home
14-10-14

Finlanda-Romania 0-2! "Motanul" decisiv!

Romania a castigat al doilea meci consecutiv din deplasare, in aceasta editie a preliminariilor pentru Euro 2016. Gratie dublei realizate de "Motanul" Bogdan Stancu si assist-urile lui Lucian Sanmartean, tricolorii au revenit in lupta pentru locul intai din Grupa F.

Partida s-a disputat pe Stadionul Olympic din Helsinki, in fata a peste 20.000 de spectatori si la o temperatura scazuta. La ora meciului au fost doar 3 grade Celsius.

Echipele de start
Finlanda: Maenpaa - Hurme, Toivio, Moisander, Arkivuo - Ring, Sparv, P. Hetemaj (Pohjanpalo) - Hamalainen (Markkanen 74), Pukki (Riski 46), R. Eremenko

Romania: Tatarusanu - Luchin, Grigore, Chiriches, Rat - Pintilii, Hoban - Torje, Chipciu (L. Sanmartean 49), Tanase (Enache 85) - Stancu (Rusescu 87).

Arbitru: Paolo Tagliavento (Italia)



Prima repriza a fost dominata de filandezi prin posesie si un pressing agresiv. Totusi, in minutul 12, tricolorii au avut prima ocazie prin Ovidiu Hoban, cu un sut de la 30 de metri, care a ocolit de putin stalpul din dreapta lui Maenpaa. In minutul 15, a fost randul lui Tatarusanu sa intervena excelent la sutul din intoarcere al lui Hetemaj.

In minutul 34, Cristi Tanase a semnat primul sut al tricolorilor pe poarta lui Maenpaa. Prima parte s-a incheiat cu ocazia lui Mihai Pintilii, care a incercat sa il surprinda pe Maenpaa printr-o executie cu spitul, de la limita careului, dar mingea s-a dus mult pe langa poarta.

In repriza a doua Chipciu a parasit terenul pe targa(min 49). Sa speram ca nu e ceva grav care sa-l tina iar departe de gazon, acum cand Steaua are multa nevoie de el.

In locul lui Chipciu, Piturca l-a introdus pe Lucian Sanmartean, care a schimbat fata si soarta partidei cu doua assist-uri si o eliminare provocata. In minutul 54, la un corner acordat de Tagliavento, Sanmartean a centrat perfect la coltul scurt, iar Stancu a reluat imparabil cu capul de langa Maenpaa.

In minutul 57, tot Lucian Sanmartean l-a fortat pe arbitrul Paolo Tagliavento sa ii acorde cel de-al doilea cartonas galben lui Ring. Doua avertismente incasate de finlandez in numai 4 minute fatale. Cu 0-1 pe tabela si un om in minus, nordici au cazut, fiind departe de prestatia foarte buna din prima repriza.

Cu un sfert de ora inainte de final, in minutul 76, Cristi Tanase a fost foarte aproape sa dubleze avantajul tricolorilor printr-un sut surprinzator de la marginea careului. Maenpaa vede tarziu insa gaseste un ultim reflex pentru a scoate in corner de sub transversala!

Finalul a fost fara emotii. In minutul 83, "Motanul" a mai muscat o data realizand dubla cu un sut superb din afara careului! Sanmartean a desfacut din nou apararea nordicilor cu o pasa in centru spre Bogdan Stancu, care a stabilit scorul final de 2-0.

In minutul 87, Rusescu putea duce scorul la 3-0, cu o preluare de efect si un sut puternic din 6 metri, dar mingea a trecut putin peste!

Rezumat video


Asa s-a scris istoria unei victorii pretioase in care Romania s-a detasat pe tabela, dar fara sa straluceasca pe teren. Dupa trei etape, Romania are 7 puncte din 9 posibile si este a doua in grupa, dupa surprinzatoarea Irlanda de Nord, care s-a impus si in Grecia (2-0), si are punctaj maxim dupa 3 etape.

Pe 14 noiembrie, pe Arena Nationala, va avea loc meciul direct, iar in cazul unei victorii asupra Irlandei de Nord, Romania va urca pe prima pozitie.

Felicitari tricolorilor pentru victorie!
Romania, Romania, ole, ole, ole!

XRay

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!