home
16-07-14

Stromsgodset - Steaua 0-1! Blazon onorat!

Steaua a luat o optiune serioasa pentru calificarea in turul III al Ligii Campionilor, dupa victoria inregistrata in Norvegia, 1-0 impotriva campioanei Stromsgodset. Gabi Iancu a facut diferenta intr-un meci in care scandinavii, la randul lor, au irosit cateva oportunitati bune de a marca. Arlauskis a zburat din bara in bara si a salvat Steaua de la primirea unui gol.

Inceputul precaut de meci al Stelei nu a lasat loc de ocazii la poarta lui Kwarasey, dupa ce Latovlevici, undeva dupa primul sfert de ora, a finalizat cu un sut de la distanta pe diretia goalkeeperului lui Stromsgodset.

Norvegienii au raspuns, cu un sfert de ora inainte de finalul primei reprize, prin Ogunjimi, care a fost inchis excelent de Arlauskis. Varful lui Stromsgodset a pus latul sub bara din 8-9 metri, iar lituanianul din poarta Stelei a respins cu un reflex uimitor.

Putin a lipsit ca scorul pauzei sa fie 1-0 pentru campioana Norvegiei, dupa ce Storflor a reusit sa scape de marcajul lui Latovlevici, dar nu a fost capabil sa cadreze din marginea careului mic la o faza in care Arlauskis parea invins.

Imediat dupa reluarea jocului, Iancu a deschis scorul printr-un lob superb cu care l-a trimis la seminte pe Kwarasey, titularul din poarta Ghanei la Mondialul din Brazilia.

In minutul 55, Sanmartean s-a complicat inutil in aparare, dar a fost acoperit de interventia lui Arlauskis la sutul lui Hamoud.

Un sfert de ora mai tarziu, stelistii au plecat in haita pe contraatac, iar Latovlevici a fost blocat in ultimul moment de Hamoud, cu o interventie la sacrificiu.

Nici Francisco Junior nu a fost mai precis in fata portii lui Arlauskis, pentru ca Alexandru Chipciu sa rateze, in minutul 82, probabil, o sansa care ii asigura Stelei calificarea mai departe. Mijlocasul ofensiv al Stelei a speculat eroarea in defensiva a lui Hoibraaten, insa nu a putut relua in plasa din 16 metri.

Arlauskis a incheiat seara magistral, cu o noua parada de senzatie la sutul lui Storflor. Lituanianul a scos din vinclu o minge care anunta remiza intre campioanele Norvegiei si Romaniei.

In prelungiri, Valceanu a scapat in situatie de unu la unu cu Kwarasey dar nu a putut trage la indiggo executia lui Gabi Iancu, iar Steaua a incheiat prima mansa cu avantaj minim, scor 1-0.

onlinesport.ro


Echipele care au evoluat pe Marienlyst stadion din Drammen:

Stromsgodset (4-3-3) : Larsen – Vilsvik (Odegaard 86’), Storbaek, Hoibraaten, Hamoud – Francisco Junior, Abu, Fossum – Storflor, Kastrati (Vikheim 69’), Ogunjimi (Sorum 61’).
Antrenor: David Nielsen

Steaua (4-2-3-1): Arlauskis - Răpă, Szukala, Varela, Latovlevici - Prepeliţă, Sânmărtean (Vâlceanu 90’)– Pîrvulescu (Stanciu 58’), Chipciu, Tănase (cpt) – Iancu (Filip 75’). Antrenor: Constantin Gâlcă

Cartonaşe galbene: / Chipciu 15’, Râpă 64’, Tănase 92’

Arbitru: Serdar Gozubuyuk (Olanda)

Declaratii dupa meci:
"Sînt foarte mîndru de echipa mea, a jucat la un nivel foarte înalt. Niciodată fotbalul nu e drept, noi am ratat mult, dar Steaua a înscris.
Asta poate explica şi diferenţa de preţ dintre jucătorii mei şi cei ai Stelei. Ştiam că Steaua e o echipă foarte bună, nu degeaba a jucat în Champions League. Mai sînt 90 de minute şi se pot întîmpla multe. Încercăm să ne facem jocul şi sperăm ca la final să ieşim învingători"
, a spus David Nielsen la DolceSport.

"A fost un debut fericit pentru mine, pentru noi, insa neasteptat de greu in prima repriza. A doua repriza am avut ocaziile mai clare, unde puteam sa marcam mai multe goluri. Pe norvegieni i-am vazut de mai multe ori, joaca un fotbal ofensiv, stiam ce pot. S-au gresit pase inexplicabile, din cauza terenului, insa sunt si alte cauze, pe care le vom analiza. Jucatorii au avut un trac emotional, e firesc, insa si suprafata de joc a fost alta, noua pentru ei.

Gabi Iancu are tot viitorul in fata sper sa demonstreze in fiecare meci ca e o optiune potrivita in fata, un om de baza. Imi plac mijlocasii lor centrali, Abu, Junior, Fossum, dar sunt mai buni jucatorii mei de la centru, prefer sa ma uit mai mult la ei.

Valceanu poate fi un jucator de real succes, depinde numai de el. Trebuie sa faca pasul, sa arate tot ce poate cand i se ofera sansa, are calitati extraordinare.

E un pas important pentru noi aceasta victorie, vom incerca sa castigam si meciul de acasa. Prezenta in Champions League inseamna niste bani, sume importante, pot spune ca de aceasta performanta depinde si viitorul echipei. Putem aduce noi jucatori daca ne calificam acolo"
, a spus Costel Galca dupa meci la sport.ro.

Va reamintesc ca Steaua este la debut de sezon, iar echipa norvegiana se afla in plin campionat.
Dupa 15 etape, Stromsgodset IF ocupa locul doi, la 6 puncte distanta de liderul Molde.

Felicitari baietilor si staff-ului tehnic!
FORZA STEAUA !

XRay

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!