home
10-07-14

Stelisti, sa rupem tacerea!

Va provoc sa rupeti tacerea cu opinii, ganduri si informatii scrise sub forma unor articole fara pretentii literare deosebite. O exprimare libera, ca intr-un comentariu pe forum. Suntem suporteri, nu Uniunea Scriitorilor!

Site-ul fcsteaua.ro este declarat ca un spatiu de socializare si dezbatere deschis tuturor stelistilor. Toate opiniile argumentate sunt valabile, chiar daca unele nu au o validare majoritara in perceptia publica. Lumea ros albastra este o comunitate libera, unita prin Steaua intr-o diversitate de opinii. Exact cum trebuie sa fie intr-o civilizatie democratica. Fara discriminare, cenzura sau delict de opinie!

De la ultrasi, la “cetateni”, de la doctori docenti, la analfabeti, de la bogati, la saraci, de la batrani, la copii, … toti sunt egali in fata Stelei si toti au dreptul la opinie si libertatea de exprimare!

Nu conteaza daca sunt opinii "pro" sau "contra" fata de conducerea Stelei sau daca vizeaza exclusiv anumite persoane din leadershipul sau managementul Stelei.
Conditia de publicare: sa fie scrise intr-un limbaj civilizat, sa se incadreze in regulile elementare ale limbii romane si nu promoveaza antistelismul.

Libertatea de exprimare
"Hate Speech" is Not the same as "Free Speech"!
"Free Speech" is a Civil Right!
"Freedom of Speech" is Not a licence to Abuse. It is a Responsibility!


Libertatea de exprimare este un drept civil universal, dar si o obligatie de a ti-l asuma in mod responsabil. Steaua este mai presus de orgoliul si opiniile oricui. De exemplu, a promova dorinta de decadere a echipei Steaua, indiferent de motivele invocate, nu cadreaza cu spiritul si titulatura de stelist. Extrapoland, e ca si cum cineva ar dori ca Romania sa se duca de rapa pentru ca, sa zicem, nu-i place de presedinte/prim ministru/… si are pretentia sa fie luat in seama si apreciat drept roman si patriot. Legal si deontologic, nici un post de radio, TV sau presa scrisa nu-i va oferi spatiu de debitare publica a libertatii lui de expresie cu antiromanism.

Un exemplu in antistelism este Becali. In libertatea lui de exprimare asumata iresponsabil, a provocat decaderea imaginii Stelei prin declaratii si actiuni publice care nu au cadrat cu spiritul stelist. De asta a fost, si este, contestat de suporteri, pe buna dreptate.

Nu serveste imaginii si cauzei stelismului sa ne “becalizam” si noi libertatea de exprimare lovind, dupa modelul Becali, in glorii, echipa sau suporteri.

Steaua este cel mai mare club din Romania. Trebuie si suporterii sa arate ca sunt o voce pertinenta cu opinii articulate pe masura pretentiilor de “Semper superiores”. In primul rand trebuie sa demonstreze opiniei publice virtuale ca, indiferent de polemicile dintre fractiuni, pot socializa civilizat in jurul iubirii comune: STEAUA!

Cateva sugestii de subiecte pentru articole:
- Evenimente cotidiene din viata clubului, a echipei si a suporterilor.
- Opinii despre FRF, LPF, Liga 1, Steaua, conducere, echipa, jucatori, joc etc.
- Documentare, statistici, analize si sinteze fotbalistice.
- Opinii sau solutii ca Steaua sa ramana ancorata in viziunea "Semper superiores " si stelistii uniti "Trup si suflet pentru culori".
- Aniversari si evocari din trecutul Stelei.
- Portrete de jucatori sau foste glorii steliste.
- Orice tema pe care o considerati interesanta si are legatura cu profilul site-ului.

Dimensiunea articolului: 1-4 pagini format A4 (de exemplu, acest articol are o pag. A4).

Cine nu scrie, nu comenteaza, nu comunica ... ramane un cititor anonim fara "voce". Parafranzand un concept filozofic al lui René Descartes (“Cogito ergo sum”) pot spune: Exprimi opinii, deci existi!

XRay

Atentie!
Nu folositi sectiunea “Scrie/Scrie un articol” de pe prima pagina!
Va rog sa-mi trimiteti mie articolele, prin mesageria privata a site-ului.
Momentan este singura posibilitate de a fi publicate.

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

STEAUA

CS U Craiova
Sambata, 2 August
Stadionul Steaua
Etapa a 2-a, Liga 1
TV LIVE