home
01-09-09

După Derby, cu tristeţe

Ce gust amar, dupa o saptamana inceputa bine, dar terminata pustiitor de prost! Si sincer sa fiu, ce e cu adevarat trist e ca infrangerea din Derby, acasa in Ghencea, nici macar nu-mi mai pare mare lucru. Acum 2 ani, in Sambata Mare, eram buimac, cu toate ca Steaua a pierdut acel meci dupa ce a ratat 11 (da, unsprezece!) mari ocazii.

In fond, dupa cum bine remarca un amic, in ultimii ani cainii ne-au cam tavalit pe unde-au apucat. Acum 2 ani, ne-au batut in Ghencea cu 4-2, dupa 18 ani de invincibilitate (unde sunt vremurile..?). Anul trecut ne-au luat titlul de sub nas, dupa ce n-am fost in stare sa scoatem un egal in Groapa si sa li-l fluturam noi lor pe sub nas. Anul asta, din nou infrangere in Ghencea. Deja nu mai e o tragedie, nu?

Adevarul e, acelasi amic dixit, ca Steaua are o echipa de maxim locul 5 in acest moment. O spune unul care dupa inceputul sezonului (Ujpest, Piatra Neamt) scria articole despre titlu, plin de optimism. Oricum am pune-o, nu vad Steaua peste Unirea, CFR, Dinamo sau Timisoara in acest moment. Este al doilea an la rand in care valoarea lotului Stelei este pur si simplu sub a majoritatii adversarilor nostri.

Si totusi, de ce s-a pierdut Derbyul? La o analiza superficiala, naiv-visatorii ar spune ca pur si simplu a fost una din acele zile proaste in care nu iti iese mai nimic, Dinamo n-a jucat mare lucru dar a castigat, arbitrul ne-a cam ciupit...ce sa mai, nu e dracu' atat de negru!

La o analiza rece si fara implicare, raspunsul e ceva mai simplu si de bun simt: Dinamo are un lot si un prim 11 mai valoros ca al Stelei in acest moment. Comparati bancile de rezerve: la Steaua primii 2 intrati au fost Ninu si Grzelak, la ei Zicu si Danciulescu. Ce ar mai fi de spus?

In fine, daca stam stramb si judecam drept, nu putem sa nu simtim ca aerul in Ghencea e infestat rau de tot. Oricat incearca sa-i tina piept, Bergodi e presat psihic de felul in care Becali se implica in alcatuirea primului 11. Orice mi-ati spune, la pauza nu Onicas trebuia inlocuit, pentru ca pustiul e mijlocas defensiv de meserie si reusise 3 interventii decisive, plus marea ocazie a reprizei. Cel scos trebuia sa fie indubitabil Andrei Ionescu, acest Balaci cu care Craiova Maxima n-ar fi existat niciodata, daca ar fi avut nesansa sa-l tina titular... N-am nimic cu acest jucator, nici macar nu pot sa spun ca mi-e antipatic, dar unicul motiv pentru care este tinut in echipa este ca Becali il vrea acolo (cate "pariuri" mai trebuie sa piarda acest cioban redus pentru ca si ultimul stelist sa inteleaga ca omul e total PARALEL cu fotbalul?!? remember jucatorii de "20 de milioane" - Nicolita, Badea, Cristea, Dayro). Aseara, Ionescu a primit aproape toate mingiile la mijloc si n-a facut aproape nimic! A fost depasit cu 2 clase de un N'Doye care ne-a redus la tacere pe toti. A pasat in spate ca Lovin in vremurile lui bune sau in lateral ca Ovidiu Petre. Nimic n-a justificat pastrarea lui in teren, in afara de sentimentul subinteles ca scoaterea lui ar fi o sfidare prea mare a stapanului. Despre Nicolita, acest etern mijlocas stanga de picior drept care a reusit niste preluari absolut hilare aseara, refuz sa mai scriu.

Renuntand, probabil, la telefoane si biletele, Becali a reusit sa isi impuna punctul de vedere mult mai perfid, prin tapajul cotidian facut in mass-media noastra "de sport". Fiecare critica a lui sadeste un sambure al indoielii in Bergodi, actionand, fie si inconstient, in momentul luarii unei decizii. Cum sa iei o decizie la limita, cand stii sigur ca vei fi tavalit de propriul patron a doua zi? Conditiile in care lucreaza banca tehnica a Stelei mi se par sub orice limita.

Dar ce sa-i faci...dupa cum mi-a marturisit-o, trist si sincer, un apropiat din trustul Pro, simpla prezenta a ciobanului national la sport.ro ridica audienta postului de la 1 punct de rating, la peste 2.7 sau chiar 3. "Poporului" ii place de Becali si niciodata un ziar nu va prefera o masura de educatie nationala uneia prin care castiga bani cu care platesti salarii si-ti cumperi iahturi. Asa ceva e pur si simplu un mit!

Nu sunt pesimist, dar am senzatia ca Stelei nu are cum sa-i mearga bine in acest an. Imi vine sa cred ca, incoltit in acest razboi cu unii suporteri la care probabil nu se astepta (cel putin, nu atat de vehement), Becali si-a descoperit noi resurse de josnicie si ca e dispus in ultima instanta sa mutileze Steaua, doar pentru a nu ceda el. Unicul, maretul, milostivul... Razboinicul... Alesul...

Cireasa de pe tort (sau mai degraba bomboana de pe coliva) a fost plecarea Sudului. Pana ca oricine sa-si dea cu parerea, va spun ca "nasterea" unei coregrafii e una din marile placeri ale vietii de suporter (ultras sau cum vreti). Dezamagirea, scarba sau furia care intervin atunci cand, dupa zile intregi de munca, opera ta - purtand in ea mesajul tau despre derby, fotbal sau Steaua - e interzisa, sunt absolut normale. Si sunt cu atat mai justificate, cu cat felul in care azi se interzic cele mai banale forme de manifestare este cel mai dureros: fara nicio motivatie, cu zambetul pe buze. Reactia de revolta e garantata! Nimic nu trezeste mai tare revolta unor oameni decat injustitia crasa, de domeniul absurdului. Cel care iti interzice un lucru pe care stii ca poti sa-l faci, doar pentru ca el vrea sa ti-l interzica si poate s-o faca.

Un pronostic dupa Derby?

- Bergodi nu termina turul la Steaua.

- Steaua nu termina turul in primii 4 si nici UEFA in primii 2.

-- Becali va termina turul pe sport.ro, iar sport.ro - noul sport national - va termina pe noi si noi culmi ale audientei.

Tineti aproape, ne asteapta vremuri grele si pline de greata!

Ovidiu

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/ Pariuri

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:

https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
VideoNews Imagini Tracker
https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/

Otelul - Steaua 0 - 1 (0 - 0)

Ionescu a facut cel mai bun joc al sau de cand a venit la Steaua.Dupa doua rezultate slabe acasa, Steaua a reusit sa castige meciul de la Galati, cu Otelul, din etapa a patra a ligii 1. Trei puncte foarte importante care aduc din nou Steaua in apropierea locului 1.