home
14-02-14

Steaua - Concordia 4 - 0 / Sanmartean schimba liderul

În faţa a peste 10 mii de suporteri stelişti, Steaua a obţinut cea de-a 12 victorie în campionat într-o partidă restantă cu Concordia din turul campionatului prin golurile marcate de Varela(min. 8), Chipciu(min. 32 ;i 59) şi Sânmărtean ( min. 43).

Pentru prima oară în acest sezon, Reghe va utiliza sistemul 4-1-4-1 cu menţiunea că în locul vârfului clasic va juca un mijlocaş ofensiv. O copie la alte proporţii a sistemului utilizat în ultimii ani de echipa FC Barcelona. Aşadar, primul unsprezece este format din: Tătăruşanu – Varela, Szukala, Gardoş, Pîrvulescu – Pintilii (cpt), Tănase – Popa, Stanciu, Sânmărtean – Chipciu. De remarcat debutul lui Sânmărtean la mai puţin de o săptămână de la transferul său de la Vaslui, spre deosebire de Keşeru şi lipsa lui Piovacarri, cel mai bun marcator al Stelei din lot.

Antrenorul adversarei noastre de astăzi, Ionuţ Chirilă, a trimis următoarea garnitură: Rîmniceanu - Dima, Leca, Melinte, Savin - Papasterianos, Bambara - Onduku, N. Roşu, Coşereanu – Welington.

Ziua Îndrăgostiţilor a suprins panorama unui stadion Ghencea pe jumătate plin, dar animat de un debut de meci controlat de roş-albaştri.

În minutul 4, Steaua obţine o lovitură liberă de la aproximativ 30 de metri după un fault asupra lui Chipciu. A executat Stanciu şi după o recentrare cu capul în careul ilfovean, steliştii pierd posesia. Un minut mai târziu, Varela pătrunde puternic pe flancul drept, dar şutează imprecis spre disperarea lui Tănase care aştepta o pasă decisivă.

În minutul 8, acelaşi entuziast Nicuşor Stanciu driblează 2-3 jucători şi obţine un corner pe care tot el îl execută. Respinge apărarea ilfoveană. Pe faza a doua, Popa este deschis în flanc şi centrează la colţul scurt de unde Varela îl execută pe portarul advers. O acţiune senzaţională cum n-am văzut în aproape 10 meciuri amicable. 1-0 şi Steaua deschide scorul!

În minutul 10, Conccordia are prima fază notabilă la poarta lui Tătăruşanu. O lovitură liberă executată imprecis din lateral dreapta.

Cu un pressing modest, jucătorii Chiajnei reuşesc să pună dificultăţi construcţiei steliste. Câteva minute mai târziu, acelaşi Stanciu şutează periculos de la distanţă.

În minutul 15, în urma unui contraatac fulger, Chipciu primeşte o pasă pe poziţie viitoare, preia elegant, însă şutează slab în braţele portarului advers. Un minut mai târziu Popa obţine un corner. De data această, execută Sânmărtean. Din nou corner.

În minutul 19, Stanciu ameţeste întreg flancul drept al Chiajnei şi şutează în diagonală peste bara transversală.

Steaua joacă cursiv şi reuşeşte peste 20 de pase consecutive spre disperarea lui Ionuţ Chirilă, antrenorul oaspeţilor.

În minutul 25, Tănase şutează imprecis de la distanţă.

În scurt timp, polii posesiei se schimbă şi Chiajna încearcă să lege un joc mai ofensiv. Din fericire pentru noi, precizia paselor şi viziunea mijlocaşilor adverşi lasă de dorit.

În minutul 32, Chipciu speculează o greşeală impardonabilă a lui Mihai Leca care trimite o pasă slabă către propriul portar. 2-0 şi Steaua majorează scorul!

În minutul 37 Stanciu şutează defectuos de la distanţă în urma unei lovituri libere mişcate. Ilfovenii îşi încearcă şi ei norocul de la distanţă, dar Tătăruşanu nu e pus în dificultate.

Tănase este surprins în off-side în momentul şutului, rezultat în urma unei acţiuni rapide purtate în trei. Steaua ratează de puţin desprinderea la trei goluri.

Pe final de repriză, Sânmărtean îşi face debutul cu gol în urma unui penalty obţinut de încântătorul Nicuşor Stanciu. Steaua - Concordia 3-0!

Minutul 45 + 1 şi Balaj fluiera finalul primei reprize punând capăt agoniei echipei oaspete.

***

Chiar în primul minut al celei de-a doua reprize, noul căpitan, Mihai Pintilii este blocat în extremis de portarul advers, în urma unei faze magistrale orchestrate de Sânmărtean şi Stanciu.

În minutul 53 îşi face debutul şi cealaltă achiziţie a Stelei, Claudiu Keşeru care intră în locul lui Adi Popa.

Stanciu ratează de puţin golul în urma unei pase verticale primite de la Chipciu. Jocul entuziast al Stelei pare să fie stricat doar de individualităţile lui Tănase.

În minutul 59, în urma unei faze prelungite de atac, Chipciu şutează puternic de la 20 de metri central şi profitând de gafa portarului, marchează cel de-al patrulea gol al serii pentru Steaua! Steaua – Chiajna 4-0!

În minutul 63, Tănase şutează din flancul stâng, dar portarul advers respinge în faţă. Steaua continuă atacurile devastatoare, iar în urma unei insistenţe a decarului stelist, Steaua obţine un nou corner. Bate Stanciu, dar Steaua nu concretizează nimic.

Acelaşi neobosit Stanciu trage peste poartă în urma unei pase primite de la Tănase.

Spectatorii aplaudă îndelungat efortul generos al lui Pintilii.

În minutul 74, iese Pintilii şi intră Mihai Răduţ.

În minutul 76, consemnăm prima ocazie importantă a Concordiei prin Purece – care trage periculos din lovitură liberă.

Pe fondul relaxării trupei roş-albastre, jucătorii Chiajnei urcă periculos în treimea stelistă, dar par să nu aibă consistenţă.

În urma unei pase senzaţionale primite de la Sânmărtean, Tănase driblează în flancul stâng şi şutează periculos spre poarta adversă.

În minutul 80 şi în aplauzele stadionului, play-makerul Stelei, Sânmărtean este schimbat cu Piovacarri.

În minutul 85, aflat în poziţie ideală de a marca, Chipciu vrea să fie altruist şi pasează greşit spre Keşeru.

În minutul 91, ilfovenii expediază primul şut pe spaţiul porţii apărate de Tătăruşanu.

Minutul 90 + 3 şi Balaj pune capăt meciului.

***

Steaua se impune cu 4 la zero şi urcă pe prima poziţie a clasamentului cu 41 de puncte în 18 meciuri, detronând vechiul lider, Astra Giurgiu. Un joc de posesie şi explozie sub bagheta magicianului Sânmărtean.

Joga Bonito


FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
 
26 ani de la 17-02-1988

Ziua de nastere a lui Daniel Georgievski

Georgievski s-a nascut in Australia, la Blacktown, din parinti macedoneni. A mai jucat in cariera sa la Marconi Stallions, Dinamo Zagreb, Medimurje si Sibernik.



STEAUA Bucuresti

U Cluj
Marti, 18 Februarie
Stadionul "Steaua" (Ghencea)
Liga 1, Etapa 14 (Restanta)
ora 18:15
Digi Sport 1
TV LIVE
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Oficial: Programul semifinalelor Cupei Romaniei

Oficial: Programul semifinalelor Cupei RomanieiFRF a anunţat astăzi pe site-ul oficial programul semifinalelor Cupei României. Astfel, partida dintre Steaua şi Dinamo se va disputa pe 27 martie, de la ora 20:30, în timp ce întîlnirea din