home
24-07-14

Steaua-Stromsgodset 2-0. Campionii la pas in turul 3!

” Steaua a avut castig de cauza si in meciul retur impotriva campioanei Norvegiei, dupa o victorie, scor 2-0, obtinuta pe acelasi tipar, cu Stromsgodset avand initiativa in atac, evidentiindu-l din nou pe Arlauskis si Steaua muscand in partea secunda.

Steaua a punctat la coeficient cu un sfert de ora inainte de final, cand Cristi Tanase a iesit la rampa si a pasat ideal pentru Cornel Rapa. Stanciu a inghetat tabela, in minutul 84. Astfel, Steaua merge mai departe in preliminariile Ligii Campionilor, scor 3-0 la general, in turul III urmand a da piept cu formatia Aktobe, prima mansa avand loc pe 29/30 iulie, iar returul pe 5/6 august.

Cu un prim 11 identic celui afisat in tur, norvegienii au avut un start mai bun de meci, putin lipsind ca Fossum sa scape singur cu Arlauskis, in minutul 7, intr-o faza in care Varela a strans bine, rezolvand cu pretul unui corner.

Latovlevici a oferit replica ros-albastrilor, trei minute mai tarziu, cand Kwarasey a anulat executia din cadere a fundasului lateral al campioanei Romaniei. La mijlocul reprizei, Cristi Tanase a aparut la finalizare cu un sut din drop ce a ocolit poarta aparata de ghanezul Kwarasey.

Cu cinci minute de pauza, Chipciu s-a demarcat excelent in marginea careului mic si a reluat pe directia lui Kwarasey, cu capul, mingea centrata de de partea stanga de Cristi Tanase.

Actul secund a debutat cu o parada de generic a lui Arlauskis, care a blocat fantastic sutul in forta al lui Kastrati, de la aproximativ 20 de metri (47).

In minutul 58, Kastrati a trecut din nou pe langa deschiderea scorului, dupa ce a trimis milimetric pe langa stalpul din stanga lui Arlauskis.

73 de minute a asteptat Tanase pentru a straluci, la capatul unei faze in care a facut tot ce a vrut cu apararea adversa si i-a pus o minge pe tava lui Rapa, cel care a modificat tabela de pe Arena Nationala cu o reluare simpla din apropiere.

Norvegienii au cazut pe final, iar Stanciu a convertit in gol o actiune impetuoasa desfasurata in flancul stang de atac, cu Tanase si Chipciu la "butoane".

Steaua: Arlauskis - Rapa, Szukala, Varela, Latovlevici - Prepelita, Filip - Popa (Gradinaru 72), Sanmartean (N. Stanciu 60), Tanase - Chipciu (Valceanu 87)
Rezerve: Cojocaru - Iancu, Stanciu, Parvulescu, Gradinaru, Keseru, Vilceanu

Stromsgodset: Kwarasey - Vilsvik (Wikheim 62), Hoibraten, Storbaek, Hamoud - Stroflor (Sorum 76), Abu, Junior (Kovacs 76), Kastrati - Fossum, Ogunjimi
Rezerve: Gundersen, Boateng, Odegaard, Gjerstrom, Peter Kovacs, Wikheim, Sorum

Arbitru: Eitan Shemeulevitch (Israel)

Cartonase galbene: L. Filip 78/ Storflor 31

Cartonase rosii: -

Stadion: Arena Nationala

Spectatori: 25.000”


onlinesport

Declaratii dupa meci.
Costel Galca, la ProTV::
"Vreau ca jucătorii când intră în teren să-și domine adversarul, să-l țină în propria jumătate. Ei au depus un efort extraordinar, i-am felicitat, dar maniera trebuie să fie alta din primul minut. Am pierdut o repriză la Stromsgodset, o repriză aici, dar ocaziile clare le-am avut noi. Ei au controlat mai mult jocul aici, dar apoi ne-au lăsat spații și am ajuns mai ușor la poartă. Jucătorii se grăbesc la construcție, trebuie să ținem mai mult de minge! Guardiola a vrut să joace ceva în campionatul Germaniei, i-a reușit, dar în Europa nu a izbutit.

Steaua are nevoie în fiecare linie de câte un jucător, altfel ne va fi greu în continuare. Nu știu nimic despre Lemnaru, vedem ce se va întâmpla. Credeam că transferurile vor veni mult mai repede la Steaua. Nu pot să pun presiune pe domnul Becali. Totuși, eu cred că el va lua jucători, sper să-i lumineze Dumnezeu mintea. Sunt sigur că o să aducă fotbalisti, când o să simtă asta".


Anghel Iordanescu, la Digi Sport:
Se vede ca Steaua are cota si prestanta internationala. Mi-a placut ca au jucat inteligent si, chiar daca prima repriza a fost mai echilibrata, se vedea ca Steaua joaca prudent si inteligent. S-a vazut ca Steaua are un joc colectiv bun si de ce sa nu remarc ca Galca da credit acestor copii talentati ai Stelei.

Poate ca multi ar fi vrut sa vada o Steaua ofensiva, dar Galca a jucat inteligent si a stiut sa plece dintr-o asezare care sa-i dea siguranta, cu doi fundasi centrali foarte siguri in interventii. Steaua are valoare, dar din pacate are nevoie de un lot mai numeros, de o banca mai solida, asa cum spunem noi oamenii din fotbal.



Steaua a intalnit cel mai puternic adversar din cei aflati in urna "Outsiders", aflat si in plin campionat.
Dupa o tragere la sorti cu ghinion, o calificare muncita, cu doua victorii, fara gol primit si trei goluri foarte frumoase, nu pot decat sa felicit jucatorii si staff-ul tehnic!
Bravo lor!
Forza Steaua!


XRay

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

Rapid

STEAUA
Sambata, 26 Iulie
Stadionul Giulesti
Etapa1, Liga 1, 2014-2015
TV LIVE