home
09-12-08

Ei sunt Generalii care vor STEAUA

Generalii Zisu, Bãdãlan ºi Pigui sînt oamenii care au fãcut parte din Ministerul Apãrãrii în ultimii 10 ani ºi care au declanºat rãzboiul împotriva lui Becali

Acþiunea generalilor care vor sã ia înapoi de la Gigi Becali numele, palmaresul ºi sigla Stelei a fost deja declanºatã, iar cazul va ajunge în instanþã.

Cine sînt oamenii în uniformã militarã care ºi-au trimis subalternii la LPF sã punã mîna pe documentele care aratã în ce mod s-a fãcut ruperea Secþiei de fotbal de Clubul Sportiv Steaua în 1997, dar ºi preluarea echipei de cãtre Gigi în 2003?

Zisu e capul acþiunii
Sînt trei generali de brigadã, care se aflã în rãzboi cu actualul patron încã din 2003, atunci cînd latifundiarul din Pipera a preluat controlul total al clubului. Primul ºi cel mai înverºunat adversar al lui Becali e Cãtãlin Zisu, persoanã extrem de influentã în Ministerul Apãrãrii. În prezent este comandant al Comandamentului Logistic din Ministerul Apãrãrii Naþionale, dar a fost ani mulþi ºef al Marelui Stat Major.

Bãdãlan, omul lui Bãsescu?
Al doilea nume care a susþinut acþiunea de a-l pune la zid pe Becali în privinþa numelui, palmaresului, dar ºi cel care i-a pus beþe în roate lui Gigi în privinþa contractului de închiriere a stadionului din Ghencea e Eugen Bãdãlan. General de brigadã, trecut în rezervã în 2006, a rãmas extrem de influent în Ministerul Apãrãrii, mai ales cã este un apropiat al lui Bãsescu. Bãdãlan a devenit deputat PDL de Brãila la alegerile din 30 noiembrie. Al treilea nume e Traian Pigui, ºi el, ca ºi ceilalþi doi, membrii în Consiliul de Administraþie la Steaua pînã în 2003, cînd Becali a devenit patron.

Bãdãlan, în vizorul DNA
Eugen Bãdãlan a avut probleme cu procurorii de la DNA. În urmã cu 3 ani, el a fost urmãrit penal de Direcþia Naþionalã Anticorupþie în legãtura cu un contract încheiat între Armatã ºi grupul Tofan. Imediat dupã punerea sub urmãrire, ministrul Apãrãrii a cerut preºedintelui înlocuirea lui Eugen Bãdãlan. El a fost trecut în rezervã, în urma refuzului sãu de "a se pune la dispoziþie", expresie a procedurii prin care un ofiþer de rang înalt se retrage din funcþie o datã cu începerea urmãririi penale împotriva lui.

Planul generalilor

Pasul 1
Sã adune documente de la LPF privind modul în care secþia de fotbal s-a desprins de Clubul Sportiv al Armatei în 1997, dar ºi trecerea echipei de la Pãunescu la Becali.
Deja realizat

Pasul 2
Sã introducã în instanþã acþiunea prin care se contestã dreptul lui Gigi Becali de a folosi numele de Steaua, palmaresul ºi sigla clubului. Va fi realizat în ianuarie 2009

Pasul 3
Dacã vor cîºtiga în instanþã, atunci vor reînfiinþa o secþie de fotbal, care va purta numele de Steaua Bucureºti.

Pasul 4
Nu-i vor mai prelungi lui Becali contractul de închiriere a stadionului Steaua ºi vor pune arena la dispoziþia viitoarei echipe a Clubului Sportiv.

Pasul 5
Echipa nu va avea dreptul de a se înscrie direct în Liga I, însã vor cãuta o altã formaþie, exemplul la îndemînã fiind Progresul Bucureºti, care are ºanse sã promoveze în primul eºalon ºi, prin absorþie sau fuziune, variante acceptate de regulament, sã poatã evolua astfel în Liga I.

CONCLUZIA

Dacã planul generalilor va avea succes, atunci se va putea ajunge la urmãtorul scenariu: în campionatul României sã existe o echipã, Steaua, a lui Gigi Becali, care însã nu va putea folosi exact numele de Steaua Bucureºti, dar va avea la dispoziþie tot lotul de jucãtori, ºi o altã echipã, a Clubului Sportiv, care se va putea numi Steaua Bucureºti ºi care va avea palmaresul Stelei din 1947, dar va avea nevoie de un lot nou de jucãtori.

"Am sã mã documentez ºi eu mai bine. Voi vorbi cu domnul Zisu sã vãd exact despre ce este vorba în aceastã acþiune"
George Boroi, preºedintele Clubului Sportiv Steaua

"Fac un singur comentariu. Eu mi-am dat imediat demisia din Consiliul de Administraþie al Stelei în finalul anului 2002, pentru cã mi-am dat seama cã toate jocurile sînt fãcute pentru Becali"
Eugen Bãdãlan, general în rezervã, actual deputat PDL

Nocturna e a lui Becali!
Chiar dacã în Ghencea e considerat chiriaº, Gigi deþine în acest moment întreaga instalaþie de nocturnã. Becali a plãtit, în nume personal, datoria pe care Steaua o avea la fosta firmã care a construit nocturna ºi chiar a ameninþat, cînd s-a pus problema sã fie alungat din Ghencea, cã "dacã voi pleca, voi lua ºi nocturna ºi o voi duce la mine acasã, în Pipera".

REACÞII LA RÃZBOIUL DINTRE GENERALI ªI BECALI

"Normal cã aº fi de acord sã i se ia Steaua! Ce a fãcut Gigi? A îngropat-o! Sã i-o ia, pentru cã meritã aºa ceva"
Marin Radu II, fost atacant Steaua

"Din moment ce pe cei de la Timiºoara i-a fãcut unu' , ºi la Steaua se poate întîmpla la fel. Sînt convins cã oamenii ãºtia au aºteptat sã-l prindã în genunchi pe Becali ca sã-l atace"
Ioan Sdrobiº, antrenor

"Nu sînt de acord cu ce vor sã facã. Probabil au simþit cã Gigi nu mai are bani ºi au început sã-l preseze"
Dumitru Dumitriu, fost antrenor Steaua

"Ce pot generalii sã-i facã lui Gigi? S-a terminat totul pentru ei în 1997. Poate cã Pãunescu are mai multe informaþii, dar nu cred cã Steaua poate ajunge din nou în mîinile Clubului Sportiv al Armatei. Dacã vor clubul neapãrat, ar fi normal sã-i plãteascã lui Becali tot ce a investit el din 2003 pînã acum. Totul i se trage lui Gigi de cînd l-a dat afarã pe Hagi, ºi-a atras multe antipatii"
Liþã Dumitru, fost mijlocaº Steaua

"Este o prostie, încearcã sã-l ºicaneze pe Becali. Nu pot sã ia decît numele, pentru cã lotul de jucãtori este al clubului. Ce pot sã facã? Sã formeze o nouã echipã? Cred cã în acest moment o formaþie de talia Stelei nu poate fi întreþinutã de Clubul Sportiv!"
Helmuth Duckadam, fost portar Steaua

"Nu sînt de acord cu generalii. Dacã vor însã neapãrat echipa, atunci sã-i dea lui Gigi toþi banii înapoi!"
Vasile Iordache, fost portar Steaua

"E un caz parþial similar celui de la Timiºoara, însã aici anvergura este mult mai mare. Dacã decizia finalã va fi favorabilã ministerului, Gigi Becali va rãmîne sigur ºi fãrã stadion. Va avea doar lotul de jucãtori. Cred cã Becali a greºit ºi în perioada în care a preluat clubul din Ghencea. Echipa mergea în cantonamente la Forban pe banii MApN, Becali nu plãtea nimic. Acelaºi lucru se întîmpla ºi în cazul deplasãrilor interne cu avionul. Tot ministerul suporta cheltuielile"
Emeric Ienei, fost antrenor Steaua

"Problema mã depãºeºte, însã aºtept cu interes sã vãd ce se întîmplã, la fel ca orice stelist!"
Gabi Balint, fost atacant Steaua

Gazeta Sporturilor

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Loti

boloniAr fi fost omul unei singure echipe, ASA Tg.Mureş(acolo unde el centra şi tot el dădea cu capul), dacă Steaua-1984 n-ar fi insistat, cu cerul şi pământul, să-l transfere în linia ei de mijloc

Precizari

Interviul cu fostul ministru al Apararii nu poate fi pozitionat decat in doua variante . Ori e o facatura ordinara (si am sa spun de ce cred asta mai incolo), ori tataie asta asta e la o varsta la car