home
20-08-14

Sapte motive pentru Steaua in Liga

Steaua are prima şansă de calificare în grupele Ligii Campionilor, în faţa lui Ludogoreţ, pentru că:

1. A arătat prin jocul de marţi seara că şi-a luat bilete la business class faţă de adversara sa din play-off, care vrea să decoleze spre Ligă la „economy”. Un joc economicos al bulgarilor în opoziţie cu evoluţia mai curajoasă, mai spectaculoasă, mai pe poartă a steliştilor lui Gâlcă.

2. Are la dispoziţie un fundaş de top european, care ar putea să joace la o echipă cu nume din Europa, şi l-am numit pe Szukala, aproape fără greşeală în partida tur. Şi mai mult de atât, celălat fundaş central, Varela, se află şi el într-o formă excelentă, cu intervenţii precise, eficiente, de mare jucător, cu un spirit de anticipaţie şi o forţă extraordinare.

3. Beneficiază de un artist de Ballywood, un vrăjitor al mingii, Sânmărtean, un tip de fotbalist la care bulgarii doar visează. Sânmărtean e mai brazilian decât toţi brazilienii lui Ludogoreţ.

4. Îşi permite să ţină rezervă un atacant care a marcat şase goluri într-un meci de campionat! Să-mi spună mie cineva că bulgarii ar fi început jocul fără Hamza dacă acesta ar fi înscris de şase ori într-o partidă oficială, cu numai câteva zile în urmă!

5. De obicei, marcheză în deplasare, a făcut-o şi la Stromgodset, şi la Aktobe (aici chiar de două ori), iar un gol înscris în Bulgaria ar închide practic calificarea.

6. Deţine experienţa şi tradiţia meciurilor importante, rezolvate de fiecare dată cu calificări în ultimii zece ani.

7. E antrenată de un tehnician tânăr, curajos, adeptul unui joc modern, cu o filozofie proprie despre fotbal şi cu soluţii în joc şi în echipă care, deşi uimesc de multe ori, sunt extrem de eficiente.

Ţinând cont de toate cele de mai sus şi din ce am văzut la partida de la Bucureşti, Steaua nu poate piarde calificarea în grupele Ligii decât printr-un ghinion teribil. Chiar şi fără Chipciu la retur, echipa lui Gâlcă e la numai un pas de Tărâmul Bogaţilor din Champions League. Şi chiar merită să fie din nou acolo!


Florin CARAMAVROV
Prosport

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!