home
21-03-14

Avancronica Sageata Navodari - Steaua

Astazi, de la ora 20:30, în direct pe Digi Sport 1, echipa campioană se deplasează la Constanţa pentru a înfrunta Săgeata Năvodari. Meciul contează pentru etapa cu numărul 24 a Ligii I şi se anunţă mai disputat în tribune, unde suporterii constănţeni se luptă pentru un bilet şi pentru şansa de a vedea Steaua pe viu, decât pe teren unde există un dezechilibru evident de istorie, valoare şi ca formă de joc.

În debutul etapei, Astra, principala noastră candidată la titlu, s-a împiedicat pe teren propriu de Oţelul Galaţi. Moldovenii au obţinut o remiză (1-1) în urma unui joc frumos. Printre remarcaţii gălăţenilor se află şi ex-mijlocaşul stelist – Forin Lovin. Tot în etapa cu numărul 24, Petrolul se deplasează la Chiajna şi Dinamo joacă acasă în compania Pandurilor.

Aşadar, cu 5 puncte avans faţă de locul 2 şi cu un meci în minus, roş-albaştrii îşi permit să trateze cu siguranţă şi încredere deplasarea de duminică. Un eventual succes şi ca rezultat, o distanţare la 8 puncte de Astra, precum şi avantajul meciului direct ar însemna rezolvarea titlului cu numărul 25 în acest sfârşit de martie.

În timp ce echipe de tradiţie precum UTA, U Craiova, FC Argeş, Poli Timişoara sau Farul Constanţa, fie s-au desfiinţat, fie se zbat în mediocritate, minuscula echipă din Năvodari, fondată în anul 2010 ca urmare a unei fuziuni cu Midia Năvodari – adică acum mai puţin de 4 ani, joacă pe prima scena a fotbalului românesc. Şi ba mai mult, după jocul rezultatelor, are o şansă în plus să reprezinte Dobrogea în Liga I şi la anul. Momentan sunt pe locul 14 cu 24 de puncte, cu unul peste linie.

În urma unui baraj de promovare ratat cu defuncta Voinţa Sibiu în 2011, Săgeata reuşeşte într-un final să promoveze în anul 2013, adică anul trecut. Pe teren propriu, năvodărenii au jucat 11 meciuri înregistrând 5 victorii – în principal cu contracandidatele la retrogradare (Corona, Viitorul, Botoşani sau Oţelul), un egal – cu FC Braşov şi 5 înfrângeri – cu echipe din treimea superioară a clasamentului (Vaslui, Astra sau Dinamo). În cele 11 meciuri disputate pe teren propriu, gazdele de duminică au marcat 12 goluri şi au primit 14, deci golaveraj negativ -2.

De cealaltă parte, în deplasare Steaua are cea mai puternică linie de clasament din Liga I, cu 7 victorii şi 5 egaluri, având 20 de goluri marcate şi 10 primite. Ultimele deplasări din 2014 au însemnat şi tot atâtea victorii în compania Chiajnei şi CFR-ului din Cluj.

Antrenorul dobrogenilor, Cătălin Anghel – fost antrenor la Viitorul, probabil va trimite următorul prim-unsprezece: L. Panagopoulos – C. Munteanu, F. Popa, Fonsi, Borja Navarro – D. Johnson, A. Muzac, I. Iordache, O. Vezan – Guerra, M. Deletić.

De cealaltă parte, antrenorul nostru, Laurenţiu Reghekampf, nu are probleme însemnate de efectiv, spre deosebire de etapa precedentă când a avut 3 titulari de bază suspendaţi şi va conta, cu excepţia lui Tătăruşanu, pe tot lotul de jucători. Inclusiv pe Lucian Filip, mijlocaşul nostru este în lot pentru această partidă şi probabil va bifa şi el pe final câteva minute. Primul unsprezece pentru duminică probabil va fi următorul:

– în poartă: Florin Niţă

– pe linia de fund: Latovlevici, Gardoş, Szukala, Varela

– la închidere: M. Pintilii (cpt)

– coordonator de joc: Sânmărtean

– trident ofensiv: Tănase, Stanciu şi Ad. Popa

– vârf fals: Chipciu.

Steaua trebuie să-şi păstreze alura de mare campionă şi să depăşească fără emoţii Săgeata în marşul spre titlul numărul 25. O obligă istoria, suporterii şi stadionul vecin cu malul mării, plin şi prietenos cu noi.

Hai Steaua! Pronostic: 0-4!

FCSteaua.ro

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Foto: Steaua - Dinamo 5 - 2

Junior vitezistVa prezentam un album foto facut la meciul Steaua-Dinamo, 5 - 2, jucat ieri 08.03.2014, iar anexat cateva detalii despre grupa 2003. Sunt copiii care sunt prezenti la fiecare meci al Stelei, in Gh