home
06-04-09

Miracol de primãvarã

E prea bine ºtiut cã pe la noi orice minune dureazã cel mult trei zile. Nu ºi de data asta. Arestarea acestui gunoi uman a fost un necesar act de salubrizare a vieþii publice româneºti, dincolo de bocetele oteviste ºi icnetele pline de obidã ale decerebraþilor îmbrãcaþi în tricouri Frijiji. Timp de trei zile aerul primãvãratec a fost parcã mai respirabil, purificat prin lipsa din viaþa publicã a acestui veritabil patriarh al grotescului. Imaginile în care Nemernicia Sa ºi acoliþii sãi interlopi erau târâþi de gorilele cagulate de la SPIR ºi simþeau pe braþe rugina rece a cãtuºei, în locul ceasurilor ºi brãþãrilor de zeci de mii de euro, au fost pur ºi simplu reconfortante pentru orice om de bun simþ. A fost o favoare fãcutã tuturor acelor care sunt agresaþi în viaþa de zi cu zi de hãhãitul gros al parvenitismului, de sunetul piþigãiat al manelei, de arta prostului gust colorat þipãtor ºi înveºmântat în þoale de firmã, de putoarea de stânã rãspânditã de diverse ziare, situri, radiouri sau tembeliziuni de grotã.

A fost o favoare fãcutã tuturor steliºtilor, lui Gicã Hagi, lui Loþi Boloni, lui Gabi Balint, a fost o mângâiere oferitã acelor frumoºi nebuni ai peluzelor, cãlcaþi în picioare, electrocutaþi ºi gazaþi de gorilele bine furajate, conduse de pacifistul Otto, în timp ce Nemernicia Sa hãhãia fericit din lojã, afiºând un dispreþ suveran, încojurat fiind de turma de macaci trepãduºi ronþãitori de cãcãreze.

Mândrul rãzboinic al luminii de lampã, Gigi, þânþarul dansator cu trompa înmuiatã în zer, latifundul number one în topurile revistelor de capital firfiritic, formatorul de opinie al pieilor roºii din Zãbrãuþi, Bolintin ºi ªtefãneºti, acest Mecena butonist, cãrãtor de valize ºi sacoºe burduºite cu monedã convertibilã, a fost redus într-o dimineaþã seninã de Aprilie la adevãrata sa dimensiune, aceea de deþinut de drept comun.

A fost reconfortant de urmãrit ºi vria în care au intrat toate scursurile acestei þãri, guiþatul Otv-ist al godacului transpirat, fanatikul Ivanovici, alãturi de toatã ºleahta de muhaiele putrede, închistate sub titulatura „ziariºti“, cu scuzele de rigoare celor câtorva care mai au coloana vertebralã , flori de colþ într-un peisaj de groapã de gunoi. Deasemeni, vaerul amar al babuinilor interlopi, þâpuiturile analfabete de la mitingurile Frijiji, solidaritatea de breaslã a tuturor coþcarilor din fotbal, de teapa lui Mircea Sandu, Dragomir, Borcea, Turcu, Mititelu, Neþoiu & Company, invazia de pe forumuri, situri ºi globuri a partizanilor, tinere speranþe din cloaca PNG-istã, cât ºi a celor cu minte puþinã, uºor impresionabili la drama telenovelisticã a lui Homo Fecalus cãzut la pãmânt. Scuzabili sunt doar acei amãrãºteni de la Vadu Roºca, precum ºi alþi dezmoºteniþi ai sorþii, care la un moment dat au avut ocazia sã beneficieze de vreo ciosvârtã, auncatã în faþa camerelor de luat vederi de cãtre Nemernicia Sa.

M-a umplut de mâhnire urletul pãgân al tribunelor din Templu, infestate cu batracieni fecalizaþi, slugarnica atitudine afiºatã prin banner, lipsitã de orice demnitate umanã a jucãtorilor, care au ratat un bun moment în care puteau rãmâne cel puþin indiferenþi, respectând astfel strigãtele de deºteptare ale peluzei.

Nu ne facem iluzii, pentru cã am încetat a mai aºtepta dreptatea de la niºte structuri ale statului putred de corupte care sunt conduse de niºte imbecili rapaci, care nu urmãresc altceva decât burduºirea conturilor bancare spre îmbogãþirea lor ºi a beizadelelor lor acum ºi pururea ºi-n vecii vecilor. N-avem nicio urmã de îndoialã cã þânþarul ciobãnesc a cãzut ca musca-n lapte într-un rãzboi dus în liga mafioþilor de categorie grea, acolo unde a tânjit ºi el abitir sã facã parte. Aºa cã vom sublinia apãsat: Nu este vorba de niciun abuz! Este un miracol! Ziua-n care Hitler s-a sinucis a fost un miracol! Ziua în care Stalin a murit a fost un miracol, aºa cum ziua în care Diavolul va fi aruncat în iazul de foc al apocalipsei va fi un miracol! Atunci când rãul este doborât, fie ºi temporar, orice mijloc este permis, iar în sufletele noastre trebuie sã fie sãrbãtoare.

Miracolul continuã! Nemernicia Sa va numãra ouãle roºii de Paºte ºi va molfãi cozonacul într-o celulã de ºaiºpe metri pãtraþi cu tot cu closet. Acest Aprilie va rãmâne în sufletele noastre ca un miracol de primãvarã, un crâmpei de cer senin în cenuºiul întunecat din acest loc uitat de lume ºi de Dumnezeu...

Cristian Ionuþ
(LDS)

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
2005.08.23_Rosenborg_S - toc

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Pentru veteranii Armatei Romane: suntem alaturi de voi!

Clubul Sportiv al ARMATEICand spui "Armata Romana" spui "Steaua" si invers. De la infiintare si pana-n zilele noastre, cele doua institutii s-au confundat. Intr-un fel, ambele au (re)prezentat demnitatea, mandria si gloria ac

[handbal] Interviu Stefan Birtalan

Stefan BirtalanReporter steaua.ro: Buna ziua domnule Birtalan. De la AISS suntem, ne puteti acorda un scurt interviu? Stefan Birtalan: Aaaa…Sunteti draguti voi. Bravo, ma bucur pentru voi ca faceti o treaba foarte