home
23-03-14

Sageata - Steaua 1 - 2 / Steaua trimite o sageata de 8 puncte spre locul 2

Pe un stadion Farul învăluit în ceaţă, dar arhiplin cu suporteri roş-albaştri, Steaua a câştigat cu 2-1. Pentru stelişti au marcat Keşeru în min 31 şi Varela în min 54, iar pentru Săgeata a deschis scorul Guera în minutul 7. Meciul a contat pentru etapa cu numărul 24 a Ligii I.

Fidel sistemului cu un vârf fals, Reghe a trimis unsprezecele clasic: Niţă - Varela, Szukala, Gardoş, Latovlevici - Pintilii, Sînmărtean - Ad. Popa, N. Stanciu, Cr. Tănase - Chipciu. Rezerve: Bogatinov, Prepeliţă, Georgievski, Piovaccari, Keşeru, Răduţ, G. Iancu.

Antrenorul gazdelor a ales următoarea garnitură: Panagopoulos - Peteleu, Fl. Popa, Cr. Munteanu, David Lopez - Muzac, Dulee - Achim, Deletici, Vezan - Guerra.

***

Arbitrul partidei, Adrian Comănescu, fluieră începutul partidei.

Primele minute marchează o uşoară tatonare din partea celor două echipe, fragmentată de câteva faulturi la mijlocul terenului.

În minutul 5, Tănase are o incursiune în flancul stâng şi depăseşte 2 fundaşi adverşi, însă nu şi pe cel de-al treilea care i-a citit driblingul.

Pe contraatac, Săgeata dă lovitura şi deschide scorul prin Guera ca urmare a unei pase lungi şi precise ale lui Dulee Johnson. David îl învinge Goliat şi Săgeata conduce cu 1-0!

Chiar dacă sunt mai slabi cotaţi, jucătorii gazdă desenează mai bine la mijlocul terenului şi joacă cu o ambiţie superioară jucătorilor noştri. Paşii greşiti ai contracandidatelor noastre parcă i-au anesteziat pe jucătorii campioanei în exerciţiu.

În minutul 13, Apostol Muzac primeşte un galben ca urmare a unui fault asupra lui Tănase. Parcă indiferenţi faţă de evoluţia Stelei, cei 400 de ultraşi veniţi de la Bucureşti fac spectacol în peluză. Florin Niţă are prima intervenţie sigură în acest meci şi reţine un şut slab.

În minutul 15, ca urmare a unei acţiuni prelungite a lui Sânmărtean şi Adi Popa, Stanciu primeşte pasa decisive, dar este suprins în off-side.

Cătălin Anghel a copiat modelul Stoican şi şi-a dispus agresiv mijlocaşii la închidere, fapt ce incomodează serios contrucţia roş-albastră. Puţine baloane ajung în atac, iar şi mai puţine sunt concretizate în ocazii de gol.

În minutul 22, Achim profită de superficialitatea lui Latovlevici şi are o ocazie importantă de a majora scorul. Năvodărenii păstrează posesia şi masează Steaua în propria jumătate de minute bune. La cealaltă poartă, Sânmărtean şutează anemic spre buturile lui Panagopoulos.

În minutul 28, sătul să vadă neputinţa echipei noastre, Reghe îl scoate pe Stanciu şi-l introduce pe Keşeru, deşi dintre mijlocaşii stelişti, Tănase îl depăşea la ineficienţă şi baloane pierdute.

În minutul 31, Sânmărtean profit de naivitatea lui Florin Popa care comite un fault inutil şi obţine o lovitură de pedeapsă. Keşeru trage tare şi pe centru. 1-1 şi contrar cursului jocului Steaua egalează!

Arbitrul asistent anulează o ocazie bună de marca pentru jucătorii gazdă spre disperarea lui Cătălin Anghel. Reluările confirmă că n-a fost off-side.

Tănase nu profită de un contraatac bun şi sabotează demarcările coechipierilor săi. Jocul Stelei suferă în continuare prin imprecizia paselor şi viteza jocului.

Finalul primei reprize a mai consemnat două cornere batute prost de Keşeru. După 2 minute de prelungire prima repriză se termină indecis, 1-1.

***

Jocul greoi şi fără orizont din prima repriză continuă şi în debutul celei de-a doua pe fondul terenului din ce în ce mai prost şi vizibilităţii scăzute. Singurul jucător care pare că se zbate în avanposturi este Sânmărtean care în minutul 50 este îngălbenit după un fault dur.

În minutul 54, ca urmare a unui corner executat perfect de către Keşeru, Varela reia cu capul imparabil de la linia careului mic. GOOOL Steaua, iar roş-albaştrii întorc scorul, 2-1 pentru stelişti.

Tăvălugul stelist se dezlănţuie asupra apărării gazdelor şi steliştii obţin o nouă fază fixă care se soldează cu o nouă ocazie importantă.

În minutul 62, Reghe efectuează cea de-a doua modificare şi îl scoate pe Sânmărtean pentru a-l introduce pe Prepeliţă.

Câteva minute mai târziu, Chipciu are o acţiune personală în flancul drept, dar greşeşte pasa decisivă. Una din puţinele sclipiri ale şeptarului nostru în această partidă.

În minutul 70, antrenorul nostru efectuează ultima schimbare şi mută ofensiv cu Piovaccari. Adi Popa ia loc pe banca de rezerve.

În minutul 73, Teletic şe înşurubează pe lângă Szukala şi şutează spre vinclul porţii lui Niţă. Şansa şi devierea fundaşului nostru salvează Steaua de la egalare.

În minutul 76, Ilie Iordache surprinde apărarea roş-albastră şi are un şut-centrare pe care M. Roman îl transformă în gol ca urmare a unui călcâi spectaculos. Bucuria spontană a gazdelor este spulberată de arbitrul asistent care semnalizează un off-side.

Pe contraatac Keşeru scapă singur spre poarta adversă, dar pasează în contratimp pentru Piovaccari şi steliştii trec pe lângă securizarea meciului. Se anunţă un final plin de scântei.

În minutul 84, steliştii irosesc o nouă fază fixă. Jocul este în continuare fragmentat şi presărat de faulturi dure.

În minutul 89, ca urmare a unui contraatac fulger, Piovacarri îi pasează la întâlnire lui Tănase care îşi încununează prestaţia modestă cu o ratare monumentală spre disperarea lui Prepeliţă şi a suporterilor aflaţi în tribună.

Ocaziile şi inconştienţa lui Tănase puteau să se razbune însă gazdele trec peste egalare în cel de-al doilea minut de prelungire.

După trei minute de prelungiri, arbitrul fluieră finalul partidei şi consfinţeste victoria Stelei.

***

Steaua a bifat cea de-a 8-a victorie în deplasare în acest sezon şi a 26-a partidă consecutivă fără înfrângere în Liga I. Astfel, liderul acumulează 58 de puncte şi se distanţează la 8 puncte de urmăritoarea Astra. Scorul la limită de 2-1 reflectă într-o oarecare măsură şi dificultăţile pe care roş-albaştrii le-au întâmpinat. La adăpostul unui teren dificil, năvoderenii au jucat motivaţi şi încrâncenaţi, fiind mai marcaţi de miza jocului decât jucătorii campioanei.

Jocul agresiv al gazdelor, combinat deopotrivă şi cu apatia mai multor titulari de bază ai Stelei, a pus multe probleme construcţiei roş-albastre. Pare-se că precedentul Dinamo s-a repetat în această seară şi sunt şanse să se mai repete şi în viitor dacă Reghe găseşte o soluţie.

La capitolul dezamăgiri îl putem trece pe Lato – clar depăşit la faza golului gazdelor şi autor al unor greşeli defensive inexplicabile. Alături de el au evoluat slab şi Stanciu – schimbat în primele 25 de minute, respectiv Tănase – care a rămas pe teren însă a pierdut nenumărate baloane şi a trenat jocul Stelei.

Singurul lucru bun după acest meci rămân cele trei puncte şi în mare măsură securizarea titlului cu numărul 25. Greul începe de abia joi în Cupă cu Dinamo, unde Steaua trebuie să-şi ia revanşa după jocul slab prestat pe Ghencea şi să ia o opţiune importantă pentru calificarea în finală.

FCSteaua.ro


FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Foto: Steaua - Dinamo 5 - 2

Junior vitezistVa prezentam un album foto facut la meciul Steaua-Dinamo, 5 - 2, jucat ieri 08.03.2014, iar anexat cateva detalii despre grupa 2003. Sunt copiii care sunt prezenti la fiecare meci al Stelei, in Gh