home
31-08-09

Mistere

Avand in vedere situatia critica de dupa meciul de aseara, care ma impiedica sa compun un text coerent fara a-l umple cu invective si injurii la adresa ciobanului, sustinatorilor ciobanului, lui banel nicolita si a lui Cristiano Bergodi, am considerat ca este mult mai indicat sa postez acest editorial semnat de fratele de suferinta Alex, sau Miaus, cum mai e cunoscut. Inainte sa-i dam drumul, am doar o intrebare: oare prin ce mister, fundasului titular din ultimele partide ii este preferat un fotbalist care nu mai jucase in acest sezon pe acest post? Sa aiba legatura cu sintaxa: "M-am lamurit si cu Tudose"?

De ce nu am castigat cu Dinamo ? De ce nu am batut nicio rivala ? De ce jucam asa slab ? Cateva intrebari pe care sunt sigur ca si le pun toti fanii Stelei.

Raspunsurile depind in mare masura de ce crede fiecare dintre noi, de cum intelege fiecare fotbalul in general si iubirea fata de Steaua in particular. Totusi se pare ca stafful Stelei a gasit deja principalul vinovat pentru situatia in care ne aflam : gazonul.

Evident, gazonul este cel care ne pune cele mai mari probleme. Pentru ca avem doar jucatori foarte foarte tehnici in echipa, care joaca doar pe jos, ne este greu sa ne etalam jocul superb in viteza pe tarlaua din Ghencea. Cel mai dezamagit bineinteles este « cel mai bun fotbalist din galaxie » caruia ii sare mingea din tibie in aut din cauza gazonului execrabil. Tot din cauza gazonului, centrarile pe varfuri nu isi gasesc tinta si, FOARTE IMPORTANT, gazonul exercita un camp energetic in fata careului oaspetilor cu epicentrul in punctul de la 11 m care face imposibil orice sut de la mai putin de 16 m.

Alti vinovati pentru traseul exec… mai putin reusit din acest inceput din campionat sunt pe rand :

1. Alcoolicii, drogatii, huliganii (cei 30-40) si gunoaiele (50-60) care il contesta pe cel mai iubit dintre zabrauteni si nu inteleg ca el ar baga si 6-7 milioane in transferuri da nu exista jucatori de banii astia pe care sa ii cumpere. Sau cel putin asa ii spun specialistii in transferuri de la Steaua : Mache si Argaseala, cei doi fiind recunoscuti pe plan international pentru aducerea unor (non)- valori de renume pana acum.

2. Norocul. Nu avem noroc si cu asta basta. Mingea se incapataneaza sa intre in poarta adversarilor, mai ales cand acolo exista portari ca Arlauskis sau Dolha, in schimb NESIMTITA se strecoara incredibil si cu o rautate nemaivazuta cand in poarta se afla viitorul portar al nationalei Romaniei pentru urmatorii 30 de ani. Bineinteles, e vorba de Tatarusanu la care iesirile defectuoase pe centrari pot fi intelese, inaltimea lui recomandandu-l mai mult pentru reflexe de linia portii.

3. Banca de rezerve a Stelei. Vinovata ca sustine meci de meci pe scaunele alea niste jucatori de o valoare egala cu cea a unui epsilon convenabil ales. Asa cum zicea Cartu, el nu e platit sa antreneze ghinionul drept pentru care mi se pare normal sa nu ii punem in carca vreo vina lui Bergodi.

4. Si ca tot venise vorba la punctul 3 de Bergodi, am identificat un alt inamic al Stelei in acest debut de sezon. Temutele faze fixe, care se incapataneaza sa nu intre in mecanismele noastre de joc, nici in atac nici in aparare desi Bergodi face toate eforturile, dovada fiind si golurile luate cu CFR si dinamo din corner.

5. Surprizele tactice ale adversarilor. Bonetti l-a surprins pe Bergodi cu titularizarea lui Ndoye la mijloc astfel ca Bergodi s-a resemnat ca avand in fata un zid nu se mai putea trece. Surpriza la fel de mare a fost si titularizarea lui Youssouf Kone care nu avea nevoie de marcaj om la om, ci zonal. Astfel, adversarii s-au incapatanat cu riscul sa isi distruga echipa sa ii faca numai surprize de genul acesta lui Bergodi care nu avea cum sa reactioneze in acest caz.

6. Luna a fost in conjunctie cu Saturn ceea ce e de rau. Nu va pot spune exact ce inseamna da nu e de bine, si jucatorii au fost terminati in plan ezoteric, de aceea si pasele, centrarile si suturile nu s-au ridicat la inaltimea asteptarilor.

In incheiere eu va indemn la calm, mult calm si rabdare. Lucrurile vor redeveni pe fagasul normal odata cu reintrarea lui Toja si Tanase si cand revine Emeghara luam titlul cu siguranta.

P.S Primeste o bere de la mine primul utilizator care raspunde corect la intrebarile urmatoare

1. Cand a jucat Ninu ultima data fundas central ?

2. Cand a jucat Ninu fundas central la Steaua inainte de meciul cu Dinamo?

P.P.S. Grzelak a fost facut circar de Becali, din pacate circul il face doar Becali si cei care il sustin fie direct fie prin nesustinerea protestului impotriva lui. Dupa aceasta umilinta crunta prostestam cu batiste albe la urmatorul meci sau luam atitudine in vreun alt fel ? The choice is yours !

Miaus (Alex)


Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Otelul - Steaua 0 - 1 (0 - 0)

Ionescu a facut cel mai bun joc al sau de cand a venit la Steaua.Dupa doua rezultate slabe acasa, Steaua a reusit sa castige meciul de la Galati, cu Otelul, din etapa a patra a ligii 1. Trei puncte foarte importante care aduc din nou Steaua in apropierea locului 1.