, dar care poate numi o conducere executivă capabilă.
3. Becali vinde tot sau aproape tot şi atunci noii proprietari decid destinul clubului.

O epocă încheiată
Varianta 3 e fluturată ostentativ de Becali, dar doar de seara pînă dimineaţă, cînd se răzgîndeşte. După varianta 1 se poate face eventual un film de Hallmark şi atît. În privinţa căii de mijloc, cine să se bage cu Gigi şi cu cine se poate înţelege el?

Şi totuşi, oricît de dificile şi imprevizibile par, sînt singurele scenarii de viitor viabil pentru Steaua. Altfel, se va afunda tot mai mult. Epoca “Becali stăpîn suprem” s-a terminat cînd mingea trimisă de Tamaş a intrat în plasa care primea altădată “capul” lui Piţurcă în faţa lui Anderlecht."

Tolo.ro


https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/

Gaz Metan Medias

STEAUA
Sambata, 12 septembrie
ora 20:30
https://fcsteaua.ro:/ LIVE TEXT pe fcsteaua.ro
TV LIVE
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:

https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ fan steaua https://fcsteaua.ro:/ fan steaua https://fcsteaua.ro:/ fabian fan steaua https://fcsteaua.ro:/ fan steaua https://fcsteaua.ro:/ Emblema https://fcsteaua.ro:/ Emblema https://fcsteaua.ro:/ ultimaSolutie https://fcsteaua.ro:/ Boloni https://fcsteaua.ro:/ STEAUA typo https://fcsteaua.ro:/ Cupa 1986 Old style football https://fcsteaua.ro:/ steaua magica https://fcsteaua.ro:/ steauua https://fcsteaua.ro:/ steaua - ujpest https://fcsteaua.ro:/ nicolita https://fcsteaua.ro:/ kapetanos https://fcsteaua.ro:/ gaian https://fcsteaua.ro:/ tiago https://fcsteaua.ro:/ szekely https://fcsteaua.ro:/ rafal grzelak https://fcsteaua.ro:/ kapetanos https://fcsteaua.ro:/ juan toja https://fcsteaua.ro:/ goe https://fcsteaua.ro:/ team 2009 https://fcsteaua.ro:/ stancu si surdu https://fcsteaua.ro:/ stancu si kapetanos https://fcsteaua.ro:/ team steaua https://fcsteaua.ro:/ Onicas https://fcsteaua.ro:/ Nord https://fcsteaua.ro:/ Nord https://fcsteaua.ro:/ Nord
Albume recomandateArticole recomandatehttps://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/

Otelul - Steaua 0 - 1 (0 - 0)

Ionescu a facut cel mai bun joc al sau de cand a venit la Steaua.Dupa doua rezultate slabe acasa, Steaua a reusit sa castige meciul de la Galati, cu Otelul, din etapa a patra a ligii 1. Trei puncte foarte importante care aduc din nou Steaua in apropierea locului 1.