home
17-12-14

Polo: Steaua în careul de ași al Euro Cup!!!

Dupa 29 de ani o echipa romaneasca se poate califica din nou in semifinalele unei cupe europene la polo. Steaua Bucuresti, clubul inimilor noastre, se afla astazi in fata unei premiere pentru sectia de polo: patrunderea in careul de asi al unei cupe continentale. Am fost in citeva rinduri aproape de aceasta performanta (cel mai aproape in editia 1994-95 a Cupei Campionilor Europeni, cind am pierdut calificarea la un singur gol: 5-4 si 6-8 cu Spandau Berlin); speram ca azi visul va deveni realitate.

In aceasta seara, la ora 21, Steaua intilneste in mansa retur a sferturilor de finala ale Euro Cup, la Hanovra, echipa germana Waspo Hannover. In turul disputat pe 29 noiembrie la Bucuresti echipa noastra a invins cu 9-7 (1-3,2-1,4-2,2-1) dupa un inceput crispat, plin de emotii, urmat de 3 reprize in care stelistii si-au aratat clasa. Victoria, egalul sau o infringere la un gol astazi ne califica direct; daca pierdem la 2 goluri se vor executa aruncari de la 5m pentru stabilirea echipei calificate, iar daca selectionata Hannover-arbitri-public va invinge la mai mult de 2 goluri putem doar sa fim mindri ca ne-am nascut in Romania si sintem saraci, dar cinstiti, precum stramosii nostri, cei mai viteji dintre traci.

Adversarii nostri sint un club de traditie in poloul german, dar fara mari performante; 9 trofee de campioni in 116 ani contureaza o istorie gen pwli timisoara/crapid – “2 mituri, 2 titluri”. Achizitiile inspirate din aceasta vara i-au transformat in favoriti la titlu in Bundesliga; au o echipa solida, cu 4 internationali germani, a carei vedeta este Predrag Jokic, multiplu medaliat european si mondial cu nationala Muntenegrului. Din fericire, jocul echipei se prezinta sub suma valorilor individuale care o compun; in afara unor pase sclipitoare ale lui Jokic, Waspo e previzibila in atac si, ca atare, destul de usor de contracarat. Exceleaza numai la jocul in superioritate numerica, unde se vede ca au scheme exersate indelung, care i-au pus in dificultate pe stelisti in meciul tur. Din pacate, stiind cum sint arbitrate echipele romanesti in deplasare, e de presupus ca vor abunda eliminarile in tabara noastra, de aceea e greu de anticipat deznodamintul calificarii. Tehnic Steaua este superioara, si are multiple solutii in atac; numai emotiile din debutul primei manse au impiedicat-o sa obtina o victorie la o diferenta mai mare. Problema e ca poloul este un sport in care maniera de arbitraj poate stabili rezultatul final; putem doar spera ca bugetul Waspo a fost epuizat de numeroasele transferuri din vara, si n-a mai ramas nimic pentru artistii fluierului. Sper ca gazdelor sa li se dea doar traditionalul 20-25% pe care-l primesc cind intilnesc echipe romanesti, si nu procentul de 40-50% cum se intimpla cind Mos Craciun saxon umple ghetutzele hotilor cu fluier.

Steaua s-a pregatit pentru acest meci in conditii foarte asemanatoare cu cele de la Hannover; am asistat, in al doilea meci al dublei cu Sportul, la un record mondial: 5 faulturi in atac fluierate contra Stelei intr-o singura repriza + un raport halucinant de eliminari (16-8 contra noastra). Astfel de lucruri se petrec probabil numai pe malurile riurilor africane, iar echipa care indrazneste sa cistige in deplasare este aruncata drept hrana crocodililor. Partea buna e ca baietii nostri au invins, crocodilii au lipsit, iar Steaua abordeaza cu un moral bun meciul decisiv cu Hannover. Va fi un meci de lupta; sper ca maniera de arbitraj sa-i indirjeasca pe stelisti, iar forta psihica sa fie principalul nostru atu. Tehnic, imi doresc sa avem rabdare in atac, sa tinem mingea pina in ultimele secunde, si sa insistam cu suturile de afara. Portarul lor are niste reflexe excelente la aruncarile de aproape, dar e vulnerabil de la distanta; trebuie ca Busila, Nastran, Ghiban si Diaconu sa-l testeze cit mai des. Dupa citeva goluri, nemtii vor renunta la zona si se vor apara om-la-om, ceea ce va oferi si posibilitatea angajarii centrului.

I-am vazut pe baieti la plecarea spre Hannover; pareau deplin conectati la miza acestui meci. Atmosfera e buna; admir atitudinea lui Petar, care a spus, citez, “luptam pina la ultimul dinte”. Cred in optimismul lui, si sper ca in seara aceasta sa ne bucuram de cea mai buna performanta europeana a CSA Steaua.

In final, fac un apel catre stelistii din Germania; prezenta voastra ar scadea simtitor din procentul pe care jigodiile cu fluier il acorda gazdelor din UE. Veniti la bazin, dati-le voi UE cirnatarilor, si hai sa ne bucuram impreuna.

Forza Steaua! Cu Steaua pina la moarte!

edmond_dantes


FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

CSMS Iasi

STEAUA
Duminica 14 dec 2014
Ora 20:00
Emil Alexandrescu
Cupa Ligii
TV LIVE