home
22-09-13

Steaua defileaza catre titlul 25

FC Botoșani – Steaua București 1- 2

Tătărușanu și apărătorii visători ai Stelei i-au „băgat în joc” astăzi pe fotbaliștii Botoșaniului, imediat după pauză. Gol din fază fixă, un cadou nesperat pentru o nou promovată și motive de îngrijorare pentru o echipă cu pretenții europene.

Meciul mergea către o victorie stelistă la un scor clar mai ales că, după primele 10 minute din debutul partidei, recuperările din preajma careului gazdelor și ocaziile mari de gol au curs la poarta moldovenilor.

Se spune că un antrenor mare se vede la pauză dar eu cred că această zicală nu poate fi aplicată în acest caz. Ascultând discursul antrenorului lui FC Botoșani de dinaintea meciului, văzând gesturile sale din timpul partidei dar și expresiile feței care simbolizează și ceva responsabilități agrare, este greu să remarci ceva măiestrie tactică și elemente de psihologie care să trădeze capacitatea de a schimba atât de decisiv o echipă nou promovată astfel încât să o țină pe Steaua în corzi timp de un sfert de oră. De aceea rămân la părerea că roș albaștrii au lăsat-o mai moale și că și-au făcut singuri meciul greu.

În ceea ce privește jocul Stelei, pot afirma că se vede de la o poștă cât de importanți sunt Bourceanu, Pintilii și Latovlevici în angrenajul echipei noastre. M-am bucurat de faptul că Reghecampf a dat dovadă de înțelepciune, nelăsându-se influențat de comentariile prostești făcute de diverși slujbași ai datului cu părerea, introducându-l pe Szukala titular. De altfel, exceptând greșeala făcută în meciul cu Shalke 04 pot spune că polonezul este unul dintre cei mai constanți (buni) jucători roș albaștri în acest sezon, iar golul său de astăzi a venit firesc.

Îmbucurător pentru noi este faptul că Piovaccari a reușit să marcheze din nou dar și jocul bun făcut de Gardos. Stanciu a jucat excelent în prima repriză, demonstrând încă o dată că are o viteză de execuție în plus față de proprii coechipieri și față de adversari, dar – specialitatea casei – a scăzut ritmul în repriza a doua. De altfel, mă așteptam ca Reghe să-l schimbe după pauză, știut fiind faptul că fotbalistul venit de la Vaslui nu este încă suficient de bine pregătit pentru a ține ritmul pe durata celor 90 de minute. Cu toate acestea, antrenorul nostru a avut alte „priorități” în ceea ce privește schimbările, Iancu și Adi Cristea ocupând locuri fruntașe în topul celor care se cereau a fi înlocuiți. Prepeliță a avut un joc sigur pe partea dreaptă, avantajul său fiind că în acea zonă este o pâine bună de mâncat în vederea titularizării.

Două semne de întrebare pot fi ridicate în ceea ce-i privește pe Tătărușanu și Kapetanos. Ciprian a avut un debut de sezon extraordinar și ne frecam mâinile mulțumiți că, în sfârșit, Steaua București are un portar de valoare. Tătă devenise acel portar matur și sigur, cu intervenții fără de greșeală și fapt îmbucurător, a început să iasă bine la centrări și să rețină cu siguranță mingi pe care, în trecut le-ar fi scăpat. A fost de ajuns ca să vină „cutremurul” din Germania, adică faza din minutul 67 când Ciprian a greșit la fel de mult ca și Szukala și se pare că, pe moment, a fost zdruncinată încrederea goalkeeperului nostru. Astăzi a avut o mică ezitare în faza primirii golului, pe fondul unei lipse de concentrare și surprins fiind de un șut puternic, a respins mingea în față, la o distanță de 5 metri.

Sper ca antrenorul Reghecampf să sesizeze delicatețea momentului și să acționeze pentru a-i da încredere portarului nostru. De altfel, în repriza a doua, Tătărușanu a avut două intervenții foarte bune, în urma unui șut puternic și plasat la colțul din dreapta și apoi, la o execuție vicleană a lui Croitoru. În ceea ce-l privește pe Kapetanos, se vede că grecul este departe de ceea ce știam că poate juca. Îndrăznesc s-o afirm, omul mai are mult de tras pentru a se pune pe picioare și mă tem că timpul nu este de partea lui. Astăzi au trecut șaptesprezece minute până a făcut primul sprint pentru a face pressing, iar în atac a reușit să lovească o dată mingea cu capul, iar a doua oară cu umărul…Și cam atât. La fel ca și Piovaccari are nevoie de o pregătire suplimentară și de meciuri jucate.

via asavoaeicatalin.wordpress.com



"Noi scriem doar despre Steaua. Daca am face-o despre intreg sportul romanesc, probabil am fi cel mai bun site din Romania"



FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Tricouri "Mihai Nesu Foundation", pentru ajutarea copiilor cu dezabilitati

Tricourile Mihai Nesu FoundationÎncepând cu luna martie 2013, magazinul online www.ghetefotbalonline.ro, firmă importatoare de ghete de fotbal pentru profesioniști, amatori și copii, oferă șansa românilor din țară și str�

[FORUM FCS] Dinamo Tbilisi - Steaua 0-2 (0-0)

Reghecampf: <i>"Dinamo este o echipÃ

wallpapers

- lm-a