home
20-02-15

Reactia lui Florin Talpan la motivarea ICCJ si Comunicatul FC Steaua

Pentru informarea cititorilor site-ului fcsteaua.ro am dorit să prezentăm și punctul de vedere al CSA Steaua București la apariția motivației de la ICCJ.

În absența unui comunicat oficial al CSA Steaua Bucuresti, vă prezentăm punctul de vedere al lui Florin Talpan, locotenent colonel de justiție și jurist al Clubului Sportiv al Armatei, intervievat joi de presă.

Juristul Clubului Sportiv al Armatei spune că FC Steaua București nu va mai putea folosi numele și vechea emblema. Mai mult, acesta spune că nu are nici drepturi asupra palmaresului de la înființare până în 2003.






- La Sport.ro

Într-o intervenție telefonică la Ora Exacta în Sport, ÎN DIRECT la Sport.ro, Florin Talpan a dezvăluit și prima ofertă de împrumut facută patronatului clubului de fotbal. Acesta a spus că CSA a cerut 10% din veniturile totale ale Stelei pentru a cesiona numele și emblema, ofertă refuzată.

De asemenea, acesta a spus că CSA a modificat regulamentele adminstrative și organizatorice pentru a putea înființa o echipa de fotbal. În continuare, Florin Talpan anunță că MApN, prin CSA, ar putea acționa din nou în judecată clubul de fotbal, dacă șefii formației nu vor renunta la denumire și inscripții la următoarele meciuri.

"Clubul de fotbal, in urma deciziei ICCJ, nu mai poate folosi numele! Scrie foarte clar in motivare! FCSB pot folosi, avand in vedere ca e inregistrata la OSIM, insa vor avea probleme si cu noua sigla, pentru ca si Venus Bucuresti a facut o reclamatie.

CSA vrea asa le dea satisfactie suporterilor care au sustinut acest demers, dar si fostelor mari glorii, care au facut performanta pentru acest club, inclusiv Tudorel Stoica sau Miodrag Belodedici.

Incepand cu data de 24 noiembrie 2014, regulamentele de functionare si organizare ale CSA s-au motificat, dandu-ne posibilitatea de a infiinta o echipa de fotbal. Astfel, trebuie sa reinfiintam o noua echipa de fotbal, eu asa vad lucrurile.

Chiar daca brandul Steaua e inregistrat la OSIM sub numele FC Steaua Bucuresti SA, noi suntem de parere ca se incalca hotararea ICCJ si vom demara noi actiuni in judecata, urmand sa solicitam daune.

Nu cred ca UEFA va prezenta echipa ca fiind Steaua, iar LPF se va sesiza pentru a lua toate deciziile legale.

Eu, cand am vazut ca timpul trece, campionatul sta sa inceapa, iar negocierile nu merg, am propus un contract de inchiriere de marca pana la stabilirea unui pret de catre un evaluator. Era vorba despre un pret provizoriu. Ei nu au fost interesati de acest demers si s-a ajuns in situatia de fata. Conducerea CSA a solicitat 10% din veniturile totale ale Stelei, inclusiv din vanzarea jucatorilor. Valoarea unui jucator este data si de brand.

Noi nu putem da brandul unei societati private pe 0 lei. Cred ca mai sunt echipe in Europa detinute si de stat.

Am avut nevoie de 10 ani ca sa ne judecam si sa ajungem in aceasta situatie. Acest brand trebuie sa aduca bani Ministerului, pentru ca si celelalte sectii trebuie sa supravietuiasca.

Nu se pune problema vanzarii brandului, ci doar stabilirea unui pret pentru cesionarea unei companii. Din punctul meu de vedere, lucrurile sunt clare, au fost foarte multe nedreptati si ma bucur ca Inalta Curte ne-a dat dreptate.

Cunosc foarte bine dosarul, am depus foarte mult suflet. Noi avem o marca notorie, sub care s-au facut performante europene. Vreau sa mentionez si ca palmaresul este in stransa legatura cu marca notorie, iar patrimoniul nu a fost niciodata cedat.

Eu zic ca ce am realizat pentru Armata este un lucru extraordinar. Eu consider ca am reprezentat cu demnitate CSA-ul"
. a declarat Florin Tulpan.


- La Sportnews.ro, Florin Talpan a declarat :

"Din motivarea Înaltei Curţi reiese că palmaresul a rămas la CSA Steaua, pentru că CSA nu a cedat niciodată patrimoniul. CSA deţine marca notorie înregistrată la OSIM. Sub această marcă de notorietate s-au câştigat Cupa Campionilor în 86 şi Supercupa Europei în 87, iar la alte sporturi s-au obţinut numeroase medalii la Jocurile Olimpice, Campionate Mondiale şi Europene. Palmaresul este în strânsă legătură cu marca notorie.

Este fără tăgadă că palmaresul aparţine CSA până în 2003. Rămâne de văzut cum vom proceda pentru perioada 2003-2015. Cu restul de trofee vedem ce facem
"

Sursa: sport.ro si sportnews.ro


Nota Redactiei
Textul citat este ad litteram cu declarațiile publicate în sursele citate, fără interpretări, adăugări sau amendări.

fcsteaua.ro - XRay

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
 
28 ani de la 24-02-1987

Steaua castiga Supercupa Europei

Prin golul marcat de Hagi din lovitura libera, Steaua castiga cu 1-0 Supercupa Europei in fata ucrainienilor de la Dinamo Kiev.
Mai multe detalii aici.
10 ani de la 24-02-2005

Eliminarea Valenciei

In sezonul 2004-2005 al Cupei UEFA, dupa ce pierduse in tur cu 2-0 pe Mestalla, Steaua invinge cu 2-0 in Ghencea si elimina la penaltyuri pe Valencia.

CS U Craiova

STEAUA Bucuresti
Duminica 1 martie 2015
Ora 15:30
Extensiv
Liga 1
TV LIVE