home
05-10-14

Otelul-Steaua 0-3! Victorie de moral!

Steaua s-a impus clar in deplasarea de la Galati, scor 3-0 cu Otelul, consolidandu-si astfel pozitia de lider al clasamentului Ligii 1. Istoria meciului s-a scris in 5 minute, dupa ce Helder a vazut al doilea cartonas galben, iar Steaua a punctat rapid prin Latovlevici (22) si Sanmartean (24). Scorul final a fost stabilit de Lukasz Szukala, in repriza secunda.

Partida de la Galati a inceput cu doua ocazii bune de a marca in dreptul Otelului. Florin Cernat a trimis putin alaturi de poarta lui Arlauskis din lovitura libera, urmat de Brigido, care nu a reusit sa cadreze de la aproximativ 20 de metri.

In minutul 15, Florin Cernat a iesit la rampa cu o noua executie din lovitura libera, care a mers si de aceasta data peste transversala. Pe contraatac, Alexandru Chipciu a plecat lansat spre poarta lui Hotoboc si nu a putut fi oprit decat prin fault de Helder Tavares. A fost cel de-al doilea avertisment al portughezului Otelului, astfel ca formatia gazda a ramas in inferioritate numerica. Eliminarea a fost una aparent usor acordata, in conditiile in care primul cartonas galben incasat de lusitan a venit ca o decizie aspra din partea lui Catalin Popa.

Latovlevici a deschis scorul la mijlocul primei reprize, dupa un sut in blocaj al lui Cristi Tanase. Miron a deviat involuntar pana la fundasul lateral al Stelei, care a punctat din 6 metri singur cu Hotoboc. Lucrurile au devenit si mai clare, in minutul 24, dupa ce Sanmartean a scapat unu la unu cu un fundas al Otelului si l-a invins pe goalkeeperul formatiei gazda cu un sut imparabil la coltul lung.

Steaua a mai inscris in doua randuri pana la pauza, de fiecare data prin Paul Papp. Golurile insa au fost anulate pentru pozitii afara din joc. Sanmartean a izbit bara, in ultimul minut, dupa o noua centrare prin care viza poarta direct de la coltul terenului.

Bara lui Rusescu, din minutul 63, a anuntat reusita de 3-0 a ros-albastrilor. Sanmartean a centrat perfect din corner, iar Szukala a reluat cu capul din fata nefericitului Hotoboc. Otelul a ramas cu finalizarea de la distanta a lui Cucu, din debutul partii secunde, cand Arlauskis a urmarit bine si a scos in lateral de la radacina barei.

Otelul: Hotoboc - Miron, Sipovic, Miselaricu, Popescu - Cojoc, Helder - I. Popa (Cucu 46), Cernat (Avdici 56), Brigido (Zaharia 73) - Jula

Steaua: Arlauskis - Papp, Szukala (Rapa 86), Varela (Luchin 73), Latovlevici - Prepelita, Sanmartean - Chipciu, Rusescu (G. Iancu 67), Tanase (cpt) - Keseru

Arbitri: Catalin Popa, Andrei Constantinescu si Aurel Onita
Cartonase galbene: Helder 5/ Tanase 18, Chipciu 45+2, Latovlevici 51, Iancu 89
Cartonase rosii: Helder 17


Sursa: onlinesport.ro

Statistica meciului conform Look TV



Rezumat video HD




Declaratii dupa meci

Costel Galca:
"Sunt obosit, sunt puţin îngundurat după meciul de la Kiev, dar nimic mai mult. O să zâmbesc când voi fi cu familia mea şi cu cei apropiaţi. Sunt în continuare supărat după meciul de la Kiev. Am avut informaţii că le-a fost şi teamă de noi, deci mă aşteptam la mai mult de acolo.

Este o victorie importantă şi mă bucur că am luat cele trei puncte. Jocul a fost la discreţia noastră, mai ales după eliminare. Păcat că nu am marcat mai multe goluri, poate că jucătorii nu şi-au propus asta. Mă bucur pentru Latovlevici că a marcat şi că a făcut un joc bun.

Nu cred că Adi Popa şi Szukala şi-au prelungit contractele, sunt poveşti. Eu vorbesc mereu cu ei şi nu cred asta.
"

Iasmin Latovlevici:
"A fost foarte greu avand in vedere ca suntem obisnuiti sa jucam mai tarziu. Ne puteau pune probleme doar daca ramaneau in 11 oameni. Cu agresivitatea cu care au inceput ar fi fost mult mai dificil meciul. Eu vreau sa joc, sa fiu in primul 11 si sa fiu sanatos.

Sunt intr-o perioada foarte slaba, ma motiveaza aceste critici. Vreau sa imi arat mie si lor ca nu este adevarat. Steaua e cea mai buna echipa din tara, la alta nu are rost in tara, sper sa nu fie alta din Romania.
"


Concluzii

- In contul Stelei: om in plus, multe ratari, multe galbene inutile, trei goluri valabile, trei anulate, doua bare.
- In contul Otelului,:1 sut pe poarta si o eliminare in min. 17, cam usor acordata.

Ros albastrii veneau dupa o serie nefasta: egalitate pe propriul teren cu Astra, scor 0-0 si o infrangere cu 3-1 la Kiev. Otelul venea dupa o infrangere cu 4-0 pe terenul Pandurilor.

A fost victorie de moral. Aceeasi formatie care a jucat acum 4 zile in grupele Europa League s-a impus azi fara emotii. Lejeritatea partidei a fost facilitata si de eliminarea lui Helder(min. 17). Dar Otelul este o recidivista “la rosu”, fiind echipa cu cele mai multe cartonase rosii incasate, 8 in 9 etape! Acm are 9 in 10! Record!!!

Dupa 10 etape, cu 8 victorii, 1 egal si 1 infrangere, golaveraj 23-6(medie 2,3 goluri/meci), Steaua pastreaza sefia in Liga 1, cu 25 de puncte.
Fortza STEAUA!

X Ray

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!