home
02-08-14

Steaua - CSU Craiova 3-1! Instructie cu portile inchise!

In fata tribunelor goale si intr-o atmosfera sonora dezolanta, Steaua a castigat la pas meciul cu CSU Craiova.

Echipele de start:
Steaua: Arlauskis - Rîpă, Varela, Szukala, Latovlevici - Prepeliţă, L. Sînmărtean - Ad. Popa, N. Stanciu, Pîrvulescu - G. Iancu
Rezerve: Cojocaru, Chipciu, Tănase, Neagu, Keşeru, Aldea, Vîlceanu

CSU Craiova: Brac - S. Achim, Frăsinescu, Kay, Vătăjelu - Madson, Nuno Rocha - Băluţă, Ferfelea, Bancu - Curelea
Rezerve: Straton, Velcovici, Neacşa, Ivan, Herghelegiu, Dănănae, Acka

Cu Chipciu, Tanase si Keseru pe banca, campionii au rezolvat meciul din prima repriza, prin golul de “sah-mat” al lui Popa si bijuteria lui Sanmartean.

Ros albastrii nu au parut marcati de deplasarea de la Aktobe, deschizand scorul in minutul 4 prin Adi Popa. La sase minute, Parvulescu a respins de pe linia portii, dupa ce mingea ratacita prin careu a fost deviata norocos si plouat spre poarta parasita de Arlauskis.

Replica stelista a venit imediat cu pasa la intalnire a lui Stanciu pentru Iancu, dar tanarul atacant a fost blocat in extremis de portar. Tot portarul Barac, a intervenit salvator si la sutul lui Latovlevici din minutul 27. Sanmartean(min. 34) a transformat cu maiestrie o lovitura libera si a stabilit scorul primei reprize, in care stelistii au controlat jocul fara probleme.

Repriza a doua s-a derulat dupa aceeasi partitura. Oltenii agresivi, dar neputinciosi si Steaua care a dominat, fara sa straluceasca. Dupa ratarea lui Parvulescu din minutul 60, Costel Galca i-a introdus si pe “greii” Tanase, Chipciu si Keseru, in locul lui Parvulescu, Stanciu si Iancu.

Scorul final s-a stabilit in prelungiri, cand Varela a reluat cu pieptul o centrare a lui Sanmartean si a dus scorul la 3-0 (min. 90+3). Dupa cateva secunde CSU Craiova a dat golul de onoare prin Andrei Ivan (90+4), pe fondul de relaxare totala a stelistilor.

Steaua castiga cu 3-1 si este in grafic cu punctaj maxim in primele doua etape ale Ligii 1!

Declaratii dupa meci
Costel Galca:
" A fost un meci atipic, pe care nu mi-l doresc să se repete, din cauza faptului că a fost fără spectatori. Am avut un joc foarte bun, cu ocazii mari, puteam câstiga la un scor mult mai mare. Important este că n-am avut niciun accidentat. Crestem de la zi la zi si sper ca aceste evolutii să le avem si pe viitor. Avem nevoie de jucători, suntem angrenati în mai multe competitii si trebuie să rulăm jucători.

Va fi un meci diferit( cu Aktobe-n.r), dar cu siguranta că vom marca multe goluri. O să avem un joc foarte bun, vom domina partida, vom marca primii si mai multe goluri ca la Aktobe. Noi suntem Steaua, Îmi place jocul de pase, ca echipa mea să reactioneze imediat după piederea mingii, să avem constanta în meci.

Lemnaru a suferit o accidentare la Aktobe, dar nu stiu sigur, fie o întindere, fie o ruptură, medicul stie mai bine. Referitor la Gardos, sper ca de săptămâna viitoare el să revină si pe finalul ei să reintre în programul echipei.

Asteptăm ca Luchin să vină, ne gândim la el, sper să vină cât mai repede posibil si de aceea nu ne-am gândit la altă variantă. Cât despre Costin Lazăr, eu nu stiu nimic despre un asemenea transfer, nu cred.


Paul Parvulescu:
Nu a fost gol la acea faza, eram un metru in teren. La ora actuala, cred ca asta este diferenta dintre Steaua si marea majoritate a echipelor din Liga I. Incepem sa ne obisnuim cu victoriile."

Ionel Gane, antrenorul CSU Craiova:
"Puteam obţine mai mult dacă eram mai atenţi la începutul primei reprize. Nu ştiu dacă nu cumva a fost fault la Nuno, înainte de primul gol al Stelei. Am jucat frumos, ne-am creat ocazii, nu prea am ce să le reproşez baieţilor. Noi suntem la început de drum, trebuie să construim. Cred că a fost gol în prima repriză. Nu mi-a plăcut arbitrajul lui Cojocaru, la fazele unu la unu a judecat mereu în favoarea Stelei. Dacă am fi avut 1-1 după acea fază din prima repriză, altfel am fi abordat jocul. Faza lui Ferfelea a fost iarăşi un moment important. La 2-1 am fi pus presiune pe adversari.

Stefan Iovan, capitanul de la Sevilla ‘86:
" Probabil Steaua s-a conservat pentru meciul urmator, Craiova nu i-a pus probleme. Cand adversarii nu-ti pun probleme, avand si 2-0, de aceea a aparut si relaxarea. Meciul era incheiat, sa asteptam sa vedem cu cei din Kazahstan ce vor face. Steaua a jucat foarte lejer in seara asta si a castigat un meci fara lupta.

Deocamdata, Steaua a jucat cu Craiova, sa mai asteptam si cu Pandurii si cu Dinamo, Petrolul, Astra si dupa aceea tragem o concluzi .


Bravo baieti!
FORTZA STEAUA!

XRay

Rezumat complet HD

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!