home
22-02-15

Steaua-Rapid 0-1!Doua bare, 11 m nedat, ocazii ... ei un sut pe poarta 1 gol. Prost sa fii, noroc sa ai!

Cu un lot complet remaniat in pauza de iarna, Rapid a dat lovitura in prima etapa a returului si a invins Steaua chiar pe terenul din Ghencea, cu 1-0. Unicul gol al meciului a fost marcat de cehul Gecov in repriza a doua. Steaua a avut doua suturi in bara, iar in final Sapunaru de la Rapid a plecat mai devreme la cabine dupa ce a primit al doilea galben. Aceasta a fost doar 12-a victorie a Rapidului pe terenul Stelei si prima dupa patru ani.

Minutul 8 a adus cursa impresionanta a lui Popa cu Niculae in urmarirea sa, dar mijlocasul stelist a impresionat doar la capitolul viteza. Centrarea in careu a ajuns in bratele portarului rapidist.

Cea mai mare ocazie a debutului de meci a venit in minutul 14. Centrare in careu si Papp reia in bara. Mingea revine la Tucudean si acesta reia pe langa poarta cu o executie pretentioasa.

Popa a mai incercat o cursa pe dreapta in minutul 23, iar centrarea pentru Tucudean a fost reluata de acesta spre poarta. Steaua a obtinut doar corner la o faza care promitea mai mult de atat.

Prima repriza s-a incheiat cu o mare ocazie a celor de la Rapid. Mingea a ajuns in careu la Niculae, iar atacantul giulestean a trimis peste poarta spre disperarea bancii tehnice a formatiei sale.

Bourceanu a intrat la Steaua in locul lui Luchin la pauza, iar Filip a trecut pe postul de fundas central, o decizie cel putin curioasa din partea lui Gilca.

Steaua s-a asezat teritorial in jumatatea adversa, dar Rapid a dat o replica taioasa si Rui Miguel, jucator intrat in locul lui Pancu, avea sa rateze cea mai mare ocazie a oaspetilor in minutul 54. Centrarea de pe stanga l-a gasit pe acesta liber in sase metri, insa lovitura de cap a trecut peste poarta.

Aceasta ratare avea sa anunte golul din minutul 61, reusita lui Gecov fiind una cu adevarat spectaculoasa. A fost o pasa peste intreaga aparare stelista, mijlocasul ceh a preluat pe piept si a trimis in poarta lui Cojocaru.

La Steaua a intrat Rusescu in locul lui Tucudean, dar plusul ofensiv asteptat nu s-a produs, desi fostul golgeter al Ligii 1 avut o sansa buna de egalare in minutul 83 la respingerea in fata a lui Buchta. Reluarea lui Rusescu a fost extrem de slaba.

Steaua a mai avut o bara in minutul 86 prin Tanase. Acesta s-a pozitionat excelent debarasandu-se de marcajul lui Dan, dar a nimerit stalpul din stang al portii lui Buchta la centrarea lui Popa din dreapta.

Finalul n-a fost lipsit de tensiune, Sapunaru plecand mai devreme la cabine dupa ce a luat al doilea galben in urma unei altercatii cu Stanciu. Acesta din urma a fost calcat pe glezna in careul advers si a solicitat penalty, moment in care Sapunaru a intervenit sa-i ceara socoteala.
Preluare de la onlinesport.ro

Echipele de start

Steaua:
Cojocaru - Papp, Luchin (Bourceanu '46), Varela, Guilherme - Breeveld (Stanciu '63), Filip - Popa, Chipciu, Tanase - Tucudean (Rusescu '55)

Rapid:
Buchta - Sapunaru, Borda, Cmovs, Josl - Garai, Gecov, D. Niculae (Cerlinca '90) - Meulens (Al. Dan '80), Benson, Pancu (Rui Miguel '52)

Statistica meciului
Screenshot 8

Rezumat Video



Declaratii dupa meci

Costel Galca:
"Ştiam că Rapidul va veni să se apere. Jucătorii lor au o valoare destul de mare. Ne-am creat ocazii, cred că meritam un gol. Ei au stat in jumatatea lor si au marcat pe contraatac. Suporterii au dreptul sa reproseze dupa acest meci, dar trebuie sa fie alaturi de noi in momentele grele. Sper ca pe viitor suporterii să fie alături de noi.

Era mult mai bine pentru noi dacă ştiam dinainte că Prepeliţă, Latovlevici şi Arlauskis vor fi scoşi din lot. Mergem cu gîndul de a cîştiga cele trei puncte la Craiova. Campionatul încă nu e cîştigat. Noi avem nevoie de toţi jucătorii. A fost decizia patronului de nu-i mai ţine în lot pe Arlauskis şi Prepeliţă. La Latovlevici eu am luat decizia pentru că avem jucători pe postul lui. În ziua de dinainte de cantonament (n.r. vineri) am aflat că nu-i pot folosi pe Arlauskis şi Prepeliţă.

Eu vreau sa castig cele trei trofee ramase in joc anul asta. Am vorbit cu Becali si are dreptate pentru ca trebuie sa formezi echipa pentru Champions League. Dar nu e castigat campionatul. Din punctul lui de vedere, are dreptate. In opinia mea, la mijlocul terenului sigur mai am nevoie de jucatori. Logic era ca echipa sa o pregatim de acum. Sanmartean, Keseru, Szukala au jucat foarte bine, jucatori extraordinari. Dar ne puteam descurca foarte bine cu ce aveam aici. Azi, Prepelita este fundamental pentru Steaua.

Am vorbit si cu Gigi Becali si mi-a spus ca Reghecampf da tarcoale. Normal ca omul isi doreste sa vina antreneze Steaua, e cea mai importanta echipa din Romania. Eu nu simt presiune nici de la Reghecampf, nici de la mine. Cu alte cuvinte, Reghecampf ar vrea sa se intoarca. Sa sune, e liber. Atata timp domnul Becali vrea sa vorbeasca cu Reghecampf, e liber. E treaba lui. Si eu daca vreau sa vorbesc cu o persoana dina fara clubului, e alegerea mea.

Becali mi-a zis: Tu esti antrenorul Stelei! Asta mi-a zis. Ce pot sa spun mai mult?"


Adi Popa:
"O luăm ca pe un accident. Am prins o zi mai slabă. Ei au jucat cu mult devotament, au fost agresivi. Ei au avut două ocazii și au dat un gol. Noi am avut multe ocazii, am avut și bară. N-am ce să reproșăm arbitrului. Sperăm să fim arbitrați așa mereu. Ei au câștigat, au meritat.

Jucătorii care i-au înlocuit pe cei trei scoşi din lot trebuie să se obişnuiască cu statutul de titular. E greu să vii de pe bancă şi să joci.

Dacă am schimbat sigla, gata, nu mai sîntem Steaua? Nu este adevărat! Sperăm să se întoarcă suporterii. Ei se răzbună pe noi degeaba. Tot noi am câștigat cu Chelsea aici. Sperăm să se reîntoarcă alături de noi"


Cristi Pustai:
"Acesta e un început de drum pentru ceea ce vrem să facem aici. Azi ne bucurăm, dar de mîine ne gîndim la următorul meci cu Viitorul. Dacă nu vom continua cu o victorie înseamnă că n-am făcut nimic.

Unii jucători au venit în această săptămînă, dar important e că oamenii au înţeles ce înseamnă Rapid. Am arătat frumos atît în tribune cît şi pe teren. A fost un pic de exces de zel la cartonaşul roşu al lui Săpunaru.

Prefer să nu comentez arbitrajul. Una peste alta, trăim jocul, ne fierbem la marginea terenului. Echipa a avut un spirit frumos, au muncit toţi jucătorii. E foarte important să rămînem cu picioarele pe pămînt."


Cristi Sapunaru:
"Stiam ca o sa avem meci greu, suntem fericiti. Imi pare rau pentru acel cartonas rosu pe care l-am luat. Steaua e totusi echipa de pe primul loc, o echipa care joaca bine, dar ma bucur ca i-am batut, cu atat mai mult.

La pauza, ne-a spus Pustai unde gresim si ce trebuie sa schimbam. Ati vazut si voi ce inseamna suporterii la o echipa: la ei nu au venit, au venit doar spectatori, si ati vazut. Mai avem 16 finale pana la final, si e vital pentru noi sa ramanem in prima liga.

Conteaza foarte mult cele trei puncte, a fost ca o finala, un derby pe care ni-l trecem in CV. Urmeaza alta finala, meritam sa ramanem in prima liga, uitati-va ce suporteri minunati avem! Se vede ca nu suntem o echipa omogena, dar in doua-trei etape veti vedea o echipa frumoasa."



Reacția suporterilor

La primul meci al returului pe Ghencea, galeria roş-albaştrilor nu şi-a făcut apariţia, însă cei aprox 9.000 de fani stelişti prezenţi în tribune(cifră menționată de presă), au avut câteva mesaje pentru conducerea Stelei și oficialii CSA.

"Gigi şi cu generalii nu ştiu cum să împartă banii" sau "Promiteţi un club curat, dar de bani v-aţi agăţat", au fost două dintre mesaje.

În loc de concluzii

Când e sa se aleagă praful, se alege. O seara neagră, care incheie o săptamană la fel de neagră în lumea roș albastră!
Să speram că a fost doar un accident, pe fondul bulversărilor și presiunilor parazite venite la echipa din toate părțile.

FORTZA STEAUA!

fcsteaua.ro - XRay

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

CS U Craiova

STEAUA Bucuresti
Duminica 1 martie 2015
Ora 15:30
Extensiv
Liga 1
TV LIVE