home
26-08-13

Avancronica Legia - Steaua

Emoţii. Speranţă. Fotbalul reîncepe să devină frumos.


Cerul este noros şi un aer răcoros levitează asupra României şi a întregii suflări roş-albastre. Vine toamna, şi cu ea începe un nou sezon european pentru Steaua. Gata cu amicalele, gata cu meciurile de dinainte câştigate datorită diferenţei clare de valoare, gata cu statutul de favorită. Steaua se loveşte marţi de o echipă care pe hârtie pare inferioară valoric, dar o echipă poloneză care totuşi a jucat într-o semifinală de Cupa Campionilor Europeni în anul 1970 şi a bifat de două ori sferturile: 1971, respectiv 1996.

Înainte de a ajunge să se bată cu marile puteri ale fotbalui modern, Steaua trebuie să îşi întâlnească tizul est-european şi să îşi dovedească supremaţia în duelul cu acesta. La fel ca Steaua, Legia reprezintă echipa armatei poloneze jucând la rândul ei pe Stadionul Armatei - Stadion Wojska Polskiego. Vorbim de o arenă modernă, cu o capacitate de 31.800 de spectatori.





VS





Din păcate, în meciul tur roş-albaştrii au pierdut statutul de favoriţi, în urma remizei de acasă, 1-1. Pentru a vedea ce şanse are echipa noastră în meciul retur tebuie să înţelegem foarte bine cum a decurs confruntarea de pe Naţional Arena.

Legia a abordat meciul într-un modul 4-4-1-1 compact. Am asistat la un joc agresiv din parte polonezilor, aceştia au presat exact acolo unde sunt punctele slabe ale steliştilor. Au demonstrat ca au antrenor inteligent, care le-a impus un joc fără minge în care să închidă spaţiile între compartimente. Chiar şi aşa, Steaua a jucat exact ca o echipă favorită, arestând mingea şi construind. Ce a urmat însă ştim cu toţii, echipa roş-albastră a dat piept cu o echipa durp ca piatră şi care nu se sfia sa caute contactul fizic acolo unde se impunea.


Echipa probabilă:





Jan Urban, antrenorul gazdelor de mâine, pe lângă o organizare defensivă extrem de bună, anticipându-i feicare mişcare, a reuşit să-i dea şah mat antrenorului nostru. A devenit evident deja că dacă Stelei îi blochezi fundaşii laterali (Lato şi Georgievsky) precum şi pe motorul echipei (Bourceanu), Stelei nu-i mai iese jocul şi construcţia şi fotbalul plăcut ochiului s-au terminat. Kuckarzzk l-a închis tot meciul pe Latovlevici, transformându-l într-un jucător sufocat, predispus la greşeli, în timp ce Kosecki l-a neutralizat eficient pe Georgievsky.

Trebuie remarcat şi faptul că Steaua are o cădere fizică la începutul reprizei a doua, după cum bine am observat în meciul cu Dinamo, Vardar, Dinamo Tibilsi, cât şi în meciul tur. Slăbiciune care trebuie gestionată cu atenţie. La Varşovia, Steaua trebuie să evite jocul fizic şi de uzură pe care legia îl va impune. Reghe trebuie să le impună elevilor săi o mai bună mobilitate şi viteză. În acelaşi timp, este utilă şi mai mare precauţie pe faza ofensivă, când e ideal să construim şi să forţăm cu un singur fundaş lateral, nu cu ambii. Verticalizarea este şi ea imperios necesară.

Chiar dacă e ultimul său meci la Steaua, sperăm să joace Chiricheş şi să o facă în stil mare. El îl poate surprinde pe portarul advers cu un şut în minutul 80 şi să închidă meciul. Sau cine ştie, poate Filip. Sperăm ca şi Piovacarri să demonstreze că este un marcator şi să puncteze iar.

Mâine urmează un meci cu emoţii şi cu o miză mare, lucru care ne face să resimţim farmecul fotbalului.

Conform transfermarket. com, lotul Stelei valorează puţin peste 45 milioane de euro, în timp ce lotul adversarilor noştri valorează 22 milioane de euro.

Succes Stelei!

David Silaghi

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Tricouri "Mihai Nesu Foundation", pentru ajutarea copiilor cu dezabilitati

Tricourile Mihai Nesu FoundationÎncepând cu luna martie 2013, magazinul online www.ghetefotbalonline.ro, firmă importatoare de ghete de fotbal pentru profesioniști, amatori și copii, oferă șansa românilor din țară și str�

[FORUM FCS] Dinamo Tbilisi - Steaua 0-2 (0-0)

Reghecampf: <i>"Dinamo este o echipÃ

wallpapers

- lm-a