home
04-03-15

Steaua e cea mai bună echipă a rundei a 19-a!

Steaua încă nu a reușit să câștige și nici măcar să marcheze în cele două meciuri de campionat jucate până acum în 2015, dar în etapa a 19-a domină clar în topul realizărilor de pe teren.

Statistic vorbind, echipa lui Costel Gâlcă a fost cea mai bună a întregii runde care s-a încheiat luni, 2 martie.

Campioana din ultimii doi ani și liderul la zi din Liga 1 a avut cel mai bun joc de pase, cea mai clară posesie, cele mai multe acțiuni reușite la poarta adversă și cele mai multe pase precise în careul advers, 4 din cele 6 categorii pentru care s-a întocmit statistica etapei a 19-a la emisiunea "Fotbal Club", de pe Digi Sport. În privința șuturilor totale și pe poartă, roș-albaștrii sunt pe locul al doilea.

Pase precise
Steaua a fost echipa cu cele mai multe pase reușite în etapa a 19-a a Ligii 1: 555 pe tot parcursul meciului cu CS Universitatea Craiova, unde a jucat în superioritate numerică din minutul 50. E urmată de ASA Tg. Mureș (500) și Astra Giurgiu (471).

Trei dintre echipele care au avut jucători eliminați sunt ultimele din această ierarhie. Dintre ele, Rapid a făcut-o cel mai bine (274 de pase reușite, antepenultimul loc per total), deși a jucat cu doi oameni mai puțin încă din minutul 40. FC Brașov (212 pase precise, ultima din clasament) a avut și ea doi jucători care au primit cartonașul roșu, jucând în dublă inferioritate numerică din minutul 77. Craiova (213 pase precise) a avut un singur eliminat, în minutul 50.

Pase precise în careu
Steaua (30), Rapid (19) și FC Botoșani (19) au avut cele mai multe pase corecte în careul advers. La polul opus se află Petrolul (4), Ceahlăul (4) și FC Brașov (6).

Șuturi / șuturi pe spațiul porții
ASA Tg. Mureș (21/5) a amenințat cel mai mult poarta adversă, în această rundă, cu 21 de șuturi în total și 5 pe poartă. Steaua se află pe locul al doilea (17/7), urmată de Astra (15/5).

În coada clasamentului se află CS Universitatea Craiova (4/0), singura care nu a șutat deloc pe poartă, din doar 4 încercări, iar imediat deasupra ei sunt Petrolul (6/2) și Gaz Metan Mediaș (6/5).

Posesie
Cea mai clară posesie a avut-o tot Steaua, păstrând mingea în 68% din timpul de joc contra Craiovei, ceea ce o transformă pe gruparea olteană în cea mai slabă formație în această privință (31%). Astra (63%) și FC Botoșani (58%) ocupă locurile 2 și 3 în topul posesiei.

Driblinguri reușite
Această categorie este singura în care Steaua nu are un loc în frunte. FC Botoșani a avut cei mai tehnici jucători în a doua etapă a returului Ligii 1, lor reușindu-le 24 de driblinguri. Moldovenii sunt urmați îndeaproape de ASA Tg. Mureș, cu 23, iar CFR Cluj completează podiumul, cu 21.

Acțiuni reușite la poarta adversă
Steaua are de departe cele mai multe faze reușite la poarta adversă în actuala rundă (124), față de cele (85) ale lui CSMS Iași, a doua clasată și de FC Botoșani, ocupanta ultimei trepte a podiumului (83).

Petrolul, deși câștigătoare în această rundă, a avut cele mai puține faze reușite la poarta adversă (20). FC Brașov (24) și CS Universitatea Craiova (37).

cine joaca fotbal si cine nu

cine joaca fotbal si cine nu2
* - 1 jucator eliminat
** - 2 jucatori eliminati
Statistica publicata de www.digisport.ro


Addendum sui-genereris
Evoluția jucătorilor roș albastri în viziunea mea:

Cojocaru - șomer promițător
Râpă - muncitorul fără scule
Papp - ceasul predispus la gafe
Varela - imperial, cu un cap peste toți
Guilherme - titular, încă "de rezerva"
Prepeliță - jolly joker căpitan
Bourceanu - umbra căpitanului
Popa - motor cu rateuri
Chipciu - anonim dintr-o vedetă
Stanciu - anonim dintr-o speranță
Iancu - anonim fără speranță
Rusescu - peste pe uscat
Țucudean - nici cal, nici măgar
Tamaș - fundașul vârf impins

fcsteaua.ro - XRay

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

Petrolul Ploiesti

STEAUA Bucuresti
Joi 5 martie 2015
Ora 21:30
Ilie Oana
CUPA ROMANIEI
Semifinala
TV LIVE