home
15-11-13

Sanse mici de calificare la CM din Brazilia

Este trist să vezi echipa națională de fotbal jucând atât de slab. Dureros este faptul că o „panaramă” de echipă ne-a bătut tocmai pentru că, echipa noastră a fost și mai slabă. Amarul este amplificat de faptul că ne-au bătut grecii fără ca să forțeze, aceștia perforându-ne poarta de trei ori cu o lejeritate dezarmantă și fără ca publicul prezent pe stadion să fie atât de „incendiar”, așa cum ne așteptam. Mai mult, după meciul tricolorilor care tocmai s-a încheiat, încă mă minunez că am reușit să marcăm fără ca să avem nici o ocazie de gol.

Dincolo de prima reușită marcată din offside de către gazde, trebuie să admitem faptul că nu am jucat nimic, nu am avut nici un șut pe spațiul porții adverse. Mai mult, nu înțeleg de ce selecționerul Pițurcă a făcut schimbări atât de târziu și nici de ce Maxim a stat pe tușă 85 de minute, în timp ce Marica și Torje au fost absenți. La scorul de 2-3, tricolorii ar fi avut șansa unei victorii la un scor de 1-0 în partida retur.

Grecia nu este o super echipă, jucătorii acesteia sunt puternici, sar bine la cap, aleargă mult și …cam atât. Mai rău, Samaras și Karagounis au jucat teatru, făcând figurație pe teren în această seară. Și chiar și în aceste condiții, cu cele două mâini moarte pe teren, gazdele noastre ne-au depășit clar tocmai pentru că noi am avut la rândul nostru vreo nouă jucători care au venit să alerge (au fost montați?) și să paseze în spate sau în lateral. Plecând de aici, tristețea mea este cu atât mai mare deoarece, o echipă care să verticalizeze cu pase pe jos și cu pătrunderi prin centrul apărării adverse, ar putea să marcheze mai mult de două goluri în poarta unei apărări elene agresive dar nu de netrecut, doar că nu noi suntem capabili de așa ceva.

Despre tactica adoptată în această seară de selecționerul Pițurcă nu sunt prea multe de spus. Soliditatea apărării gazdelor l-a speriat atât de mult pe selecționer încât acesta a apelat la o tactică cu mingi bombate în față, cu baloane lungi pe vârfuri tocmai pentru a se depăși linia de mijloc elenă. Practic a fost aceeași tactică adoptată de tricolori și în meciul cu croații, la campionatul mondial de fotbal din Franța (1998), una la fel de falimentară. Ghinionul nostru a fost că nu avem fotbaliști care să se plieze pe un astfel de joc, Cămătaru s-a retras de mult. Mățel a fost singurul tricolor care a jucat bine în această seară în timp ce Tănase, Bourceanu, Marica și, mai ales, Torje, au făcut alergat fără nici un folos. Piți a construit o echipă pentru a obține un scor egal sperând în marcarea unui gol românesc în deplasare, iar după ce gazdele au reintrat în avantaj, nu a mai avut cum să forțeze atacul tocmai pentru că nu a gândit meciul pentru o astfel de partitură în care echipa s-a s-ar fi aflat în dezavantaj după ce ar fi marcat un gol.

Grav pentru noi este faptul că șansele de calificare sunt foarte mici, că Victor Pițurcă va rămâne selecționer al echipei naționale de fotbal a României și că nici acest probabil insucces nu va trezi nici o reacție în ceea ce privește reorganizarea fotbalului nostru.

„În situația aceasta ne este foarte greu să ne calificăm, dar vom încerca. Grecia are jucători foarte buni, foarte puternici, iar noi, din păcate nu avem jucători la fel de puternici. Aproape toate duelurile fizice au fost pierdute de jucătorii noștri în această seară. În momentul acesta sunt dezamăgit, toată lumea este dezamăgită, inclusiv jucătorii sunt dezamăgiți. Mai avem totuși o șansă și trebuie să o jucăm. Nu regret faptul că nu l-am introdus mai devreme pe Maxim, eu știu de ce nu l-am băgat și probabil că la București va juca mai mult și la București nu are decât să îmi demonstreze că m-am înșelat eu. Nu l-am introdus pe Lazăr pe teren încă d ela început pentru că am văzut că este puțin obosit, iar eu l-aș fi vrut titular în meciul retur din București. Prea multe alternative nu avem, trebuie să marcăm multe goluri și trebuie să fim atenți ca să nu primim” Selecționerul Victor Pițurcă în cadrul conferinței de presă.

„Eu sunt mai optimist, cred că dacă publicul va fi alături de echipa națională, se va putea întoarce acest scor. Chiar dacă vor lipsi doi jucători extrem de importanți, eu cred că echipa noastră este capabilă să marcheze două goluri. Nu uitați meciul pe care l-am jucat cu Ajax în returul din București după ce am făcut un meci slab în partida tur din Amsterdam”. Laurențiu Reghecampf, antrenor Steaua București (în direct la DigiSport)

Il Soldatino

via asavoaeicatalin.wordpress.com

*** Urmatorul meci al Stelei va fi cu Pandurii in deplasare (Sambata, 23 noiembrie, ora 20:00, Digi Sport 1).

Steaua e lider in Liga I, chiar daca are doua meciuri mai putin disputate decat Astra, insa meciurile cu adevarat grele, de-abia acum vin.

Steaua urmeaza sa intalneasca cele mai puternice echipe din campionat, dar are meciuri infernale si in Champions League, cu Schalke si Chelsea.

La inceputul lunii decembrie (3, 4 sau 5), Steaua se va bate cu Otelul Galati pentru un loc in semifinalele Cupei Romaniei. Partida se va disputa pe stadionul Ghencea.

Imediat dupa duelul din Cupa, la doar trei zile, Steaua va merge la Galati pentru meciul de campionat cu Otelul.

vs. Pandurii (d)
vs. Schalke (a, UCL)
vs. Petrolul (a)
vs. Otelul (a, Cupa Romaniei)
vs. Otelul (d)
vs. Chelsea (d, UCL)
vs. Ceahlaul (d)
vs. Astra (a)
vs. Astra (d)
vs. Chiajna (a)

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3