home
26-07-14

Rapid - Steaua 1-3! Antrenament cu public ostil!

"Steaua a obtinut prima victorie in campionat, 3-1 cu Rapid in deplasare, intr-un meci in care doar imprecizia la finalizare a lui Keseru, care a ratat incredibil de doua ori singur cu Bornescu, a creat falsa impresie ca s-a jucat de la egal la egal in Giulesti. Pancu a deschis scorul la o gafa a apararii steliste, Keseru a restabilit egalitatea dupa cinci minute, iar Adi Popa si Chipciu au inclinat balanta in favoarea campioanei en-titre a Ligii 1. Steaua a avut si doua bare prin Adi Popa si Alex Chipciu.

Steaua a avut un start convingator de meci, dupa ce Stanciu a fost la un pas de a ramane in situatie de unu la unu cu portarul Rapidului, la verticalizarea lui Stanciu (8). Trei minute mai tarziu, Adi Popa l-a angajat perfect pe Keseru, incapabil sa impinga mingea in plasa din 7-8 metri. Mingea a ricosat la Adi Popa, care a trimis alaturi de poarta parasita de Bornescu.

Defensiva giulestenilor a cedat si in minutul 14, cand Keseru a reluat peste transversala din pozitie ideala. Contrar cursului jocului, Daniel Pancu a declansat "revelionul" in tribunele stadionului Valentin Stanescu, la mijlocul reprizei, cand a trecut ca prin branza prin apararea Stelei, l-a culcat pe Arlauskis si a punctat pentru 1-0 cu poarta goala.

Bucuria gazdelor a durat mai putin de cinci minute. In minutul 28, Keseru a restabilit egalitatea din pasa lui Adi Popa. Pana la pauza, Sandulescu a amenintat poarta lui Arlauskis cu un sut splendid la coltul lung. Lituanianul Stelei s-a intins si a blocat in lateral.

Actul secund a debutat in aceeasi nota, cu Steaua dominand si Rapid stand la cutie, in speranta unui nou contraatac castigator. Adi Popa a zguduit transversala la doar cateva minute de la reluare, singur cu Bornescu. In minutul 67, imediat dupa o faza in care Ciolacu putea readuce Rapidul in avantaj, Chipciu a scapat periculos in careu si i-a pasat lui Adi Popa, care nu a mai iertat.

Stelistii au rezolvat meciul cu un sfert de ora inainte de final, cand Bornescu a gafat ca un incepator la sutul moale, pe coltul scurt, al lui Chipciu. Chipciu putea realiza dubla, in minutul 82, dar Bornescu a fost salvat pentru a doua oara de bara.

Rapidul a incheiat jocul in inferioritate, dupa ce Pancu, accidentat, nu a mai putut pune piciorul in pamant, iar Ionel Ganea efectuase toate cele trei modificari avute la dispozitie.

Rapid: Bornescu - Tanc, D. Lung (C. Paun 46), Al. Iacob, M. Stoica - V. Negru (Fl. Calin 73), Selagea, Sandulescu, Al. Coman (M. Martin 62) - Pancu, Ciolacu. Antrenor: Ionel Ganea
Rezerve: Draghia, Calin, Burcea, Saveanu, Paun, M. Martin, Al. Dumitru

Steaua: Arlauskis - Rapa, Szukala, Filip, Latovlevici - Prepelita, N. Stanciu - Ad. Popa, Valceanu (Chipciu 53), Parvulescu (Cr. Tanase 57) - Keseru (Iancu 69). Antrenor: Costel Galca
Rezerve: Cojocaru, Chipciu, G. Iancu, Tosca, Neagu, Gradinaru, Tanase.

Arbitru: Alexandru Tudor
Cartonase galbene: D. Pancu 26, V. Negru 32, A. Ciolacu 87/ Arlauskis 21, N. Stanciu 32
Stadion: Valentin Stanescu
"

onlinesport.ro


Declaratii dupa meci

Costel Galca:
" Ne-am complicat singuri viata, puteam sa marcam mult mai multe goluri. Dacă marcam primii, în principiu scorul era cu totul altul. Mă asteptam la un joc bun, un joc pe care l-am controlat, am dominat adversarul. Dar n-am fructificat ocaziile pe care le-am avut. Ne lipseste finalizarea!

La meciul trecut am fost multumit, pentru că au intrat multi tineri si au făcut un joc reusit. Trebuie să folosim toti jucătorii, pentru că ei trebuie să demonstreze în permanentă că merită să fie în lotul Stelei. Keseru joacă, va juca, bineînteles, dacă va face meciuri la fel de bune în continuare. Dar sunt si alti colegi si în functie de ceea ce vrem să jucăm vor intra si altii.

El (Lemnaru- n.r.) a venit de vreo 2 zile, era normal sa nu joace. O sa intre pe teren si sper sa intre cu multe goluri. Jucatorii trebuie sa demonstreze in fiecare meci. Vom vedea daca vine Luchin pentru ca s-a mai vorbit despre alti jucatori si n-au mai venit. Ni-l dorim, poate juca pe 2 posturi.“


Alex Chipciu:
E o victorie mare, pentru ca am luat trei puncte, ca am inceput bine campionatul. Sper sa o tinem tot asa. Nu tineam neaparat sa inscriu, voiam doar sa castigam, ca sa incepem campionatul foarte bine. Din pacate nu mai sunt derby-urile la fel, pentru ca ei au probleme foarte mari: nu trebuie sa ne umflam muschii pentru ca am castigat cu Rapidul de acum.
Am avut 10.000 de ocazii in seara asta, scorul putea fi mult mai mare, asa cred.

Golul îl dedic fetiţei mele şi familiei mele, în primul rând. Cu Aktobe, în Liga Campionilor, vreau doar să ne calificăm, nu mă interesează un rezultat anume. Dedicăm victoria managerului nostru şi patronului, persoane care trec prin perioade dificile. Ne dorim să continuăm seria acestor victorii până la final.
"

Ionel Ganea (cred ca a vazut alt meci- n.r.):
"Imi felicit echipa, pentru modul in care s-a daruit. Daca nu erau acele greseli personale, scorul ar fi fost altul, chiar daca Steaua a avut mai multe ocazii.

Daniel Pancu:
"Nu am fost OK în prea multe momente ale jocului, pentru că ei au avut foarte multe ocazii. Uneori ajungeau la poarta noastră mai uşor decât la antrenament. Din momentul în care au înscris golul doi, cred că Rapid nu a mai existat pe teren. Am pierdut absolut meritat. Mereu mă bucur cînd dau gol cu Steaua. Din păcate, trăim într-o perioadă în care nu îi putem ajunge, doar suporterii amintesc de vechiul Rapid.
Fazele steliştilor au fost trase la indigo azi. Cînd le dai posibilitatea să plece sînt rachete, mai ales după ce a intrat Chipciu.


Emerich Jenei:
"S-a văzut că Steaua a avut un joc mult mai elaborat ca al Rapidului. Rapidul de acum nu este o echipă de valoare. La Steaua, în apărare, fundasii centrali au mai gresit. Se vede că Filip nu e obisnuit să joace fundas central. Golul lui Pancu a fost foarte frumos, dar nu avea voie să treacă pe acolo. Adi Popa a fost un pericol permanent în atac și cred că s-a jucat destul de bine în atac. Steaua a început să joace si cu mingi mai lungi putin, Adi Popa având viteză bună.

Rapidul n-a prezentat o valoare prea mare, dar Steaua va juca miercuri acest meci foarte important pentru echipă. Eu jucam cu toti jucătorii. Era un antrenament foarte bun pentru Steaua si pentru cei care vor intra miercuri. Nu mă asteptam la o diferenta mai mare de scor, dar Steaua putea să mai marcheze.



In final, citand din L.T. Samuila, “ce se mai poate spune, prieteni ?!” Baietii lui Galca au demolat Rapidul sub Podul Grand. Au avut atitudine de echipa mare si au asediat in permanenta poarta lui Bornescu, chiar daca scorul era 2-1 sau 3-1. Asta a creat niste faze superbe, parca trase la indigo din partida cu Stromsgodset.
Felicitari! FORZA STEAUA!

XRay

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

FC AKTOBE

STEAUA
Miercuri, 30 Iulie
Tsentralniy Stadium
Liga Campionilor
TV LIVE