home
28-02-14

Avancronica Steaua - Dinamo

În această seară, de la ora 21, în direct pe Digi Sport 1, Steaua întâlneşte rivala de-o viaţă în cel mai aşteptat meci al sezonului. Partida se va disputa cu casa închisă pe templul fotbalului românesc, Ghencea. Arbitrul meciului va fi Alexandru Tudor.

Odată cu revenirea lui Tănase - suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene, antrenorul Stelei, Laurenţiu Reghekampf va beneficia de toţi jucătorii stelişti pentru meciul cu Dinamo. În caz că antrenorul nostru nu va opera vreo modificare supriză în primul unsprezece, care se cristalizează de la meci la meci, acesta se preconizează a fi:

– în poartă: Tătăruşanu

– pe linia de fund: Varela, Szukala, Gardoş şi Latovlevici

– mijlocaş la închidere: Pintilii (cpt)

– playmaker: Sânmărtean

– mijlocaşi ofensivi: Tănase, Stanciu, Adi Popa

– vârf retras: Chipciu

După cum am mai menţionat, în afară de egalul cu Petrolul, Steaua pe teren propriu a fost imbatabilă, înregistrând 8 victorii din 9 posibile şi având o medie de 3 goluri pe meci.

Sezonul slab prin care trece Dinamo s-a reflectat şi jocul prestat în deplasare, câinii obţinând 2 victorii, 3 egaluri şi 4 înfrângeri în 9 meciuri disputate. Victimele dinamoviştilor s-au numit modesta Săgeata Năvodari şi Otelul Galaţi, ambele meciuri terminându-se cu victorii la limită: 1-0, respectiv 2-1. Astra şi CFR au răpus reduta alb-roşie, la fel ca şi Pandurii sau Poli. Golaverajul este la fel de negativ ca şi speranţele suporterilor dinamovişti: 7-10.

O retrospectivă scurtă a ultimelor 6 întâlniri dintre cele două mari rivale:

Cupa României, 25 mai 2011, Dinamo Bucureşti 1 - 2 Steaua Bucureşti

Liga I, 05 decembrie 2011, Dinamo Bucureşti 1 - 3 Steaua Bucureşti

Liga I, 17 mai 2012, Steaua Bucureşti 3 - 2 Dinamo Bucureşti

Liga I, 04 noiembrie 2012, Steaua Bucureşti 3 - 1 Dinamo Bucureşti

Liga I, 10 mai 2013, Dinamo Bucureşti 0 - 2 Steaua Bucureşti

Liga I, 11 august 2013, Dinamo Bucureşti 1 - 2 Steaua Bucureşti

Antrenorul oaspeţilor, Flavius Stoican, n-a continuat forma bună din amicale şi a pierdut acasă cu Viiitorul, partidă suspectată de presa de scandal ca fiind aranjament. Un posibil prim unsprezece ar fi acesta: K. Naumovski – S. Thicot, D. Grigore, L. Rus, I. Șerban – B. Mansaly, C. Matei, S. Filip, D. Rotariu – K. Bilinski, G. Țucudean.

În această etapă, Astra are o deplasare nu tocmai uşoară în compania şepcilor roşii, în timp ce cealaltă contracandidată la titlu, Petrolul Ploieşti, va juca acasă cu Oţelul Galaţi. O victorie împotriva rivalei de-o viaţă este obligatorie şi de prestigiu în drumul spre cel de-al 25-lea titlu de campioană a României.

Hai Steaua! Pronostic: 5-1!

Joga Bonito


FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Oficial: Programul semifinalelor Cupei Romaniei

Oficial: Programul semifinalelor Cupei RomanieiFRF a anunţat astăzi pe site-ul oficial programul semifinalelor Cupei României. Astfel, partida dintre Steaua şi Dinamo se va disputa pe 27 martie, de la ora 20:30, în timp ce întîlnirea din