home
06-11-13

Basel - Steaua 1 - 1. Steaua rateaza victoria in prelungiri

Steaua a ratat o mare ocazie de a obtine prima victorie a sezonului in Champions League si a fost egalata de FC Basel in primul minut al prelungirilor dupa ce a condus inca din prima repriza.

Federico Piovaccari a deschis scorul pentru Steaua, iar Sio a egalat dupa o eroare de plasament a macedoneanului Daniel Georgievski.

A fost un egal obtinut de Basel, la un indigo invers, dupa ce Steaua egalase si ea la Bucuresti in urma cu doua saptamani tot in ultimele minute de joc.

Steaua a fost la un pas de prima victorie in Liga Campionilor dupa sapte ani, la capatul unui joc controlat aproape in totalitate.

Pe final, stelistii au incercat sa forteze atacul inutil in loc sa se apere si sa tina rezultatul cu presiune fara a risca in defensiva.

Steaua a facut un meci inteligent, cu exceptia minutelor de prelungiri, ratand sansa de a fi favorita in primavara europeana a Europa League. -

Prudenta a fost cuvantul de ordine in primele minute ale meciului de la Basel. Niciuna dintre cele doua echipe nu a indraznit sa iasa mai mult decat trebuie la joc si astfel partida a debutat intr-un ritm scazut.

Steaua a rupt acest echilibru in minutul 5 cand fundasul Florin Gardos a urcat curajos cu mingea la picior din propria jumatate si a ajuns pana in marginea careului advers. Putin a lipsit ca pasa acestuia sa fie interceptata de Stanciu.

Acelasi Gardos a gresit in defensiva si l-a fortat pe colegul sau de linie Szukala sa intervina prin fault asupra unui adversar, faza pentru care polonezul a primit si cartonasul galben.

Delgado a executat lovitura libera rezultata si astfel Basel isi trecea in cont prima ocazie de a deschide scorul in minutul 11.

Piovaccari a cazut in minutul 15 la un umar la umar cu Schar, dar nici vorba de penalty asa cum a solicitat italianul.

Dupa doar doua minute insa atacantul imprumutat de la Sampdoria a primit o pasa magistrala de la Szukala peste intreaga aparare adversa si a ramas singur cu Sommer in pozitie de finalizare.

Rabdator si calculat ca un atacant pur sange, Piovaccari l-a culcat pe Sommer din fenta si a deschis scorul cu un sut la vinclu.

Gazdele au iesit la joc si Tatarusanu l-a blocat bine pe Salah in minutul 25 dupa patrunderea acestuia pe dreapta.

Primul corner al partidei a apartinut Stelei si campioana Romaniei avea sa rateze o dubla ocazie. Balonul centrat de Latovlevici a fost reluat de Szukala si Gardos, insa de fiecare data Sommer a avut raspuns si a trimis in cele din urma in corner.

Mihai Pintilii, jucator titularizat in ultimul moment de Reghecampf, s-a accidentat din nou in finalul primei reprize si nu a mai continuat partida fiind scos pe targa in afara terenului.

Murat Yakin a fortat egalarea in partea secunda si in cele din urma Basel a egalat in prelungiri dupa ce intr-o prima faza Adi Popa a acuzat o accidentare in jumatatea adversa.

Cei de la Basel au pornit in atac fara a trimite mingea in afara terenului, Georgievski rateaza un duel aerian cu Sio si lasa partea dreapta descoperita. Acelasi Sio ajunge rapid in careu si inscrie dintr-o centrare venita din stanga.

FC Basel: Sommer - Voser, Schar, Ivanov, Xaka - Serey Die, F. Frei (Diaz '78) - Salah (D. Degen '84), Delgado (Sio '66), Stocker - Streller. Antrenor: Murat Yakin.

Steaua: Tătăruşanu - Georgievski, Szukala, Gardoş, Latovlevici - Bourceanu, Pintilii (Filip '46) - Popa, Stanciu (Chipciu '62), Tănase - Piovaccari (Kapetanos '76). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

Cartonaşe galbene: Ivanov '42, Schar '80, D. Degen '86 / Szukala '11, Piovaccari '26, Bourceanu '41.

P.S.: Echipa sub 19 ani a Stelei a castigat, miercuri, intalnirea cu FC Basel, scor 3-1.

Golurile partidei au fost marcate de Manzambi (43), Mitrită (62) și Grădinaru (82,92).

OnlineSport

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!



Pandurii

STEAUA Bucuresti
Sambata, 23 noiembrie
Liga 1, Etapa 15
ora 20:00
Digi Sport 1
TV LIVE
    Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


    Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3