home
17-09-13

Dialogurile FCS, Ep. 1: Mihail Lascar

Ciobanasul singuratic: Rusia, Serbia, Romania. Ortodoxie sau moarte.
---
Luptatorul din munti: Rusia, Serbia, Romania.

Stalin si poporul rus/Libertate ne-au adus!
Te superi daca te numesc "tovarase [...]" de acum inainte?
---
Ciobanasul singuratic: Din moment ce cu postul asta ai devenit oficial, si tu, hater, te voi ignora de-acum incolo!

Imi zici mie de Stalin? Si apoi sustii ca intelegi nuante si subtilitati?
---
Ciobanasul singuratic: Zi-mi cum vrei tu, cripto-fascistule. "Never mind what haters say, ignore them till they fade away."
---
Luptatorul din munti: Mai bine cripto-fascist decat activist
Mai bine mort decat comunist.

Tu faci flame/trolling/caterinca. Drept urmare, fac si eu ca nu ma doare mana.
---
Luptatorul din munti: Cinste eterna tradatorilor de tara! Dar numai celor care au tradat facand parte din Armata Rosie!
---
Ciobanasul singuratic Citeste o carte.
---
Luptatorul din munti: Wow! Ce mi-ai zis-o. Astept sugestii. Dar numai daca sunt scrise de tovarasii rusi veniti pe T-34-urile diviziei lui Lascar.
---
Ciobanasul singuratic: Clubul pe care Lascar l-a infiintat si tu (alaturi de altii) l-ati abandonat este unul pe care eu il iubesc. Deci n-avem ce discuta de Steaua cat timp urasti principiile anti-fasciste pe care a fost fondat.

Si nu inteleg de ce continui sa-mi scrii si sa ma ataci la persoana? Ma rog... continua, probabil esti interesant de urmarit, pentru altii.

La urmatorul post in care imi vorbesti nerespectuos - unfriend.
---
Luptatorul din munti: Conducerea de pe vremea aia nu era anti-fascista, era comunista. Vezi ca, din Armata aia pe care o iubesti, au murit sute de mii de soldati de mana eliberatorilor rusi. Zeci de mii chiar dupa ce le-am devenit aliati. Restul care au supravietuit au fost persecutati toata viata.

Sa fim seriosi, in 1947 comunistii conduceau tara chiar daca, teoretic, mai eram regat.

Tu faci exact lucrul pentru care ii dispretuiesti pe mexicani: mistifici istoria cand nu este cazul. Eu iubesc Steaua, cu bune, cu rele. Ce daca a fost infiintat de un tradator care facea parte din guvernul comunist? Asta nu anuleaza valorile pe care a fost construit si cu care s-a identificat atatia ani de zile. N-am nevoie sa ma mint ca suntem ceea ce nu suntem.
---
Ciobanasul singuratic: Mihail Lascar a fost anti-fascist si anti-comunist toata viata. Ti-am vorbit eu de alti generali, de Bodnaras, sau de guvernul in ansamblul lui? Ma mandresc cu fondatorul clubului Steaua, si este (si a fost intotdeauna) unul din modelele mele.

Ti-am zis eu vreodata ca ii dispretuiesc pe mexicani? Imi pui cuvinte in gura?

Nu inteleg de ce te enervezi in felul asta... n-am voie sa postez ce vreau la mine pe Facebook? N-am voie sa scriu despre patriotism (asa cum il inteleg eu) si Steaua pe FCSTEAUA.RO? Nu-ti place exprimarea libera?

Sau ti-e frica de faptul ca stelistii l-ar putea apara pe Lascar, asa cum au facut-o de atatea ori inainte (prin steaguri pe 2 bete si nu numai)? Da ma, eu unul dintre aia prosti da multi... Si tu esti dintre aia putini da ultra. Asta e.

Iti zic a mia oara: fiecare cu mentalitatea lui. Accepta ca putem avea opinii diferite.
---
Luptatorul din munti: Mihai Lascar a fost anti-fascist dar a luptat alaturi de fascisti (cu eroism si determinare) si anti-comunist dar a contribuit semnificativ la instaurarea comunismului in Romania. Ca sa nu mai vorbim ca s-a inrolat in armata inamicului, lucru pentru care ar fi primit o intalnire cu un pluton de executie daca era capturat. Desigur, nu avea cum sa fie pedepsit, de vreme ce divizia HCC avea rolul strict de a ocupa Romania alaturi de diviziile sovietice. Dupa 1945, Armata Regala era o gluma din punct de vedere al dotarii. Singurele divizii mecanizate erau cele sovietice + cele 2 divizii de tradatori.
Halal model. Un adevarat erou.

Chiar am discutat pe privat despre mexicanii de la rapid si despre mistificarea istoriei lor. Si aveai un ton dispretuitor/ironic (pe buna dreptate).

Nu ma enervez, ma amuza la maxim tampeniile pe care le spui. Atat de mult incat le consider trolling/flame si raspund corespunzator. Atata timp cat tu ai libertatea sa scrii ce vrei, la fel am si eu. Daca nu iti convine poti sa ma blochezi

Nu ma intereseaza cine l-ar putea apara pe Lascar, eu nu imi aleg actiunile/conturez ideeile dupa ce vrea majoritatea. Aceeasi disputa am avut-o si cu [...], de pe forum si aceeasi lucruri zicea si el. Dar un singur argument trebuie sa ofer:
Actul de a dezerta din armata tarii tale si a te inrola in armata inamicului este definitia tradarii. Punct!
---
Ciobanasul singuratic: DA, Mihail Lascar a fost anti-fascist si din obedienta fata de superiori l-a ascultat pe dictatorul militar chiar si cand el a gresit invadand URSS. A stiut mereu ca alianta cu Hitler era o greseala, pe care a indreptat-o alegand sa schimbe in bine o Romanie care s-ar fi comunizat oricum.

Faptul ca oamenii ca LASCAR au fost inlocuiti de oamenii ca BODNARAS, asta e adevarata problema. Asta e motivul pentru care comunismul a durat atat de mult. Invata sa vezi nuante. Si incearca sa intelegi ca unii oameni (ca mine si LASCAR) suntem vesnic independenti si niciodata inregimentati.

Credeam ca te referi la mexicanii din Mexic, nu la aia de sub pod. Scuze!

Tu mergi pe drumul tau, eu merg pe drumul meu:

1) sunt anti-bolsevic si il admir pe Amiralul Kolchak impreuna cu ALBII
2) sunt anti-fascist si il admir pe Mihail Lascar impreuna cu ALIATII
3) sunt anti-imperialist si il admir pe Reagan impreuna cu AMERICANII

Si, nu-n ultimul rand, iubesc Romania in felul meu, si te-as ruga sa accepti ca avem amandoi loc in aceasta tara.
---
Luptatorul din munti: Da, da, da. Aceeasi vrajeala, ca oricum venea. Pai atunci sa ieritam si tortionarii din puscarii, ca oricum se gaseau altii sa schinguiasca o intreaga generatie. Sa iertam securistii, ca daca nu erau ei se gaseau altii.
Cat Lascar a fost Ministrul Apararii, armata a fost epurata de orice "elemente contra-revolutionare", ba chiar incepuse reorganizarea pe model sovietic.Singurele divizii blindate si mecanizate complet erau "Horia, Closca si Crisan" si "Tudor Vladimirescu", aflate sub controlul sovietic. Armata Regala reorganizata de el nu a miscat un deget pentru rege dupa cateva luni de la plecarea lui. Intr-adevar, multe schimbari in bine.

Tu, spre deosebire de Lascar, nu esti soldat si nu ai depus un juramant pe care l-ai calcat in picioare ulterior. Asta este definitia tradarii.

Cat despre ideea ca americanii ar fi anti-imperialisti, o sa o iau ca pe o gluma.
---
Ciobanasul singuratic: OK. Atat iti zic (ca nu am timp de mai multe). Intre LASCAR si ANTONESCU il aleg pe LASCAR. Am inteles ca optiunea ta e alta... si accept lucrul asta. Move on.
---
Luptatorul din munti: Pentru mine Lascar nici macar nu merita onoarea de a avea numele lui pronuntat in aceeasi propozitie cu cel al conducatorului tarii intre 1940-1944.
Asta desi eu consider fascismul a 2-a greseala, ca gravitate, a omenirii dupa comunism.
---
Ciobanasul singuratic: Iar pentru mine Antonescu nici macar nu merita onoarea de a avea numele lui pronuntat in aceeasi propozitie cu cel al lui Mihail Lascar. Asta desi eu consider comunismul a 2-a greseala, ca gravitate, a omenirii, dupa fascism.

LET'S AGREE TO DISAGREE.
---
Luptatorul din munti: De aici si diferenta de mentalitate si refuzul meu de a colabora in orice fel. Se pare ca am avut dreptate sa ma retrag complet.
---
Ciobanasul singuratic: Cu mine sunt: America, Anglia, Franta, Italia, Spania, Germania, Portugalia, Olanda, Norvegia, Danemarca, Suedia, Polonia, Serbia, Rusia, Estul Ucrainei, Israel, si altii.

Cu tine sunt: Romania, Ungaria, Croatia, Vestul Ucrainei.

Statele baltice... nu sunt sigur. Iar Elvetia, e Elvetia.
---
Luptatorul din munti: Eu nu inteleg de unde ai enumerat tu statele astea. Ai uitat Brazilia, care a avut o contributie semnificativa la Monte Cassino. In oricare din tarile astea, tradatorii ar fi impuscati.

Sau continui sa cred ca sunt fascist? Poate crezi ca Antonescu era fascist, ceea ce ar fi o tampenie la fel de mare.
---
Ciobanasul singuratic: Prima lista - statele care considera ca fascismul e mai rau decat comunismul.
A doua lista - statele care considera ca comunismul e mai rau decat fascismul.

Toata lumea e de acord ca ambele sunt rele, dar ne despart prioritatile.

Nu pot clarifica lucrurile mai mult decat am facut-o. Azi imi vine iPad-ul gravat cu "ASA 1947 / NON MOLLARE MAI". Sustin clubul simbol al Armatei Romane regale/comuniste/capitaliste, mereu anti-fasciste, si afirm oriunde ca fondatorul sau, MIHAIL LASCAR, este unul din modelele mele.

Mai mult, il consider primul AMERICAN al Romaniei. Nu e nevoie sa-mi dai dreptate.
---
Luptatorul din munti: Pot sa-ti dau dreptate daca-l consideri primul american al Romaniei. Tu stii mai bine. As zice ca jignesti americanii, dar stii parerea mea fascista despre ei.
Toate statele care au fost sub comunism au suferit. La nivel global, comunismul a facut mai multe victime decat fascismul, de aceea a fost mai rau. Ma doare in *** ce cred aia din statele neafectate de acest regim criminal. Nu ei au suferit (si inca mai sufera) datorita ideologiei acestea si modului in care a fost pusa in practica.
Romania a fost afectata si de comunism si de fascism. Comunismul a ucis mult mai multi oameni. Punct!
---
Ciobanasul singuratic: Empatizez cu suferinta celor care au fost afectati de comunism (as putea sa-ti dau exemple din familie, dar nu o voi face) si totusi, analizez problema la rece, fara emotii.

Motivul pentru care nu-ti place fondatorul AISS Ciobanasul singuratic e motivul pentru care nu-ti place fondatorul ASA Mihail Lascar. Uram fascismul mai mult decat uram comunismul.

Consider ca s-a spus tot ce era de spus, voi da copy paste la aceasta discutie si voi cere oamenilor sa voteze. Fiind vorba de romani, probabil vei castiga.

Luptatorul din munti si Ciobanasul singuratic

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
 
11 ani de la 23-09-2002

Infiintare Vacarm

Pe 23 septembrie 2002 a luat nastere grupul Vacarm.30 sept 2002 prima aparitie a bannerului pe gard
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Tricouri "Mihai Nesu Foundation", pentru ajutarea copiilor cu dezabilitati

Tricourile Mihai Nesu FoundationÎncepând cu luna martie 2013, magazinul online www.ghetefotbalonline.ro, firmă importatoare de ghete de fotbal pentru profesioniști, amatori și copii, oferă șansa românilor din țară și str�

[FORUM FCS] Dinamo Tbilisi - Steaua 0-2 (0-0)

Reghecampf: <i>"Dinamo este o echipÃ

wallpapers

- lm-a